BMW Събор 2015 - Конкурс за външен и вътрешен вид

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: стоковица
Мечтае да кара: Трабант
Детайли за колата: 13ти БМВ Събор - 1 място
14ти БМВ Събор - 2 място
15ти БМВ Събор - 2 място

Re: BMW Събор 2015 - Конкурс за външен и вътрешен вид

Мнение от angrymob » 19 Юли 2015, 18:46

borovina написа:Е, и аз да изкажа мнение за днешния събор.
За първи път реших да запиша една от колите си на конкурса за външен и вътрешен вид понеже бяха казали че при оценяването ще се търси колата която е в най-добро фабрично състояние,а въпросната ми кола е от модел ,от който добрите екземпляри в България са малко и реших ,че ще може да бъде оценена от истински ценители.
Последа разочарованието .Екипа от оценили се състоеше от един човек .Та такова нещо по цял свят го няма ,жури от един човек.
След като видхме и резултатите разбрах ,че тези конкурси са абсолютна пародия. Как е възможно след като беше отбелязано че ще се търси най-добрия фабричен автомобил да спечелят коли с газови уретби ,и двигатели които са от съвсем различен модел БМВ.
В последствие нещата ми се изясниха и разбрах ,че собствениците на въпросните автомобили се познават с момчето ,което оценяваше колите ни.
Просто ме загубихте за винаги .Фен съм на марката и имам няколко коли от марката,и ще си остана фен ,но на тези Събори (пародий) никога няма да ми стъпи кракът .

Не знам даже от къде да започна, но ще се постарая в поста си да отговоря и на други подобни критики.

Първо към теб - до колкото разбирам претендираш за оригинален вид и си недоволен, че не е спечелила твоята кола. Е34 с Angel Eyes, диодни стопове, вежди, без бъбреци за теб е оригинален/фабричен (или дори субективно красив) вид? Твоето място изобщо не е на конкурса, но просто най-хубавите коли в България обикновено не се появяват и съответно бройката се попълва от кене.... оп, друго щях да кажа... От не чак до там перфектни автомобили като твоят.

Относно журито - никога не бях виждал човека, който оценяваше. Това, че сме се държали дружелюбно прави ли ни приятели? Съгласен съм, че е редно да са поне 2-ма души, но оценителният лист гарантира обективност така или иначе. Нека все пак за момент предположим, че сме си платили по 50 лв или съм му баджанак. Искаш ли да качим снимки на същите коли тук и да видим как ще ги подредят хората? Смяташ, че ще е по-различно ли? Най-много да се изложиш още повече. ПРЕСТАНЕТЕ да си търсите оправдания за това, че вашите коли не отговарят на изискванията. Организацията беше на ниво (със сигурност по-добре от миналата година), оценките са възможно най-обективни, а относно газовите уредби - в тях няма нищо лошо, нестилно или пречещо на външния/вътрешения вид на колата. Не би било грешно и да се променят условията във връзка с тях, но предложенията да идват от такива хора е несериозно. Завистта ще ви убие...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 19 Юли 2015, 18:59

Човече, аз лично нямам нищо против газта, ама айде да не е в М-ки, Алпини, Хаман и т.н. :D
Само като си представя как мазна, изпечена ръчичка на газаджия е пробила еърбокса и наоколо, да си сложи неговите си л@йненца и ми призлява :mhihi:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E34,E38,E70
Мечтае да кара: Eleanor

Мнение от borovina » 19 Юли 2015, 19:06

До колегата "Заядлив Змей"
Като казваш ,че конкурса е бил за красота замисляш ли се изобщо ,че нашите коли са измислени максимално красиви още като са били произведени,тъй като много по разбиращи от мен и теб хора са работили над това как да иглежда всеки един модел на БМВ ,че да мислиш че някой от нас би могъл да измисли нещо с което дадена кола ще стане по красива. Аз бих казал ,че силно се съмнявам. А относно интерпретацията относно газовите уретби ,би ли ми казал какво красиво виждаш в това като вдигнеш капака да липсват половината кори по двигателя,да е преправена инсталацията на колата и още много други инервенции. Аз не съм казал че когато колата има газова уретба не е кола,но според мен такава кола няма място на такъв конкурс.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E34,E38,E70
Мечтае да кара: Eleanor

