14-ти Национален BMW Събор - 17, 18 и 19 Юли 2015г.

Тук се дискутират срещите.

Модератори: mitaka7, Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Re: 14-ти Национален BMW Събор - 17, 18 и 19 Юли 2015г.

Мнение от don_gori » 20 Юли 2015, 20:34

От толкова много коментари си вадя заключение , че разковничето на проблемите се крие точно в подбора на място за събора. Явно трябва да се отделят повече време и ресурс , както и предварително разпитване и допитване до повечето хора тук. Съмнява ме , че в цяла България има 2 места(Калояново и Панаира) за да се проведе толкова мащабно мероприятие. Има толкова много регионални структури , нека се впрегнат сили и да се намери някое друго място , ако предните 2 варианта са непосилни или пълни с ограничения , които развалят целия замисъл.
Съборите на Калояново 2011 и 2012 ми харесаха много , не мислех че може да се направи нещо по-добро. Следващата година на Панаира летвата се вдигна доста и мисля затова следващите 2 събора събраха доста негативни мнения , отделно и времето спомогна доста затова. Тази година не мисля че времето (средата на Юли месец) беше правилно подбрано , няма как да очакваш нещо различно от адска жега , прах и умора през тоя период.
Хубаво е и ако има анкети и гласуващи , освен цифрите да се взимат и различните доводи писани долу, защото си спомням миналата година анкетата Панаира vs. Калояново , кой чул недочул , я дошъл я не цъка на поразия за пистата, защото на Панаира беше за 1ви път. После като се написаха няколко коментара защо Панаира е по-добре вота започна да се обръща , но беше твърде късно. И в крайна сметка се взеха цифрите , а не разумните доводи и мнения на хората.
Та според мен 1во трябва да се обърне голямо внимание за мястото на събора догодина и да е навреме , а след това съм сигурен че много ентусиасти стари и нови ще се включат в организацията на всичко :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E34
Мечтае да кара: М3,М5

Мнение от flawless » 20 Юли 2015, 21:07

don_gori написа:От толкова много коментари си вадя заключение , че разковничето на проблемите се крие точно в подбора на място за събора. Явно трябва да се отделят повече време и ресурс , както и предварително разпитване и допитване до повечето хора тук. Съмнява ме , че в цяла България има 2 места(Калояново и Панаира) за да се проведе толкова мащабно мероприятие. Има толкова много регионални структури , нека се впрегнат сили и да се намери някое друго място , ако предните 2 варианта са непосилни или пълни с ограничения , които развалят целия замисъл.
Съборите на Калояново 2011 и 2012 ми харесаха много , не мислех че може да се направи нещо по-добро. Следващата година на Панаира летвата се вдигна доста и мисля затова следващите 2 събора събраха доста негативни мнения , отделно и времето спомогна доста затова. Тази година не мисля че времето (средата на Юли месец) беше правилно подбрано , няма как да очакваш нещо различно от адска жега , прах и умора през тоя период.
Хубаво е и ако има анкети и гласуващи , освен цифрите да се взимат и различните доводи писани долу, защото си спомням миналата година анкетата Панаира vs. Калояново , кой чул недочул , я дошъл я не цъка на поразия за пистата, защото на Панаира беше за 1ви път. После като се написаха няколко коментара защо Панаира е по-добре вота започна да се обръща , но беше твърде късно. И в крайна сметка се взеха цифрите , а не разумните доводи и мнения на хората.
Та според мен 1во трябва да се обърне голямо внимание за мястото на събора догодина и да е навреме , а след това съм сигурен че много ентусиасти стари и нови ще се включат в организацията на всичко :yes:

по добро обобщение няма .. допълвам отново че хората които се потиха бяха железни отнасяха се любезно .. изтърпяха ме с първите мой изпълнения на пистата в петък.. :driving: усмивката ми не падна .. и искренно се надявам организаторите да не се обиждат .. а да потърсят помощ от нас и следващия БМВ събор да остави онова запълнено чуство в душата което те държи месеци след това :lol:
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!

Потребител
Аватар
Кара: е34 516i с 19ки
Мечтае да кара: ЗиЛ
Детайли за колата: Много върви, чак ме е страх сутрин да я паля!

