Части за регулиране на ЗКВ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- TouringInternational
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M44 на газ
- Мечтае да кара: V10 Touring, e36 compact rally spec
- Детайли за колата: е36 compact "войнишко канче'' edition
Части за регулиране на ЗКВ
Здавейте, извинявам се ако темата е засягана и преди, но не открих нищо полезно с търсачката.
Свалях си фаровете, ЗКВ с лупа, за да й махна ангелите и да ги почистя. Оригиналната Хела на компакта я продадох и взех тези преди 4 години, бях опитал да ги регулирам, получи се добре. Сега обаче като ги разглобих видях, че пластмасовите врътки (не знам как се казват), които са на едни шпилки и се слагат за рефлектора, за да се регулира фара, са счупени, и четирите (по две на фар).

тук съм качил снимка на едната и се вижда, че е счупена, и другите са в това състояние. Та въпроса ми е, някой друг търсил ли е тази част (в realoem видях, че не я дават като резервна), намерил ли я е, някаква други варианти да се измислят, за да може да се регулира фара нормално.
Вчера ги сложих и светеха много високо, днес ги свалях и така на око, уж ги свалих, но това не си е работа, плюс това, че сега рефлектора играе като съм ги свалил напред по шпилката, пък нищо не го държи отзад. Едва ли някой ще си разглоби фаровете, да ми продаде само тези части и да развали комплекта, питам се нови дали могат да се намерят отнякъде?
Благодаря предварително на отзовалите се
Свалях си фаровете, ЗКВ с лупа, за да й махна ангелите и да ги почистя. Оригиналната Хела на компакта я продадох и взех тези преди 4 години, бях опитал да ги регулирам, получи се добре. Сега обаче като ги разглобих видях, че пластмасовите врътки (не знам как се казват), които са на едни шпилки и се слагат за рефлектора, за да се регулира фара, са счупени, и четирите (по две на фар).

тук съм качил снимка на едната и се вижда, че е счупена, и другите са в това състояние. Та въпроса ми е, някой друг търсил ли е тази част (в realoem видях, че не я дават като резервна), намерил ли я е, някаква други варианти да се измислят, за да може да се регулира фара нормално.
Вчера ги сложих и светеха много високо, днес ги свалях и така на око, уж ги свалих, но това не си е работа, плюс това, че сега рефлектора играе като съм ги свалил напред по шпилката, пък нищо не го държи отзад. Едва ли някой ще си разглоби фаровете, да ми продаде само тези части и да развали комплекта, питам се нови дали могат да се намерят отнякъде?
Благодаря предварително на отзовалите се

- ///Mechov
- младши ентусиаст
-
- Кара: кУлУлО
Re: Части за регулиране на ЗКВ
http://olx.bg/i2/ad/mashinki-i-vodachi- ... 5a3JG.html хвърли един поглед , единствено това намирам в нета или незнам къде да гледам , но и тези ми се струва , че ще трябва да се пригаждат нещо. От тоя комплект на снимката дето е , само малките бели работи ако вършар работа де. Но това май е за БОШ.
- TouringInternational
- кандидат ентусиаст
-
Май да, разглабял съм хела за компакт и зкв, тези чаркаляци не ми се струват познати, явно са за бош. Благодаря все пак, аз търся из нета, но засега нищо 

- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Колега , аз имам такива чарколаци.Мога да ти ги пратя но чак началото на юли.Ако до тогава не намериш ,цъкни ми едно лс.

- TouringInternational
- кандидат ентусиаст
-
Бях забравил да напиша, в крайна сметка след няколко сваляния регулирах фаровете ръчно и мисля, че се получи добре. Сложих нов ксенон 4300к и osram cool blue на дългите и съм много доволен от резултата. Благодаря на колегата, който ми изпрати частите, но дори и с тях не успях да направя ръчното регулиране. В крайна сметка всичко е добре, когато завършва добре, ще снимам как светят тази вечер и ще сложа снимка 

При реглаж, който не се знае кога е правен последно - пръскайте шестограмите със смазка преди да се започне действието. Имат навика от мръсотията да се трошат и после остава неудобния вариант само с долния хоризонтален.
Апропо трябва ми рефлектор за бош от лупов фар - страна шофьор. Ако някой има читав за части ненужен, то нека драсне.
Апропо трябва ми рефлектор за бош от лупов фар - страна шофьор. Ако някой има читав за части ненужен, то нека драсне.
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.
колкото неговата дадена дума.
6 мнения
• Страница 1 от 1