Проблем с автомат на 320ХД
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- tani bojilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е 46 320д 136кс + чип
Проблем с автомат на 320ХД
Здравейте колеги.От два дни съм собственик на Е 91 320д ХД автоматик.Имам проблем в скоростите.При високи обороти неще до включи шеста и влиза в авариен режим на скоростите.По някой път и петата предавка се опитва да изключи.След като влезе в авариен режим скоростите изключват и колата е по енерция за няколко секунди.След това си включва и продължава само на трета.Паля гася и се оправя до следващото превключване на големите предавки.Утре ще отида да я прочетат момчетата,но ще се радвам и на мнения от колеги които са имали подобен проблем.Не съм карал автомат досега и съм си притеснен определено.Дали е тъй наречената турбина или е някой пакет.Извинявам се ако не се изказвам правилно но нищо не разбирам от автоматици
.Благодаря....

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: Проблем с автомат на 320ХД
tani bojilov написа:Здравейте колеги.От два дни съм собственик на Е 91 320д ХД автоматик.Имам проблем в скоростите.При високи обороти неще до включи шеста и влиза в авариен режим на скоростите.По някой път и петата предавка се опитва да изключи.След като влезе в авариен режим скоростите изключват и колата е по енерция за няколко секунди.След това си включва и продължава само на трета.Паля гася и се оправя до следващото превключване на големите предавки.Утре ще отида да я прочетат момчетата,но ще се радвам и на мнения от колеги които са имали подобен проблем.Не съм карал автомат досега и съм си притеснен определено.Дали е тъй наречената турбина или е някой пакет.Извинявам се ако не се изказвам правилно но нищо не разбирам от автоматици.Благодаря....
Като за начало проверете количеството на маслото в кутията.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Почти съм сигурен, че проблема ти е в соленоидните клапани на мекатрониката - често срещана драма над 300к. Да е пакет е малко вероятно на диагностика ще покаже грешка за мекатрониката - от намаляло масло такива неща не се случват освен ако е изтекло почти цялото.
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Taruno написа:Почти съм сигурен, че проблема ти е в соленоидните клапани на мекатрониката - често срещана драма над 300к. Да е пакет е малко вероятно на диагностика ще покаже грешка за мекатрониката - от намаляло масло такива неща не се случват освен ако е изтекло почти цялото.
Ти що не почнеш да правиш скоростни кутии ?!? Знаеш ли ако се хванеш колко много работа ще имаш ...... Така като те слушам ,направо се чудя хората как ходят още по сервизите за автоматици

Сега на проблема на колегата : отиди първо на диагностика,ако имаш записани грешки за "Ratio Monitoring, Clutch B-E" оотивай някъде да свалят кутията. Сменя се един пакет с дискове и една втулка и проблема се оправя.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
Хапливия коментар е много полезен особено след като моето е написано като предположение, а твоето е със сигурност преди дори да е прочел колата. И двата варианта са възможни, но моя е по-евтин и по-вероятен ако кутията е била поддържана правилно.
- tani bojilov
- младши ентусиаст
-
oci написа:tani bojilov написа:Здравейте колеги.От два дни съм собственик на Е 91 320д ХД автоматик.Имам проблем в скоростите.При високи обороти неще до включи шеста и влиза в авариен режим на скоростите.По някой път и петата предавка се опитва да изключи.След като влезе в авариен режим скоростите изключват и колата е по енерция за няколко секунди.След това си включва и продължава само на трета.Паля гася и се оправя до следващото превключване на големите предавки.Утре ще отида да я прочетат момчетата,но ще се радвам и на мнения от колеги които са имали подобен проблем.Не съм карал автомат досега и съм си притеснен определено.Дали е тъй наречената турбина или е някой пакет.Извинявам се ако не се изказвам правилно но нищо не разбирам от автоматици.Благодаря....
Като за начало проверете количеството на маслото в кутията.
Проверено е..Има масло и то ново.Явно преди мен са се опитали да решат проблема така.Филтъра не знам как е.На пръв поглед ми се стори че картера си е оригиналния...

- tani bojilov
- младши ентусиаст
-
Taruno написа:Почти съм сигурен, че проблема ти е в соленоидните клапани на мекатрониката - често срещана драма над 300к. Да е пакет е малко вероятно на диагностика ще покаже грешка за мекатрониката - от намаляло масло такива неща не се случват освен ако е изтекло почти цялото.
Колега този проблем колко скъпо се отстранява....

- Taruno
- старши ентусиаст
-
300-400 до 900 ако трябва всчки клапани дасе сменят, а ако колегата еправ и трябва пакет и втулкипак толкова
- tani bojilov
- младши ентусиаст
-
Колеги номера на грешката който се изписа е 4F8A
===МОНИТОРИНГ НА СКОРОСТНАТА КУТИЯ ПРИ ПРЕДАВКИ 4-5,НЕДОСТОВЕРЕН.===ПОСТОЯННО
Може ли някой до ми каже какъве точно проблема...Благодаря
===МОНИТОРИНГ НА СКОРОСТНАТА КУТИЯ ПРИ ПРЕДАВКИ 4-5,НЕДОСТОВЕРЕН.===ПОСТОЯННО
Може ли някой до ми каже какъве точно проблема...Благодаря
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- tani bojilov
- младши ентусиаст
-
дали е това проблема.На клипчето е изписана друга грешка 

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
Taruno написа:https://www.youtube.com/watch?v=uKle-c72kt0
Този клип се отнася за пакет А ,при него проблема е В и Е.
Видя ли че пак говориш наизуст !
Аз ти говоря от опит при не 1-2 коли ...... А ти говориш не от опит а от "ама той така ми каза".
Понякога е по-добре да премълчиш /когато не си сигурен в нещо/ отколкото да подвеждаш човека.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
За 1вото ми мнение, в което ти намери незнаен проблем беше от личн опит ама айде няма какво да се пълни темата с глупости.
- tani bojilov
- младши ентусиаст
-
Ilko Ivanov написа:Taruno написа:https://www.youtube.com/watch?v=uKle-c72kt0
Аз ти говоря от опит при не 1-2 коли ...... А ти говориш не от опит а от "ама той така ми каза".
Понякога е по-добре да премълчиш /когато не си сигурен в нещо/ отколкото да подвеждаш човека.
Колега какво ще рече В и Е,това пакетите ли са...Благодаря
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
tani bojilov написа:Ilko Ivanov написа:Taruno написа:https://www.youtube.com/watch?v=uKle-c72kt0
Колега какво ще рече В и Е,това пакетите ли са...Благодаря
Да,за съжаление ще трябва да сваляш и ремонтираш кутията.
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2