Мнение от alex_th » 20 Юли 2015, 21:16

Някой по-горе беше споменал за комерса... може би именно в комерсиалния характер на събора се коренят всички проблеми.

Точно заради комерса, събора се провежда в заградени места (дали ще е Калояново или Панаира няма значение, важното е да има вход).

Ако събора се проведе на открито пространство, без вход, тогава единствената "организация" ще е да се подредят колите по модели. И тогава хората наистина ще ходят да разгледат коли и да се запознават помежду си. Което и е основната цел на един автомобилен събор.

А Калояново да остане за BMW Cup, с вход. Тогава и таксата на пистата ще е нормална, а организацията - елементарна.

Но явно Клуба не иска да се раздели с приходите от "събора" и ще продължава с безумната практика да се опитава да събира по 4-5 хиляди души (и повече) е един ден, на неподходящо място, за да не изпусне лапачката. А ако е вярно това, че чистата печалба не е чак толкова голяма, като се извадят разходите от уравнението, тогава WTF?

Казвате "правим го за вас, феновете"... ами ако извадите комерса от уравнението, за кой ще го правите, за извънземните ли? Всички събори по света се правят без вход, без пистови дисциплини, без танцьорки по голи кълки и т.н. Правят се за собствениците и колите. Но в БГ, както винаги, всичко се превръща в чалга, за да е доволна масата от "фенове", повечето от които, освен че са си купили БМВ, друго нищо общо нямат с марката, но отиват да гледат "сеир". И после, като "чалгата" е слаба, естествено са недоволни.

Някой неше споменал и за количество и качество. Е, със събора явно се търси количеството, а качеството отдавна го няма. Качеството в смисъл да се срещнат хора с едноросни интереси, да си разгледат колите, да се запознаят и да си говорят за БМВ, а не за безплатен Монстер, регионални сеири, голи дупета и дали кетъринга е бил на ниво.

Съжалявам ако съм засегнал някого с мнението си, целта беше да е градивно.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e30+е34
Мечтае да кара: е30+е34+е38
Детайли за колата: На тати турбото е най-бързо!

Мнение от кичоне » 20 Юли 2015, 21:42

Колегата КРЕТЕН,според мен го каза най-добре....подкрепям мнението му с две ръце....
п.с: КРЕТЕН ако знаех,че си на къпа,с най-голямо удоволствие щях да се запозная с теб...Надявам се да стане това на третия кръг от къпа....
Последна промяна кичоне на 20 Юли 2015, 22:43, променена общо 1 път
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 20 Юли 2015, 22:29

alex_th написа:Някой по-горе беше споменал за комерса... може би именно в комерсиалния характер на събора се коренят всички проблеми.

Точно заради комерса, събора се провежда в заградени места (дали ще е Калояново или Панаира няма значение, важното е да има вход).

Ако събора се проведе на открито пространство, без вход, тогава единствената "организация" ще е да се подредят колите по модели. И тогава хората наистина ще ходят да разгледат коли и да се запознават помежду си. Което и е основната цел на един автомобилен събор.

А Калояново да остане за BMW Cup, с вход. Тогава и таксата на пистата ще е нормална, а организацията - елементарна.

Но явно Клуба не иска да се раздели с приходите от "събора" и ще продължава с безумната практика да се опитава да събира по 4-5 хиляди души (и повече) е един ден, на неподходящо място, за да не изпусне лапачката. А ако е вярно това, че чистата печалба не е чак толкова голяма, като се извадят разходите от уравнението, тогава WTF?

Казвате "правим го за вас, феновете"... ами ако извадите комерса от уравнението, за кой ще го правите, за извънземните ли? Всички събори по света се правят без вход, без пистови дисциплини, без танцьорки по голи кълки и т.н. Правят се за собствениците и колите. Но в БГ, както винаги, всичко се превръща в чалга, за да е доволна масата от "фенове", повечето от които, освен че са си купили БМВ, друго нищо общо нямат с марката, но отиват да гледат "сеир". И после, като "чалгата" е слаба, естествено са недоволни.

Някой неше споменал и за количество и качество. Е, със събора явно се търси количеството, а качеството отдавна го няма. Качеството в смисъл да се срещнат хора с едноросни интереси, да си разгледат колите, да се запознаят и да си говорят за БМВ, а не за безплатен Монстер, регионални сеири, голи дупета и дали кетъринга е бил на ниво.

