Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Бензинови коли се намират по-трудно, защото не се купуват вече, но все пак не се отказвай. Тези трите не ти трябват, ако питаш мен - първата не е лоша, но автомат. В комбинация с този мотор много скоро ще я намразиш. Другите две ми изглеждат доста уморени. Старт-стоп бутона им е най-малкия проблем. ДОри да са на реални километри, пак не си струват. Продължавай с търсенето, ще излезе нещо. Имаше нелоша 20-ка в българското мобиле наскоро, не знам дали я има още.
Never mistake motion for action...
- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
Само аз ли съм извадил късмет, че взех моята кола от първия път, като преди това я прегледаха в сервиз и всичко, което имаше да се смени после го смъкнах от цената на колата?
Колега, не се отказвай да търсиш кола от България, просто гледай такива с малко по- висока цена и задължително преди да я вземеш - добър сервиз. Успех!
Колега, не се отказвай да търсиш кола от България, просто гледай такива с малко по- висока цена и задължително преди да я вземеш - добър сервиз. Успех!
- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
Първата е90ка, която гледах, харесах я, прегледах я в сервиз и я взех. Имаше всичко, което исках и други е90ки не съм гледал. Цената беше заслужено висока. Моят съвет е да не се залъгвате по примамливи обяви с ниски цени, защото после сметките за ремонти стават криви.
vanka7a написа:Само аз ли съм извадил късмет, че взех моята кола от първия път, като преди това я прегледаха в сервиз и всичко, което имаше да се смени после го смъкнах от цената на колата?
Твоята кола е сравнително рядка и струва 25-30к лв

Race Chip Ultimate + App control 3.0d 258ксhttps://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=133&t=438448&p=4501949#p4501949
- E30driver
- кандидат ентусиаст
-
Dany Boy написа:Здравейте колеги!
Решил съм да се сдобия с нов автомобил,но се оказва,че е изключително трудно да се намери читава кола в България. Търся Е90 320i (150к.с.) 2005-2007 година. Има две екстри които държа да ги има в колата. Едната е ксенон (angel eyes) а другата е навигация (без значение business или professional). Оказва се,че пазара е залят с дизелови коли а бензин с тези екстри са доста по рядко срещани. Прочетох цялата тема (237 страници) и мога да кажа,че информацията която давате е много ценна и полезна. Помагате на много хора.Продължавайте да го правите. След няколко месеца обикаляне по борси и обещания за хубави коли....... накрая едно голямо НИЩО! Пълно с измамници,които гледат как да ти вземат парите и да ти пробутат най-голямата каруца от запад! Тя е "КАТО НОВА" нали знаете???![]()
![]()
Всички са на 120-130 хиляди....... Свидетел съм как доста ударена кола се оправя в сервиз,боядисва се и после в описанието на обявата пише с главни букви за да се знае БЕЗ УДАР!!!!!
До тук бях! Сменям БГ пазара с Германия! Имам човек,който може да ми я купи там и намерих друг който може да ми я докара.Сега обаче се сблъсквам с цените на различните пазари..... У нас гледам тези "като нова" масово вървят 11к - 13к, което е смешно. В Германия тези "като нова" (май наистина са такива) вървят 9-10-12к ЕВРО. Искам да Ви попитам според Вас до къде е разумната граница да се дадат пари за 9-10 годишна кола среден клас? За мен 11-12 к евро са много! Излизат обяви и на 8к евро, но рядко ,иска търсене,постоянство и търпение. Ще сложа три линка на обяви и ще се радвам да помогнете с мнение и съвети. Коя според Вас си заслужава и изглежда най читава?
Вече нямам търпение да седна в трета серия......
http://ww3.autoscout24.de/classified/27 ... =detail-gw
http://ww3.autoscout24.de/classified/27 ... =detail-gw
http://ww3.autoscout24.de/classified/26 ... =detail-gw
Първата изглежда най-добре въпреки удара. Работил съм 8 години в Германия и съм купувал 3 коли (употребявани) от там. Покупка от човек съм правил само от колега. Вече много измамници се навъдиха и там и не бих рискувал с частни обяви. Частници масово връщат километри и там а има и цели банди организирани измамници. Дилърите са задължени да дават гаранция и подбират какво приемат за продажба. Между другото, за разлика от БГ там може да се пазариш и с официалните дилъри. Аз свалих повече от 20% от цената на БМВ защото се продаваше от Мерцедес дилър и не искаше да му стои при неговите коли. Това разбира се няма да стане всеки път, но за сериозен купувач който не се пазари много, поне 700-1000 евро може да свалят без проблем. Познавам хора които по работа си навъртаха 80 хил. км на година, но с перфектна подръжка, така че аз лично не се плаша от много километри на германска кола. По-важното е да няма ръжда тъй като това си е проблем.
Leon написа:
Бензинови коли се намират по-трудно, защото не се купуват вече, но все пак не се отказвай. Тези трите не ти трябват, ако питаш мен - първата не е лоша, но автомат. В комбинация с този мотор много скоро ще я намразиш. Другите две ми изглеждат доста уморени. Старт-стоп бутона им е най-малкия проблем. ДОри да са на реални километри, пак не си струват. Продължавай с търсенето, ще излезе нещо. Имаше нелоша 20-ка в българското мобиле наскоро, не знам дали я има още.
320 бензин автоматик харчи градско (София) почти колкото 325/330 бензин а върви много по-малко. Ако искаш автоматик и бензин се насочи към 6 цилиндров мотор

Race Chip Ultimate + App control 3.0d 258ксhttps://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=133&t=438448&p=4501949#p4501949
- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
julkata1 написа:Leon написа:
320 бензин автоматик харчи градско (София) почти колкото 325/330 бензин а върви много по-малко. Ако искаш автоматик и бензин се насочи към 6 цилиндров мотор
Същия съвет бих ти го дал и аз! Определено бих заложил на 330i. Съотношение цена/разход/поддръжка за мен това е най- добрият вариант

vanka7a написа:julkata1 написа:Leon написа:
Същия съвет бих ти го дал и аз! Определено бих заложил на 330i. Съотношение цена/разход/поддръжка за мен това е най- добрият вариант
Колега, от определна гледна точка си прав, но от тази същата гледна точка, в твоя случай е по-добре да си купиш М3 вместо 335i ...

- batzlati
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 530d
- Мечтае да кара: карах почти всичко
Стига да може да си го позволи , че цената е по две , минимум 

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
batzlati написа:Стига да може да си го позволи , че цената е по две , минимум
за кое?
znachi za 335i vodnata pompa e
mejdu 300-500 paunda elektricheska (v daru kar - 1090 lv)
za m3 e92 e mejdu 100 i 200 paunda, mehanichna
da pritejavash m3 e po evtino
You said: "Time will change!" What if it changes you?
А каква е цената на М3 и на 335? И поддръжката с една водна помпа ли се изчерпва?
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
(h)aman написа:А каква е цената на М3 и на 335? И поддръжката с една водна помпа ли се изчерпва?
Ами не не се изчерпва с това естествено М3, М5 AMG-то са адски скъпи коли за поддръжка ама хората говорят подобни глупости като "защо си взе 335 вместо М3" еми примерно, защото на м3-то само обслужването на предни спирачки е ~4к лв, да не говорим за лагери колянов вал на всеки 50к и много много други.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
като се хванете така за една дума като удавници и сте по-забавни от мацките ...
нещата са тука-тука, ама то като се возиш с 320д е по-различно
и се научете да разбирате иронията, че тесногръдието е кофти черта
п.с. не ми отговаряйте с комплексчетата
нещата са тука-тука, ама то като се возиш с 320д е по-различно

и се научете да разбирате иронията, че тесногръдието е кофти черта

п.с. не ми отговаряйте с комплексчетата

You said: "Time will change!" What if it changes you?
Taruno написа:(h)aman написа:А каква е цената на М3 и на 335? И поддръжката с една водна помпа ли се изчерпва?
Ами не не се изчерпва с това естествено М3, М5 AMG-то са адски скъпи коли за поддръжка ама хората говорят подобни глупости като "защо си взе 335 вместо М3" еми примерно, защото на м3-то само обслужването на предни спирачки е ~4к лв, да не говорим за лагери колянов вал на всеки 50к и много много други.

Колега, това обслужване на предни спирачки е точно толкова, само че за 4 бр. М3-ки

Лагери колянов вал -биелните предполагам имаш предвид-те ЕВЕНТУАЛНО се сменят ВЕДНЪЖ, и цената е колкото на 1 дюза за дизел на VW Golf 2.0 TDI

Така или иначе, идеята ми беше, че колегата, който се е насочил към 320 си има причини за това и препоръката да си вземе 330, защото е едва ли не по-изгодно, не е особено коректна...
А в крайна сметка, при покупка на старо, всичко е въпрос на конкретен автомобил.
Благодаря на всички за съветите! Продължавам с търсенето на 320i. Не карам с газ до ламарината и не изпреварвам по 4-5 тира на веднъж
затова не гледам по-мощни коли. Много ми харесва интериора и екстериора на автомобила и мисля,че и с малък двигател мога да си седя с кеф зад волана.
По принцип не бързам за никъде.
Относно скоростната кутия и аз искам да е механична,но когато не излиза това което искам си казвам - в краен случай автомат. Ще взема да изключа тази възможност за автомата.