Духа топло, не се стои!!!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Hellrot
- младши ентусиаст
-
- Кара: bmw e36 coupe
- Мечтае да кара: m3 e36
- Детайли за колата: бмв е36 купе 320и. 150к.с. 1996г. кармазЪ червено...
Духа топло, не се стои!!!
Колеги помагайте че не знам как ще се ходи до морето тая година... Колата е 318ис 94набор. Като я взимах предишния собственик каза че е започнал да слага климатик... сложено е прасето вътре с дигиталното управление и степените си му работят смис. духа силно слабо... НО!!! ДУХА САМО ТОПЛО и на 16 градуса да го сложа и на 32 да е дори и горе лявата врътка на централната духалка да е на синьо пааак духа топло... Гася го... тогава пък почва от шкафчето под борда и някъде в краката пааак продължава да духа топло , кво става не знам , не се стои направо...
Междодругото погледнах клапанчето на парното и ми направи впечатление че вместо 3 крачета както излизат от буксата му на тази която се закопчва за него са 2...

А климатика е докаран до тук...

за него пари сега няма... въпроса е просто да спре да ми духа топло отвсякъде... поне външен въздух....

Междодругото погледнах клапанчето на парното и ми направи впечатление че вместо 3 крачета както излизат от буксата му на тази която се закопчва за него са 2...

А климатика е докаран до тук...

за него пари сега няма... въпроса е просто да спре да ми духа топло отвсякъде... поне външен въздух....

- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
Re: Духа топло, не се стои!!!
Пробвай да свалиш некой джам 

- Hellrot
- младши ентусиаст
-
Vanqu1sh написа:Пробвай да свалиш некой джам
Ха ха... Сърказма ти е излишен...
- stormrider
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ М44Б19
- Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
- Детайли за колата: Стара баба с тояжка
Колега,температурите навън са много високи.Няма начин дори да пуснеш външния въздух,да усетиш нещо по различно от горещина.За да не ти грее под таблото,задължително управлението на 16градуса и клапата на синьо за външен въздух.
С много любов към децата!
- larry_boy
- младши ентусиаст
-
- Кара: 540i M
- Детайли за колата: С бебе в колата...
Bmw318_e36 написа:Vanqu1sh написа:Пробвай да свалиш некой джам
Ха ха... Сърказма ти е излишен...
Какъв ти сарказъм, голата истина!!!

Не разбрах как да ти помогнем???

Да накараме парното при 40 градуса да духа студено??
"Колеги помагайте че не знам как ще се ходи до морето тая година..." Или да ти кажем как да стигнеш до морето??? С БдЖ - пак е жега, но поне можеш да си поркаш по време на пътуването...

- XaH-kpyM
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 1982 Corvette
- Детайли за колата: WBS...
Или най-простия начин е да запушиш входящия маркуч към клапаните и си ти.
Въпреки че ...... да, температурите навън са високи
Въпреки че ...... да, температурите навън са високи

- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
Единствения начин да ти задуха студено, в твоя случай, е да пътуваш през нощта към морето.
- Hellrot
- младши ентусиаст
-
Абе хора... Духа топло дори и навън да е 10 градиса... Не спира да духа топло.... Дори и да е студено навън пускам на 16 ,клапата на синьо и пак духа топло и от духалките и в краката и от шкафчето
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Тия клапи да не са запекли нещо?
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- eekset
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39... :D
- Мечтае да кара: платноходка
Bmw318_e36 написа:Между другото погледнах клапанчето на парното и ми направи впечатление че вместо 3 крачета както излизат от буксата му на тази която се закопчва за него са 2...
добре де - сам на себе си си отговорил... едната клапа няма какво ни да я отовори, ни да я затвори. Ако клапаните работят нормално и няма някаква намеса, виж кой кабел не е на плюс и го дублирай на свободния пин.
p.s.
това е решение колко да идеш на море, без да се печеш на бавен огън. Иначе трябва малко по-сериозно отношение и прекарване на кабел от една букса до педала на газта до тоя клапан.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Тези клапани не се ли "отварят" с подаване на +12В ? Ако е така,първо да се види,дали не е подадено това напрежение постоянно и клапана да е отворен.Ако е така,свали буксата,за да затвори клапана.Ако няма +12В и топлата вода продължава да влиза към радиатора в купето,значи са "запекли" някакси в отворено положение.Трябва да се разглобят и почистят.Ако има нещо за смяна,сменяш и поне няма да ти е допълнително топло по време на движение.В интерес на истината,парното на Компакт-а е дори без такива клапани.Т.е. водата си циркулира постоянно през радиаторчето,както на повечето други коли.Клапата за въздуха обаче,когато врътката е на "синьо-то",затваря напълно прихода на въздуха през радиатора към купето и проблем няма.
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
не съм чел нагоре, но съм почти сигурен, че някои клапан е заседнал отворен
при модел с климатик системата е малко по сложна от това схващане за "кранче за топла вода"
достатъчно е един клапан да е заял леко или нещо да му пречи да се затвори и тогава си става добре в купето
отделно е, че няма как да духа хладко при темепратура 40 градуса, когато съм си пускал вентилатора при тези градуси усещането е на пуснат калорифер
ако се съмняваш в думите ни изолираи клапана с байпас за лятото и прецени сам
при модел с климатик системата е малко по сложна от това схващане за "кранче за топла вода"
достатъчно е един клапан да е заял леко или нещо да му пречи да се затвори и тогава си става добре в купето
отделно е, че няма как да духа хладко при темепратура 40 градуса, когато съм си пускал вентилатора при тези градуси усещането е на пуснат калорифер
ако се съмняваш в думите ни изолираи клапана с байпас за лятото и прецени сам
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Колега , може да се повторя с някой от коментарите (не ги четох всичките) , но свали тия клапани , ясно се вижда , че до единия не стига захранване (както и ти сам си отбелязал) , отвори клапаните виж ги вътре как са , после ги тествай с подаване на напрежение да видиш дали действат ..... Ако всичко е наред с тях , пусни си кабел до клапана , ако няма такъв някъде висящ на около (съвета ми е да ползваш схеми и да го направиш както трябва ).
А иначе, има си разлика м/у топлото на колата и топлото от вън ..... винаги могат да се различат двет "топлини".
А иначе, има си разлика м/у топлото на колата и топлото от вън ..... винаги могат да се различат двет "топлини".
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
като прочетох на методи мнението се сетих за нещо..
ако някои е слагал климатика преди теб е забравил да докара още един кабел до тези клапани. на моделите без клима са такива буските по спомени
ако някои е слагал климатика преди теб е забравил да докара още един кабел до тези клапани. на моделите без клима са такива буските по спомени
- Hellrot
- младши ентусиаст
-
ares2 написа:като прочетох на методи мнението се сетих за нещо..
Точно това и аз си мисля... днес свалих клапаните... духам през долната тръбичка, издиша и от 2те тръбички цъкам на акумулатора, затваря единия клапан, духам пак... пак същото... въздуха излиза пак от двете тръби... цъкам на другия, цъка но пак така, надувам и пак от двете тръби излиза въздух... доколкото разбирам клапана НЕ РАБОТИ... Гледам че колегата eekset е писал да дублирам минуса и да го сложа на празния пин... ще има ли някакви проблеми ако го направя и ако да от къде да го взема този другия кабел с (-)???
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2