Къси светлини на е30

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Къси светлини на е30

Мнение от kam_tod » 22 Ное 2006, 19:45

Както вече всички знаем, късите са проблем при е30. Преди малко го усетих за кой ли път вече, прибирайки се по тъмниците. При мене трябва и малко да се вдигнат фаровете, че са много забити в земята, защото имам система за регулиране на височината на светене, която естествено не работи и поради тази причина с в крайно положение "надолу". Така, че още има надежда да започна да виждам нещо в тъмнината като ги повдигна ръчно, но...

Замислял ли се е някой дали не можем да пуснем и четирите фара да светят и на къси, и на дълги. Дали ченгелите ще се заяждат? И дали ще има ефекта, който всички търсим в тъмнината? :mhihi:

Знам, че ще има много противници за оптичната визия през нощта, но все пак за мен да виждам добре нощно време е по-важно от това, дали е селско да ми светят и четирите фара на къси. Което между впрочем го има при някои нови модели други марки кошници. ;)
Тунинго мъ кефи и изпълва душата ми с тиха радост, умиление и неизкореним апломб!
Разработва се нов форум! www.bimmer-bg.com

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E53 X5 2004

Мнение от Stu » 22 Ное 2006, 20:32

според мен тези фарове не могаттова дето го искаш от тях, просто защото оптиката и рефлекторите им са произведени по предназначение. В Смисъл , дългите не могат да светят като къси.:)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kam_tod » 22 Ное 2006, 20:43

Нещо не си разбрал или прочел, ама айде... :mhihi: Двоен стоп?
Тунинго мъ кефи и изпълва душата ми с тиха радост, умиление и неизкореним апломб!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 22 Ное 2006, 20:48

мда, не може да стане поради горната причина...

п.с. на новите коли габаритите са в дългите и за това светят(козметичен ефект)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kam_tod » 22 Ное 2006, 20:51

[steeN] написа:мда, не може да стане поради горната причина...

Да светят и четирите на къси? И защо да не може? Да не си пробвал или просто имаш теоритични съждения?
Според мен трябва да се пробва и затова питам какво мислите и дали някой е пробвал вече?
Бахти козметичния ефект, бе, те си светят сериозно, чак ме заслепяват в огледалото за обратно виждане. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 22 Ное 2006, 20:56

крушката в дългите и късите е единична, нали не правиш аналогия с H4 крушките? на дългите рефлектора е направен да дава "по-тесен" лъч(защото е насочен по-напред, иначе ако е "широк" като на късите ще цели дърветата) и почва общо взето от там където свършват късите. за да свети като къси трябва да го насочиш много надолу и освен неудобствата свързани с това ми се струва, че ще освети много малка площ в сравнение с късия фар.

за козметичния ефект, имам предвид Е46 например ;)
Последна промяна steeN на 22 Ное 2006, 21:02, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kam_tod » 22 Ное 2006, 21:01

Соре, бате, ама аз търся емпирично доказано мнение, на теория аз ще ти изкарам че дългите в режим къси светят назад... :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 22 Ное 2006, 21:04

след като знам принципа на действие на фаровете не ми е нужно емпирично доказателство ;) просто вземи един лист и си начертай за какво става въпрос...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kam_tod » 22 Ное 2006, 21:06

А начетай ми го ти като си толкова напред с теорията... и включи и Н4 крушки като опция. И офсет на позицията също.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 22 Ное 2006, 21:34

нямам време да чертая сега, също и нямам желание да спорим.
изхода е ксенон ;) или стари фарове от двоен стоп, много пъти е обсъждана тази тема... и други хора ще го потвърдят.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kam_tod » 22 Ное 2006, 21:44

Няма нищо ново да се каже, така ли?

E30 Fanatic!
E30 Fanatic!
Аватар
Кара: Е36 328g
Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo

Мнение от Дилян Пенчев » 22 Ное 2006, 22:01

Колко и да ти се иска не може да подкараш дългия фар да свети като къс по простата причина че светлото петно което създава рефлектора и се пречупва през разсейвателя няма нищо общо със петното което трябва да прави къс фар ;) направи следния експеримент - застани пред стена на 10-12 метра и запали единия къс фар... след това запали единия дълъг фар самостоятелно без късия и ще видиш разликата ;)
Просто разликата е конструктивна във фокуса на рефлектора и профила на разсейвателя ;)

Отделен въпрос е ако искаш 4 къси фара да монтираш на местото на дългите къси фарове и ще бъде много фешън :lol: Аз имам няколко такива фара което ме навежда на мисълта че може да пробвам :lol:
Изображение
Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече :)))

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Toyota Avensis T27 D-4D

Мнение от cowboetz » 22 Ное 2006, 22:07

Определено няма да се каже нищо ново. Най лесното, евтино и ефективно решение е: слагаш целия комплект фарове от двоен стоп, слагаш си на късите крушки филипс +50% светлина и ще с родиш направо.
:arrow: има и друг вариант: на мястото на късите с лупи слагаш дълги от двоен стоп, при мен е така на е34-ката. така си я взех иначе не бих го направил това, но свети добре. някой доста си е поиграл и със закрепянето и с поставянето на габарит, щото на дългия от двоен (който играе ролята на къс) по принцип няма габарит ;)
:arrow: успех

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kam_tod » 22 Ное 2006, 22:09

ОК-ейка. Ще си поиграем и пак ще си говорим! ;)
Зазключвайте, които можете! :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Indiana » 22 Ное 2006, 22:39

Аз пък си мисля, че най-добре да си боднем по едно ксенонче :mhihi:
На Явката на комбито направо ми хвана окото ;)

Следваща

Назад към E30