Това директно означава, че трябва да освободим секретарката на клуба, офиса и да се спре финансирането на някои мероприятия, като къпа и феста, а тази година подпомогнахме и Е46 сбирката. Спираме и поръчването и продажбата на рекламни материали, защото няма да има секретарка, която да се занимава с това. С една дума да клуба да изкарва годината с минимални средства от членския внос. А си мисля, че и членовете ще намалеят драстично тогава, защото няма какво да се лъжем, но голяма част от тях са такива, защото именно на събора могат да си вкарат колата на пистата.

Грешките са допуснати, а поуките взети! Няма човек на този свят, който може да предвиди всичко, който може да види грешките си преди да ги е допуснал. Колко от вас са допускали първо грешки, а после са се поучавали от тях? Не забравяйте, че и ние сме хора, че и ние грешим. Изчетох много мнения, някои от тях не заслужават никакво внимание, защото когато са ги писали, не са мислили преди това. Наема на пистата за трита дни не беше 1000 нито 2000 нито 10 000 даже, но това е положението. Варианта с панаира отпадна, защото нямаше един свободен уикенд до края на септември, а и там наема за 1 ден ни излиза приблизително 20 000лв Октомври не е опция за събор и септември също, защото края на август е феста на морето, а октомври 3-тия кръг на къпа, но никой не взема това предвид! Понякога колкото и да се опитваме и стараем да не допускаме грешки не се получава.

Някой беше писал, че щяло да има пари за бронята на Явор, не пишете глупости бе хора.

Няма да коментирам въобще глупостите, в които говорите за финансовата изгода на клуба, да сме се били нагушили с пари. Глупостите, че лъскачките били се напрашили, че как си поддържали колите, а трябвало да газят в прахта и неравностите не успяхме да асфалтираме пътя до членския паркинг. Разни глупости за отчетите се изписаха. Искате входа да е 20лв, но не се замисляте, че 90% от хората няма да го платят, защото им идва много. Няма как да надхвърлим разходите по събора, защото после кой ще понесе по-малкия приход, с какво ще платим за по-големите разходи? Вие бихте ли изхарчили повече от колкото ще получите? Има много неща върху които се мисли преди организацията на подобно мероприятие.

Най-голямата глупост беше, че имало нулева организация :banghead: сигурно защото нямаше човек на моста, който да пуска коли и от двете му страни, нямаше две момчета на разклона за калояново, които да осигуряват движението и в двете посоки, нямаше човек по средата на пътя между разклона и пистата, който да насочва колите на членовете в лявата лента, за да улесни и ускори тяхното придвижване, нямаше осигурена охрата, нямаше заграждения, нямаше тоалетни на членския паркинг, когато стана задръстването на обед, не търчах като луд между колите, за да освободя движението и да си тръгнете нормално, нямаше ни и нас там, затова организация нямаше никаква.

Те за убийство дават по-леки присъди, а вие направо ни линчувахте, затова че сме хора и сме сгрешили с програмата. Все пак има и хора, които видяха, че сме сгрешили, но оцениха и труда, който положихме, за което им благодарим.

Cvetun написа:Все пак,тези,които са се нагърбили да бъдат "шефове" на бмв клуб България,носят отговорност.90% недоволство,значи има за какво и или се оправят нещата или предаваме щафетата!

Разликата между нас и шефовете е, че шефовете седят и не работят, а ние работи и си скъсваме Д-то по тия мероприятия. Отговорни сме пред членовете на клуба и не го отричаме, а доколкото виждам ти не си член на този клуб, а обикновен посетител или греша? И за тия прословути 10лв, като идеш на мач, на който седнеш зад вратата и не видиш нищо от него, защото и самия мач е бил скапан търсиш ли отговорност от играчите, собственика или ги подкрепяш и си казваш, че следващия път ще играят по-добре, опитваш се да ги мотивираш.

ogata написа: направи некво събитие дето да струва 30 000 поне. :winky:

Само наема на пистата за 3те дни беше над 10 000лв близо 15 000 ако не се лъжа. От там на сетне почваш да смяташ и останалите неща. Но ти не мислиш преди да пишеш, не мислиш, защото не знаеш, но това не ти пречи да пишеш глупости. Точно ти ми спомена, че въпреки факта, че си член на клуба ако дойдеш да помагаш, ще искаш и хонорар, да ти се плати за труда, хвала на членове като теб :clap: сега ти си вземи тефтера и си води бележки.

