335д турбо или клапан
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- sa6opetkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е90 320d
335д турбо или клапан
Здр, ще съм благодарен ако се отзове някой с опит и наблюдения над следния проблем. Автомобила не пуши, мотора работи много тихо и при подаване на газ турбото се чува че надува и няма странни шумове като например виене. На диагностиката от 2 сервиза се оказа, че на празен ход при подаване на газ надува с 1,2 бара по-малко т нормалната стойност 2,5. Мненията са противоречиви дали е малката турбина или клапана между 2те турбини. Идеята е да събера инфо и да имам представа какво да очаквам ако купя този автомобил.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Re: 335д турбо или клапан
Има много теми в Е60 за проблема не е лесен нито евтин за решаване
- frenchi03
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw F30 340i
- Мечтае да кара: GT3
sa6opetkov написа:Здр, ще съм благодарен ако се отзове някой с опит и наблюдения над следния проблем. Автомобила не пуши, мотора работи много тихо и при подаване на газ турбото се чува че надува и няма странни шумове като например виене. На диагностиката от 2 сервиза се оказа, че на празен ход при подаване на газ надува с 1,2 бара по-малко т нормалната стойност 2,5. Мненията са противоречиви дали е малката турбина или клапана между 2те турбини. Идеята е да събера инфо и да имам представа какво да очаквам ако купя този автомобил.
Здравей Колега, имал съм подобен проблем вече с две 3.5д ако не е на 300х км най вероятно са двата Pierburg клапана...не е само един най добре е да се сменят и двата заедно с маркучите понеже са им слабо място !
http://www.realoem.com/bmw/en/showparts ... Id=11_3985
- sa6opetkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е90 320d
frenchi03 написа:sa6opetkov написа:Здр, ще съм благодарен ако се отзове някой с опит и наблюдения над следния проблем. Автомобила не пуши, мотора работи много тихо и при подаване на газ турбото се чува че надува и няма странни шумове като например виене. На диагностиката от 2 сервиза се оказа, че на празен ход при подаване на газ надува с 1,2 бара по-малко т нормалната стойност 2,5. Мненията са противоречиви дали е малката турбина или клапана между 2те турбини. Идеята е да събера инфо и да имам представа какво да очаквам ако купя този автомобил.
Здравей Колега, имал съм подобен проблем вече с две 3.5д ако не е на 300х км най вероятно са двата Pierburg клапана...не е само един най добре е да се сменят и двата заедно с маркучите понеже са им слабо място !
http://www.realoem.com/bmw/en/showparts ... Id=11_3985
Мерси за отзива колега, автомобила е на 150 160 хиляди, няма признаци да е счупено турбото освен, че ненадува в норми. Ориентировъчна цена можеш ли да ми кажеш за клапани и маркучи.
Ако във лошия случай е малкото турбо, разбрах, че по-добре да е ново а не рециклаж, защото пройзводителя не предлага нови части само за малкото турбо(само ремонтен комплек)
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
150-160 хиляди е рано, за който и да е от двата проблема - сигурен ли си в километража
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
На една Х5 както я карах се прецака на 86 000км. Беше заминал клапана единия. Тамън беше и свършила гаранцията. В БМВ казаха, че са фабричен дефект и по гаранция ги сменяли безплатно. Съответно в случая Излезе 520лв. Колата бзеше 2008г.
- frenchi03
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw F30 340i
- Мечтае да кара: GT3
Това е модела на клапана,няма нужда да се купува от Bmw не е тяхна част а не Пиербург ...по спомен цената е около 60 euro - PIERBURG 7.02256.27.0 

7 мнения
• Страница 1 от 1