Проблем със нивомера

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Проблем със нивомера

Мнение от godechh » 17 Юли 2015, 14:12

Колеги спря да ми работи нивомера във резервоара,но не съм сигурен че е тои просто свети лампата и стрелката седи долу без да помръдне.
Става въпрос за 325 тдс 95год :banghead:
Помогнете от къде да почна да разбера къде е проблема във резервоара или таблото

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Re: Проблем със нивомера

Мнение от u`F`o » 17 Юли 2015, 16:02

кое ти е по-лесно, да свалиш седалките и да извадиш бензиновата помпа или таблото? На мен таблото ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 17 Юли 2015, 16:44

Проблема е в нивомера в резервоара. Най-вероятно скъсана жичка, или ги вадиш двата и гледаш или мериш съпротивление първо. Мисля, че варираше от 0 до 250ома, т.е. от пълно до празно. Но ако имаш по-малко от половин резервоар на левия нивомер ще ти показва винаги 0, защото лявата част ще е празна, така че виж десния, ако той показва някаква стойност, вади левия.......
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от godechh » 17 Юли 2015, 17:26

Благодаря ти колега сега разбрах че и лявата страна има нивомер ще я разглобя и нея,че дясната я разглобих и нямаше нищо скъсано или прекъсната

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320i Touring
Детайли за колата: 95г. M 52 B (20 6 S3) Vanos

Мнение от D.Uzunov » 03 Авг 2015, 1:19

Колега, ако нивомерите отчитат някакви стойности на мултицета, извади таблото и разкачи буксите и пак ги закачи. При мене така се оправи, рестартирах таблото.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e46 330 xi
Мечтае да кара: BMW F82 M4

Мнение от -={WHO}=- » 03 Авг 2015, 12:54

Имам десен нивомер от м52б20 и ако частите са взаимо заменяеми с левия нивомер драсни на лично, ще е нещо символично !
Успех :yes:
БМВ - Радостта от дрифта :d

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от godechh » 09 Авг 2015, 21:09

Момчета закъсах го със този резевар харчи нафтата от левия и остава празен и поплавака седи долу и затова показва че няма,а десният има 15литра нафта която не минава от другата страна за да се оравновесят защо така.Да ви кажа какво правя,отварям лявата страна сипвам 10 литра нафта и карам 2-3 дни и стрелката по малко спада докато не изхарчи нафтата,дори и да досипя пак на бензиностанцията тя пак си седи долу все едно няма,и то няма но във левият резервар а във десния има и колата си върви,после пак сипвам през нивомера 10 литра и пак показва .Явно има някаде запушване и не ги уравновесява и харчи нафтата от левия резервар по рано и после от десния.Ако има някои схема как се уравновесява горивото да даде

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 10 Авг 2015, 10:56

Двете половини не се уравновесяват...... Резервоара при Е36 работи точно така както го описваш, първо свършва лявата половина и после дясната, ако имаш половин резервоар това означава, че имаш пълна дясна част и празна лява, принципа е такъв (или поне при бензиновите, сега гледам, че пишеш, че е дизел). Така както си го описал ми изглежда, че поблема ти е в десния нивомер, защото явно той не отчита нищо и като свърши в левия изчезва изобщо показанието, а като сипеш в левия само показва малко, защото левия нивомер започва да отчита, а десния все още го няма.

Провери си хубаво десния нивомер, замери го добре дали отчита нещо, разклати и колата като мериш, за да разклатиш нафтата и да видиш дали се променя отчитането.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от godechh » 13 Авг 2015, 15:52

Благодаря ще проверя и сигурно е това проблема

Назад към E36