Din написа:
Защо трябва недоволните да правят събора ?!!!

Защото освен да покажеш, че някой е сбъркал или не се е справил добре трябва да можеш или знаеш как да го направиш по-добре от него. Или греша?

didodi написа:Понеже съм бил от "организаторите " на 7я събор пак на писта Дракон през далечната 2008-а

Защо не се включи и тази година? То преди и бензина беше левче, но вече не е, но явно не правиш разлика в това? И като говориш за организация на 7-мия събор, това ли е? https://www.youtube.com/watch?v=RcPfOWmVO3M https://www.youtube.com/watch?v=V8PxpdOW1bM и сравняваш пак преди и сега? Кажи, че се шегуваш.

Станислав Попов написа:Ще се замисля бая преди да отида на събор другата година, въпреки ,че десет години не съм пропускал! Как може да изхвърлите всички клубни шатри на другия край на света! За моята кола това беше най-тежкия офф роуд до сега! На какво съм член на някое текезесарско общество. Приготовления за събота автомобила ми чист изпънат да му се порадват хорат... Накрая изглеждаше като от филма МадМакс! Откачени липове, крива престилка и прах в черния дроб. Гледам си колата като писано яйце и до сега такъв демидж не е понасяла! Другото няма да коментирам, коментира се гледам достатъчно.

Колега, добре видя разположението на пистата, видя колко клубни шатри и народ сте очаквам от теб и да ми кажеш, къде трябваше да сте всички на едно място. Чак пък офроуд е много пресилено.

Грешките са допуснати, а поуките взети. Благодарим за подкрепата, която ни указвате. Идеята на общността е, че когато единия падне другите да му помогнат, а не да го довършат!

Не виждам, какво повече мога да ви кажа.

Потребител
Аватар
Кара: е34 516i с 19ки
Мечтае да кара: ЗиЛ
Детайли за колата: Много върви, чак ме е страх сутрин да я паля!

Мнение от alex_th » 20 Юли 2015, 22:37

LiTtLeRoCk написа:
alex_th написа:Някой по-горе беше споменал за комерса... може би именно в комерсиалния характер на събора се коренят всички проблеми.

Това директно означава, че трябва да освободим секретарката на клуба, офиса и да се спре финансирането на някои мероприятия, като къпа и феста, а тази година подпомогнахме и Е46 сбирката. Спираме и поръчването и продажбата на рекламни материали, защото няма да има секретарка, която да се занимава с това. С една дума да клуба да изкарва годината с минимални средства от членския внос. А си мисля, че и членовете ще намалеят драстично тогава, защото няма какво да се лъжем, но голяма част от тях са такива, защото именно на събора могат да си вкарат колата на пистата.

Грешките са допуснати, а поуките взети! Няма човек на този свят, който може да предвиди всичко, който може да види грешките си преди да ги е допуснал. Колко от вас са допускали първо грешки, а после са се поучавали от тях? Не забравяйте, че и ние сме хора, че и ние грешим. Изчетох много мнения, някои от тях не заслужават никакво внимание, защото когато са ги писали, не са мислили преди това. Наема на пистата за трита дни не беше 1000 нито 2000 нито 10 000 даже, но това е положението. Варианта с панаира отпадна, защото нямаше един свободен уикенд до края на септември, а и там наема за 1 ден ни излиза приблизително 20 000лв Октомври не е опция за събор и септември също, защото края на август е феста на морето, а октомври 3-тия кръг на къпа, но никой не взема това предвид! Понякога колкото и да се опитваме и стараем да не допускаме грешки не се получава.

Някой беше писал, че щяло да има пари за бронята на Явор, не пишете глупости бе хора.

Няма да коментирам въобще глупостите, в които говорите за финансовата изгода на клуба, да сме се били нагушили с пари. Глупостите, че лъскачките били се напрашили, че как си поддържали колите, а трябвало да газят в прахта и неравностите не успяхме да асфалтираме пътя до членския паркинг. Разни глупости за отчетите се изписаха. Искате входа да е 20лв, но не се замисляте, че 90% от хората няма да го платят, защото им идва много. Няма как да надхвърлим разходите по събора, защото после кой ще понесе по-малкия приход, с какво ще платим за по-големите разходи? Вие бихте ли изхарчили повече от колкото ще получите? Има много неща върху които се мисли преди организацията на подобно мероприятие.

Най-голямата глупост беше, че имало нулева организация :banghead: сигурно защото нямаше човек на моста, който да пуска коли и от двете му страни, нямаше две момчета на разклона за калояново, които да осигуряват движението и в двете посоки, нямаше човек по средата на пътя между разклона и пистата, който да насочва колите на членовете в лявата лента, за да улесни и ускори тяхното придвижване, нямаше осигурена охрата, нямаше заграждения, нямаше тоалетни на членския паркинг, когато стана задръстването на обед, не търчах като луд между колите, за да освободя движението и да си тръгнете нормално, нямаше ни и нас там, затова организация нямаше никаква.

Те за убийство дават по-леки присъди, а вие направо ни линчувахте, затова че сме хора и сме сгрешили с програмата. Все пак има и хора, които видяха, че сме сгрешили, но оцениха и труда, който положихме, за което им благодарим.

Cvetun написа:Все пак,тези,които са се нагърбили да бъдат "шефове" на бмв клуб България,носят отговорност.90% недоволство,значи има за какво и или се оправят нещата или предаваме щафетата!

Разликата между нас и шефовете е, че шефовете седят и не работят, а ние работи и си скъсваме Д-то по тия мероприятия. Отговорни сме пред членовете на клуба и не го отричаме, а доколкото виждам ти не си член на този клуб, а обикновен посетител или греша? И за тия прословути 10лв, като идеш на мач, на който седнеш зад вратата и не видиш нищо от него, защото и самия мач е бил скапан търсиш ли отговорност от играчите, собственика или ги подкрепяш и си казваш, че следващия път ще играят по-добре, опитваш се да ги мотивираш.

ogata написа: направи некво събитие дето да струва 30 000 поне. :winky:

Само наема на пистата за 3те дни беше над 10 000лв близо 15 000 ако не се лъжа. От там на сетне почваш да смяташ и останалите неща. Но ти не мислиш преди да пишеш, не мислиш, защото не знаеш, но това не ти пречи да пишеш глупости. Точно ти ми спомена, че въпреки факта, че си член на клуба ако дойдеш да помагаш, ще искаш и хонорар, да ти се плати за труда, хвала на членове като теб :clap: сега ти си вземи тефтера и си води бележки.

Din написа:
Защо трябва недоволните да правят събора ?!!!

Защото освен да покажеш, че някой е сбъркал или не се е справил добре трябва да можеш или знаеш как да го направиш по-добре от него. Или греша?

didodi написа:Понеже съм бил от "организаторите " на 7я събор пак на писта Дракон през далечната 2008-а

Защо не се включи и тази година? То преди и бензина беше левче, но вече не е, но явно не правиш разлика в това? И като говориш за организация на 7-мия събор, това ли е? https://www.youtube.com/watch?v=RcPfOWmVO3M https://www.youtube.com/watch?v=V8PxpdOW1bM и сравняваш пак преди и сега? Кажи, че се шегуваш.

Станислав Попов написа:Ще се замисля бая преди да отида на събор другата година, въпреки ,че десет години не съм пропускал! Как може да изхвърлите всички клубни шатри на другия край на света! За моята кола това беше най-тежкия офф роуд до сега! На какво съм член на някое текезесарско общество. Приготовления за събота автомобила ми чист изпънат да му се порадват хорат... Накрая изглеждаше като от филма МадМакс! Откачени липове, крива престилка и прах в черния дроб. Гледам си колата като писано яйце и до сега такъв демидж не е понасяла! Другото няма да коментирам, коментира се гледам достатъчно.

Колега, добре видя разположението на пистата, видя колко клубни шатри и народ сте очаквам от теб и да ми кажеш, къде трябваше да сте всички на едно място. Чак пък офроуд е много пресилено.

Грешките са допуснати, а поуките взети. Благодарим за подкрепата, която ни указвате. Идеята на общността е, че когато единия падне другите да му помогнат, а не да го довършат!

