BMW Събор 2015 - Конкурс за външен и вътрешен вид
Модератор: Общи модератори
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Re: BMW Събор 2015 - Конкурс за външен и вътрешен вид
По принцип нещата тръгват още от отношението на не малко от участниците, които при 4-5 елементарни изисквания за участие изобщо не им пукаше, че снимките трябва да са еди кви си, щото са важни за отсяването за финала, или че трябва VIN, някво инфо за промените по автомобила... при други обстоятелства бих ти показал за какво иде реч при доста заявки и с какви снимки е трябвало да се работи, само че цялото желание ми се изпари... и после като казвам, че снимките са супер важни.... ама нейсе. Който ще го прави тоя конкурс занапред да му мисли как да се случват нещата.... как ще си отсява неснимани ръжди, стари снимки без градушка и прочие, и прочие... ама затва и говорим, че като се появят по-мислещи и разбиращи хора, те ще го направят така, че да е добре и всички да са доволни. Аз с удоволствие ще дойда да гледам 

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Dimitroff написа:...Nickelback написа:Dimitroff написа:Продължавам да НЕ мога да разбера какъв е проблема с конкурсите, пичове ?!?
Така като гледам тук, а и на място - единствените недоволни май са в ///М , Е30, Е34 - ако греша - поправете ме.
Журито трябва да е от минимум двама, а в повечето раздели трима души, който гледат колата едновременно.
Водят се по конкурсен лист, който в края си има субективна оценка (тяхна) - цялостна оценка за колата - екстериор, интериор, ниво на оборудване, захабеност, боя, стойка и т.н.
ТАМ НЯМА ГАЗ !!! НИТО ПОЛУЧАВАШ ТОЧКА, НИТО ТИ СЕ ОТНЕМА!
Газта е алтернативно гориво - колата е на собственика и и само и единствено той има право да решава дали да има или няма газ. Не си налагайте мнението - то си е Ваше, но не значи, че трябва да се съобразим с него задължително!
КАК да вземеш/дадеш точка за нещо, което го НЯМА !?!?
Можеш да дадеш една точка повече или по-малко, но само и единствено в крайната графа - тази на журито!
Ако колата Ви е загубила с една точка...айде две...може да имате претенции, но да сте зад първия с 4-5-6-10 точки...проблема си е изцяло ВАШ!
Конкурсните листи са достъпни целогодишно, промените в тях не Ви ущърбяват в никакъв случай - просто с всяка промяна на по-заслужилите коли се доказва защо са по-заслужили!
То и Онда мотор си е алтернативен мотор, тъй както и горивотоДогодина предлагам ludiagsm да участва с някоя от електро Е36-ците, все ше събере някоя точка и току виж на стълбичката се качил. Колко бихте го орязали за алтернативното гориво/задвижване? Просто ми е любопитно? Или няма да го орязваме за алтернативно задвижване и алтернативно гориво... Алтернативен антифриз, алтернативна боя, алтернативен карбон, алтернативен пластидип, алтернативна ръжда, алтернативни части, алтернативни обръщаняци и саденяци... Всеки си ги интерпретира, както си иска, май, май... Или ще е оригинален вида, ама наистина оригинален, или пародията си продължава с пълна сила
sparco_1111 написа:Доколкото видях на окачването ми написахте оценка 2 като ( KW D2 H&R И т.н) и после се поправи на 1 точка...
И мен ми много интересно за окачванията, D2 що е до KW?
Интерпретирай ги както искаш ти - ние не го правим!
Обяснявам за 10ти път:
Колите се гледат от няколко човека, за да не каже после някой нещо!
Тези няколко човека са детайлно запознати с модела.
Също така оценят колата не на база философски интерпретации, а на база конкурсел лист!
Ако има конкретен въпрос (без локуми) има конкретен отговор - пита за газта - отговорих ти.
Много удивителни, много нещо...
Що трябва да ги гледат няколко човека като е достатъчен и един компетентен да провери така ли са нещата? Няма лошо и да се съвещават 2-ма 3-ма както си е и сега. Явно не искаш да вникнеш в това дето искам да кажа.
Вида или е оригинален или не е... В момента конкурсния лист пълен шит и не знам защо се оповаваш на него като на манна небесна... Господ ли го е правил или какво..?
Давам конструктивни предложения за редактирането му и един коментар не прочетох с критика или приемственост. Единствено Войков ми дава зелена светлина. Ми да, ще направя каквото мога!
Нарочно попитах защо D2 е редом до KW, ама не искаш да вденеш... Имам в предвид, че за D2 няма как да се дават точки като за KW. Сам се сещаш защо.
Според мен за най-съвършеното сток окачване предлагано за съответната генерация/модел трябва да се дават 100 точки (М-тех някакъв). Не една точка... Сто точки! За стандартно окачване 50, например. За JOM и компания 20 точки. За без окачване 0

Спирам да говоря за гнязта. Да, съвсем е в духа на BMW AG и най-вече M GmbH. Оргиналдъ! Евала!!!

