Сега пък друго двайсе - Бригада - Емиграция
Модератор: Общи модератори
gyrate написа:ако българите бачкаха в българия както у другите места, да бяхме станали швейцария.... или поне чехия.
знам един бол гамени които бачкат по 3-4 работи за да се издържат. седя и им се смея. ако бачкаха така и у нас, щяха да са си добре.
Има много истина в тези думи според мен!Наистина и тук ако работиш на 2 или повече места не би ли живял по-добре?(!)
BMW_POWER мойте искрени уважения,но твоето мнение ми звучи като думите на някои хора,които имах 'честа' да чуя:'Еехх 'що ли преди не купувах земя кога беше евтина та сега да продавам-глей как се строЙ!' (става дума за София)
Изглежда ми несериозно,като някаква неосъществена мечта,но също с подчертана несигурност в самото твърдение...
Истината е проста и колегите,които писаха преди мен в темата я казаха достатъчно ясно-ако успяваш там,независимо какво ти коства (да изоставиш семейство,близки и приятели)ще успяваш и тук с не по-малък успех!Абсолютно вярно че колкото и различни,нещата са толкова и еднакви-никъде не растат пари по дърветата!
Ще дам един пример с моя приятелка,която вече живее в Америка с тенденция и да си умре там!(срам лично за мен,но все пак това е лично мнение)Тя ще или вече е получила гражданство,защото майка й се омъжи за американец,защо ли.....?Та както и да е,веднъж си говорихме и аз я питах:'Вече не знаеш къде е домът ти,нали?' И тя отговори точно това,което очаквах.Направете си извод какво е да се върнеш в Родината,която вече НЕ чувстваш като свой дом!Чели ли сте романът 'Без дом'?

Какво повече може да ти даде другата страна при положение,че работиш непрекъснато!?Ако започваш от някакво ниво там-да си по-добре,да,но ако и там (както тук) започваш от 0-лата??Къде е разликата?Може и да има,но е малка!Зависи от самия човек наистина!Ако аз имах толкова хъс (който смятам че ще придобия в най-скоро време,друг избор нямам)щях да бъда много! по-добре от колкото съм в момента,а и вярвам,че ще го постигна рано или късно!
Разберете че там сте НИКОЙ в много по-голяма степен от колкото тук

Защо tosh се е върнал и в момента е тук,ако няма смисъл?Той е доказателството,че ако искаш-можеш!Ако не можеше,както той казва-да се е върнал обратно отдавна...
Не,не...не мога да си представя да зарежа всичко тук,да живея в Америка,да разнасям пица през деня и да сервирам през нощта, (примерно)и да си въобразявам,че ми е добре,като не мога да се погледна в огледалото после!Възможностите в България са също не малко,просто трябва да се действа,а не да се чака и да се мисли колко 'розов' е живота навън!Е и малко акъл се иска,но мисля сме достатъчно интелигентни хора

Поздрави на Babuna,err0r,sieg,anica banica etc. за всичко,което са написали

В Америка...или на екскурзия ще отида един ден,или може би! евентуално на студентска бригада за да видя малко повече свят и нищо друго

- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
тук само ще добавя накратко, че имаме прекалено скапани закони, и прекалено корумпирана система, която ме кара да се чувствам в ПЪТИ по-зле, отколкото като чужденец където и да било!!!! И на моменти абсолютно да се срамувам че съм българин, буквално.
примерче - деца. Отрицателен прираст. Раждайте. а помощ? о да, 160 кинта на месец? дообре. само пелените са към 60. детска градина? ей я тази до нас точно - места няма. защо? от 15 стаи, 13 под наем за ОФИСИ - да печели общината и НИЩО да не прави с тях (в джоба яко) - и има 2 за по 10 деца - 20 деца. кво като си българин? идва чужденец с кинти и си врежда детето - адиос. Твоето нека ходи на другия край на София всеки ден. Яката работа. Не го ли запишеш когато се РОДИ, меса без яките кинти просто забрави.
Училища? ей го до нас продадоха част от двора за да се строи ЖИЛИЩЕН БЛОК. Не нещо спортно или за децата, просто БЛОК. Не че е малък двора, но си е показателно - от тези пари децата като подобрения на училището ще видят я 10% я 0%. Засега от 3 месеца си седят на 0%. Български деца.
примерче 2 - български гражданин в болница - имаш ли здравни осигуровки? и кво от това? ма умираш ли? опа инжекцията е 300 кинта, купи си или загивай. 'ма няма бе не ги рисуваме'. Толко струва и за чужденец, нищо че не плаща осигуровки. вади кинти и веднага има всичко. Предимство? 0. права? 0.
само 2 кратки примера от 10-тина мега-брутални
подробности на ЕКО че уж 5 реда а пак отлетях
примерче - деца. Отрицателен прираст. Раждайте. а помощ? о да, 160 кинта на месец? дообре. само пелените са към 60. детска градина? ей я тази до нас точно - места няма. защо? от 15 стаи, 13 под наем за ОФИСИ - да печели общината и НИЩО да не прави с тях (в джоба яко) - и има 2 за по 10 деца - 20 деца. кво като си българин? идва чужденец с кинти и си врежда детето - адиос. Твоето нека ходи на другия край на София всеки ден. Яката работа. Не го ли запишеш когато се РОДИ, меса без яките кинти просто забрави.
Училища? ей го до нас продадоха част от двора за да се строи ЖИЛИЩЕН БЛОК. Не нещо спортно или за децата, просто БЛОК. Не че е малък двора, но си е показателно - от тези пари децата като подобрения на училището ще видят я 10% я 0%. Засега от 3 месеца си седят на 0%. Български деца.
примерче 2 - български гражданин в болница - имаш ли здравни осигуровки? и кво от това? ма умираш ли? опа инжекцията е 300 кинта, купи си или загивай. 'ма няма бе не ги рисуваме'. Толко струва и за чужденец, нищо че не плаща осигуровки. вади кинти и веднага има всичко. Предимство? 0. права? 0.
само 2 кратки примера от 10-тина мега-брутални
подробности на ЕКО че уж 5 реда а пак отлетях

- tol4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2008 Е92 М3 6sp, 2011 E70 X5 35D
Slavi_m написа:...да разнасям пица през деня и да сервирам през нощта, (примерно)и да си въобразявам,че ми е добре...
Разнасянето на пици беше работата която бачках за да си плащам колежа през времето докато учех. От това докарвах около $20-25 на час чисто... приятелката ми е българка и даже и сега си бачка като сервитъорка, за 6 часова смяна се прибира с $200 кеш... но явно само си въобразяваме че ни е добре...
Почти всичко тук е по евтино (с изключение на услугите) като започнеш с бензина който е 85ст/литъра и завършиш с всякакви видове електроника, храна, дрехи, обувки...
Когато гледам новините от БГ и се депресирам
Някей беше казал по рано във форума:
"8 милиона българи имат щастието да живеят в България, останалите нямат това щастие, но имат всичко останало..."
There is nothing but BMW!
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
tol4o написа:"8 милиона българи имат щастието да живеят в България, останалите нямат това щастие, но имат всичко останало..."
Аз ще остана тук докрай, защото вярвам (колко оптимисточно звучи), че един ден ще постигна пълното щастие точно тук, където съм се родил - България. Мисля, че ако 90% от всички нас (българите) мислеха като мен и всеки допринесе, макар и малко, за развитието на страната ни във всички отношения, щяхме дружно да успеем. Да подобрим качеството на живота си.
Тош, довечера ще взема да дойда - тая тема много силно ме вълнува и искам просто да кажа, всичко което ме мъчи...

