14-ти Национален BMW Събор - 17, 18 и 19 Юли 2015г.

Тук се дискутират срещите.

Модератори: mitaka7, Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Re: 14-ти Национален BMW Събор - 17, 18 и 19 Юли 2015г.

Мнение от Sharo » 18 Юли 2015, 23:33

Всички искаме на панаира ама те не ни искаха там тая година...
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 18 Юли 2015, 23:34

Евала на хората помъчили се да направят нещо за този събор, но по дяволите какво беше това ?
Откриване -0
Програма -0
Хаос на макс.
Някой да даде смислено обяснение защо се получи така.
След 13-14 часа маса хора се изнесоха разочаровани.
Нищо общо с миналия събор/откриване.
Това просто не е нивото на което сме свикнали да гледаме събора и явно има някакво логично обяснение.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 18 Юли 2015, 23:40

Логичното, е че събора се прави от доброволци... след изминалата една година мрънкане на обичайните заподозряни им умря желанието... Толко.. Дано през следващите години се намерят манияци с поне същия огън в сърцата и продължат традициите изградени през годините...
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е91 320d, e46 325i
Мечтае да кара: M3 E92

Мнение от kinetism » 18 Юли 2015, 23:52

Паузите бяха прекалено големи, а част от хората, които правят най-голямо шоу бяха в Полша.
Евала на останалите, които се грижеха да ни забавляват в тази жега, в малкото време между паузите.

Аз лично издържах до една от паузите, която беше към 2-3. Доста преди това се чудих дали да не замина, но все се надявах, че ще започнат да се случват някакви неща. Май доста хора си тръгнаха и доста преди мен.

Иначе и аз като други хора от предните постове съм фен на панаира. Има сумати място за гледане, за колите и тн. Пък и после може да си се прибера с такси и да си пия, ако си нямам шофьор :D

За организацията един голям минус.
За хората, които се раздадоха в тези жеги едно голямо браво :bowdown:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 19 Юли 2015, 0:01

Не помня в колко точно пристигнах, но по програма до началото имаше около 20-25 минути.
Е... Един час мина и тогава се появиха трите лъскачки, незнайно каква им беше играта така и не разбрах от най далечната трибуна до входа. Чухме че се случва нещо на другия край на пистата и това беше. (още тука нещо накуцваше организацията, то не беше викане :mrgreen: ама айде сега тука, още всички въпреки чакането бяха ентусиазирани за съборЪТ)
Продължаваме напред по програмата.Да ги бяхте разпръснали по пистата участниците в донът шоуто по пистата, а не на едно място и никой да не види нищо.
След това последваха едни мъчителни около час и половина може би в чакане на дрифт такстито и то не толкова, че е ДРИФТ ТАКСИ, а че е ДРИФТ - шоу, зрелище, спектакъл за зрителя. Седяхме, седяхме, чакахме, чакахме с идеята, че "е сега ще стане вече така чаканото шоу"....Така и нищо интересно не се случи. Дрифтенето си беше по старата, част за която може би трябваше някой да продава бинокли. Нали клуба плаща там някакъв наем, тогава защо не карахте по цялата писта? Толкова ли е скъпоценен този асфалт и толкова ли се амортизира от грубянски дрифтове и пилежи?!
Конкурсите... Е за какво 'избраните' автомобили трябваше да са накачурени по поляната?! Като от другата и страна откъм пистата седеше празно?
Относно кетъринг нямам може би забележки, нормално.
Водещият, върнете моля ви стария, този просто :dummy: не му се получаваше и постоянно крещеше някакви неща ?! :nono:
Паркинга беше ясно, че ще е на поляната и ще е прахоляк, ама седяха коловозите от миналия събор още... :mrgreen:
За мен беше много разочароващ този събор. Входа от 10 лв, ако всичко беше наред нямаше да се споменава от никой, но при така стекли се обстоятелства повече от 3лв не бих дал. Имах много големи надежди да бъде много мощен събора, тъй като е само един ден очаквах 1000% екшън.

