Remap последици?
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Remap последици?
Момчета обмислям много сериозно да направя remap на 330d e90, обаче искам да знам дали това ще афектира в негативен план останалите компоненти от колата като скоростна кутия и т.н. Колата не е автоматик и е 230 bhp. Моля за съвети! Благодаря предварително!
- The^Maniac
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d
Re: Remap последици?
Привет! Аз съм със същата кола, но автоматик. Ремап направих преди близо година. От тогава за 10к км единствения проблем, който ми се появи наскоро беше, че се спука един маркуч след турбото.
Негативни последици със сигурност ще има, като според мен по-скоро са в дългосрочен план, но пък колата става доооста интересна
Негативни последици със сигурност ще има, като според мен по-скоро са в дългосрочен план, но пък колата става доооста интересна

- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
Скоростните кутии са изчислени да понасят по- голямо натоварване. Ще съкратиш единствено живота на турбото, но зависи колко агресивен ще е чипа. Аз лично съм с 2 ръце за remap и няма как да не съм, след като съм с 335i 

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
vanka7a написа:Скоростните кутии са изчислени да понасят по- голямо натоварване. Ще съкратиш единствено живота на турбото, но зависи колко агресивен ще е чипа. Аз лично съм с 2 ръце за remap и няма как да не съм, след като съм с 335i
Недей да се заблуждаваш, че имат особен резерв 6hp26z е до 600 nM, а е толкова лесно да се надскочат и после вместо на 200-300к торк конвертор ще падне на 100к и вместо на МНОООООГО км за мекатроника и мозък може и по-рано.
Каквото и да си говорим ремапа скъсява живота на много от компонентите далеч не е само турбото, инжекторите работят на по-високи температури, двигателя на по-висока компресия и бла бла бла бла. Ако не карах 35-50к на година то и аз бих го направил, но с моя километраж ремапа ще ми излезе през г..а
femmomad написа:Момчета обмислям много сериозно да направя remap на 330d e90, обаче искам да знам дали това ще афектира в негативен план останалите компоненти от колата като скоростна кутия и т.н. Колата не е автоматик и е 230 bhp. Моля за съвети! Благодаря предварително!
Ще "афектира"

Даже може да нещо да "дефектира"

Здравейте, рядко пиша повече гледам да чета но моя опит е следния.Е90 330хд 2007г на 264000км - ремапа правих на около 210 000 км и до сега имам сменени : кулер,турбо пътища ( превантивно ) но преди ремапа смених: верига,смукател(чисто нов),стенд на дюзи,водна помпа заедно с всички ремъци и ролки,филтър картерни газове,термостати заедно с подобаващо измиване на охладителна система и почистване на радиаторите за по-добро охлаждане и нов ДПФ.Инвестицията беше сериозна и може би за някой ненужна но колата се кара много и то доста агресивно на моменти(когато съм сам).Разхода ми е 10,5 градско и 7,7 извънградско(като извънградско се подържа скорост 140-160км/ч).Съвета ми е следнят ,провери първо колата изрядна ли е и има ли нещо което би те предало ,защото ремепа предразполага към по агресивно каране.Потърси добър майстор и най-вече ти самия трябва да знаеш какво точно искаш от колата.Само за инфо втори собственик съм на колата от почти нова и 90% от километрите са мои.
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
Taruno написа:vanka7a написа:Скоростните кутии са изчислени да понасят по- голямо натоварване. Ще съкратиш единствено живота на турбото, но зависи колко агресивен ще е чипа. Аз лично съм с 2 ръце за remap и няма как да не съм, след като съм с 335i
Недей да се заблуждаваш, че имат особен резерв 6hp26z е до 600 nM, а е толкова лесно да се надскочат и после вместо на 200-300к торк конвертор ще падне на 100к и вместо на МНОООООГО км за мекатроника и мозък може и по-рано.
Каквото и да си говорим ремапа скъсява живота на много от компонентите далеч не е само турбото, инжекторите работят на по-високи температури, двигателя на по-висока компресия и бла бла бла бла. Ако не карах 35-50к на година то и аз бих го направил, но с моя километраж ремапа ще ми излезе през г..а
да, товарят се повече дадени компоненти след ремап, но само на пълна газ...Това е сигурно под 0.5% от времето. Всичките ми дизели са били ремапнати (300 000км до момента на 4 различни коли). Никога, не съм имал проблеми с двигателя, турбини, дюзи и т.н. Според мен е много относително и най-вече зависи от състоянието на колата, поддръжката и стила на каране...
аз винаги бих направил ремап на турбо кола. говоря за стандартен ремап, не къстъм ремап, който може да е доста по-агресивен и съответно да се прави компромис с надеждността на автомобила...
"Чемодан, вокзал, Москва"
- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
И без да влизам в спор, ще покажа това: http://mywikimotors.com/n54b30/
Виждал съм N54 как държи до 600-800Hp и съм сигурен, че при 400Hp няма да навредиш на двигателя, след като може да понесе 2 пъти повече натоварване 
П.П: Говоря за 335i
В твоя случай 300 коня си ги правиш и нямаш ядове, най- много остарялата турбинка да си покаже рогата 

П.П: Говоря за 335i

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Тази тема май се изтърка в повече....дизел се троши от поддръжка и често от издевателства - това е
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
10 мнения
• Страница 1 от 1