пуши бяло при запалване
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- rumen_dinov
- Потребител
-
- Кара: BMW E90 320D
пуши бяло при запалване
Здравейте колеги. Имам следното питане. От скоро съм собственик на Е90 320D. Миналата седмица съвсем случайно, докато бях при колега от форума за диагностика и кодиране на DLR светлини, забелязахме, че при запалване колата пропуши бяло. Белият дим беше доста слаб и изчезна в рамките на минута. Уточнявам, ако има някакво значение, че колата беше паркирана под голям наклон (изкарах я на рампата на гаража за да видя на светло работи ли DLR-a). При шофиране и подаване на газ не се забелязва пушек, при палене не винаги пропушва бяло, даже в повечето случаи не пуши. Откакто имам колата не съм забелязал да гори масло или антифриз. Единствената грешка, която даде диагностиката беше 4 изгорели подгревни свещи - предполагам, че релето е заминало. Възможно ли е в летния сезон пушенето да има общо със свещите и изобщо проблем ли е то и каква мислите, че може да е причината.
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Re: пуши бяло при запалване
Всъщност май е възможно. На предишната ми кола бяха изгорели 5 свещи от общо 6 и след като запалеше докато нормализира оборотите пушеше отзад. При смяна на свещите се оправи.
Проверявал ли си дюзите?
Проверявал ли си дюзите?
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
При мен в гаража е адски влажно когато вали и се получава як конденз. Като запаля винаги след като е валяло, започва да излиза малко пара. Сигурен ли си , че не е нещо подобно при теб? Иначе в никой друг случай не пуши на никакви обороти и при никакви условия (Ако си с ДПФ).
- Meidana
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F34 LCI
- Мечтае да кара: същото
- Детайли за колата: Estriol blue
Белия пушек е признак за вода в цилиндрите - може да е спукан блок, глава или издухана гарнитура.
- rumen_dinov
- Потребител
-
vixx написа:При мен в гаража е адски влажно когато вали и се получава як конденз. Като запаля винаги след като е валяло, започва да излиза малко пара. Сигурен ли си , че не е нещо подобно при теб? Иначе в никой друг случай не пуши на никакви обороти и при никакви условия (Ако си с ДПФ).
Честно казано, като се замисля, всички пъти, когато е пропушвала бяло, на предния ден е валяло дъжд или колата е била в гараж, където също е влажно. При други случаи не е пушила или поне аз не съм забелязал.
- rumen_dinov
- Потребител
-
kriso85 написа:Всъщност май е възможно. На предишната ми кола бяха изгорели 5 свещи от общо 6 и след като запалеше докато нормализира оборотите пушеше отзад. При смяна на свещите се оправи.
Проверявал ли си дюзите?
Дюзите не сум ги стендовал. Според диагностиката са ОК.
- rumen_dinov
- Потребител
-
Meidana написа:Белия пушек е признак за вода в цилиндрите - може да е спукан блок, глава или издухана гарнитура.
Ако е спукана глава или гарнитура не трябва ли да пуши нон стоп и да се увеличава при по-високи обороти ?
- Satanism
- ентусиаст
-
- Кара: 2015 F31 LCI 320dA
Колега, не ти е спукано нищо, спокойно....може да е дюза, но по-скоро е свързано със свещите или с влагата....
- rumen_dinov
- Потребител
-
Satanism написа:Колега, не ти е спукано нищо, спокойно....може да е дюза, но по-скоро е свързано със свещите или с влагата....
Благодаря,колега. Ако проблемът е с дюза, дали ще има ефект с някоя почистваща добавка или трябва да се рециклира.
- Satanism
- ентусиаст
-
rumen_dinov написа:Satanism написа:Колега, не ти е спукано нищо, спокойно....може да е дюза, но по-скоро е свързано със свещите или с влагата....
Благодаря,колега. Ако проблемът е с дюза, дали ще има ефект с някоя почистваща добавка или трябва да се рециклира.
Не знам, не разбирам от дюзи
Аз имах подобно бяло пушене, за 30тина секунди след продължителен престой, независимо от сезона....при мен се оказа една дюза.
Доколкото знам, това бяло пушене се получава от недобре изгоряла нафта...тоест може и от свещи да се получи, но сега е прекалено топло за това...
ПС. Нищо не пречи, да пробваш с една добавка...едва ли ще се получи негативен ефект

- rumen_dinov
- Потребител
-
Satanism написа:rumen_dinov написа:Satanism написа:Колега, не ти е спукано нищо, спокойно....може да е дюза, но по-скоро е свързано със свещите или с влагата....
Не знам, не разбирам от дюзи
Аз имах подобно бяло пушене, за 30тина секунди след продължителен престой, независимо от сезона....при мен се оказа една дюза.
Доколкото знам, това бяло пушене се получава от недобре изгоряла нафта...тоест може и от свещи да се получи, но сега е прекалено топло за това...
ПС. Нищо не пречи, да пробваш с една добавка...едва ли ще се получи негативен ефектПробвай с един ПРО-ТЕК....може да си късметлия
Благодаря. Ще опитам с добавка, ако не се получи, тогава ще стендовам дюзите.
- Satanism
- ентусиаст
-
По-добре си смени свещите възможно най-бързо, а не чакай зимата, защото, изгорелите свещи спичат и после се късат лесно...
- rumen_dinov
- Потребител
-
Другото подозрение, което имах, беше запушен DPF, но на диагностиката даде следното. Въпросът ми е, нормално ли е това налягане 0, или е възможно DPF-a да е отстранен. [img].[/im.g]
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
rumen_dinov написа:Другото подозрение, което имах, беше запушен DPF, но на диагностиката даде следното. Въпросът ми е, нормално ли е това налягане 0, или е възможно DPF-a да е отстранен. [img].[/im.g]
Това се мери на запалена кола
- rumen_dinov
- Потребител
-
Taruno написа:rumen_dinov написа:Другото подозрение, което имах, беше запушен DPF, но на диагностиката даде следното. Въпросът ми е, нормално ли е това налягане 0, или е възможно DPF-a да е отстранен. [img].[/im.g]
Това се мери на запалена кола
Това е на запалена кола

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2