Не виждам, какво повече мога да ви кажа.

Не се ли усещаш, че цялото ти мнение отново е свързано с комерс и грам не "захапа" от това, което се опитах да напиша. Инерцията явно е по-голяма, отколкото си мисля.

Като ще е толкова катастрофално събора да не е комерсиален, защо веднъж поне не обявихте каква е чистата печалба от изминалите събори? Ето шанс да го направите, за да "оправдаете" оградите, входа и липсата на свободен достъп, до иначе едно събитие, правено "от фенове за фенове".

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар

Мнение от LiTtLeRoCk » 20 Юли 2015, 22:45

didodi написа:Понеже съм бил от "организаторите " на 7я събор пак на писта Дракон през далечната 2008-а искам да забия няколко въпроса към организаторите на последния 14и събор тази събота :
С колко члена е бил клуба през 2008а съответно с колко финансов ресурс е организиран целия събор тогава ? и цена на билетчето тогава ??
С колко члена разполагаме в момента , съответно с колко финанси е организиран и тазгодишния събор ?
Рекламодатели и сергийки няма да ги броим от уважение към самите тях и тяхната добрина.
Винаги ме е пекло слънце или ме е валял дъжд на съборите до сега , но поне ентусиазма ми не се е изпарявал в 12 часа на обяд :help:
Като пистата е била в ремонт през МАЙ , то сега данеби да ползвахте новата и част реално ????
На Септември кво му за провеждане на събора ? Освен че няма отпуски-морета , роженски събор , дриф състезание за полувината ни майстори на спорта и рали България в датата на събора :wave:
Аз бях заврян вътре в хангара и обработвах данните от компютъра и пак видях 60-70% от събора и ми беше супер кеф. За онея които нямат идея какво е било през 2008-а ви споделям снимки от събора : http://didodi.snimka.bg/auto-racing/7-i-nacionalen-bmw-s-bor-2008-kaloyanovo.874064.0.big

Само за информация искам да те попитам колко души бяхте организатори? Чисто любопитство.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 20 Юли 2015, 22:48

15k :shock: :shock: :shock: Според цените в сайта им... това е 6-7 пъти над обявеното, за да не може да се използва цялата писта... Както някой по-горе каза, като няма алтернатива... такова ще е. :help: В тези пари охраната включва ли се или тя си е отделно?
Изображение

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар

Мнение от LiTtLeRoCk » 20 Юли 2015, 23:01

TNT написа:15k :shock: :shock: :shock: Според цените в сайта им... това е 6-7 пъти над обявеното, за да не може да се използва цялата писта... Както някой по-горе каза, като няма алтернатива... такова ще е. :help: В тези пари охраната включва ли се или тя си е отделно?

Отделно. Както, Шаро вече спомена цената зависи от мероприятието.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 20 Юли 2015, 23:08

Благодаря за отговорите. Мисля в последните 1-2 страници доста неща се изясниха.
Изображение

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар

Мнение от LiTtLeRoCk » 20 Юли 2015, 23:22

Да изясня и още нещо. Огата, беше писал, че срещу 40лв членски внос трябва да се организира неко грандиозно, а сега малко прости сметки.
40лв членски внос
-20лв които остават в структурата
-3-4лв за изработка на членска карта
- лв за стикери на членовете които за тях са безплатни
- лв за коледното парти кэдето има осигурено определено количество питиета

Сега и сами може да сменнете какво остава за клуба.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 20 Юли 2015, 23:46

LiTtLeRoCk написа:Да изясня и още нещо. Огата, беше писал, че срещу 40лв членски внос трябва да се организира неко грандиозно, а сега малко прости сметки.
40лв членски внос
-20лв които остават в структурата
-3-4лв за изработка на членска карта
- лв за стикери на членовете които за тях са безплатни
- лв за коледното парти кэдето има осигурено определено количество питиета

Сега и сами може да сменнете какво остава за клуба.

Сега, няма да си преиначаваме думите. Писах, че :

Аз съм член, аз гарантирам на клуба некъв приход годишно, без да получавам кой знае какво насреща

Жеста с коледното парти е добър, макар че до сега не съм присъствал.
Стикерите не са мой избор. Некви други хора избират те да се правят и разпространяват. Аз просто си ги слагам на колата, както всички останали и се надявам, хората да се заинтересуват, да се зачетат и така един вид повече хора да присъстват на събитието.
За парите дето остават в структурата, също не знам къде отиват - сигурно се купуват некви работи, тая година отделихме некви мижави средства за да компенсираме жертвата на една кражба на е36 събора.

Аз сметка за тея пари не търся, но е факт че съм ги дал. Дори 1 лв. да остават от всеки член за клуба - пак си е файда, щото тея дето не са членове не дават и толкова.

Общо взето ми хареса доста как го е формулирал Бум_бум в предните страници.

Казахме си какво не ни е харесало, аз лично го писах когато ме беше пекло слънцето и бях изнервен, предполагам и другите колеги - които освен всичко са били изморени и от път. Моля да бъда правилно разбран. Тая критика не е щото ви мразим и не искаме да има нещо като БМВ събор, а защото е тъпо летвата да се вдигне веднъж и после вместо да се поддържа високото ниво, да се прават некви гадни мероприятия дето да уронват авторитета.

Все пак точно нечии претенции, мрънкане, изисквания и по-високите стремежи в момента ни карат да се радваме на дебют на коли като i8, а да не сме като Лада - 40 години абсюлютно никакво развитие. Не се сърдете, всяко зло за добро. Тази година беше слабо, разбра се точно къде - ако се вземат мерки догодина ще е по-яко.

А, относно хонорарите - пак прочетете какво е написал бум-бум ;)
Последна промяна ogata на 20 Юли 2015, 23:51, променена общо 1 път
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

ентусиаст
Аватар
Кара: с Adaptive Drive
Мечтае да кара: F06 с B58

Мнение от 100imenov » 20 Юли 2015, 23:49

Момчета дайте малко по-сериозно! Прехвърляме си топката и се обвиняваме като некви путки, вместо да сме единни. Каквото е било, вече е история, факт е и на всеки му е ясно, че беше слабо, ама сложете катинара на темата и да не се занимаваме с глупости, а да бъдем полезни с нещо.Моето виждане е, че от миналата година се тръгна по правилния път с разделянето на събора на две части, което се явява скъпо, но хубавите неща са така. Реално за трак дей, Калояново си е ок, претърпя промени и всичко е цвете, дайте да го оставим него и да погледнем в посоката от където идва недоволството или иначе казано към дъ биг дей,деня на сбирката в случая 18.07. където всички фенове и коли трябва да са на едно място,да има игри с публиката, лесен достъп до всички коли, с една дума атмосфера описваща единство. Предполагам е ясно на всички, а и с последните два събора видно, че на Дракона ако не караш, не ти е там мястото, просто няма условия. Каква е тая работа хем да си на полето сред нищото, хем да няма къде да се паркира? Ебаси случая! Както вече беше споменато оставки от УС не се приемат, защото не един или два пъти сте се доказвали с идейте и способностите си. Истината е, че дори и най-големия да си, ако не си в случая на правилното място, ти слагат табелка фейл. При наличието на възможност нека следващия събор поне да го обсъдим заедно, дискусия от опит на УС и препоръки от активните потребители съм убеден,ще донесат усмивки на всички.

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар

Мнение от LiTtLeRoCk » 21 Юли 2015, 0:02

alex_th написа:Като ще е толкова катастрофално събора да не е комерсиален, защо веднъж поне не обявихте каква е чистата печалба от изминалите събори? Ето шанс да го направите, за да "оправдаете" оградите, входа и липсата на свободен достъп, до иначе едно събитие, правено "от фенове за фенове".

Печалбата е такава, че с останалите от УС, сме решили да разделим парите и пенсионираме. Запитвал ли си се, колко души искат сбирка на полето, без състезания, без дрифт, донът, бърнаут и решетка? Само ще наредим колите и ще си разглеждаме като на изложение. Това не е проблем, но колко души искат това?

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар

Мнение от LiTtLeRoCk » 21 Юли 2015, 0:03

ogata написа:
Общо взето ми хареса доста как го е формулирал Бум_бум в предните страници.

Кое? За фетиша към закачените радиостанции ли :mhihi: ? Голям кеф е. Нямам време да чета и коментирам всичко.

ПредишнаСледваща

Назад към Събори/Мероприятия