BMW Събор 2015 - Конкурс за външен и вътрешен вид

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Re: BMW Събор 2015 - Конкурс за външен и вътрешен вид

Мнение от Nickelback » 18 Юли 2015, 21:11

Mollov написа:...имаше разлика в субективната оценка на журито...

Бе там е разковничето ми се струва... дано не е с висока тежест, че верно ще потвърди това, което си мисля :yes:

Mollov написа:Реално четирите М-ки се събраха в рамките на 3-4 точки, толкова бяха близки нещата...

При такава малка разлика, в такъв случай, е редно е да публикувате конкурсните листове и на четирите, че аз докато обикалях около тях други ми бяха наблюденията над фули сток vs. несъразмерни джанти vs. бутилка в багажника vs. афтърмаркет навигация, съответно в реда на класиране...
Единствено Хаос, смятам, си заслужи първото място безапелационно за поредна година, за разлика от сега, когато други две М-ки си сменят местата... просто ей тъй... :mhihi:
Поздрави, Марто, истинска машина :bchug:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ....ЖЪЛТО ТАКСИ....

Мнение от bate koko » 18 Юли 2015, 21:15

...не 4е нещо,ама защо ,изобщо коли с газззззззззззз ...... са призьори????????? :dummy: :banghead:
като за първи събор-леко разо4арован от организацията...... не съм о4аквал 4удеса... все пак..... видях инетересни коли, специално гледах е30 да видя къде съм....не лоши коли,ама с гадни летни гуми.......моля ви колеги...... не пестете.. от това......малко е 32..за жалост.....:(добре ,4е си тръгнах рано -към 12.00.че нищо не се слу4ваше.... на таз писта.....
все пак. бих отишул пак...но с зависи ..каде е... :yes: :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E34,E38,E70
Мечтае да кара: Eleanor

Мнение от borovina » 18 Юли 2015, 21:16

Очаквам коментар и за раздела е34!

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 18 Юли 2015, 21:19

Само собствениците ще могат да видят своите конкурсни листа.

Що се отнася го газта - това не е нещо, което е отразено в конкурсният лист... за разлика от различни карбонови елементи... не виждам смисъл да коментираме някви измислици (журито има газова на колата), щото наистина е безсмислено...

Както казах конкурсният лист не е идеален, всяка година извличаме полза за подобряване за следващата година... без да срещем трудности няма как да подобряваме нещата :) Също така няма как конкурсният лист да е идеален и да отразява всяка една ситуация, която срещнем. Защото тази година коментирахме доста, че и тук в темата... и въпреки това отново имаше специфичности, за които никой не се сети...

@Soultaker - да ти кажа... грешиш... не го виждам да е бил най-добрия... ако е било така - значи предишните години е било по-зле, което пак не е добре... постоянно се опитваме да подобряваме нещата, но... ще трябва още да се учим да предвиждаме специфичните ситуации, които направо ни хвърлят в тъча...

Реално конкурса трябваше да приключи към 16:30... но заради тая графа "Retrofit" трябваше да преглеждаме отново някои от категориите, че да успеем да повишим ефективността на оценяването... не мислех да ви занимавам с едва ли не всякаква информация, или да се опитвам да се оправдавам себе си, или момчетата от журито, но след толкова хейт ми се стори, че трябва да сте наясно с поне някои неща... и пак да кажа - в никакъв случай не се оправдавам, можеше да е доста по-добре, но явно ще го оставим за другата година :)

@NickelBack - за "субективната оценка" я приеми именно като личното виждане на журито за цялостната визия на колата... т.е. как я виждат и усещат без конкурсният лист. Всъщност, журито дойде при мен и ми казаха, че тия две коли са с еднакви точки и че не могат да решат коя да спечели... тогава директно им показах именно субективната им оценка, на която не бяха обърнали внимание, преди да ми представят листата.... т.е. искам да кажа, че журито дадоха всичко от себе си без да се опитват чрез субективната си оценка да наклонят везните... а тази "субективна оценка" не е случайно поставена там... с нея никой не се опитва да "наглася" резултатите, ами да добавим още един "раздел" из между останалите от екстериор и интериор... защото все пак е важно и мнението на журито... нали затова сме ги сложили да оценяват... а не просто да избират и поставят точки по разделите...

@borovina - честно казано от теб разбирам, че там е оценявал само един... трябваше да са минимум двама... ще проуча нещата и ще пиша отново...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 18 Юли 2015, 21:29

Mollov написа:...
@NickelBack - за "субективната оценка" я приеми именно като личното виждане на журито за цялостната визия на колата... т.е. как я виждат и усещат без конкурсният лист. Всъщност, журито дойде при мен и ми казаха, че тия две коли са с еднакви точки и че не могат да решат коя да спечели... тогава директно им показах именно субективната им оценка, на която не бяха обърнали внимание, преди да ми представят листата.... т.е. искам да кажа, че журито дадоха всичко от себе си без да се опитват чрез субективната си оценка да наклонят везните... а тази "субективна оценка" не е случайно поставена там... с нея никой не се опитва да "наглася" резултатите, ами да добавим още един "раздел" из между останалите от екстериор и интериор... защото все пак е важно и мнението на журито... нали затова сме ги сложили да оценяват... а не просто да избират и поставят точки по разделите...

Не мисля, че при конкретните екземпляри, за които аз и ти говорим има място да се стига до субективна оценка, но както и да е, това е мое мнение... Настоявам, в качеството си на М-тусиаст и член на БМВ клуб България, за повече прозрачност подкрепено с пълното достояние до конкурсните листове тук пред целия форум :yes:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 18 Юли 2015, 21:36

Едно предложение искам да внеса. От догодина да смените името на конкурса на "конкурс за оригинален вид", защото при текущото положение пълна стоковица и "външен вид" са две несъвместими понятия. Просто да се отсеят няколко коли да не се хабят усилия срещу ОЕМ-ките. Само не съм сигурен ако предложението ми бъде прието тези на газ към коя от двете групи ще бъдат причислени. Защото какво по неоригинално от промяна в горивната система? Може би двигател от хонда :) и естествено 2 карбонови елемента макар и с оригинална основа.
Последна промяна In_Memoriam на 18 Юли 2015, 21:49, променена общо 1 път
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Лястовица с рамка

Мнение от Tenata » 18 Юли 2015, 21:39

Mollov написа:Нямаш проблем... всеки може да си види конкурсният лист, само ще трябва да почакате няколко дни, за да ги прехвърля към PDF-и, но тези две седмици (настоящата и следващата) съм отпуска и ще има малко забавяне...

Моя конкурсен лист си го чакам от събора на панаира когато беше.

Mollov написа:Само собствениците ще могат да видят своите конкурсни листа.

Защо, обоснови се. Каква тайна има че да не са достояние на останалите участници.

В Е30 и Е34 си беше само един който оценява.

Имаше кола в една категориите която беше бита от градушка като куче :no: :no: :no: :no: :no:

А после се тупаме в гърдите колко сме големи и не знам още какви простотии.
Последна промяна Tenata на 18 Юли 2015, 21:44, променена общо 1 път
ИзображениеИзображение
на пътя и пред БОГ, всички сме равни!

Потребител
Аватар
Кара: e46 330CI '05
Мечтае да кара: e36 M3

Мнение от chucky » 18 Юли 2015, 21:40

Нямам кола в конкурса, но точно раздел ///М следих оценяването на всяка една кола и не говоря просто така.
Точно това ми беше питането, защо едно ОРИГИНАЛНИ елементи, облепени с карбон (не фолио) трябва да ги отбелязвате като минус ''защото няма оригинално карбонови елементи'' ,а газовата не е отбелязана в листа ,като минус точки при положение, че и тя не е от завода нали ? А това за журито на този раздел ,не е измислица така си е и неговата кола е конкурсна с газ... Друг въпрос за черните бъбреци на е36 взимахте ли точки ? Или те дори не оригинални, щом не са карбон може?
Мъчите се да бъдете максимално коректни уж ,а слагате графа субективна оценка на автомобила, която тотално променя класирането в зависимост от тва кой е оценяващ.Отделно че преди мисля говореше как има много фактори и няма да се стигне до такава разлика от 1 2 точки, а сега били равни. И аз смятам ,че след като конкурсния лист беше даден пред всички ,колите бяха открити пред всички не би трябвало да е проблем да ги покажете всички листи на участниците. ;)

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 18 Юли 2015, 21:50

Това за газ-та има какво да се коментира... защото реално колата може да работи и без газ, т.е. все едно я няма инсталирана... докато слагането на "тунинг" мигачи, например, не означава и наличието на оригиналните, нали? А и газовата може да се разглежда като "алтернативен вариант на горивна система", а не толкова като "изменение"... защото както казах, колата върви и без газовата система...

Иначе... за следващата година вече се мисли за Е-ориентирани специфични конкурсни листа... т.е. всяка категория ще има свои специфични конкурсни графи и база за оценяване, където важните неща за конкретният Entwicklung ще имат значение...

Тоталното разпространяване на конкурсните листа няма как да стане, защото ще породят безброй мнения и варианти на конкретно интерпретиране на оценяването... а това до нищо положително няма да доведе... не мислете, че ако 100 човека почнат да дават акъл, това ще е за добро... защото всеки има какво конкретно да каже, но ако оставим вие да оценявате автомобилите, повечето от вас няма да се справят... и нека бъдем честни по този въпрос, а не да си мислим, че знаем всичко... не претендирам, че ние знаем, но поне имаме няколко години опит зад гърба си, опити да подобряваме нещата всяка година... ако помислите преди години недоволството беше в друга посока... колкото да доизкусуряваме нещата, няма как да се сетим за всичко... и разбира се това после започва да ни се обяснява като на малки деца... ако някой смята, че може да се справи по-добре може да заповяда - с цял завършен план по организация и изпълнение... с удоволствие ще му дам възможността, защото държа на това този конкурс да се случва максимално добре.

Колкото до субективната оценка - такава винаги трябва да има... тука не оценяват роботи, вече го казах... освен това се опитах да дам пример как субективната оценка не е била изначално дадена с цел да наклони везните, но в последствие се оказва единственият по-реален начин да се подредят два автомобила, които имат много сходно представяне, но едната е била по-добре тук, а другата - там... или викаш да питаме самите участници, кой смята, че неговата кола заслужава повече? Или да подценяваме субективната оценка... ми то тогава ква полза от тия хора в журито? Само да държат листата и химикалката ли?

Колкото до "близките точки" - тази година се случва за сефте... аз вероятно бях първия, който с ужас установих това, но и подобно нещо се случи в не повече от 3-4 категории... в останалите разликите бяха доволни... самите финални точки на всеки участник във всяка една категория ще бъдат оповестени официално до няколко дни...

Потребител
Аватар

Мнение от chucky » 18 Юли 2015, 22:02

Mollov написа:
Тоталното разпространяване на конкурсните листа няма как да стане, защото ще породят безброй мнения и варианти на конкретно интерпретиране на оценяването... а това до нищо положително няма да доведе...

Това според мен говори само за себе си. Ако сичко е както в листа, имаш нещо получаваш точка ,нямаш го или имаш нещо което отнема. Няма как да се каже на черното бяло или е имало дадена екстра или не то се вижда, единствен вариант е журито да е направило грешка и сега да не се разпространят, но поне сред участниците след ,като те го изискват мисля че трябва да си видят конкуренцията с какво ги води.

А това с газта... то и гумите му бяха на вестник ,ама и за тях не трябва тогава да се взимат точки ,сигурно щото може и да има хубави ама днеска да пързаля и така...

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 18 Юли 2015, 22:14

chucky написа:
Това според мен говори само за себе си. Ако сичко е както в листа, имаш нещо получаваш точка ,нямаш го или имаш нещо което отнема. Няма как да се каже на черното бяло или е имало дадена екстра или не то се вижда, единствен вариант е журито да е направило грешка и сега да не се разпространят, но поне сред участниците след ,като те го изискват мисля че трябва да си видят конкуренцията с какво ги води.

Не търси под вола - теле... дай щото нещо не ни харесва, значи журито е сгрешило, или нещо е подправило и т.н.... то да се критикува е лесно...

Журито се води по конкурсният лист... както вече казах, този лист (все още) не е достатъчно добър, че да отразява на 101% идеално всяка една категория и всяка една ситуация... защото вече за сигурно 100-тен път казах, че и сегашната версия (явно) не успява да обхване достатъчно добре автомобила по начин, по който да му даде напълно реална оценка... това не е като да оценяваш дали има или няма ел. стъкла или дали може да запали автомобила или не... но явно се гледа прекалено праволинейно, вместо да се вникне в нещата... критикуването и съмненията са далеч по-лесни.

Потребител
Аватар

Мнение от chucky » 18 Юли 2015, 22:36

Никъде не казвам че е сгрешил някой, още повече пък подправил.Казвам че единственото което се търси е оправдание да не се покажат листите, а автомобилите са били изложени за всички, оценяващия лист е даден и няма никаква причина да не се пуснат за аудиторията.Не може да разберем как даден автомобил е бил оценен ? С какви екстри е бил? Не споря, защото нещо не ми изнася ,ясно е че листа не е добър, но това не е оправдание да кажете всеки ще си гледа неговия. Всяка година май с оценяването е едно и също, всичко се определя от оценяващите.Спирам да споря ,защото имам чувството че чета един и също пост :yes:

Потребител
Аватар
Кара: E46 M3 SMG2
Мечтае да кара: F82 M4

Мнение от sparco_1111 » 18 Юли 2015, 23:36

Mollov аз разбрах че сме с равен резултат с колегата с е34 а не 5 на 6 е ми стана интересно как оцени журито и критерийте какви са ако сме били на равни точки ! а и с тези ретрофити нали всичко по отделно се оценява мисля че ни беше оценен на 100% моя автомобил но вече късно само искам да видя листа! Мерси!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 18 Юли 2015, 23:52

chucky написа:Нямам кола в конкурса, но точно раздел ///М следих оценяването на всяка една кола и не говоря просто така.
Точно това ми беше питането, защо едно ОРИГИНАЛНИ елементи, облепени с карбон (не фолио) трябва да ги отбелязвате като минус ''защото няма оригинално карбонови елементи''

Незнам защо толкова много хора им бърка в здравето тази пуста газ - его ли,незнам...това не я прави кола ли?Но да кажем,че може и да е минус ,което ще бъде поправено..а по твоя въпрос:

Защо тези елементи,които не се предлагат от карбон ОЕМ са с минус - еми защото не е "оригинален вида" ...пример при Е46 GT сплитери никой не е получил или изгубил точка,защото е част от пакет ,но се предлага в една страна,ако беше цялостен или дори с обратен волан,щеше да е с + точка/и...
Същото за карбона ,гони се оригинален а не "лъскав вид" ...а специално в М ,кой е тоя детайл дето е облепен с карбон а го няма като опция?

In_Memoriam написа:Едно предложение искам да внеса. От догодина да смените името на конкурса на "конкурс за оригинален вид", защото при текущото положение пълна стоковица и "външен вид" са две несъвместими понятия. Просто да се отсеят няколко коли да не се хабят усилия срещу ОЕМ-ките. Само не съм сигурен ако предложението ми бъде прието тези на газ към коя от двете групи ще бъдат причислени. Защото какво по неоригинално от промяна в горивната система? Може би двигател от хонда :) и естествено 2 карбонови елемента макар и с оригинална основа.

Пропуска може би в заглавието е "оригинален",незнам в нито една друга категория как е било,но в тази която бях аз примерно Е46 ,каквото за единия като "-" такова и за другите...
Няма как една стоковица да спечели спрямо ,надградена...ако разбира се под стоковица,не се разбира кола наблъскана догоре с екстри и пакети...защото и това може да е сток,аз лично знам една М която ако беше на конкурса,може би щеше да е в топ 3 ,но момчето явно не го интересува....

Защо да се хабят усилия,ако е така значи категорията е грешна,следейки темата за твоята - ти нито си в едната нито в другата а колата е :bowdown: ,мога да говоря от името на 3-4ма човека (макар,че съм убеден че е за всички,които дадохме своето мнение познавайки даден модел),че ние нямаме никаква изгода един или друг да спечели,в един момент всичко опира до его на собственика - с това не целя да засегна някой...
Незнам защо си мислят повечето хора,че Ние не искаме всичко да е кристално ясно ,прозрачно и минимално субективно - имахме доста дискусии точно за конкурсите...
Само ще кажа,че начина по който бяха наредени на мен ми хареса страшно много и така и трябваше :bowdown:

Не се сърдете за толкова не особено важни неща,повечето от Вас с коли в които са вложени средства,време и нерви - никой не може да ги оцени като Вас самите,нашата "работа" беше да следим стриктно и еднакво всяка една точка от дадените листове...нормално е да има различни мнения...но тази година спрямо миналата конкурсните коли бяха повечето страхотни - за мен показателно,че има страхотни представители на марката :clap:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 19 Юли 2015, 0:58

Не съм стоял на главата на журито, нито съм се обаждал по време на някое оценяване, но по въпроса с карбона се сещам за един пример, който ще го дам след като бъдат достъпни конкурсните листове и ми се затвърдят съмненията.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата