С какво се бръснете?
Модератор: Общи модератори
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Re: С какво се бръснете?
Gilette Mach 3 и пяна L'Оreal. Ползвам афтършейв балсам като сменям марките, но най-често L'Оreal. В момента съм с някакъв бирен, който си донесох от Чехия и е най-доброто, което ми се е случвало на лицето от години.
Never mistake motion for action...
- VIKING_WARRIOR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: AMG 560SEC WB 1990
- Мечтае да кара: ... като горното,ама ново...
- Детайли за колата: This AMG is a very special car in so many ways, the fact that this AMG is an authentic AMG Germany with proof of origin that the M117 / 9 motor was first developed in Germany not Japan. It is an AMG 6.0 DOHC wide body which is one of the most desirable and rarest cars in today's car collection market. The car was built during the final year of the AMG ERA during the merge with Mercedes Benz. This car is also equipped with the rarest engine AMG has ever built which is the M117-9 6.0 32v. There was a very limited number of these authentic AMG engines built in Germany and I would I estimate roughly around 5 or 6.
С какво се бръснете?
Добра идея за олдфашън самобръсначка. Мерси за идеята Марио Панков. Отдавна търся нещо подходящо да се оттърва от тези ножчета на Жилет.
Това си е прекрасна Класика в жанра. Няма съмнение! Благодаря за идеята още веднъж!
Sent from my iPhone 6 Plus 128GB using Tapatalk

Dream as if you 'll live forever, live as if you'll die today.
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
Къде може да си купи човек такава самобръсначка?
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
А някой пробвал ли е сам да се обръсне с истински бръснач? Преди години бях намерил на тавана няколко солингенски бръснача в калъфи, имаше даже и ремък. Та съм пробвал да се бръсна с тях като по-млад. Голяма тръпка е... За дълга брада бръсначът даже е по-ефективен, защото не се задръстрва с косми, като самобръснаките.
Excellent! Steven is my name!
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Borymeckata написа:А някой пробвал ли е сам да се обръсне с истински бръснач? Преди години бях намерил на тавана няколко солингенски бръснача в калъфи, имаше даже и ремък. Та съм пробвал да се бръсна с тях като по-млад. Голяма тръпка е... За дълга брада бръсначът даже е по-ефективен, защото не се задръстрва с косми, като самобръснаките.
В Турция по бръснарниците само така работят, но аз лично не бих се осмелил...
Never mistake motion for action...
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Никой не ползва Schick ?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
@Mario Pankov - изцяло подкрепям колегата. Дори дръжка от буквално 1лв от случаен магазин (магазин за 1лв) и ножчета за 60стотинки 5бр са по-добри от която и да е "фешън" бръсначка с незнам-си-колко ножчета. Нищо сложно, нито трудно няма. И без предпазител не е проблем да се бръсне човек, стига малко да има точна ръка и търпение... а не да маха с ръка все едно е на чалга концерт.
Относно бръсненето с прав бръснач...
От край време, като чуя "остро като бръснач" и си представях, че едва ли не ще лети по кожата и няма да се усеща никакво скубане. Особено, когато те бръсне про в "реномиран" салон. Е да, ама не.
Лично мен не ме обръсна изцяло де, не си я давам брадата
, но я оформи по шията и бузите. Особено по шията откровено си скубеше, чак некомфортно ми стана. Бяхме 6-7 човека, като имаше всякакви дължини, типове кожа и т.н. като също така някои само се оформиха, други изцяло се обръснаха - накрая всички, малко или много, имахме зачервявания и раздразнения. Не бих повторил...
Но пък горещата хавлия и всякакви мазила по цялата ти глава и масаж на скалпа не бяха никак зле. Преживяване си е
От край време, като чуя "остро като бръснач" и си представях, че едва ли не ще лети по кожата и няма да се усеща никакво скубане. Особено, когато те бръсне про в "реномиран" салон. Е да, ама не.
Лично мен не ме обръсна изцяло де, не си я давам брадата

Но пък горещата хавлия и всякакви мазила по цялата ти глава и масаж на скалпа не бяха никак зле. Преживяване си е

- VIKING_WARRIOR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: AMG 560SEC WB 1990
- Мечтае да кара: ... като горното,ама ново...
- Детайли за колата: This AMG is a very special car in so many ways, the fact that this AMG is an authentic AMG Germany with proof of origin that the M117 / 9 motor was first developed in Germany not Japan. It is an AMG 6.0 DOHC wide body which is one of the most desirable and rarest cars in today's car collection market. The car was built during the final year of the AMG ERA during the merge with Mercedes Benz. This car is also equipped with the rarest engine AMG has ever built which is the M117-9 6.0 32v. There was a very limited number of these authentic AMG engines built in Germany and I would I estimate roughly around 5 or 6.
Vanqu1sh написа:Къде може да си купи човек такава самобръсначка?
Онлайн. http://www.muehle-shaving.com
Dream as if you 'll live forever, live as if you'll die today.
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
MapkoB написа:Относно бръсненето с прав бръснач...
Лично мен не ме обръсна изцяло де, не си я давам брадата, но я оформи по шията и бузите. Особено по шията откровено си скубеше, чак некомфортно ми стана. Бяхме 6-7 човека, като имаше всякакви дължини, типове кожа и т.н. като също така някои само се оформиха, други изцяло се обръснаха - накрая всички, малко или много, имахме зачервявания и раздразнения. Не бих повторил...
Нз до колко е бил про, но добре наточения бръснач ... цепи косъма само като падне върху него

От 10тина години се бръсна с прав бръснач които си го точа на колан като почне да ме скубе
отне ми доста време да му хвана цаката, но веднъж като се научиш не поглеждаш нищо друго. Само трябва да се внимава да няма деца наоколо, че като ако те бутнат се получава малко тъпо...
Пяната- каквото намеря- често с най- обикновен сапун.

Пяната- каквото намеря- често с най- обикновен сапун.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Жилет са пример за това какво правят днешните комерсиални фирми с някакъв най-обикновен продукт в случая за бръснене. Мач, фюжън и разни други модерни имена, с не знам си какви ножчета и други глупости, накрая получаваш същото
Батерия в обикновенна самобръсначка
... кой би се сетил. Да не говорим със сериите за световни първенства по футбол, цветни, шарени ... още малко ще си помислиш, че самобръсначката те прави най-модерния пич наоколо
Ама няма как - ако искаш нещо с нормално качество ползваш тях.

Ама няма как - ако искаш нещо с нормално качество ползваш тях.
Аз лично отдавна се отказах от скъпите варианти самобръсначки.
Сега си купувам един пакет 5-6 "еднодневки", на Жилет тия с трите ножчета.
А пяна или подобно отдавна не ползвам. Просто се бръсна в банята докато се къпя. И да Ви кажа кожата спря да ми се зачервява и да се обривам по врата. ( като пубер
)
Сега си купувам един пакет 5-6 "еднодневки", на Жилет тия с трите ножчета.
А пяна или подобно отдавна не ползвам. Просто се бръсна в банята докато се къпя. И да Ви кажа кожата спря да ми се зачервява и да се обривам по врата. ( като пубер

- drevnia
- кандидат ентусиаст
-
Задължително с машинка два пъти в седмицата. Кожата не ми понася никакви ножчета, жилети или пък автършейфове
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Ако имам достатъчно време - прав бръснач Солинген. Стар е, купих си го преди 5-6 години, но беше чисто нов в кутийката. Има само едно тъмно петънце от едната страна, но не ми се занимава да го махам. Сам си го точа, после на каиши с пасти и накрая само на каиш - удоволствието от бръснене с такова нещо е неповторимо. НЯМА по-гладко бръснене от това с бръснач. И друго много хубаво нещо - не се задръства с космарлаци като нормалните самобръсначки.
Иначе като бързам имам една дърта изцяло метална Жилетка с класическите сменяеми бръснарски ножчета - бръсне супер приятно, ножчетата са от най-обикновенните, но карат доста. И аз не съм фен на новите модерни простотии с по милион ножчета, ивици пяна и други такива измислици.
Иначе като бързам имам една дърта изцяло метална Жилетка с класическите сменяеми бръснарски ножчета - бръсне супер приятно, ножчетата са от най-обикновенните, но карат доста. И аз не съм фен на новите модерни простотии с по милион ножчета, ивици пяна и други такива измислици.
Si non confectus, non reficiat.