Разбирам, че може би има някакви пречки събитието да се провежда на панаира в пловдив, но според мен там е най-удачното място за състояването му. В града, има къде да се накачурят всички и да виждат спокойно, мястото е само за дрифт, бърнаут, донъти тоест ШОУ, каквото трябва според мен да е БМВ СЪБОРА и също така има достатъчно място да се наредят достойни автомобили за конкурси :yes:

Приемете критиката като съвет, а не като хейт, защото съм ентусиаст, но останах разочарован!

Благодарим на всички, които се опитаха да направят събора хубав и се трудиха, на пилотите, който въпреки жегата все пак караха и най-вече според мен на публиката, ентусиастите, които въпреки 35+ градуса дойдоха!

Продължаваме напред!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Два умрели форда и 28ца
Мечтае да кара: Танк
Детайли за колата: Е36 328 97'
2.93 LSD
М20 маховик на 5.8кг
M50 Intake
S52 USDM Cams 10.2 lift 252in244ex
Плетени изпускатели
Romraider self tuned
14.0 1/4 mile

Мнение от FuRoRR » 19 Юли 2015, 0:30

От 9тия събор не съм идвал и тази година очаквах огромно развитие.Жегата също я очаквах.Едното не се случи, другото ми докара тен и слънчев удар.
-Пистата беше празна.Паркинга също.Хората дойдоха видяха, и заминаха разочаровани.
-Пича с колелото с мощност на Е30ка не знам какво въобще правеше на пистата.
-Тупалките,бръмчилките и машинките бяха прекалено цветущи наименования за едни от най-красивите автомобили на събора.Мисля ,че подобен събор трябва да се води от човек ,който е по-навътре в нещата от това. Въпроса тва "Е??ка ли е?" ме разби.
-Пътя към клубната ливада беше станал на дюна вече към 16-17 часа.Отвън на къра аз,дето съм висок, за малко да си оставя единия праг.
-Обедната пауза изяде и последната надежда у половината ентусиасти и в 99% от семкаджиите.Което си е и плюс и минус от където и да го гледаш.
-Прекалено много реклама и комерс,за сметка на зрелището.
-Първите стъпки на Бобо Суперчарджъра в дрифта,които изглеждаха такива каквито си бяха-първи стъпки.Да му бяхте дали един пробен донът преди откриването....
-Музикалното оформление,на моменти създаваше илюзията ,че сме заклещени на остров с пустинен климат в 50 градуса пек.
-Осигурената сянка беше заета и виждах много хора ,които изглеждаха полу-живи,изпонасядали до бариерите.
Независещо от организаторите,а от нас самите
-Източната колона в петък не успя да се организира,така че информацията за нея да е точна и ясна.От разговори явно и западната се е разкъсала,а и в събота сутринта не беше толкова наситено с БМВта по пътя АМ "Тракия"-Калояново.
-Задръстването от Граф Игнатиево до входа на пистата го нямаше,което уж е добре,ама не създаде чувството за нещо масивно.
-Този пикап дето направи кебапчетата на кетъринга да хрупат от прах...

Доста хаотично изглеждаше всичко.
Част от кусурите могат да се обяснят със пръст притреперващо насочен към онова светещото на небето и кимане в релативната посока на някой термометър.
Като плюсове мога да посоча
-сигурността на самата писта.Имаше доста охранители,и колите ни стояха отворени през целия ден,без да имаме някакви притеснения.
-на всеки въпрос към организаторите или маршалите се отговаряше културно и с желание.
-вечерта петък срещу събота в радиус от 20км от пистата всеки се обръщаше като чуе шестак, и атмосферата в населените места наоколо може да се опише само с 3 букви - БМВ!
-хората с които разговарях бяха от моята кръвна група и имаше за какво да се сдъвчем
За 10те лева вход и 50те лева за ВИП не сте прави изобщо.10 лева са нищо на фона на 3 и 4 цифрените суми които хвърлихме всички,50 също не са нещо фрапиращо или отказващо.В дискотека като платите входа и вътре е замряло,като след бомба, да не би да си искате парите обратно на излизане?

Юли месец не му е времето на този събор.Тва е единственото сигурно нещо. + че ако преасфалтират цялата писта, донът шоуто ще продължава не докато гръмнат гумите, а двигателите и не на пистата, а на къра отвън....

Догодина пак...

П.С.- Огата получава черна точка,че не се обади :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от BrainLeak » 19 Юли 2015, 1:17

FuRoRR написа:-Пича с колелото с мощност на Е30ка...

.....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от koyota » 19 Юли 2015, 1:40

Малко снимки по-долу
Ужасна жега :(
http://driven.bg/index.php?option=com_k ... Itemid=455

Потребител
Аватар

Мнение от irc.bg » 19 Юли 2015, 2:19

От 11 години посещавам БМВ съборите и съм силно (меко казано) разочарован, защото СЪБОР нямаше, жалко....... Организация нямаше, програма нямаше.. Около 3-4часа не случваше нищо.. Тоест събор нямаше... Дори зрителите и не истинските фенове се изпариха още в 1 на обяд всичко живо се изнасяше.. Други години това се случваше след 4-5 слес обяд... Имаше кетъринг като хората... Регионалните структури изсрани на другия край без тоалетни(имаше двечки екоТой) без кетъринг поне един наоколо.. Положението беше трагедия... По зле от това е само събор на коли като хонда, опел, пежо...........
Нямам думи...Това казвам ви ако се повтори, спирам си членството и ще се радвам на марката без събор измислен в реклама и водещ който кара Ауди а6 и не знае що е то автомобилен събор, неорганизираност за която платих защо? Нямаше нищо, добре че присъствам 3те дена и на КЪП-а е ако бях дошъл само за съботния ден щеше да е GameOver...
Последна промяна irc.bg на 19 Юли 2015, 11:25, променена общо 1 път

Потребител
Аватар
Кара: Ниско на земята е46
Мечтае да кара: още по ниско
Детайли за колата: малка спретната каруца

Мнение от e46coupe5002 » 19 Юли 2015, 5:58

Аз може би имам най-малко право да говоря, защото до сега съм влизал само да чета по теми без да коментирам и Т. Н... Но нали за това се членове за да можем да коментираме и обсъждаме... Това не знам какво беше.. Дори не мога да го нарека " събор".. ! Организация - 0! Програма - 0, жури - 0.. Какво стана? Защо се получи така защо членовете нямаха достъп до кетеринга защо седяха в ливадите и дишаха пепел на сред нищото, а хората - гостите на събора бяха най близо до удобствата, пистата, колите изложени на конкурса и Т. Н.!?!? Аз лично не съм доволен от този събор.....

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 19 Юли 2015, 8:15

Понеже отдавна го отлагам това решение поради тотална липса на време, догодина пускам молба за членство второ ниво и ще участвам с каквото мога в организирането на събора през всичките дни, след като ходя по събори от 2-ри и 3-ти национален като зрител и тук-там излагащ се по пистата през първите години на Калояново :mhihi: , плюс много години четене из форума без регистрация и няколко години членство с бая изядени мръвки по разни сбирки :mhihi: и запознанства с доста на брой отдадени на идеята хора. Явно няма да дойдат времена, в които да съм по-свободен, но вчера просто вече ми дожаля за всички участващи в организацията с тяхното безкрайно тичане напред-назад и пак не им стигнаха усилията, а сега получават предимно безкрайни обвинения и това е само началото. Надявам се след този пост поне малко да се поуспокоят недоволните и да осмислят думите ми защото всеки може да критикува, но малко биха се опитали да променят нещо като дадат нещо от себе си. :idea:

Sharo написа:Логичното, е че събора се прави от доброволци... след изминалата една година мрънкане на обичайните заподозряни им умря желанието... Толко.. Дано през следващите години се намерят манияци с поне същия огън в сърцата и продължат традициите изградени през годините...

Толкова вода колкото пренесе колегата вчера, едва ли някой е носил през всичките години на съборите. :mhihi: :bowdown:
Предлагам всеки недоволен, догодина да се включи с каквото може, който не се опита, нека да изказва поне по-градивно и сдържано критиките си. :yes:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 19 Юли 2015, 10:46

Това,че участващи в организацията са тичали напред-назад , не променя факта ,
че този събор беше под всякаква критика като организация , програма , водещ и т.н.
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 19 Юли 2015, 11:56

Може би идеята е била и точно такава! След усилията и оплюването миналата година,сега са оставени нещата малко на самотек,за да се види,какво ще е и без тези усилия! Иначе наистина Юли по нашите ширини времето е просто безкомпромисно!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: М6

Мнение от ...E46... » 19 Юли 2015, 13:31

И на мен ми хареса :clap:
имаше доста видимост към пистата , здраво каране , и се надявам да не съм от малкото хора , който са благодарили на поне един от организаторите за хубавото мероприятие .
Подкрепям мнението на колегите , bmw maniqk ivo bmw и Top Gun Maverick-Предлагам всеки недоволен, догодина да се включи с каквото може .
Поздрави

по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Аватар
Кара: каквото намери в гаража

Мнение от I.Voykov » 19 Юли 2015, 13:34

Да се изкажа и аз като част от организаторите...

Ще започна с това, че най-отговорно си признаваме, че таз годишния събор беше по-слаб от предходни години. Разбира се за това има много причини независещи от нас по никакъв начин, но това надали ви интервсува. Въпреки всичко ви уверявам, че ние отново дадохме 120% от себе си, но нещата просто не се случиха както ни се искаше.

Сега малко сухи факти просто за ваша информация:

Местоположението - ние повече от вас искахме да е на панаира, но макар че го приверихме преди месеци нямаше никакви свободни уикенди там.

Пистата и местата в нея - поради реконструкцията на пистата мястото за членския паркинг просто изчезна, коставаше ни огромни усилия и разправии със мениджмънта на пистата да осигурим място зад правата, което беше окосено и подравнено, колкото са позволявали възможностите на собственика. На членския паркинг имаше подсигурена охрана и 4 химически тоалетни, единственото което ни се искаше, но неможахме да подсигурим е точка на кетъринга поради трудности с прекарването на ток до там.

Шоуто - собственика а не ние решава къде може да се прави дрифт и донът... Ако зависеше от нас щяхме да го разпределим, така че да се вижда от всякъде вярвайте ми.... Освен това част от дрифтърите на които разчитаме не бяха в България и затова колите бяха по-малко. Въпреки това присъстващите момчета дадоха всичко от себе си и се представиха страхотно за което им благодаря!
Освен това бяхме замислили игри с публиката като бутане на коли и разни други, но нечовешката жега ни провали плановете, това е и причината за големите паузи в програмата.

Водещия - За съжаление Владо Маймуната имаше неотложен ангажимент за вчера и затова се наложи да бъде сменен, въпреки това Боби се постара и неможете да му се сърдите имайки предвид, че за първи път води тематично събитие което е далечно от актьорската му професия.

Жегата и сянката :-) - колкото и да ни се иска неможем да влияем на природата, миналата година имаше кал тази имаше слънце. Относно сянките просто няма как да де направят навеси за 3 или 6 хиляди човека или поне не е по нашите сили, защото макар, че си мислите, че едва ли не забогатяваме от събора, то далеч не е така, по него има огромни разходи и дори да остане някаква печалба тя се инвестира в останалите мероприятия на клуба и вобще издържането му. Тук е и мястото да спомена, че никой от организаторите не е взел и една стотинка за огромния труд положен по събора... Разберете най-накрая, че в този клуб само и единствено секретарката получава заплата, всички останали го прсвят от ентусиазъм, които вие убивате години наред.

На последно място, но не по важност се надявам следващия събор да е уникален и да изпълни всичките ви изисквания, като пожелавам успех на екипа, които ще го организира защото този екип, или поне основната част от него повече няма да го прави.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Изображение
http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

ПредишнаСледваща

Назад към Събори/Мероприятия