Мнение от borovina » 19 Юли 2015, 19:33

Никога не съм твърдял ,че моят автомобил е най-заслужилият да бъде победител или пък е най фабричен ,но със сигурност беше най-фабричният от 4-те автомобила които бяха в групата на е34, и ще се обоснова.И трите автомобила бяха с газови уретби което е оставило своите следи по автомобилите.Второ на автомобилите които бяха на първо и второ място бяха поставени двигатели които изобще на са за модела.До колегата който се класира на второ място,до колкото видях и твоите фарове са в доста не оригинален вид ,за да говориш за моите ,знаеш за какво говоря.И още стопа ти беше счупен ,а по тавана имаше следи от градушка,джантите не са за модела и липсваха няколко кори при двигателя, та за този страхотен кене...(оп друго щях да кажа)автомобил ли твърдиш ,че е достоен да бъде на конкурса или пък да спечели второто място.
И да ,съгурен съм ,че след по обективна оценка моят автомобил ще бъде оценен като по добър във всяко отношение от твоят.

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 19 Юли 2015, 20:13

Продължавам да НЕ мога да разбера какъв е проблема с конкурсите, пичове ?!?

Така като гледам тук, а и на място - единствените недоволни май са в ///М , Е30, Е34 - ако греша - поправете ме.

Журито трябва да е от минимум двама, а в повечето раздели трима души, който гледат колата едновременно.
Водят се по конкурсен лист, който в края си има субективна оценка (тяхна) - цялостна оценка за колата - екстериор, интериор, ниво на оборудване, захабеност, боя, стойка и т.н.

ТАМ НЯМА ГАЗ !!! НИТО ПОЛУЧАВАШ ТОЧКА, НИТО ТИ СЕ ОТНЕМА!
Газта е алтернативно гориво - колата е на собственика и и само и единствено той има право да решава дали да има или няма газ. Не си налагайте мнението - то си е Ваше, но не значи, че трябва да се съобразим с него задължително!
КАК да вземеш/дадеш точка за нещо, което го НЯМА !?!?
Можеш да дадеш една точка повече или по-малко, но само и единствено в крайната графа - тази на журито!
Ако колата Ви е загубила с една точка...айде две...може да имате претенции, но да сте зад първия с 4-5-6-10 точки...проблема си е изцяло ВАШ!
Конкурсните листи са достъпни целогодишно, промените в тях не Ви ущърбяват в никакъв случай - просто с всяка промяна на по-заслужилите коли се доказва защо са по-заслужили!

Потребител
Аватар
Кара: E46 M3 SMG2
Мечтае да кара: F82 M4

Мнение от sparco_1111 » 19 Юли 2015, 20:39

Dimitroff (Така като гледам тук, а и на място - единствените недоволни май са в ///М)

Дай обяснение за Е46 М3 на равни точки с Е34 М5 и каква е субективната оценка на каква база се изгражда! Тука според мен трябваше да има и 3 и дори 4 ти човек в журито като се спори за точки! и Доколкото видях на окачването ми написахте оценка 2 като ( KW D2 H&R И т.н) и после се поправи на 1 точка. Ако е било за друго моля да бъда извинен но Дай мнение защо с еднакви точки Е46 М3 е на второ място а Е34 на първо.Нямам нищо против момчето с е34 супер запазен автомобил.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 19 Юли 2015, 20:44

Dimitroff написа:Продължавам да НЕ мога да разбера какъв е проблема с конкурсите, пичове ?!?

Така като гледам тук, а и на място - единствените недоволни май са в ///М , Е30, Е34 - ако греша - поправете ме.

