14-ти Национален BMW Събор - 17, 18 и 19 Юли 2015г.

Тук се дискутират срещите.

Модератори: mitaka7, Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Re: 14-ти Национален BMW Събор - 17, 18 и 19 Юли 2015г.

Мнение от TNT » 19 Юли 2015, 17:56

На моменти прекалявате с критиките. Идеята с наемане на хора не е лоша, но тогава гаранция и доброволците ще намалеят. А ако билета стане 15-20лв... вече чувствително ще намалеят посетителите. Ще има и още по-високи очаквания. Ако не стигат парите, по-скоро някой от спонсорите може да помогне повечко. Тази година спонсорите също бяха нещо по-слаби. Предните 2-3 години съм пиел по 2-3 монстъра на аванта :ok: Дано поне е имало за каращите нещо повече от предните години, че те имат най-големи разходи. Е36-цата с V8 имам чувството, че хвърляше по чифт гуми на всяко излизане :mhihi:

Някой беше казал, че имало проблем с кошчетата... толкова много пък никога не е имало. Даже видях и едно момче с ръкавици, което събираше изхвърлените на 2 метра от кошчето отпадъци.

Липсата на балет обаче си беше черна точка :mhihi:
Изображение

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 19 Юли 2015, 18:07

Няма смисъл още 100 страници да се плюем по български. Ако някой от червено оцветените, има желание, да спомене с две думи защо се получи това разочарование, като на повечето от нас, ни е ясно, че фърлихте най-много пот.
Ако се случи ... да минем натам.
Имаше преди време тема за гласуване, къде да се провежда мероприятието. Ако някой има предложение за голямо, екзотично и чисто място да казва. Ако са проблем парите, да пробваме, който иска да си запази читаво място от по-рано, като си плати. Ако сме толкова критични да видим, колко ще струва някой да го организира, ама как ще го мъмрим ....
Аз лично се изложих пред приятеля на дъщерята, като му обяснявах, че ще пътуваме от София до Пловдив в най-голямата авто колона, и как ще присъстваме на най-големия събор. Извиних се, а той тактично ми каза, че догодина ще пропусне.

ПП: Тва прословуто кабрио е46, имаше ли го наистина???
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Din » 19 Юли 2015, 18:18

bmw maniqk ivo bmw написа:Направете го вие мрънкащите събора, интересно ми е как ще се справите.

Защо трябва недоволните да правят събора ?!!!
ти кат дадеш 15 лв за кино и не ти хареса да не са нае да режисираш филм !!!
много голяма грешка още в самото начало го отчетох бяха датите на мероприятието .....няма как да стане в тая жега .Ние тука по морето изпукахме тоя уикенд какво остава за тоя джандем централна България
водещия ви го няма ангажиран
основни организатори в Полша
давате пари за писта ма не може да с е ползва както ви са иска
основни карачи не знам си къде ....човек може да си помисли че е регионално събитие !!
мрънкат много хора защото имат и големи очаквания дет са вика някой цяла година събират коли и са подготвят за да отидат ......къде ?
много често използвате факта че всички са на доброволни начала и ентусиазъм само,пишете си хонорари ве пичове ако така ще бъдете по ползотворни вдигнете входа,маса ти пари потрошени по коли горива ..... още 10 лв никой няма да го направи на въпрос,ако получи съответно качеството за тях.....
Изображение

Аватар

Мнение от Хаос » 19 Юли 2015, 18:21

Има много голям резон да се вдигне качеството, за сметка на количеството.
Качеството неминуемо поражда количество впоследствие.
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 19 Юли 2015, 18:32

Din написа:много често използвате факта че всички са на доброволни начала и ентусиазъм само,пишете си хонорари ве пичове ако така ще бъдете по ползотворни вдигнете входа,маса ти пари потрошени по коли горива ..... още 10 лв никой няма да го направи на въпрос,ако получи съответно качеството за тях.....

Тук бих искал да не се съглася. На мнение съм, че няма как да се получи по-добре събор от този, който е организиран и проведен от ентусиасти, а не наемници. Наемникът не го е грижа и за половината неща, за които го е грижа ентусиаста. Да не говорим, че хонорарите по принцип биха могли възможни да са по-скоро символични като суми, понеже може би подценявате количеството хора, които, които са необходими за провеждането на такъв събор.
А 10 лв, че нямало кой да го направи на въпрос...ще има и то мнооооого народ. Винаги е имало недоволни, а вдигането двойно на таксата, ще умножи и това и ще даде поле за изява на много други хора в тая тема. ;)
Виждали сме, че могат да се правят качествени събори през годините и то повечето са били такива, просто тая година поради редица фактори не можа да е такава. Но аз се сещам, че и през тези години все е имало недоволни, аз също съм изказвал недоволство в нещо, което съм виждал очевидно като конкурсите през 2013-та на панаира примерно, но съм се старал това да не бъде с думите "не ставате за нищо, догодина без мен", други хора също са го правили и е факт, че много от нещата са се надграждали през годините.
Пак казвам, че съм убеден в успеха на събора догодина!

Lenco написа:Няма смисъл още 100 страници да се плюем по български. Ако някой от червено оцветените, има желание, да спомене с две думи защо се получи това разочарование, като на повечето от нас, ни е ясно, че фърлихте най-много пот.

Вече двама го направиха колега, виж назад из темата.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Din » 19 Юли 2015, 18:43

Били са по добри ......ама погледни 12 ти 13 ти 14 ти кривата каква е ?
а за парите ти не ма разбра ...както и да е
Изображение

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 19 Юли 2015, 18:51

Top Gun Maverick написа:.....

Lenco написа:Няма смисъл още 100 страници да се плюем по български. Ако някой от червено оцветените, има желание, да спомене с две думи защо се получи това разочарование, като на повечето от нас, ни е ясно, че фърлихте най-много пот.

Вече двама го направиха колега, виж назад из темата.

Аз само разбрах, че ще се търсят нови организатори за 2016, предполагам, че в момента, за догодина няма резервации за Пловдив......
Както и да е, още едно благодарско за организацията, колкото и лоша да е :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring 525d
Мечтае да кара: с четири ауспуха...
Детайли за колата: Лайфстайл комби просто.

Мнение от didodi » 19 Юли 2015, 19:09

Понеже съм бил от "организаторите " на 7я събор пак на писта Дракон през далечната 2008-а искам да забия няколко въпроса към организаторите на последния 14и събор тази събота :
С колко члена е бил клуба през 2008а съответно с колко финансов ресурс е организиран целия събор тогава ? и цена на билетчето тогава ??
С колко члена разполагаме в момента , съответно с колко финанси е организиран и тазгодишния събор ?
Рекламодатели и сергийки няма да ги броим от уважение към самите тях и тяхната добрина.
Винаги ме е пекло слънце или ме е валял дъжд на съборите до сега , но поне ентусиазма ми не се е изпарявал в 12 часа на обяд :help:
Като пистата е била в ремонт през МАЙ , то сега данеби да ползвахте новата и част реално ????
На Септември кво му за провеждане на събора ? Освен че няма отпуски-морета , роженски събор , дриф състезание за полувината ни майстори на спорта и рали България в датата на събора :wave:
Аз бях заврян вътре в хангара и обработвах данните от компютъра и пак видях 60-70% от събора и ми беше супер кеф. За онея които нямат идея какво е било през 2008-а ви споделям снимки от събора : http://didodi.snimka.bg/auto-racing/7-i-nacionalen-bmw-s-bor-2008-kaloyanovo.874064.0.big
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 19 Юли 2015, 19:22

Благодаря за 85-та и 86-та снимка колега(рядко намирам хубави снимки на колата от това време :yes: ), чак ме върна назад във времето когато бяхме с голям корем и чакахме бебе след 3 месеца. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Аватар

Мнение от Хаос » 19 Юли 2015, 19:32

Ееех, едно време и наденицата беше наденица...

Я се стегнете...
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Мнение от Vanqu1sh » 19 Юли 2015, 20:02

Аз пък да напиша за разнообразие какво ми хареса. Новата конфигурация е станала доста интересна и шикана при кроасана е доста атрактивен.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ис-требител

Мнение от BIRICHKA » 19 Юли 2015, 20:24

Според мен проблема е в това, че преди няколко години много се вдигна летвата. Много хора имат прекалено високи очаквания.
Първо трябва да се замислим защо се организира съборът. Аз стигам до заключението, че се събираме за да хапнем, пийнеме, да рагледаме хубави коли и да побъбрим с приятели, които сме намерили покрай марката. Дори и жегата вчера не ми попречи да направя всичко от изброеното и то с удоволствие. Да имало е и по-интересни събори с по-интересни програми, но неможе да е винаги така. Аз лично съм благодарен, че всяка година много хора отделят много труд, за да се състой това мероприятие без да очакват нищо, за да може ние да се веселим. Честно казано коментарите по назад ми се струват прекалено негативни, няма проблем всеки да каже какво не му е харесало, за да се знае и може би да се избегне занапред, но някои коментари са доста остри. Ако някой не си е изкарал супер проблема си е в него и очакванията му.

Този пост не е нападка към никого и дано не се възприеме като такъв. :)
Some say he spends most of his time on bmwpower-bg.net

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: корав барутарник
Мечтае да кара: по-корав барутарник

Мнение от Venko » 19 Юли 2015, 20:43

:OT:

Защо не се пусне една детайлна анкета, където хората могат да отбележат какво е било на ниво и какво може да се подобри. Това мисля, че ще помогне на организаторите, за да видят какво трябва да променят занапред, за да се направи съборът по-добър, и естествено ако има персонални отговорности в организационния щаб да се вземат съответните мерки?

Думата ми е, че от хаотичен негативизъм няма смисъл, в общ интерес е да се извади поука и план за подобрение.

Поздрави!
Митко Павлов - където и да отида анцузите ме преследват

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 19 Юли 2015, 21:20

Аз съм доволен! И съм сигурен че не съм единствен. Да спрямо предходни години програмата беше по-слаба, но това не означава че цялата организация е била по-слаба. Както се написа имаше някои обстоятелства които организаторите нямаше как да променят - датите, отсъствието на някои от главните "заподозряни" на пистата всяка година, отсъствието на Владо DJ Monkey, това къде може да се правят бърнаути, донъти и дрифт такси.
Сутринта на влизане имаше достатъчно хора и нямаше забавяне, на няколко пъти се написа че до членския паркинг се допуска срещу членска + лична карта проверяването ставаше много бързо. До членския паркинг нямаше непреодолими препядствия ако се кара внимателно, на самия паркинг пак имаше колеги които помагаха с ориентирането. Имаше и огранизация за спиране по модели, като за условията и това че до сега май не правено спиране по модели доста добре се получи. Шатрите на регионалните структури бяха супер позиционирани успоредно на дългата права, но трябваше да има поне още три четири шатри. Тук като минус смятам че на няколко пъти беше питано дали може да се опъват лични шатри и нямаше еднозначен отговор, можеше много хоора които имат лични шатри да ги разпънат до регионалните. (говоря за членове)
Слабите места всички ги видяха, организаротите и те са хора като всички нас - ентусиасти и те са били от другата страна и знаят какво се харесва и къде са били пропуските, няма смисъл да се повтаря повече.
Благодаря на всички хора свързани с организацията тази година! Сигурен съм че въпреки всичкото недоволство догодина отново ще се нагърбите с трудната задача да организирате едно от най-големите автомобилни събития в България.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Комбито
Мечтае да кара: ALPINA B8 Touring

Мнение от Niki_is » 19 Юли 2015, 21:46

Няма ли снимки и видео за тези който не са били ?

ПредишнаСледваща

Назад към Събори/Мероприятия