Бих искал да помоля за малко помощ...

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

Потребител
Аватар

Бих искал да помоля за малко помощ...

Мнение от tomov320 » 22 Ное 2006, 17:47

Здравейте на всички. Нов съм във форума, а и като цяло съм нов в света на автомобилизма. Дори ще си призная...все още нямам книжка...на 17 съм. Но ми остават точно 9 месеца до 18-тата годишнина. Преди около две седмици дядо ми ме изненада с един подарък...предполагам всички можете да се сетите...BMW 320. Не е много ново, 89-та година е, но е много готино. Няма да си кривя душата, предпочитам да си купя чисто нов автомобил, отколкото да поддържам стар, но пък считам за доста по-уместно да се науча на по-старичък автомобил, а после вече да премина към новите модификации.
Попринцип хората са казали, на харизан кон събите не се гледат, но тук става въпрос за автомобил, а не за картина или нещо подобно, така че тук това правило не важи. Факт е, че BMW-то не е в много добро състояние. Двигателя е на 250 000 км, а и изглежда е карано доста вандалски, защото амортисьори и ресьори почти липсват. Попринцип баща ми разбира от автомобили и има доста познати (макар че той не иска да се занимава със стари автомобили, и е само на нови, но едва ли ще се съгласи да ми даде нов автомобил да се уча) но въпреки това изглежда и той не е много запознат в областта на BMW. Тук доста разбирате така като ви гледам и се надявам да ми помогнете. Моля ви да ми помогнете.
Въпросите ми са следните...къде да го закарам на диагностика на двигателя, къде на ходовата част. Колко мислите ще ми излезе основен ремонт на двигателя и на ходовата част и мислите ли, че ще има смисъл...Аз за сега за двигателя съм се спрял на Юве сервиза, а за ходова част баща ми знае някакъв сервиз някъде след центъра. Незнам точно къде. Но ще се радвам да ме посъветвате. Освен това ми е интересно дали има смисъл да я правя тази кола. В крайна сметка ако я продам колко мога да и взема и ако е достатъчно плюс някви добавки мога ли да си взема нещо на което да се уча без да има нужда да се занимавам кой знае колко с ремотни. Айде със здраве и се надявам да ми помогнете и ако наистина се получи скоро може да има още един ентусиаст. :P

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kam_tod » 22 Ное 2006, 20:53

Юве е добър избор. ;)
Явор е другия добър избор (да почерпи в четвъртък за безплатната реклама). :mhihi:
Тунинго мъ кефи и изпълва душата ми с тиха радост, умиление и неизкореним апломб!
Разработва се нов форум! www.bimmer-bg.com

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i

Мнение от македонец » 22 Ное 2006, 21:34

е срекник, ке се уче да возе кола со 320ка, на мен башта ми не ми ни купуваше кола, морах сам да си купам една рено4 :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

320-у

Мнение от павката » 22 Ное 2006, 22:18

иди при някой компетентен,не на сервиз да й види състоянието че май нищо не ти е ясно,да не е някоя кошница-разплетена за 1500лв
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 23 Ное 2006, 11:14

Ако вземеш да я заобичаш, ще има да я правиш, правиш, правиш.... щото ще ти се иска да е като нова. Т'ва е част от магията на Е30. Колко кинти има да хвърлиш по нея, не е истина.... Но пък си заслужава... :mhihi: А почнеш ли сам да човъркаш по нея, ще станеш ретроман :mhihi:
It's not who You are, it's who You know...

Потребител
Аватар

Re: 320-у

Мнение от tomov320 » 23 Ное 2006, 16:34

pavlin_e30 написа:иди при някой компетентен,не на сервиз да й види състоянието че май нищо не ти е ясно,да не е някоя кошница-разплетена за 1500лв

Първо какво трябва да значи някой компетентен. Не познавам абсолютно никой, дори който да познава някой компетентен. Кошница-разплетена...пак незнам какво имаш впредвид...Да, със същите характеристики в Германия струва 600 евро. Така че сигурно е кошница разплетена, и кво от това? Помолих за отговор, а не за гадаене от ваша страна.

Потребител
Аватар

Мнение от tomov320 » 23 Ное 2006, 16:37

logout написа:Ако вземеш да я заобичаш, ще има да я правиш, правиш, правиш.... щото ще ти се иска да е като нова. Т'ва е част от магията на Е30. Колко кинти има да хвърлиш по нея, не е истина.... Но пък си заслужава... :mhihi: А почнеш ли сам да човъркаш по нея, ще станеш ретроман :mhihi:

О, аз съм на светлинни години от това. Искам малко да я постегна още от сега, че да я покарам една година и толкова. Аз нямам абсолютно никакво време да се занимавам с коли, пък и не са ми страст в общи линии. Просто искам там да я постегна за 3000-4000лв. и да я хвърлям после. Нови БМВ-та колкото искаш в магазина. Само че баща ми твърди, че съм твърде малък за нов автомобил. За това.

Любовника
Аватар
Кара: Е30 90' 320i convertible, E61 530d

Мнение от BMW lover » 23 Ное 2006, 16:48

Приятелю , първо честито за придобивката и моля те не обръщай внимание на 'пичовете' дето се изкават за колата ти без дори и да я познат . Бъди над тях ;) Много се радвам че въпреки убежденията ти за новите автомобили, си решил да помогнеш на тази кола, и бъди сигурен в едно : поработи, малко над нея, покарай я малко , после пак поработ, пак карай и после се опитай да я забравиш ......... ;)

Ще ти кажа отговора - НЕ можеш да я забравиш и да искаш :) , Бъди сигурен че ще е така и не позволявай ентусиазма ти да отмира.

Ако наистина си решил да я съживиш и да усетиш ,както каза Логаут, МАГИЯТА на Е30 ще ти пратя един тел номер на човек който се занимава само с това и при желание би ти помогнал като за начало със съвет и след евентуална уговорка и с работа. Казва се Явор и е човек който знае какво прави (ебати рекламата) 0887616782 -Явор .
Потърси го като решиш и обсъди с него как стоят нещата ;)

като те гледам и ти говориш "ще я закарам'' а са, каза че още нямаш книжка, така че и да внимаваш за :cop:

Като те гледам теб и си припомням моето начало с колите и :cop: - на 14 бех 8)
Бъди такъв какъвто си - купи си BMW !!! ;)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от tomov320 » 23 Ное 2006, 19:15

BMW lover написа:Приятелю , първо честито за придобивката и моля те не обръщай внимание на 'пичовете' дето се изкават за колата ти без дори и да я познат . Бъди над тях ;) Много се радвам че въпреки убежденията ти за новите автомобили, си решил да помогнеш на тази кола, и бъди сигурен в едно : поработи, малко над нея, покарай я малко , после пак поработ, пак карай и после се опитай да я забравиш ......... ;)

Ще ти кажа отговора - НЕ можеш да я забравиш и да искаш :) , Бъди сигурен че ще е така и не позволявай ентусиазма ти да отмира.

Ако наистина си решил да я съживиш и да усетиш ,както каза Логаут, МАГИЯТА на Е30 ще ти пратя един тел номер на човек който се занимава само с това и при желание би ти помогнал като за начало със съвет и след евентуална уговорка и с работа. Казва се Явор и е човек който знае какво прави (ебати рекламата) 0887616782 -Явор .
Потърси го като решиш и обсъди с него как стоят нещата ;)

като те гледам и ти говориш "ще я закарам'' а са, каза че още нямаш книжка, така че и да внимаваш за :cop:

Като те гледам теб и си припомням моето начало с колите и :cop: - на 14 бех 8)

Ето го и първият пич във форума, който срещам. Благодаря много за съвета, ще звънна на въпросният Явор и ще поговоря с него. Наистина автомобила ми привлече вниманието, не мога да го отрека. Невероятно изпълнение е и просто който каквото да ми говори...BMW си е BMW.
Колкото до :cop: ... возя се от около една година и половина вече и за щастие не съм имал проблеми. Но карам изключително бавно и внимателно, без да излагам на какъвто и да било риск нито себе си нито околоните. Ще внимавам много и за напред. Айде много поздрави от мен.

Любовника
Аватар
Кара: Е30 90' 320i convertible, E61 530d

Мнение от BMW lover » 23 Ное 2006, 20:46

:winky:
Бъди такъв какъвто си - купи си BMW !!! ;)
Изображение

Назад към E30