Dimitroff написа:В Е46 не са се вземали точки за карбон, хриле в калниците и т.н. - би ли бил по конкретен в категориите, в които мога да ти отговоря ??
Аа! Ново 20... Защооооо?

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Mollov
- Мародератор
-
Nickelback написа:Единствено Войков ми дава зелена светлина. Ми да, ще направя каквото мога!
Това далеч не е така, но явно четеш написаното от мен доста избирателно... както и да е. Иначе ако подбереш и жури... ще си златен

Само се чудя... предишните години конкурсният лист беше дори по-зле... само че тогава никой не говореше така за него... чудна работа.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Говоря за конкурсните листи, защото ако ги няма - няма реално точкообразуване!
Ти ли ще докараш подемник, за да гледаме реално какво е окачването на колите и дали е пълно??
Има 2 графи за него стандартно и опционално.
По твоята логика - колата е едно окачване...щото там ти ще дадеш най-много точки.
А, че броните не са напаснати? А това, че вътре може да не искаш да седнеш - няма да е от значение ??
Ще си говорим за догодина - лично ще те поканя за жури в раздел и тогава ще видим какво е положението...щото е лесно да се говори от собствената камбанария...
Казах го и на събора - конкурсния лист ще търпи промени - няма как да е актуален и за Е30 и за Е60 и за Е65...нагоре пък и дума не може да става, но не може и за всеки модел да е различен - тогава пак не става!
Моллов - не да подбере жури - догодина е с мен в раздел - искам да видя в полеви условия този хъс и желание за промяна.
Ти ли ще докараш подемник, за да гледаме реално какво е окачването на колите и дали е пълно??
По твоята логика - колата е едно окачване...щото там ти ще дадеш най-много точки.
А, че броните не са напаснати? А това, че вътре може да не искаш да седнеш - няма да е от значение ??
Ще си говорим за догодина - лично ще те поканя за жури в раздел и тогава ще видим какво е положението...щото е лесно да се говори от собствената камбанария...
Казах го и на събора - конкурсния лист ще търпи промени - няма как да е актуален и за Е30 и за Е60 и за Е65...нагоре пък и дума не може да става, но не може и за всеки модел да е различен - тогава пак не става!
Моллов - не да подбере жури - догодина е с мен в раздел - искам да видя в полеви условия този хъс и желание за промяна.
- chucky
- Потребител
-
- Кара: e46 330CI '05
- Мечтае да кара: e36 M3
Dimitroff написа:chucky написа:Nickelback написа:[quote="Dimitroff"Или ще е оригинален вида, ама наистина оригинален, или пародията си продължава с пълна сила:
И не е само в тези категории проблема, видя се че има и в е46
1. Я ми кажи къде е имало проблеми в Е46, щото аз бях жури там и в Е90.
2. Я се постарай да не слагаш всички под един знаменател, че вече започвам да се дразня (нито съм първолак, нито мисля, че аз, колегите ми или конкурсният лист е "пълна кома").
В Е46 не са се вземали точки за карбон, хриле в калниците и т.н. - би ли бил по конкретен в категориите, в които мога да ти отговоря ??
Анти-лошо колега ще помогне

А до отговора тип ''сърдя ти се'', знам че е малко остро, но предвид че за 10 поста отговори само на въпроса с газта, не виждам защо се и иронизираш поста

Предишни години, също така не е имало толкова ''оригинален външен вид'' насоченост доколкото съм запознат и не се раздухваше, че ще е максимално коректно и накрая...
- DILDO
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е30;Е65
- Мечтае да кара: Е30
borovina написа:....
Ти сериозно ли ? Един М систем и кожен салон няма да ти докарат първото място. Левия ти заден панел е на хармоника и като цяло колата ти изглеждаше доста "уморена" .... честно даже продължавам да не разбирам, защо 32ката остана 4-та след твоята кола.