Журито трябва да е от минимум двама, а в повечето раздели трима души, който гледат колата едновременно.
Водят се по конкурсен лист, който в края си има субективна оценка (тяхна) - цялостна оценка за колата - екстериор, интериор, ниво на оборудване, захабеност, боя, стойка и т.н.

Газта е алтернативно гориво - колата е на собственика и и само и единствено той има право да решава дали да има или няма газ. Не си налагайте мнението - то си е Ваше, но не значи, че трябва да се съобразим с него задължително!
Можеш да дадеш една точка повече или по-малко, но само и единствено в крайната графа - тази на журито!
Ако колата Ви е загубила с една точка...айде две...може да имате претенции, но да сте зад първия с 4-5-6-10 точки...проблема си е изцяло ВАШ!
Конкурсните листи са достъпни целогодишно, промените в тях не Ви ущърбяват в никакъв случай - просто с всяка промяна на по-заслужилите коли се доказва защо са по-заслужили!

То и Онда мотор си е алтернативен мотор, тъй както и горивото :mhihi: Догодина предлагам ludiagsm да участва с някоя от електро Е36-ците, все ше събере някоя точка и току виж на стълбичката се качил. Колко бихте го орязали за алтернативното гориво/задвижване? Просто ми е любопитно? Или няма да го орязваме за алтернативно задвижване и алтернативно гориво... Алтернативен антифриз, алтернативна боя, алтернативен карбон, алтернативен пластидип, алтернативна ръжда, алтернативни части, алтернативни обръщаняци и саденяци... Всеки си ги интерпретира, както си иска, май, май... Или ще е оригинален вида, ама наистина оригинален, или пародията си продължава с пълна сила :yes:

sparco_1111 написа:Доколкото видях на окачването ми написахте оценка 2 като ( KW D2 H&R И т.н) и после се поправи на 1 точка...

И мен ми много интересно за окачванията, D2 що е до KW? :mhihi:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i Turbo
Мечтае да кара: BMW F10 M5

Мнение от ///Ivan » 19 Юли 2015, 21:14

Не са ли най-много недоволните в Е36 или съм само аз ?! :mhihi:
Колата ми не се класира дори сред финалистите а там има коли (ще си позволя да кажа за черния сливенски седан) който от едната страна беше одран,задните врати на решето,дупка изгнило на задната вежда и т.н и тази кола се класира на 2ро място !?!?
Може би щото имат много копчета вътре които на 90% от колите са слагани допълнително а не са заводски или не знам и аз как ги избирате тия коли ама това беше подигравка не само с мен а и с още няколко колеги до колкото разбрах там :)
И както каза Митака с Е30ката хубавите коли по конкурсите ще стават все по малко защото и аз повече не мисля да стъпвам там,не ми е за тъпата грамота и ваучера за 100лв за не знам си кво просто няма как 3-4 човека от някакво измислено жури почти всяка година да си избират едни и същи коли,шуробаджанащината е на ниво...
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: e46 330CI '05
Мечтае да кара: e36 M3

Мнение от chucky » 19 Юли 2015, 21:25

Nickelback написа:[quote="Dimitroff"Или ще е оригинален вида, ама наистина оригинален, или пародията си продължава с пълна сила :yes::

Обясни им го тва... те си държат на това, че сичко трябва да е оригинално ,ама махнал ли си е резервна гума за бутилка ок, надупчена ли е половината кола, ок не се коментира ,че тоова не е ФАБРИЧНОТО гориво ,което уж е целта на конкурса според тях.Този въпрос се избягва максимално и се увърта и повтаря едно и също...

Аз все пак ще попитам пак, след като за фабричен елемент освежен с карбон казвате се взима точка ,защо тези не оригинални бои не отнемат пак? Защо китайските черни бъбреци или боядисвани такива не отнемат ? Защо търсите оригиналния вид избирателно ? Защо не си кажете че листа, оценяващите и организацията за тоя конкурс, бяха пълна кома, да се извините на участниците и готово? Къв е проблема, че криете листи обяснявате се и увъртате, като първолаци, а и опитвате да изкарате ,че тея които са ощетени или тези видели как са ощетили някои автомобили се оплакват, щото не са на челно място.

И не е само в тези категории проблема, видя се че има и в е46 да не говорим защо не е допусната е36цата авусблу до оценяване а доста по-постни екземпляри бяха ,което също е въпрос без отговор май май :conf:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 19 Юли 2015, 21:30

sparco_1111 написа:Дай обяснение за Е46 М3 на равни точки с Е34 М5 и каква е субективната оценка на каква база се изгражда!

Аз го написах вече, ама няма кой да чете... както и да е, като да беше за сефте щеше да е обяснимо... ще го напиша отново - субективната оценка представлява личното виждане на всеки от журито (в случая идентична оценка т.е.съвпадаща) относно цялостната визия на автомобила... т.е. как те го виждат лично, като автомобил, като излъчване, стойка и прочие. Както вече казах - субективна оценка.

В Категория М двата автомобила на 1-во и второ място имаха еднакви точки, НО разликата дойде от факта, че в СБОРА от точките при Е34-ката субективната оценка на журото даваше 6 точки, докато при Е46-цата даваше 5 точки... поради това Е34-ката беше класирана на 1-во място. Двамата от журито не бяха забелязали това (това го натъртих предният път, когато писах същите неща) и не можеха да се наемат да кажат коя от двете е по-добрата кола т.е. да е за 1-во място... питах ги, не можеха да кажат... тогава погледнахме каква субективна оценка са дали и това реши нещата. Т.е. аз реших това да е разликата, защото иначе сигурно щяхме да се съветваме още 2 часа коя кола и защо... пак да кажа, щото не се чете - журито не бяха обърнали внимание, че са дали на Е34-ката една точка повече при субективната оценка, затова и я приех като нещо реално т.е. не начина да се изравнят точките между двете коли или евентуално да се наклонят везните към някоя от колите... ами като нещо, което да определи победителя, защото тази оценкае била дадена без да се мисли за нея като за начин да се манипулира оценяването.

Радвам се, че освен доста.... айде, няма да квалифицирам разни постове и изказвания... та освен доста изписано без реално да има полза за конкурса се написаха и някакви смислени неща, които в бъдеще биха помогнали на тия, дето ще се занимават с конкурса, ако клуба реши да го прави и занапред... надявам се, че освен разни предложения във форума тези хора ще направят и нещо повече, че конкурса да стане по-добър и с по-ефективно и по-важното - по-радващо участниците оценяване.

Колкото до оценките и конкурсните листа - листата са при мен, само че са в София, а аз в момента не съм там... след няколко дни се прибирам и ще кача тук финалните точки на всеки, във всяка една категория, както и ще пусна конкурсните листа към тези от участниците, които искат да си видят как им е била оценена колата.

P.S Като гледам ще трябва да измислите и по-добър начин за финалното отсяване на автомобилите... и само за протокола - Е39-тката с градушката нямаше никакви следи от градушка на снимките, които ни бяха изпратени... много съжалявам, че не сме го предвидили, че може да се случи, факт.

@chucky - признавам си, че сме пълна кома... крием листа и увъртаме като първолаци. Дано вече си по-спокоен.

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 19 Юли 2015, 21:32

sparco_1111 написа:Dimitroff (Така като гледам тук, а и на място - единствените недоволни май са в ///М)

Дай обяснение за Е46 М3 на равни точки с Е34 М5 и каква е субективната оценка на каква база се изгражда! Тука според мен трябваше да има и 3 и дори 4 ти човек в журито като се спори за точки! и Доколкото видях на окачването ми написахте оценка 2 като ( KW D2 H&R И т.н) и после се поправи на 1 точка. Ако е било за друго моля да бъда извинен но Дай мнение защо с еднакви точки Е46 М3 е на второ място а Е34 на първо.Нямам нищо против момчето с е34 супер запазен автомобил.

