Пластмаса - махане????
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- Poka90
- Потребител
-
- Кара: Е36 318 1995г.
- Мечтае да кара: Е30 М3
Пластмаса - махане????
Здравейте, колеги
Интересуваме някои знае ли как се маха пластмасата на гредата между предната и задната врата, става въпрос за седан? Малко съм разхвърлял колицата и едната на тези пластмаси доста ми трака като мина по някоя неравност, най-вероятно някоя щипка е счупена и искам да я сваля да видя за какво става на въпрос и да си я оправя ако мога
. Ако някои има някаква идея как може да стане ще съм благодарен да сподели
. Това е въпросната кора
Интересуваме някои знае ли как се маха пластмасата на гредата между предната и задната врата, става въпрос за седан? Малко съм разхвърлял колицата и едната на тези пластмаси доста ми трака като мина по някоя неравност, най-вероятно някоя щипка е счупена и искам да я сваля да видя за какво става на въпрос и да си я оправя ако мога

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- red_bull92
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)
Re: Пластмаса - махане????
Първо сваляш палчето на лоста за регулиране на жисочината на колата като го дърпаш напред, после пластмаската на колана я избутваш нагоре и ти се открива болта на колана и го развиваш и за свалянето на самата кора омам една свалена ще погледна как беше и малко по-късно ще ти пиша, но по спомени мисля, че кората се прибутваше на горе.
Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725
- georgivar
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 328i Touring '96
- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
georgivar написа:
на последната снимка , много внимателно с една плоска отверка напьни пластмасовите чопове , че се чупят / все пак това е стара пластмаса /

- Poka90
- Потребител
-
То заради това е цялата работа че има някой счупен, защото доста хлопа като мина през някоя неравност
.

- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
С този вид щипки аз лично най-лесно процедирам като на такава картинка видя къде са разположени и дърпам точно при тях. Така риска от счупване е минимален. Като претапицирах тавана махах всичко колонки те са по същия начин. Само локализираш тези щипки и си ти. След това при инсталацията металната пластина я сложи на купето за да може самата кора да щракне в нея. При ваденето се изважда и металната пластинка 

- Poka90
- Потребител
-
Мерси колега, полезно инфо ще го имам в предвид при инсталирането на пластмасата обратно
.

А с коланите какво правим? Нали минават отвън на тази кора и са хванати за седалката/седан/ или релсата/купе/.
Не трябва ли първо да се махне планката на колана долу и след това като се разтвори кората - тази планка с каиша да мине през процепа на кората, за да може да излезе напълно?

Не трябва ли първо да се махне планката на колана долу и след това като се разтвори кората - тази планка с каиша да мине през процепа на кората, за да може да излезе напълно?

Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.
- Poka90
- Потребител
-
Да колега, такава е схемата на махане. Избутваш колана през дупката на самата кора
.

Значи трябва да развивам седлата първо!? Защото както да въртя и суча регулирайки седалката - до болта за колана нямам видимост при седана. Дори с тресчотка не мога да го напипам.
Апропо - Т35 или Т40 е размерът?
Апропо - Т35 или Т40 е размерът?
Мъжът струва точно толкова,
- Poka90
- Потребител
-
Аз го направих като първо махнах всички болтове по седалката, след това надигнах леко седалката толкова, колкото да имам достъп до този болт който държи колана. Нямам спомен точно колко е размерът, мога да ти кажа в началото на другата седмица. Но трябва да дигнеш седалката за да имаш достъп до този болт, според мен друг начин няма за махане.
11 мнения
• Страница 1 от 1