Виене от диференциала или скоростната кутия
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Виене от диференциала или скоростната кутия
Здравейте колеги,
Скоро взех една е36 320i която има странно виене ( тип торбина или нещо подобно), но не мога да локализирам точно от къде идва.
Проблема е следния: при подаване на газ се появява въпроснмото виене и се чува само когато е на скорост. При изключване от скорост виенето спира изцяло.
Тъй като скоростна кутия има проблеми (скоростите влизат с хрупане но не винаги, също така има и течове), смених й маслото и сипах добавка, но това не реши проблема, затова без много да го мисля купих втора ръка скоростна кутия която тепърва ще сменям.
В един квартален сервиз обаче, който посетих за да ми огледат ходовата част твърдо ми заявиха, че виенето идва от диференциала, но не го установихме със сигурност.
Изчетох темите по въпроса и всички проблеми свръзани с виене в диф. са при определени условия и т.н докато при мен е постоянно, еднотонно виене докато подавам газ се едно съм със спортна скоростна кутия.
Може ли да ме опътите към добър майстор, който да ми каже от къде идва това виене или да ми дадете мнение по въпроса ?
Скоро взех една е36 320i която има странно виене ( тип торбина или нещо подобно), но не мога да локализирам точно от къде идва.
Проблема е следния: при подаване на газ се появява въпроснмото виене и се чува само когато е на скорост. При изключване от скорост виенето спира изцяло.
Тъй като скоростна кутия има проблеми (скоростите влизат с хрупане но не винаги, също така има и течове), смених й маслото и сипах добавка, но това не реши проблема, затова без много да го мисля купих втора ръка скоростна кутия която тепърва ще сменям.
В един квартален сервиз обаче, който посетих за да ми огледат ходовата част твърдо ми заявиха, че виенето идва от диференциала, но не го установихме със сигурност.
Изчетох темите по въпроса и всички проблеми свръзани с виене в диф. са при определени условия и т.н докато при мен е постоянно, еднотонно виене докато подавам газ се едно съм със спортна скоростна кутия.

Може ли да ме опътите към добър майстор, който да ми каже от къде идва това виене или да ми дадете мнение по въпроса ?
- plamen_e36
- Потребител
-
- Кара: e_36
- Мечтае да кара: E 36
- Детайли за колата: 320
Re: Виене от диференциала или скоростната кутия
аз го имам проблема при мен беше наи много на 1 ва скорост парво смених диф и проблема остана след това кутия и работата заспа
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
Щом имаш проблем със скоростите, не е ли логично там първо да търсиш и причината за виенето?
Абсолютно съм съгласен колега, точно това и направих. Смених маслото, но не се орпави затова и взех друга скоростна кутия, но тия майстори в кварталния сервиз ме наплашиха с тоя диф и затова се допитвам до вас...
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
J.Dim написа:Абсолютно съм съгласен колега, точно това и направих. Смених маслото, но не се орпави затова и взех друга скоростна кутия, но тия майстори в кварталния сервиз ме наплашиха с тоя диф и затова се допитвам до вас...
Няма какво да му се плашиш на дифа.За 50-60 лв ще те затрупат,а и се сменя за 20 минути.
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Въпроса е ако е от кутията да попаднеш на "нова" читава, че да не стане сваляш старата, качваш "новата" и тя е толкова зле като твоята (не ме питай от къде ми е дошло на акъла това).
- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
Имам тъпо питане, като си говорим за скоростни кутии,аз се пробвах да отворя една и не успях но въпреки това някой познава ли човек който да ги прави и колко 500лв ще иска
?

Надявам се да съм попаднал на читава... момчето което ми я продаде ме увери, че не е имал проблеми с нея пък ще видим като я кача
Още един въпрос относно маховика: може ли да се качи бездимферен маховик на е36 320i ?

Още един въпрос относно маховика: може ли да се качи бездимферен маховик на е36 320i ?
- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
J.Dim написа:Надявам се да съм попаднал на читава... момчето което ми я продаде ме увери, че не е имал проблеми с нея пък ще видим като я кача![]()
Да аз съм направил така,но ти трябва и нов съединител за навият маховик.Аз лично ползвам от м50

- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130

Последна промяна M10 на 07 Авг 2015, 21:19, променена общо 1 път
Haddess написа:J.Dim написа:Надявам се да съм попаднал на читава... момчето което ми я продаде ме увери, че не е имал проблеми с нея пък ще видим като я кача![]()
Да аз съм направил така,но ти трябва и нов съединител за навият маховик.Аз лично ползвам от м50
А какви впечатления имаш след смяната ?
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Недей се хили ами кажи на момчето колко ти е тарифата. 

Колеги може ли някой да внесе малко разяснение по въпроса с бездемферния маховик ? От къде и какъв да закупя така че да пасне на е36 320i M50 двигател с ванос ( ако има значние ) до колкото гледам и търсих разбрах че трябва всичко да се подмени като се започне от оплатнението за масло на двигателя, болтове и прочие... Предполагам че цял комплект се закопува ?
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130

Последна промяна M10 на 07 Авг 2015, 21:19, променена общо 1 път
Мерси, изчетох цялата тема по въпроса. Ще се слага маховик м20 само да намера комплект, че са дифицит нещо 

26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2