Нестабилно е36 купе при висока скорост и изпреварване...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
42 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
Нестабилно е36 купе при висока скорост и изпреварване...
Здравейте колеги
колата е бившо м43б16 1997 година от както съм я взел колата е много паянтава отзад при ветрови и изпреварване на камиони и бусови задницата шава.След като смених мотора тук наскоро видях, че нямам задна стабилизираща щанга. Ок имах щанга сложих я в събота с нови тампони и биалетки, сложих разпънка на задните бомбета.Колата не беше на дискове ок, може да са били тампони нещо смеих и носачите с дискови всичко друго е здаво. Изкарвам колата днес сутринта газ по магистралата проблема все още е налице
Преди да сменя задните носачи колата беше минала реглаж преден и заден мост
.
По предницата всичко е сменено
Моля някой минал по този път да сподели.
Гумите също са ми читави предни 195 65 15 задни 205 60 15.

По предницата всичко е сменено

Моля някой минал по този път да сподели.

Гумите също са ми читави предни 195 65 15 задни 205 60 15.
Последна промяна Haddess на 05 Окт 2015, 18:27, променена общо 4 пъти

Re: Странен проблем със стабилноста на е36 купе
Здрасти Колега
Може и банално да звучи, но амртесьори и пружини в какво състояни е са? Защотот аз наскоро смених 4 пружини и колата се държи по друг начин.
Може и банално да звучи, но амртесьори и пружини в какво състояни е са? Защотот аз наскоро смених 4 пружини и колата се държи по друг начин.
Няма начин да няма начин
- Haddess
- младши ентусиаст
-
Предните амортисьори са нови,задните не но са здрави пружините са ми м техник също здрави 

- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
смени амортисьорите и пружините с нови.
Haddess написа:Предните амортисьори са нови,задните не но са здрави пружините са ми м техник също здрави
Нови втора употреба или нови нови от магазин. Пружините на повечето екземпляви за на по 20 години неможе никой да ме убедди дори и М техник че са добре. Материалът се уморява и вече качествата не са същите като на нови. Замислисе една пружина и един амортисьор какво напрежение понасят през годините. И мойте предни пружини на външен вид си изглеждат ОК, обаче и мене като ме изпревари някой по голям, с висока скорост и колата се полюлява. След като ги смених се усети разликата.
По мой съвет ако имаш възможност си вземи чисто нови маркови пружини.
Успех
Няма начин да няма начин
- Haddess
- младши ентусиаст
-
Нови, нови! проблема не е в тях, поради простата причина, че преди да ги сложа на тази кола ги карах на предната, преди да ме размаже един с една А6-ца и нямах такива проблеми.Амортисьор 2-ра употреба не бих сложил на колата, мисля че ценя живота си 
Задните ще ги сменя щом ми останат пари

Задните ще ги сменя щом ми останат пари

- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
Да не би да се корени проблема в това, че си ги взел от удряна кола.
- Haddess
- младши ентусиаст
-
Колата беше ударен отпред, след оглед в сервиза се оказа че тампоните на носачите са леш уж ги гледахме и бяха добре но 

- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
Vanqu1sh написа:Да не би да се корени проблема в това, че си ги взел от удряна кола.
Доста възможен вариант ми се струва. Ако имаш нещо криво, вероятно ще стане така. На реглаж ходил ли си? Иди да я видят, кое колело на колко градуса е.
Плюс - едни пружини втора ръка са 50лв (ако са спортни). Винаги можеш да го изтестваш и да ги продадеш, ако не ти хареса резултатът.
- Haddess
- младши ентусиаст
-
Бях на оглед в сервиза вчера вечерта, както казвам тампоните на задните носачи ляха проблема всичко друго е здраво. Амортисьорите ще ги сменя профилактично само да ми останат средства.Имам други пружини, които не са м техник по склонен съм да купя нови ако се наложи но съм убеден, че те нямат общо в моя случай.Още съм на дилемата полиеретанов или нормален тампон
. Мненията са много противоречиви, 50% казват: полиеретан = каручка другите казват, че е същото но по здраво. Колата ми е everyday-ка не ходя по писти Home max
202 и т.н. Просто следя много темата на slowmotion -->тук<--Вке пак ако сте ги сменили кажете и вие мнения нормален тампон на Lemfiorder е м/у 20-30 лв. , полиеретан е 30лв. колко ви взеха за труд?
Как се държи колата?

Последна промяна Haddess на 14 Юли 2015, 10:31, променена общо 1 път

- Missing
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 318is '97 M44B19
- Мечтае да кара: Е30
Аз там сложих полиуретанови. Цената беше около 25 лева на тампон (с отстъпка някаква от Стериод Х). Цени за труд не помня точно щото правих и други работи. И чесно казано не ми е каручка колата само с едни тампони. Виж вече като сложих койловете стана каручка
.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
И на цялата да сложиш полиуретан няма съществена разлика като возия. Какво остава за един тампон отпред още повече..
- Haddess
- младши ентусиаст
-
Ок смених ги тези тампони с някакви на Lemfiorder минах днес на реглаж преден и заден мост отново ще кача стойностите, които ми нагласиха защото за мен са само цифри
Петък ще я напъна по магистралата и ще кажа дано всичко е 6 че

Благодаря колега, ще го имам в предвид

Петък ще я напъна по магистралата и ще кажа дано всичко е 6 че

bum_bum написа:И на цялата да сложиш полиуретан няма съществена разлика като возия. Какво остава за един тампон отпред още повече..
Благодаря колега, ще го имам в предвид

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Бях почнал да пиша .. още повече, че функцията му е да омекотява удара при напречна неравност, дупка или легнал полицай през които обикновено не минаваш с огромна скорост ама явно нещо съм го изял.
Реглажа ти е по заводски параметри и си е ОК. Можеше да искаш малко да го барнат по данните дадени в тая другата тема и щеше да се управлява по-добре ама другия път като ходиш може и това да направиш.

Реглажа ти е по заводски параметри и си е ОК. Можеше да искаш малко да го барнат по данните дадени в тая другата тема и щеше да се управлява по-добре ама другия път като ходиш може и това да направиш.
- Haddess
- младши ентусиаст
-
След качването на магистралата вчвра, проблема не е решен... На заплата задни амортисьори..

42 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3