То по принцип хората в България имат грешна представа за професионализъм,как може например десет години да правиш баници и те постояно да имат вкус на лайна и после да се тупаш, че си експерт в браншаsieg написа:evans написа:Искам малко да допълня,значи моя зъболекар където ходя е работил 25г в Германия,даже там е завършил стамотология.Та,той ми казва така,моят статут като зъболекара не ми дава право да карам кола под 50000 евро,ако се кача на по ефтина кола хората ще ми се присмиват.Bogat написа:anica banica написа:Бабунчо, пораснал си![]()
Сега, мойте две ст'инки по темата: колкото и да са различни, всички места са... приблизително еднакви.
Какво значи това: който си е лузър тук, ще е лузър и там. Който може да се оправя тук, ще се оправи и там.
Останалото е въпрос на лична преценка и на адаптивност. Май
P.S. Надявам се живеещите в US достатъчно добре да са ти обяснили, че има известни разлики между Америка отпреди 2001 и след.
Поздрави
хайде позволи ми да не се съглася... Тука кои се оправят,говоря за тва кои са богати,а не кои са стигнали до "невероятната" заплата от 1000-1500 лв или нещо такова(респект за тях,без да ги обиждам,говоря за вината на държавата).. Я се огледай тука кой кара S -класи,7ма серия,роудстъри и ала бала.. -Млади руси п..ки ,или млади говеда над по 100 кг с супер интелигентни физиономи.. Koй кара такива коли в нормалните страни-ами не съм видял по-млад от 50 годишен да кара истински скъпа кола,а ти се сети защо..ела да видиш,хора които само в градския са се возили тук,какви "loser"-и са там... не обиждай така,тва е най лесно,ти такава безкрайна тема
я вкара в 2 изречения...
ти зъболекарите не ги гледай... те са едни от най-богатите професии в света... най-много от потребителите на Ферари са зъболекари
Впрочем, колко според вас взима един зъболекар в България? Аз познавам такива - купиха си апартаменти, 1-2 коли, всяка седмица ходят някъде на екскурзии... Не е като да нямат. Ама това е занаят. Нещо което си го можеш и никой няма да ти го вземе. А в България огромна маса от хората няма специалност или знания и просто иска пари... а пари за нищо никой не дава... продавачки, таксиджии, и сервитъорки - това е новото поколение в България...
как не чух един от познатите ми дето завършиха архитектура да се оплаче? или тези дето завършиха, но и учиха Топлинна техника? За тях има работа от тук до 2050 година... ама тези дето влизат да учат "каквото стане" и искат да работят "каквото може", за тях е проблем тука...
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Slavi_m написа:...
Баце - нали и ти бачкаш - даваха ли ти СТОТИНКИ а

Тея кинти, които вземах за месец, ще ги искарам за по-малко от 10 дни там.

Пък тея приказки с 2-те работи в БГ ми ги говори още и ще се пукна от смях!
Вярно малко брутален съм, ама това е ЖЕСТОКАТА ИСТИНА!!! СОРИ БРАТ!

You said: "Time will change!" What if it changes you?
tol4o написа:сервитъорка, за 6 часова смяна се прибира с $200 кеш... но явно само си въобразяваме че ни е добре
Колега не можеш да сравняваш стандартите на САЩ и България

vicho,бате,хич не си брутален да ти кажа

Сега и за финансите..Познавам хора които взимат 3 пъти

И за накрая да попитам още нещо: Нали не мислите,че абсолютно всички,които карат 6,7,8,9 етс. са престъпници

Но отиди,виж и се върни,с по-реална представа за нещата и повече борбеност за успех,това е моето мнение!Аз така бих постъпил.
Стига толкова писане от мен тук,че ме въвлякохте в темата,пък мислех да се изкажа кратко

vicho написа:Slavi_m написа:...
Баце - нали и ти бачкаш - даваха ли ти СТОТИНКИ ададоха ти! Бачкаше ли като луд - бачкаше. Колко издържа - 1 месец и нещо. Айде пак ми говори за БГ!
Тея кинти, които вземах за месец, ще ги искарам за по-малко от 10 дни там.А сега вземам 3-4 дневни надници у САЩ! Защото тук да се бачка и да се учи е адски трудно, защото всеки иска 8+ часов работен ден и да си плътно там.
Пък тея приказки с 2-те работи в БГ ми ги говори още и ще се пукна от смях!
Вярно малко брутален съм, ама това е ЖЕСТОКАТА ИСТИНА!!! СОРИ БРАТ!
ше бачкаш! нали!
после наема ти е 700$, тока ти 100, застраховката за колата 200, самата кола ти струва 400
аре бачкай! за 800 на работа на месец. точнo 3 ти трябваt за да живееш, и пак ще гледаш всичко през крив макарон като в българия.
- tol4o
- кандидат ентусиаст
-
gyrate написа:ше бачкаш! нали!
после наема ти е 700$, тока ти 100, застраховката за колата 200, самата кола ти струва 400
аре бачкай! за 800 на работа на месец. точнo 3 ти трябваt за да живееш, и пак ще гледаш всичко през крив макарон като в българия.
Аз живея в един от най-скъпите градове а Америка и тези разходи които ти изложи са космически даже за тук. Реалните са
Наем $450, ток $25, застраховка (за 2 коли) $100, мобилен телефон $30 с безплатни нощни, безплатни weekend, безплатни между абонати на същата компания по всяко време (всички българи са на същата компания) и отделно 800 минути, раговори до България 1 цент на минута. Другите разходи са за твои прищявки, я нещо за колата я екскурзия до Маями, до Лас Вегас, я плазмен телевизор, я нова пълна ски екипировка... каквото ти душа сака, твой избор. Така че не ми обяснявай къде как се работи и кой как ти оценява труда
Верно стандартите са различни и място за сравнение няма, но точно заради тази разлика в стандарта тук има близо 1 млн. българи и никой не може да го оспори. Който му харесва в БГ да стои там, който не да заминава всеки с избора си. Аз като гледам какви са ни новините... ми то само "хубави" неща се случват, убийства, взривове, катастрофи, побоища е мерси...
Ако някой мисли че в България децата му могат да растат на сигурно и безопастно място, аз не мисля така
There is nothing but BMW!
Ти изобщо защо обръщаш внимание на някакви си плямпачи,които чули нещо от някъде и тука се правят на разбирачи.tol4o написа:gyrate написа:ше бачкаш! нали!
Аз живея в един от най-скъпите градове а Америка и тези разходи които ти изложи са космически даже за тук. Реалните са
Наем $450, ток $25, застраховка (за 2 коли) $100, мобилен телефон $30 с безплатни нощни, безплатни weekend, безплатни между абонати на същата компания по всяко време (всички българи са на същата компания) и отделно 800 минути, раговори до България 1 цент на минута. Другите разходи са за твои прищявки, я нещо за колата я екскурзия до Маями, до Лас Вегас, я плазмен телевизор, я нова пълна ски екипировка... каквото ти душа сака, твой избор. Така че не ми обяснявай къде как се работи и кой как ти оценява труда
Верно стандартите са различни и място за сравнение няма, но точно заради тази разлика в стандарта тук има близо 1 млн. българи и никой не може да го оспори. Който му харесва в БГ да стои там, който не да заминава всеки с избора си. Аз като гледам какви са ни новините... ми то само "хубави" неща се случват, убийства, взривове, катастрофи, побоища е мерси...
Ако някой мисли че в България децата му могат да растат на сигурно и безопастно място, аз не мисля така

- tol4o
- кандидат ентусиаст
-
Имам един колега,който преди 10г беше спечелил зелена карта и се дойде да си завърши образованието си в България и днес нещо стана на въпрос за Америка, и той ми вика така,аз за тия години престой съм си оредил финансова независимост,винаги мога да отида за няколко месеца в Америка,да искарам пари и да се върна,като пич.
evans написа:Ти изобщо защо обръщаш внимание на някакви си плямпачи,които чули нещо от някъде и тука се правят на разбирачи
Заповядай ТИ точно следващия четвъртък на Еко-то за да ми кажеш на мен какъв съм 'плямпач' и от къде съм чул и как си говоря

tol4o написа:gyrate написа:ше бачкаш! нали!
Верно стандартите са различни и място за сравнение няма, но точно заради тази разлика в стандарта тук има близо 1 млн. българи и никой не може да го оспори. Който му харесва в БГ да стои там, който не да заминава всеки с избора си.

ток 25? да... без климатик, крушки,
и в кой град живееш?
за този 30$ телефон (на кой му пука какви са ти минутите?) имаш 10$ такси. виж си сметката.
признай си поне че и тук и в софия ще си на еднакво положение - тоест на дъното. такива ги знам много. стискат зъби тука и се правят колко им е добре. пич, кофти ти е до смърт.
Аз като гледам какви са ни новините... ми то само "хубави" неща се случват, убийства, взривове, катастрофи, побоища е мерси...
нямаш си идея от българия но само си навиваш колко е зле там. само че ще те помоля да не ми го пробваш този на мене, защото си ходя минимум 3 пъти на година там