Колега, не съм бил в журито за този раздел.
Субективната оценка е на журито, но тя дава изключително малък уклон за или срещу някого. (Последната графа на конкурсният лист).
Поздравления и за двете коли - щом са били с такава малка разлика - явно и двете са били много добри!
Жури в конкурсите са колеги с доказани детайлни познания над раздела, не се избират на случаен принцип.
Факт е, че в М раздела нещата са сложни - ужасно трудно е да гледаш различни коли (модели), но да ги оценяш по еднакъв конкурсен лист - повярвай ми - на колегите хич не им е било лесно! :)

Nickelback написа:
Dimitroff написа:Продължавам да НЕ мога да разбера какъв е проблема с конкурсите, пичове ?!?

То и Онда мотор си е алтернативен мотор, тъй както и горивото :mhihi: Догодина предлагам ludiagsm да участва с някоя от електро Е36-ците, все ше събере някоя точка и току виж на стълбичката се качил. Колко бихте го орязали за алтернативното гориво/задвижване? Просто ми е любопитно? Или няма да го орязваме за алтернативно задвижване и алтернативно гориво... Алтернативен антифриз, алтернативна боя, алтернативен карбон, алтернативен пластидип, алтернативна ръжда, алтернативни части, алтернативни обръщаняци и саденяци... Всеки си ги интерпретира, както си иска, май, май... Или ще е оригинален вида, ама наистина оригинален, или пародията си продължава с пълна сила :yes:

sparco_1111 написа:Доколкото видях на окачването ми написахте оценка 2 като ( KW D2 H&R И т.н) и после се поправи на 1 точка...

И мен ми много интересно за окачванията, D2 що е до KW? :mhihi:

Интерпретирай ги както искаш ти - ние не го правим!
Обяснявам за 10ти път:
Колите се гледат от няколко човека, за да не каже после някой нещо!
Тези няколко човека са детайлно запознати с модела.
Също така оценят колата не на база философски интерпретации, а на база конкурсел лист!
Ако има конкретен въпрос (без локуми) има конкретен отговор - пита за газта - отговорих ти.

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 19 Юли 2015, 21:34

Аз така като чета от догодина изобшо да няма конкурси! Хем пишете че не ви е за грамотите хем четири страници ви чета мрънкацините как колите ви били ощетени. :kuku: Как една година журито не беше безпристрастно и компетентно също не го разбирам.
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 19 Юли 2015, 21:35

Bavarcho написа:Как една година журито не беше безпристрастно и компетентно също не го разбирам.

Опитай се да си зададеш въпроса наобратно... и се замисли...

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 19 Юли 2015, 21:37

chucky написа:
Nickelback написа:[quote="Dimitroff"Или ще е оригинален вида, ама наистина оригинален, или пародията си продължава с пълна сила :yes::

И не е само в тези категории проблема, видя се че има и в е46

1. Я ми кажи къде е имало проблеми в Е46, щото аз бях жури там и в Е90.
2. Я се постарай да не слагаш всички под един знаменател, че вече започвам да се дразня (нито съм първолак, нито мисля, че аз, колегите ми или конкурсният лист е "пълна кома").
В Е46 не са се вземали точки за карбон, хриле в калниците и т.н. - би ли бил по конкретен в категориите, в които мога да ти отговоря ??

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i Turbo
Мечтае да кара: BMW F10 M5

Мнение от ///Ivan » 19 Юли 2015, 21:43

Въпроса е принципен колега Bavarcho,като вложиш няколко хиляди лева и много много часове труд в колата си за да изглежда добре най логичното е да получиш поне малко признание,уважение или както искаш го наречи за труда който си вложил в тая кола и накрая да ти се подиграят по тоя начин е малко кофти тръпка за тва е цялото мрънкане не за друго ...Ако всички коли финалисти наистина бяха за там щях да кажа ОК малшанс избрали са по хубави от моята не съм за там и т.н ама като видях за какво става въпрос щях да припадна ама не от слънцето :yes:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата