Сега пък друго двайсе - Бригада - Емиграция

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 316, е36 328, ф30 335, ф32 428
Мечтае да кара: и да му е спокойно

Мнение от Babuna » 22 Ное 2006, 12:29

Тош,

мързеливостта, батка, е състояние на духа.

И не ме питай дали бих бил мързелив за 200 лева, аз работя и уча в България, ясно ми е как са нещата и както виждаш не оценям едностранчиво плюсовите и минусите там и тук.

И тва, че си доволен от моментното ти положение е добре.
А ако утре те уволнят какво?
Събираш си багажа и тръгваш ?!?

Жив и здрав.
CCFL и LED ангелски очи, М пакети за е36/е39/е46/е60/е61/е90/е91/е93/е93/f10/f30/x5 спортни окачвания, спортни генерации, колектори и много други!
OРИГИНАЛНИ ПАРКИНГ СЕНЗОРИ по 39 лв!
Стъкла за фаровете на BMW e46 всички модификации - 45 лв, за BMW e39 фейслифт 79 лева - край на проблема с мътните напукани фарове
М-tec броня пълен за БМВ е36 пълен комплект - 129 лв
M-tec 2 предна броня за БМВ е46 седан,туринг - 189 лв
M-tec предна броня за БМВ е39 - 189 лв
MOTUL 6100 10w-40 Synergie 5 литра - 49.99 лева - МОТУЛ И КАСТРОЛ 100% оригинални на най-ниски цени в БГ
CCFL ANGEL EYES - 49,99 лв
0889 22 66 88

Фюрера
Аватар

Мнение от sieg » 22 Ное 2006, 12:32

за IT сектора не си прав, по-скоро в САЩ нещата стоят по този начин, отколкото тук...
а за мързела - ми зависи от гледната точка... колко да му платя като нищо не прави? Аз съм давал като ръководител на проект 1к заплата за web-дизайнер. Ами няма кой да ти свърши работа. Що? Щото си чешат топките като ученици, вместо да седнат да научат нещо.
Изобщо, тия дето тука не се мърдат да свършат нещо, а там се счупват да им мията чиниите - са плюли и на Родината, и на себе си и на понятието "свободен човек". Това са новите роби.
жена и кола не въртят ли задница, не ми ги фали...
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 22 Ное 2006, 12:36

Колкото и кофти да звучи, ще го кажа:
аз съм на 40 г и 39 от тяб бях т.н. патриот родолюбец. Когато имах възможност да духна към чужбина, аз също послушах родители и сърце - останах тук. Тези мои съученици, които са там от 17 години сега са със 17 години пред мен. Не с пари - с години.
Малко грозен пример:
Колко взима един рейсаджия в София, знаете ли? 600 лв за 26-28 работни дни на месец. В Англия един шофьор започва от 11 паунда на час. Това е минимум и извънредните се плащат х2. Какво са 1 000 лв у нас? Ако си имаш вълшебен хладилник у дома от тези, дето винаги са пълни - става. Но с 1 000 лв един наем плюс разходите и какво става?
Предпочитам да лив енд уърк в чужбина, пък после ще мисля къде и колко ще харча.
За какво ви е да учите тук? Кой и къде ви признава дипломите - май никой и никъде. Цените с влизането в ЕС няма да се вдигнат. Те вече почти ги вдигнаха, но преди Коледа ще има ШОК. Ток с 10%, месото с 30%, хляба подгони 2.00 лв с тенденция да стане 2.50 ...
Ще спрат още два блока на АЕЦ и .... или режим, или внос. А това означава вдигане нагоре. Чели ли сте какви препоръки дават на европейците за оживяване:
1. Купувайте малки коли, защото са икономични.
2. Влизайки в тоалетната, гасете лампите, защото те така и така не ви трябват в момента. Така икономисвате енергия
3. Ако сложите едно шише от минерална вода в тоалитното казанче, икономисвате до 30% от водата.
4. Икономични ел. крушки и т.н.

Пичове, спасявайте се докато сте млади. Оставаки тук, само губите ... Ако сега ви е смешно написаното от мен, след 10-15г ще го оцените.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Мнение от Nucl3arDru1D » 22 Ное 2006, 12:44

Babuna написа:...

браво , баце - добре казано ;)
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 22 Ное 2006, 12:48

аз поради рпедисторията съм малко по-друг случай, но все пак:

ако ме уволнят (и тъй като ако искаха да ме уволняват нямаше да ме оставят с желанието ми за 'remote' бачкатор - а ме държат щото не си клатя топките, т.е. ще ме уволнят само ако фалира фирмата, което пък няма да стане :mhihi: )

та ако ме уволнят все пак, за момента първо веднага ще се закача за около 1000 плюс минус 2-300 кинта някъде, да не загина от глад :)
ако намеря нещо, с изглед до 6 месеца да са поне към 2 бона чисто, с голям шанс ще остана. Все пак налях доста кинти за да стегна апартамент.
Ако не бях налял, възможно най-бързо щях да се изстрелям оттук като чудовище. Пътя с визите съм го утъпкал и в Унгария и в Германия, барабар с камара познати и приятели, та не ме е страх толкова.

Но за моментното състояние, _само_ ако няма такива изгледи за сносна работа с прилична заплата, само тогава ще се оглеждам - иначе си оставам, признавам. посвикнах с (милионите) кусури тук ;)
а и 2 бона тук е минималната заплата, която за мен лично рулира над примерно 2к евро чисто в Германия, като сметнеме всичките други разходи и кусури.

отделно пак поради предисторията, като фирма за ИТ съппорт имам на 'stand-by' няколко нон-бг оферти от които поне 1 ще важи в момента, в който спра да съм зает 40 часа седмично с договор. Най-вече покрай доволни шефове преместили се, или аутсорсинг фирми и познати.

sieg за едно определено си прав - че за парите които взимам, дори да си клатя малко по българската краката, в момента в който изскочи дори невъзможен срок или нещо ултра-спешно, съм тряскал и по 30 часови смени, но винаги всичко е било готово в срок и качествено.
а повечето тука гледат 'да минат метър' - останало от старата система че каквото и да правиш, същите пари си взимаш.

за което не си прав обаче, е че този пример с дизайнер който се е вмъкнал там без да разбира е достатъчен. Има хора искат да бачкат, но без връзки няма какво тука. А ако навън за по 6+ евро на час те взимат навсякъде, без връзки щото е смешно общ работник с връзки, що да не бачкаш като откачен? ако му беше дал 2-3 бона заплата, можеше и чудеса да ти сътвори ;) та искам да кажа другата страна е, че точно такива като този дизайнер дърпат надолу летвата - нали гледах по интервютата как ме гледаха недоверчиво "тоя кви ги говори сигурно и 1/2-та не е истина". И като дрънна тест и всичко е ок и им кажа 1500 стартова и 'ама много е' и като ги подпитам колко кандидата имат с това CV и така минали тестове и се почва 'ама ние толкова даваме / политика на фирмата' - и аз кво да правя там? с някви завършили неизвестни университети счетоводство, взимащи пак 1000 щото заради тях е това тавана?!?!?

п.с. айде на ЕКО, като сте в България? темата е бездънна и интересна и отказвам да пиша повече тука щото се оливам вече ;)

п.п.с. BMW_POWER - доста точно казано, само че бих го поправил и позакръглил на
"опитайте докато сте млади, позастареете ли вратите се затварят, а и дори да не успеете навън, ще знаете че сте опитали и за какво става въпрос"
Последна промяна t0sh на 22 Ное 2006, 12:59, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 316, е36 328, ф30 335, ф32 428
Мечтае да кара: и да му е спокойно

Мнение от Babuna » 22 Ное 2006, 12:55

Абе като те гледам с тези 6.5 мнения дневно и разни дълги писаници по средата на работния ден... бая здраво действаш.
:D

Шегичка.
CCFL и LED ангелски очи, М пакети за е36/е39/е46/е60/е61/е90/е91/е93/е93/f10/f30/x5 спортни окачвания, спортни генерации, колектори и много други!
OРИГИНАЛНИ ПАРКИНГ СЕНЗОРИ по 39 лв!
Стъкла за фаровете на BMW e46 всички модификации - 45 лв, за BMW e39 фейслифт 79 лева - край на проблема с мътните напукани фарове
М-tec броня пълен за БМВ е36 пълен комплект - 129 лв
M-tec 2 предна броня за БМВ е46 седан,туринг - 189 лв
M-tec предна броня за БМВ е39 - 189 лв
MOTUL 6100 10w-40 Synergie 5 литра - 49.99 лева - МОТУЛ И КАСТРОЛ 100% оригинални на най-ниски цени в БГ
CCFL ANGEL EYES - 49,99 лв
0889 22 66 88

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от anica banica » 22 Ное 2006, 13:13

Бабунчо, пораснал си 8)

Сега, мойте две ст'инки по темата: колкото и да са различни, всички места са... приблизително еднакви.
Какво значи това: който си е лузър тук, ще е лузър и там. Който може да се оправя тук, ще се оправи и там.
Останалото е въпрос на лична преценка и на адаптивност. Май

P.S. Надявам се живеещите в US достатъчно добре да са ти обяснили, че има известни разлики между Америка отпреди 2001 и след.

Поздрави
You will find adventure
or the adventure will find you.

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 22 Ное 2006, 13:32

Най-хубаво е там където си го направиш да ти е хубаво.

Според мен всичко зависи от целите който си е поставил човека.

Всичко е много относително, на едни им харесва дадена държава на други не. Тука играят фактори като родители, възпитание, социялно положение и т.н.

Вичо иди и виж какво е там, нищо няма да изгубиш, напротив ще направиш жизнен опит, който ще ти помогне в бъдеще.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 22 Ное 2006, 13:41

anica banica написа:Бабунчо, пораснал си 8)

Сега, мойте две ст'инки по темата: колкото и да са различни, всички места са... приблизително еднакви.
Какво значи това: който си е лузър тук, ще е лузър и там. Който може да се оправя тук, ще се оправи и там.

P.S. Надявам се живеещите в US достатъчно добре да са ти обяснили, че има известни разлики между Америка отпреди 2001 и след.

Поздрави

хайде позволи ми да не се съглася.. :nono: . Тука кои се оправят,говоря за тва кои са богати,а не кои са стигнали до "невероятната" заплата от 1000-1500 лв или нещо такова(респект за тях,без да ги обиждам,говоря за вината на държавата).. Я се огледай тука кой кара S -класи,7ма серия,роудстъри и ала бала.. -Млади руси п..ки ,или млади говеда над по 100 кг с супер интелигентни физиономи.. Koй кара такива коли в нормалните страни-ами не съм видял по-млад от 50 годишен да кара истински скъпа кола,а ти се сети защо..ела да видиш,хора които само в градския са се возили тук,какви "loser"-и са там... не обиждай така,тва е най лесно,ти такава безкрайна тема :type: я вкара в 2 изречения...
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от anica banica » 22 Ное 2006, 15:13

Bogat, ти първо си виж nickname-а, пък тогава спори :)
Не говоря наизуст, а само обобщавам видени лично от мен факти.

И ТАМ съм срещала не един и двама под 50 години с коли за 50 000 евро/80 000 долара, и ТУК не е толкова невероятно човек да си купи нова и читава кола, без да е "млада руса п..ка" или "младо говедо над 100 кила". Ся, разликата в стандарта е налице, но за нея има редица исторически, икономически и политически причини.

Бих казала, че изборът на автомобил е въпрос на приоритети. Сам можеш да видиш например разликите в автопарка на Германия и Франция - макар че не виждам французите да са по-бедни от германците, първите карат по-хубави коли. Същата разлика можеш да видиш между шосетата на САЩ и Канада - и все пак за имиграция в Канада също се избиват сума българи :)

Но понеже избихме в як офтопик, ще уточня само с две изречения: с "лузърството" и "оправянето" имах предвид само едно. И тук, и там ще ти трябват десетина години къртовски и целенасочени усилия. Сега, който смята, че там десетте години ще донесат по-добри резултати - ей го де е летището. Може и да има известно право.

Обаче който не е минал през тези десет (или дванайсет, или петнайсет години) нито в България, нито извън нея - смята, че всичко, което хвърчи, се яде.

Айде, че имам и работа.
You will find adventure
or the adventure will find you.

ентусиаст
Аватар

Мнение от evans » 22 Ное 2006, 17:25

Bogat написа:

Поздрави

хайде позволи ми да не се съглася.. :nono: . Тука кои се оправят,говоря за тва кои са богати,а не кои са стигнали до "невероятната" заплата от 1000-1500 лв или нещо такова(респект за тях,без да ги обиждам,говоря за вината на държавата).. Я се огледай тука кой кара S -класи,7ма серия,роудстъри и ала бала.. -Млади руси п..ки ,или млади говеда над по 100 кг с супер интелигентни физиономи.. Koй кара такива коли в нормалните страни-ами не съм видял по-млад от 50 годишен да кара истински скъпа кола,а ти се сети защо..ела да видиш,хора които само в градския са се возили тук,какви "loser"-и са там... не обиждай така,тва е най лесно,ти такава безкрайна тема :type: я вкара в 2 изречения...
Искам малко да допълня,значи моя зъболекар където ходя е работил 25г в Германия,даже там е завършил стамотология.Та,той ми казва така,моят статут като зъболекара не ми дава право да карам кола под 50000 евро,ако се кача на по ефтина кола хората ще ми се присмиват.

Фюрера
Аватар

Мнение от sieg » 22 Ное 2006, 17:32

evans написа:
Bogat написа:

Поздрави

Искам малко да допълня,значи моя зъболекар където ходя е работил 25г в Германия,даже там е завършил стамотология.Та,той ми казва така,моят статут като зъболекара не ми дава право да карам кола под 50000 евро,ако се кача на по ефтина кола хората ще ми се присмиват.

ти зъболекарите не ги гледай... те са едни от най-богатите професии в света... най-много от потребителите на Ферари са зъболекари
Впрочем, колко според вас взима един зъболекар в България? Аз познавам такива - купиха си апартаменти, 1-2 коли, всяка седмица ходят някъде на екскурзии... Не е като да нямат. Ама това е занаят. Нещо което си го можеш и никой няма да ти го вземе. А в България огромна маса от хората няма специалност или знания и просто иска пари... а пари за нищо никой не дава... продавачки, таксиджии, и сервитъорки - това е новото поколение в България...
как не чух един от познатите ми дето завършиха архитектура да се оплаче? или тези дето завършиха, но и учиха Топлинна техника? За тях има работа от тук до 2050 година... ама тези дето влизат да учат "каквото стане" и искат да работят "каквото може", за тях е проблем тука...
жена и кола не въртят ли задница, не ми ги фали...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gyrate » 22 Ное 2006, 17:41

ако българите бачкаха в българия както у другите места, да бяхме станали швейцария.... или поне чехия.

но всеки си клати х** и се чупи у кафето ( за това има пари нали). е нема.

който може се оправи. който не става, да ходи да копа у нечия друга срана. лично, това ме радва. колкото повече напуснат, толково повече работа ще има за тези които знаят и искат

знам един бол гамени които бачкат по 3-4 работи за да се издържат. седя и им се смея. ако бачкаха така и у нас, щяха да са си диобре.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 23 Ное 2006, 0:46

Душата, недей писа за зъболекарите в България. Кумът ми е стоматолог, брат му също. Знаеш ли колко струва един кабинет? Ми купи си поне 60 м2 с всичките изисквания на СНП и ХЕИ, купи си стол, материали и т.н., които са около една стотачка, иди учи 7 години и в момента в който излезеш на 0, аз ще ти стисна ръката. Жената я заболя зъб в Англия. Тя хвана самолета, дойде, излекува се и се върна обратно. Излезе и по-ефтино, отколкото да се лекува там. В Холандия е същото ... в Италия също ... Цената на една пломба или коронка в Бг и в ЕС е една и съща. Разликата е в цената на труда.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 23 Ное 2006, 1:03

Силно се амбицирам да дойда утре на Еко,надушвам разгорещен диспут :twisted: Загубилите спора черпят бирите,ако не се убедим с аргументи ,минаваме в :box: юмручна саморазправа :lol: :mhihi: (шегувам се)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата