Премахване на катализатори на М62B44tu.

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Сбъдна мечтата си.....
Детайли за колата: BMW E38 740 i black

Премахване на катализатори на М62B44tu.

Мнение от ggb » 10 Юни 2015, 11:08

Здравейте искам да попитам има ли нещо по-специфично което трябва да знам при премахването на катализаторите?
Благодаря предварително за всяка информация която споделите.
Истинската мощност винаги ви спира дъха също като истинската красота.....Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Re: Премахване на катализатори на М62B44tu.

Мнение от boris » 10 Юни 2015, 11:14

Ако нямаш проблем с тях, не ги махай.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)

Мнение от red_bull92 » 10 Юни 2015, 16:03

Колега, във форума има хора, които изкупуват катализатори на доста високи цени. Препоръчвам ти да им ги предложиш за изкупуване и после да си поръчаш нови, защото сега точно с една кола с изваден катализатор имам проблеми. Мой съвет е да го направиш като хората и да сложиш нови катализатори, за да не се получава при следващия собственик, който ще ти купи колата, както аз го проклевам всеки път този глупак, който заради някакви 200 лева, които си е прибрал в джобчето имам всекидневни проблеми. :bchug:
Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 M62B44TU
Мечтае да кара: Сбъднах си мечтата
Детайли за колата: DF85926

Мнение от georgipass » 10 Юни 2015, 16:22

Имаш 4 катализатора, 2 малки и 2 големи и след всеки от тях сонди.... :yes: С 2 думи , ако се махнат колата след това няма да знае къде се намира :dunno: , ако нямаш проблем с тях незнам защо искаш да ги махаш :roll:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e38 735i
Мечтае да кара: вана
Детайли за колата: M62

Мнение от waterboy » 10 Юни 2015, 16:40

Колега ако сондите ти са след катализаторите ще ти отчете грешки и най вероятно ще имаш проблеми с разход на гориво вървеж играене на обороти и т.н аз съм с махнати катализатори на тяхно място съм с някакви измишлиотини сложени от предишният собственик но сондите са ми преди катализаторите и така не отчитат изгорелите газове и няма проблем

П.П за какво искаш да ги махаш?

ентусиаст
Аватар

Мнение от ggb » 10 Юни 2015, 17:12

Исках да попитам в общи линии какви са плюсовете и минусите за сега колата е ок но как мога да разбера дали работят коректно?
Истинската мощност винаги ви спира дъха също като истинската красота.....Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 540i M
Детайли за колата: С бебе в колата...

Мнение от larry_boy » 10 Юни 2015, 18:18

Малко форумна статистика - двама са го яли намазан след махане на катализаторите при без ванусовият мотор, с двете сонди. Почват проблеми с оборотите и т.н. и се налага слагане на заместители (може и нови катализатори). Един е имал премеждия и с ванусовият мотор. Не мога да намеря темите и да ти ги цопна, но съм ги чел.. Това от "Пета секция" Е39 :mhihi: :mhihi: .

Още форумна статистика - доста " пациенти" се гласят да махат катализаторите в не една и две теми, и като се качат на канала разбират, че някой отдавна ги е изпреварил. Тук не говоря само за М62B44 и М62B44tu, а по принцип :mhihi: :mhihi:

п.с. Докато си "играех" със сондите тази пролет и аз разбрах, че не съм с катализаторите с който колата е излязла от завода...

ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото има..
Мечтае да кара: .....

Мнение от iliew » 10 Юни 2015, 19:59

Как може само в една тема да се изпишат толкова простотии?....... Някакви проблеми с обороти ...с разходи с прекьсвания(а и колата няма да знае кьде се намира....сигурно ще си мисли че е на марс)....ей спрете се малко... Как пьк на 2 мои автомобила точно с този двг сьм махнал катализаторите и сьм нямал никакви драми...напротив...само плюсове...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 M62B44TU
Мечтае да кара: Сбъднах си мечтата
Детайли за колата: DF85926

Мнение от georgipass » 10 Юни 2015, 20:21

iliew написа:Как може само в една тема да се изпишат толкова простотии?....... Някакви проблеми с обороти ...с разходи с прекьсвания(а и колата няма да знае кьде се намира....сигурно ще си мисли че е на марс)....ей спрете се малко... Как пьк на 2 мои автомобила точно с този двг сьм махнал катализаторите и сьм нямал никакви драми...напротив...само плюсове...

Сподели тогава, каква е тайната... щом пишем "простотии" :banghead: :bchug: По твоята логика няма смисъл от катализаторите и сондите :dunno: Обясни какво точно си направил , че всичко е ок , вместо да се критикуваме един друг :bchug:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от ggb » 10 Юни 2015, 21:06

Да колега Илиев моля тр сподели какво точно да се направи.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e38 735i
Мечтае да кара: вана
Детайли за колата: M62

Мнение от waterboy » 11 Юни 2015, 19:04

и на мен ми стана итересно :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от aristocrat » 11 Юни 2015, 23:30

И на мен тогава :D

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 12 Юни 2015, 13:11

:OT: Айде деееее.... споделяй как ги правиш нещата... че стана като в индийски филм :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото има..
Мечтае да кара: .....

Мнение от iliew » 12 Юни 2015, 13:18

Споделям как аз сьм го направил и не сьм имал никакви проблеми...на едната даже забелязах и лек спад в разхода но кат. не бяха никак добре. Няма никаква философия.. Рязане на катализаторите...слагане на прави трьби.... вторите сонди се вадят с около 1,2см и няма чекове...няма грешки. Някой сега ще каже..не става ли шумна...не почва ли да дрьнчи? Звука става идея по агресивен,много приятен...

ентусиаст
Аватар

Мнение от ggb » 12 Юни 2015, 15:08

iliew написа:Споделям как аз сьм го направил и не сьм имал никакви проблеми...на едната даже забелязах и лек спад в разхода но кат. не бяха никак добре. Няма никаква философия.. Рязане на катализаторите...слагане на прави трьби.... вторите сонди се вадят с около 1,2см и няма чекове...няма грешки. Някой сега ще каже..не става ли шумна...не почва ли да дрьнчи? Звука става идея по агресивен,много приятен...

Ок благодаря ти значи скоро ще изчезнат .

Следваща

Назад към Е38