е38 735 надува маркучите

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e38 735i
Мечтае да кара: вана
Детайли за колата: M62

Re: е38 735 надува маркучите

Мнение от waterboy » 27 Юни 2015, 21:56

вчера вечерта направих най лесния тест запил колата изхабих цялата газ спрях и кранчето на бутилката извадих маркуча на изпарителя за газта от там изсъска колкото е останало в системата и днес сутринта ставам и хоп маркучите меки та меки карах днес цял ден на бензин без проблеми спрях за по продължително време и колата истина и като проверих маркучите пак меки .... тази седмица сменям изпарителя ще видя това което сте ми предложили а иначе от 1-2 места чувам предложения за някакво усилено романо на цена около 200лв с монтажа

П.П Колеги може ли да ми предложите къде да отида на газаджия за тази манипулация ? Там където ми сложиха газта отпада като вариант а другаде не знам и не съм ходил може и на лс

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от waterboy » 01 Юли 2015, 15:42

Колеги вече 3-4 дни карам на бензин колата няма проблеми, не мога да реша проблема с газта обаче, разпитах на 2-3 места и се оказа че въпросните маgic power изпарители ги няма никъде и не мога да намеря, повъчето фирми които ги внасят дори и фобос които са били нещо като главен представител са спрели да ги внасят. Минах на вариант 2 да сменя с друга марка изпарител както реших че ще е и по добре така да направя само че и тук ударих на камък минах през 2 сервиза за миналите 3 дни а утре съм и в друг газ сервиз да видим и там какво ще кажат, оказа се че мястото в коша по принцип си е малко и така както са ми инсталирали газовата , там където е изпарителя в момента няма никакво място, тоест за да се сложи друг изпарител трябва да се преправят бая маркучи тръби инсталаци кабеляци и прочие и за сега и на 2те места ме посъветваха да пробвам да намеря въпросният magic изпарител преди да премина към крайният вариант. Така че ако някой знае къде мога да намеря magic power за 350кс го водят ще съм благодарен да сподели.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E38 750i,CL55AMG
Мечтае да кара: Е60 М5 или САМОЛЕТ

Мнение от amgpower » 01 Юли 2015, 22:17

При положение че си 235 коня защо то е изпарител за 350 коня?Все си мисля че може и по-слаб изпарител да се сложи(не си 4.4).

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 540i M
Детайли за колата: С бебе в колата...

Мнение от larry_boy » 01 Юли 2015, 22:23

Меджика си бяха, наблягам на бяха, 250 кс и 350кс...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от waterboy » 02 Юли 2015, 15:46

според мен са го сложили този меджик поне така ми го обясниха а и аз така го и възприех понеже самото разстояние в коша било малко и като сложили газовата с всички джунджурии и останало толкова малко място че не намерили друг подходящ изпарител като размери и да захранва повече коне освен меджика и в действителност ходих в 2 сервиза за да ми препоръчат друга марка изпарител и ми казаха че няма да може да заместят така както в момента е монтиран меджика поради малкият му размер а другите били по големи и за да стане трябва на ново да ми преправят пътищата на кабели маркучи инсталации и т.н за да видят от къде може да се спести место. Днес звънях в друг магазин в който видях в сайта че продават но ми казаха че нямат не внасят но се заговорихме нещо и от дума на дума ми предложиха срещу малко по голямо заплащане може да ми поръчат от Чехия 1 изпарител, в крайна сметка се съгласих и утре чакам да ми звъннат да ми кажат със сигурност дали да го очаквам другата седмица изпарителя или не 8) :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от waterboy » 04 Юли 2015, 17:19

Колеги днес дойде изпарителя и преди 1 час го монтирахме покарах около 40 км на газ и нямаше проблеми, относно температурата по стрелката на таблото си седи на средата и не мърда, надявам се утре сутринта като е изстинала маркучите за охладителната система да не са надути а да са си както трябва и с това мисля че съм оправил проблемите си остава само антифриз да сложа че в момента е на вода и да се надявам този меджик да не сдаде багажа :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от waterboy » 05 Юли 2015, 14:22

Колеги колеги направо не знам какво се случва с тая кола от почти 2 години я карам такива проблеми не съм виждал... значи относно проблема с загряването охлаждането газта всичко е ок днес изминах около 150 км нито грее нито надува всичко е ок 1 месец се разправям с този проблем вчера го решавам и днес направо друг проблем със скоростната кутия ще напиша друга тема ако някой има идеи и предложения какво се случва да споделеля там

Предишна

Назад към Е38