Последна промяна DILDO на 19 Юли 2015, 22:59, променена общо 1 път
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
///Ivan написа:Въпроса е принципен колега Bavarcho,като вложиш няколко хиляди лева и много много часове труд в колата си за да изглежда добре най логичното е да получиш поне малко признание,уважение или както искаш го наречи за труда който си вложил в тая кола и накрая да ти се подиграят по тоя начин е малко кофти тръпка за тва е цялото мрънкане не за друго ...Ако всички коли финалисти наистина бяха за там щях да кажа ОК малшанс избрали са по хубави от моята не съм за там и т.н ама като видях за какво става въпрос щях да припадна ама не от слънцето
Явно пак е въпрос на гледна точка. Аз също съм вложил четирицифрена сума дето не започва с 1 в кола която е с прилично оборудване за модела и ако имах желание за конкурса щеше да е достатъчно да съм сред финалистите пък кой ще е първи или втори или пети не виждам драма. Всички сме ентусиасти и правим колите си за да ни радват нас и другите които оценяват вложеното, а не оценката спрямо лист хартия.

- Mollov
- Мародератор
-
Dimitroff написа:Моллов - не да подбере жури - догодина е с мен в раздел - искам да видя в полеви условия този хъс и желание за промяна.
Човек... остави тая работа... като чета някои тук как учтиво се опитват да ти пишат някви неща, а после сипят л@йна с кофите във ФБ... много ми идва лицемерието...
Аз каквото успях да дам от себе си - дадох... занапред изглежда има много по-напред с материала хора, дето ще свършат работата по-добре, а реално това е най-важното (съвсем искрено го пиша, защото го мисля).
А каквото имах да кажа - написах. Не ми пишете или пускате ЛС за неща, които вече съм казал как/кога ще се случат.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Dimitroff написа:Говоря за конкурсните листи, защото ако ги няма - няма реално точкообразуване!
Човече защо пак така тесногръдо?

Иначе то и в момента нещата малко са на юнашко доверие. Колата кукла външно, мотора пред изтропване... Това е положението!
Всяка година едно и също, всеки си изказва мнението, кой с градивна критика, кой не и накрая - "ти па си 'ного убав"

Знам, не ви е лесно, дайте малко по-отрано да ги почнем тия организации...
Dimitroff написа:В Е46 не са се вземали точки за карбон, хриле в калниците и т.н. - би ли бил по конкретен в категориите, в които мога да ти отговоря ??
Затова не ми стана ясно, двоен аршин ли се получило в разделите или...?
Последна промяна Nickelback на 19 Юли 2015, 22:17, променена общо 2 пъти
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Газта е принципно - затова отговорих.
Как да отговоря в Е30 или Е36 или Е60, като не съм видял колите, колега?
Несериозно е да дам отговор, както е несериозно да се плюе по всички раздели журито!
Аз не казвам, че не сте прави - нека чуем колегите в проблемните раздели - до тук само храна, за сметка на това - за всички от журито...тъпичко е!
Вие си цените колите - аз пък името - дайте ако някой е засегнат да видим дали е основателно, а не да се плюем за добро утро.
Как да отговоря в Е30 или Е36 или Е60, като не съм видял колите, колега?
Несериозно е да дам отговор, както е несериозно да се плюе по всички раздели журито!
Аз не казвам, че не сте прави - нека чуем колегите в проблемните раздели - до тук само храна, за сметка на това - за всички от журито...тъпичко е!
Вие си цените колите - аз пък името - дайте ако някой е засегнат да видим дали е основателно, а не да се плюем за добро утро.
- chucky
- Потребител
-
- Кара: e46 330CI '05
- Мечтае да кара: e36 M3
Това със сърденето нямах предвид теб и не очаквам тези отговори от теб, но едно голямо браво ! Ти единствен от жури и организатори застана и каза така и така при мен стана това и това ,според мен така и трябва 

- Mollov
- Мародератор
-
Ако визираш мен - аз не се сърдя... да не сме в детската градина...
- sparco_1111
- Потребител
-
- Кара: E46 M3 SMG2
- Мечтае да кара: F82 M4
Чакам си с нетърпение конкурсния лист ! След това може да спорим !
- Mollov
- Мародератор
-
При най-първият възможен момент ще си го получиш.
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading