BMW Събор 2015 - Конкурс за външен и вътрешен вид

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Re: BMW Събор 2015 - Конкурс за външен и вътрешен вид

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 19 Юли 2015, 9:34

С риск да се потретя това е конкурс за красота! Голям зор като гледам газовата уредба,някакви кпмплекси се избиват явно,догодина ще я оставим бутилката в калояово. Бъдете малко над нещата, утре ще искате и гтп да минаваме,накладки дискове да мерим?антифриз зелен червен? Конкурса е пожелание не е насила,всеки доброволно е решил колата му да е там ,доста хора не проумяват какво значи една кола да е там и да се подготви за това.явно не трябва да има конкурс ,а да бъдат наредени само и толкоз.
Към колегата Borovina - какво точно очакваш да се каже за е34раздела? Принципно е най добре всеки клас да е отделен лист конкурсен но имай предвид че тази година едвам се събра,догодина може само на Хаоса е там колата от тази серия.
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

Потребител
Аватар
Кара: Е30 М50Б25
Мечтае да кара: Е30М20Б25

Мнение от Mitaka R1 » 19 Юли 2015, 10:21

Разочарован и обиден от оценката при Е30 ,колата ми хубава и не заслужаваше последното място,след като събираше погледите на хората цял ден.Точно заради такова не компетентно оценяване ,всяка година красивите коли на събора са все по малкоЩе ми видите колата на ваш събор вече ама само на снимка.Искарахте ,че стокова пръчка с барабани и скучен външен вид е по хубава от надградена и качествено доработена кола.Аз конкурсен лист не ща,много добре знам за каквоса ми отнети точки.Но кажете ми от просяк пари може ли да вземеш????!!! Не разбираб се,по същата логига,какви точки можеш да отнемеш от стокова и гола като пушка кола.Като провеждате друг път такива конкурси пишете че търсите фабричен и стоков вид,А не КОНКУРС ОПТИКА и красив вътрешен вид.За фа не губите времето на хора които са наливали хиляди левове и труд в колите си,а на края пръчка за 1000лв да се класира по добре от тях.Трябваше да си гупя от мобилето една бичкия за 1500 лв и да дойда с нея.По вашата логика щеше да се класира по на преде.

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 19 Юли 2015, 11:10

ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ написа:С риск да се потретя това е конкурс за красота! Голям зор като гледам газовата уредба,някакви кпмплекси се избиват явно,догодина ще я оставим бутилката в калояово.

Явно за газаджиите е било конкурс за външен вид, а за тези със стоковиците конкурс за оригинален вид, тоест всеки си го разбира както му е удобно и реално излиза, че не е ясно какво се търси от този кокурс. В конкурсния лист няма графи, по които се отнемат точки за карбон, също и за газ. Но за едното се отнеха, а за другото не. Що за простотия? И понеже е ясно, че конкурсния лист все още не е напълно развит и пълен тези неща нямаше да са проблем ако се знаеше този конкурс аджеба за външен вид/красота ли е или за оригинален.
Последна промяна In_Memoriam на 19 Юли 2015, 11:18, променена общо 1 път
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 19 Юли 2015, 11:13

Затова следващият конкурсен лист няма да е общ, както и няма да гледа толкова общо на нещата... ако трябва ще е три страници, но ще е подробен и конкретен.... и специфичен до съответният Entwicklung.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 19 Юли 2015, 11:22

In_Memoriam написа:
ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ написа:С риск да се потретя това е конкурс за красота! Голям зор като гледам газовата уредба,някакви кпмплекси се избиват явно,догодина ще я оставим бутилката в калояово.

Явно за газаджиите е било конкурс за външен вид, а за тези със стоковиците конкурс за оригинален вид, тоест всеки си го разбира както му е удобно и реално излиза, че не е ясно какво се търси от този кокурс. В конкурсния лист няма графи, по които се отнемат точки за карбон, също и за газ. Но за едното се отнеха, а за другото не. Що за простотия? И понеже е ясно, че конкурсния лист все още не е напълно развит и пълен тези неща нямаше да са проблем ако се знаеше този конкурс аджеба за външен вид ли е или за отигинален.

За карбона грешиш,има да се дават точки за него,когато присъства като опционален ОЕМ,пак ще повторя за да съм разбран правилно,незнам друготе категории но АКО не се предлага карбонова част но я има,тя не отнема точки ,но ако я има като опция и колата е оборудвана - се добавя като точка в последствие - моля те дай ми примера за какво става дума,че само се върти един карбон....
Конкурса не е точно красота а перфектен оригинален вид - дори твоята М да е била "стокова" колкото и смешно да звучи- смисъла го разбираш надявам се,но си надградил с множество ОЕМ елементи печелиш точки ,защото си има графа ретрофити - ако са и от официални тунери или партньори да кажем ма марката - пак печелиш,но не губиш...
Явно дълго време,ще се коментира - убеден съм,че участниците,ще си получат конкурсните листи и ако имат забележки ,ще им се даде адекватен отговор
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 19 Юли 2015, 11:33

Евалата! Пожелавам на уважаемото жури цял живот "оригинални" М-ки на газ да кара и карбонов детайл да не видят през живота си :mhihi:
Пичове, да вземем да се стегнем, че за 14 години събори един конкурсен лист не можем да направим. Пълна безидейност за целта на тия конкурси. Защо ли не можем да съберем М-ки в раздела...
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i Turbo
Мечтае да кара: BMW F10 M5

Мнение от ///Ivan » 19 Юли 2015, 11:38

И аз мисля че колата ми има място в тройката на Е36 а дори не ме допуснаха на финал,като видях 6те финалиста не мога да кажа че някоя от тези коли е по хубава от моята,пълна пародия е тоя конкурс явно всяка година се избират едни и същи хора...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 19 Юли 2015, 11:45

+1 за avusblue Е36-цата
Пълна пародия, както казах :yes:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 320

Мнение от belial » 19 Юли 2015, 12:15

Все пак може ли да покажете класирането във всички категории. За хората, които не са останали до края или не са били на събора ще е интересно да разберат кой е спечелил и кой не, за да заем за какво са всички тези спорове.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X3 F25 35i LCI M sport

Мнение от dobry46 » 19 Юли 2015, 12:28

Аз мога да изкажа мнение от Е46
И първо място и трето място си заслужават колите и са наистина хубави.
Компакта влиза на второ място за оригинален вид, а в описанието пишеше,
че мотора е сменян, дискове от друг модел и пр и пр, (сега това описание липсва) , а нали се търси оригинален
вид от производитела? :dunno:
Колкото до карбона- дали е оторизиран от Бмв или не, лично мен не ме
интересува , защото аз съм искал и съм си го направил, защото на мен си ми харесва- това е важното!
Ако някой има желание да ми прати оценяването на моята кола ЕН 6663 на ЛС ще съм благодарен, ако ли не
Живи и здрави и догодина по- добра организация :mrgreen:

П.С занапред е хубаво да има два екземпляра
Един за журито и един за собственика!
Недоволни винаги ще има- лично аз гледам колата да си ми харесва на мен, а не на някой друг.
Вкус другар няма!
:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 323i coupe 98'
Мечтае да кара: e36 ///M3 evo GT
Детайли за колата: Avusblau Metallic

Мнение от ZLATIST » 19 Юли 2015, 12:28

belial написа:Все пак може ли да покажете класирането във всички категории. За хората, които не са останали до края или не са били на събора ще е интересно да разберат кой е спечелил и кой не, за да заем за какво са всички тези спорове.

+1 :yes: Дайте да видим класирането по категории, че да изкажем мнение и ние :wave:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 19 Юли 2015, 12:44

Веднъж съм бил участник и веднъж жури в конкурса и вече не ми се иска да повторя, освен ако няма сериозни промени в организацията. Това трябва да започне от определяне на ясна цел и философия на състезанието, които да формират ясни правила на оценяване. В момента не се знае това конкурс за оригинален вид ли е, за сток+ретрофит ли, за външен вид ли, цялостна визия, за официални тунери или какво?! В този си вид няма как да няма недоволни от резултатите, защото всеки интерпретира оценяването през своето виждане за конкурса. При равни точки и на журито му се налага да вземе субективна оценка, но реално не е ясно на какво се базира тя.

Друг проблем пък се явява когато трябва да се оценява кола със уникална визия, стойка, интериор и състояние, имаща подобрения за много средства, които обаче не се предлагат оем, т.е. са от други модели, производители или къстъм мейд. И как да се сравни такъв автомобил с друг в стоково състяние без дори една четвърт от екстрите и подобренията на първия. Просто двата автомобила не трябва да са в една категория, а това често се случваше предишните години.

Не е лошо при първоначалня подбор колите да минават през регионалните представители да ги видят на живо за да се уверят, че отговарят на снимките и да не се допускат бити от градушка и т.н.т. Естествено различни конкурсни листове за всеки модел за задължителни - например М-пакета при Е34 следва да носи повече точки отколкото при Е39, защото при Е34 се среща много по-рядко и струва повече.

Има още много насоки, в които да се мисли, но това накратко са основните, които ако се формулират добре нещата може да потръгнат. Ако ли не, всяка година ще има все по-малко участници и хубави коли...
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 19 Юли 2015, 12:55

dobry46 написа:Аз мога да изкажа мнение от Е46
И първо място и трето място си заслужават колите и са наистина хубави.
Компакта влиза на второ място за оригинален вид, а в описанието пишеше,
че мотора е сменян, дискове от друг модел и пр и пр, (сега това описание липсва) , а нали се търси оригинален
вид от производитела? :dunno:
Колкото до карбона- дали е оторизиран от Бмв или не, лично мен не ме
интересува , защото аз съм искал и съм си го направил, защото на мен си ми харесва- това е важното!
Ако някой има желание да ми прати оценяването на моята кола ЕН 6663 на ЛС ще съм благодарен, ако ли не
Живи и здрави и догодина по- добра организация :mrgreen:

П.С занапред е хубаво да има два екземпляра
Един за журито и един за собственика!
Недоволни винаги ще има- лично аз гледам колата да си ми харесва на мен, а не на някой друг.
Вкус другар няма!
:yes:

От уважение,няма да ти кажа някой забележки на твоята кола тук ,въпреки че още като се появи на мястото вече беше нацупен,че ние сме минали с оценката за твоята кола - какъв бе проблема,задължително ли беше да си там - евентуално ДА да отключиш и запалиш мотора ,но до там!
Искал си сложил си карбон - браво,точно това коментирахме ,че не са евтини детайли ,НО оригиналния предлагащ се е black cube това е!Явно ти бърка в здравето,че един компакт е по-добър,само да ти кажа ,че и купето до теб също е ...а там е цялостно преобразяване от 318ci сток до 330ci с доста ретрофити и то ОЕМ с ДЕКРА сертификат и т.н - не че нещо,но това е единственото купе (поне не се е появявал някой ) с Umnitza AE ,които са може би най-скъпите на пазара и не се прдлагат по спомен в EU!НО - не е спечелил нито една точка за това...ти сериозно огледа ли компакта и твоята кола и да ги сравниш обективно в какво състояние са?
Факт имаш окачване,карбонови лайсни и капаци огледала а да и бъбреци - но да ти напиша ли забележките спрямо другите коли и сам да се убедиш или пак си погледни колата...щото тея решетки на калниците са въпрос на вкус - седят и,не всички ги приемат ,НО никой не е махал точки за това,защото го няма ОЕМ на седан или на нищо друго освен М3...аз бих дал точки и за новите афтърмаркет Navi защото са с пъти по-добре,НО целта бе друга...
Спрете малко с мрънкането,защото за доста неща НЕ СТЕ прави...особено пък ти,разбирам ,че си мислите че имате най-най-най но не е баш така...

По темата с 14год конкурсен лист - аз мога да говоря за 2-3 такива ,да факт има какво да се доработи,оправи и т.н - но нещата не са толкова лесни,за да се покрие и тунинг vs ОЕМ retrofit ...ако не ги приемате толкова лично нещата,ще е по-добре ...за пореден път,в много от колите има вложени много средства ,труд и желание - оценката на хората на пътя,на събора на ваши приятели познати винаги ще е по-важна от тази на конкурса,където просто има някакви критерии ,няма перфектен конкурс за каквото и да е,нека не се заблуждаваме...

@Alexch - защо бъркате гола на пушка с оригинален вид...по-ясно от това незнам на къде, сток + ретрофит = оригинален вид - ти кое не разбираш,или за теб оригинален е по ВИН?!
Ти сериозно ли изброи за цялостен вид,според теб дай да е потрошена половината ,но щото имала карбон е велика?Това е "конкурс" - ако за теб цялостна визия ,трябва да е изброено - в голяяма грешка си...
Как не разбрахте,че напълно сток (явно да уточня гола кола) няма как да спечели конкурса - освен ако не е просто някакъв уникат в меко казано безупречно състояние?Има толкова много точки за гуми,джанти,окачване,генерация,фарове,ретрофити,крайна оценка - много хейт много нещо...извинявам се ,НО не ви разбирам честно...

Живи и здрави - но не винете журито в частност хората,а конкурсния лист като такъв,защото всичко идва от там...

Поздрави

Ако си решил,че нямаш ОЕМ части ,но много къстъм и от тунери - кво правиш в раздел за модел а не в тунинг - логично нали ...
Всеки НЕ интерпретира - ние не сме некви малоумници там,ако за един е било НЕ за всички ще е НЕ...толкова ли е трудно да се разбере,съжалявам.. :dunno:
Поздрави
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Потребител
Аватар
Кара: E46 M3 SMG2
Мечтае да кара: F82 M4

Мнение от sparco_1111 » 19 Юли 2015, 13:03

Alexch +1 ( В този си вид няма как да няма недоволни от резултатите, защото всеки интерпретира оценяването през своето виждане за конкурса. При равни точки и на журито му се налага да вземе субективна оценка, но реално не е ясно на какво се базира тя. )

И аз не го разбрах на каква база се избират ! Но вече свършен факт !

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X3 F25 35i LCI M sport

Мнение от dobry46 » 19 Юли 2015, 13:51

Gqbriel - изкавам МОЕ мнение за това което се е случило.
Пак казвам вкус другар няма
Моята кола си ми харесва и не ме интересува дали на някой друг не му!
Колкото до навигацията- точно когато съм слагал ОЕМ съм гледал за друг алтернативен модел
Е46 с друга навигация различна от оригиналната си стои на свинче звънче ! ( за възможности не говоря , а само за външен вид)
А това , че е твое мнение, че компакта си заслужава второто място Окей, но пък МОЕТО е че не го заслужава и синьото купе по-заслужава да влезе в топ 3 , но съдба и шанс !!!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата