Разход на нашите автомобили
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- atanasov_aa
- младши ентусиаст
- 

- Кара: BMW 740 d xDrive M Sportpaket 2020
Re: Разход на нашите автомобили
Qugo написа:Колега не се съобразявай с колите зад теб а с тези пред теб.
Адаки много ме дразнят типове които набиват спирачки без причина а защото просто съм близо до тях. Извинявай но това е адски идиотско, ако някой иска да те удари няма да му попречат два три метра. Ако някой иска да те изпревари понеже бърза не следва да предизвикваш ПТП с безпричинно натискане на спирачката
Извинявам се на всички но днес имах един такъв кр...н пред мен изяде много псувни.
Ако някога се бил на участъка за който става въпрос, ще знаеш, че там изпреварването и на теория е не възможно. Няма как да се изпревари колона от 40 коли в участък от 10 километра, защото е тясно. Аз и да искам не мога да изпреваря предния. А, тоя зад мен и да му дам път и място няма да може да изпревари без да ме одере и то здраво. На места от доста километри, огражданията са така сложени, че няма изпреварване без тоя който пропуска натискащия се от зад да не влезе в канавката. За, това в тези участъци се преценя и не се натиска предния в канавката. Става въпрос за местата, където се ремонтира Тракия и са сложени ограждания. Там на повечето места и да се бърза, на практика не може да се изпревари. За тази цел, са сложени и знаци. Но винаги има хора които нарушават закона и се натискат като се опитват да избутват в канавката предния, но не са с нови коли и такива с равни условия на спиране спрямо тази на предния.
Точно от такива, дето се пъхат в тясното бяха двете ПТП-та дето правеха задръстванията с километри. За това, че виновен е този който не се съобразява с тесния път и ограничението на скоростта при движение на колона в рамките на максимално разрешената скорост с положените пътни знаци. Т.е. този който се пъха и избутва от пътя движещите се в тесния участък без да му дава възможност да остане на пътя и го праща в канавката или загражденията.
П.П. Истината е, че винаги пускам този който бърза зад мен. Но само да има място, където това може да стане без да застрашава мен и останалите участници в движението. Никой който бърза не задържам зад мен. Но не желая заради някой дето бърза много, да съм участник в ПТП като бързайки удари мен или тоя дето идва от пред /заграждение на пътя/ и после мен.
- Wierdo
- младши ентусиаст
- 

- Кара: 545i
- Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe
atanasov_aa написа:Qugo написа:Колега не се съобразявай с колите зад теб а с тези пред теб.
Адаки много ме дразнят типове които набиват спирачки без причина а защото просто съм близо до тях. Извинявай но това е адски идиотско, ако някой иска да те удари няма да му попречат два три метра. Ако някой иска да те изпревари понеже бърза не следва да предизвикваш ПТП с безпричинно натискане на спирачката
Извинявам се на всички но днес имах един такъв кр...н пред мен изяде много псувни.
Ако някога се бил на участъка за който става въпрос, ще знаеш, че там изпреварването и на теория е не възможно. Няма как да се изпревари колона от 40 коли в участък от 10 километра, защото е тясно. Аз и да искам не мога да изпреваря предния. А, тоя зад мен и да му дам път и място няма да може да изпревари без да ме одере и то здраво. На места от доста километри, огражданията са така сложени, че няма изпреварване без тоя който пропуска натискащия се от зад да не влезе в канавката. За, това в тези участъци се преценя и не се натиска предния в канавката. Става въпрос за местата, където се ремонтира Тракия и са сложени ограждания. Там на повечето места и да се бърза, на практика не може да се изпревари. За тази цел, са сложени и знаци. Но винаги има хора които нарушават закона и се натискат като се опитват да избутват в канавката предния, но не са с нови коли и такива с равни условия на спиране спрямо тази на предния.
Точно от такива, дето се пъхат в тясното бяха двете ПТП-та дето правеха задръстванията с километри. За това, че виновен е този който не се съобразява с тесния път и ограничението на скоростта при движение на колона в рамките на максимално разрешената скорост с положените пътни знаци. Т.е. този който се пъха и избутва от пътя движещите се в тесния участък без да му дава възможност да остане на пътя и го праща в канавката или загражденията.
П.П. Истината е, че винаги пускам този който бърза зад мен. Но само да има място, където това може да стане без да застрашава мен и останалите участници в движението. Никой който бърза не задържам зад мен. Но не желая заради някой дето бърза много, да съм участник в ПТП като бързайки удари мен или тоя дето идва от пред /заграждение на пътя/ и после мен.
Офтопик е от темата, но не мога да се сдържа - адмирации към колегата написал предишния пост. Крайно време е да се научим, че освен въртене на геврека и натискане на педалите, шофирането е свързано и със съобразяване! Съобразяване с пътната обстановка, но И с останалите участници в движението. Нямам нищо против този, който кара с 40 извънградско, но стига да го прави без да пречи на останалите. Нямам против и този, който иска да хвърчи с 240, но не да го прави за сметка на всички останали. Всичко това е свързано с културата на индивида. Ако виждахме мааалко по-надалеч от собствения си нос, нещата въобще нямаше да са такива.
Айде и аз да се включа в OFFтопика.   Съгласен съм,че най важното е човек да се съобразява с обстановката и останалите участници в движението и да не пречи на другите.Не съм съгласен обаче,с това някой да ми кара на извънградско с 40
 Съгласен съм,че най важното е човек да се съобразява с обстановката и останалите участници в движението и да не пречи на другите.Не съм съгласен обаче,с това някой да ми кара на извънградско с 40   ! Не може при ограничение 90 ,да се влачиш като червей,това създава най големите предпоставки за ПТП спрямо останалите участници и в нормалните държави има солидни глоби за каране под определена допустима скорост! Най ме дразнят,точно такива индивиди,дето карат с 40 на извънградско и с 60 на магистралата ,в средното платно!!!
 ! Не може при ограничение 90 ,да се влачиш като червей,това създава най големите предпоставки за ПТП спрямо останалите участници и в нормалните държави има солидни глоби за каране под определена допустима скорост! Най ме дразнят,точно такива индивиди,дето карат с 40 на извънградско и с 60 на магистралата ,в средното платно!!!

Съгласен съм,че най важното е човек да се съобразява с обстановката и останалите участници в движението и да не пречи на другите.Не съм съгласен обаче,с това някой да ми кара на извънградско с 40
 Съгласен съм,че най важното е човек да се съобразява с обстановката и останалите участници в движението и да не пречи на другите.Не съм съгласен обаче,с това някой да ми кара на извънградско с 40   ! Не може при ограничение 90 ,да се влачиш като червей,това създава най големите предпоставки за ПТП спрямо останалите участници и в нормалните държави има солидни глоби за каране под определена допустима скорост! Най ме дразнят,точно такива индивиди,дето карат с 40 на извънградско и с 60 на магистралата ,в средното платно!!!
 ! Не може при ограничение 90 ,да се влачиш като червей,това създава най големите предпоставки за ПТП спрямо останалите участници и в нормалните държави има солидни глоби за каране под определена допустима скорост! Най ме дразнят,точно такива индивиди,дето карат с 40 на извънградско и с 60 на магистралата ,в средното платно!!!- Cinder
- ентусиаст
- 

- Кара: F90 M5C
"магистрала" Тракия в момента 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

- Atsalov
- Ацалов
- 

- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Cinder написа:"магистрала" Тракия в момента
Още малко и в резервура ще ти връща бензин, за това че я караш

- Rennfahrer
- кандидат ентусиаст
- 

- Кара: 530i E60
- Мечтае да кара: М6
3-ка бензин, м54б30, автоматик, 
градско - от 12/100 до 20/100 според зависи стила на каране, каране на DS и климатик
извънградско - 7,5/8 - със 110/120 км/ч

градско - от 12/100 до 20/100 според зависи стила на каране, каране на DS и климатик
извънградско - 7,5/8 - със 110/120 км/ч
Здравеите нз дали тук фа напиша проблема си но сам нов и нз каде точно и така при потегляне от 1000 до 2000 оборота колата глахне и от веднаш се истрелва / бях на тест всичко нормално /сменил сам всички филтри масла свещи проверил сам дюзи на стент всичко е ок /единствено не сам проверил всички маркучи. Ако някои знае нещо по темата

- badsharki
- ентусиаст
- 

- Кара: F11 530xd
Ето разхода на Е61 530xd при съботно-неделно, лежерно, софийско градско.
		- adovet
- старши ентусиаст
- 

- Кара: Tesla Y
 разхода за последните  16к и нещо си
 разхода за последните  16к и нещо си- adovet
- старши ентусиаст
- 

разхода за последните  16к и нещо си
 разхода за последните  16к и нещо си- djvisage
- младши ентусиаст
- 

- Кара: Ford Galaxy
- Мечтае да кара: ///M
Здравейте, пиша тук за да не отварям друга тема. Искам да попитам каква е разликата в разхода м/у 525dA(177hp) и 530dA(218hp).
			THE POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL!!!

- adovet
- старши ентусиаст
- 

Перник -Казанлък
djvisage написа:Здравейте, пиша тук за да не отварям друга тема. Искам да попитам каква е разликата в разхода м/у 525dA(177hp) и 530dA(218hp).
По-скоро зависи от начина ти на каране. Разликата не е повече от половин литър средно ако караш еднакво. Моята е 525d ама е с чип и реално извънградско под 7 трудно пада с моето каране, на дълго 7.5-8, но гледам колегите горе изваждат данни от 5 и нещо, 6, за 530d. Така че е много относителна цялата работа. Аз бих заложил на по-голям двигател. Не мисля, че ще се спести нещо като разход между двата

- adovet
- старши ентусиаст
- 

SDLS написа:djvisage написа:Здравейте, пиша тук за да не отварям друга тема. Искам да попитам каква е разликата в разхода м/у 525dA(177hp) и 530dA(218hp).
По-скоро зависи от начина ти на каране. Разликата не е повече от половин литър средно ако караш еднакво. Моята е 525d ама е с чип и реално извънградско под 7 трудно пада с моето каране, на дълго 7.5-8, но гледам колегите горе изваждат данни от 5 и нещо, 6, за 530d. Така че е много относителна цялата работа. Аз бих заложил на по-голям двигател. Не мисля, че ще се спести нещо като разход между двата
Специално 218 си харчи доста