Какво да правим, когато започне война?
Модератор: Общи модератори
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Re: Какво да правим, ако започне война?
jorsenbmw написа:А къде е тазгодишната тема за Ботев на 2-ри юни?
Няма нужда от тема. Тая снимка казва повече от 1000 теми:
В каква държава живеем... За война си говорим... Каква война, ние с едни смръдливи мангали не можем да се оправим, война ще водим...

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
bum_bum написа:klintan66 написа:bum_bum написа:Е как може някой да нарече служба в името на родината и то не 15, 20 или 30 години, а някакви си 1.5-2 робство?
Например тези от строителни войски !
Е като си прост и неграмотен циганин или престъпник каквъв друг род войска да те сложат?klintan66 написа:Щото за мен мамини синчета са тези дето чак в казармата са открили себе си, и благодарение на казармата са се реализирали и т.н
Честно казано през кура ми е какво съм аз за теб.
Сърдит батка ,а?
А на мен ми пука когато под общ знаменател се поставят различно мислещите с цел да се обидят конкретни хора.
Тези в строителни войски построиха БЕЗПЛАТНО това за което сега реват някои как бай Тошо го бил построил. В този смисъл са роби.
А военна подготовка - нула!
За всички подготвени в казармата.Влезте в която и да е джигитска махала, ударате един шамар на някое цигане , да проверите подготовката си по марш на скок.
При положение, че говорим за размирици на етническа основа, за какво окопаване , тактика и техника научени в казармата говорим ?
Мотивирания /дори да не ходил войник/ ще участва въпреки, че ще е напразно.
Тези, които имат ресурса да организират и осъществят военни действия дали няма да са предвидили кой , колко ножчета има в джоба, къде са казармите , къде са летищата и т.н.?
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
drago_pavlov написа:quad написа:Смешката за десетината мексиканци е наистина готина. В началото ще са страшни пред обикновения човек, после ще дойдат специалните части и мача ще свърши.
Кои специални части? Тези ли:
http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/ ... aj-6007460
Ще свърши мача, но не се знае за кой...
Почти, а бтв ти няма ли да се спасяваш навън или вече си го сторил?
Дори не си струва да ти пиша. Времето ми е по-ценно.
Хайде да забравим военните експерти и се върнем към цивилните. Темата я пуснах, защото преди 15 години САЩ нападна бивша Югославия. Сега има сериозни ядове в Македония, в Украйна си е 100% война. НАТО трупа войски по руската граница (в бг включително) и мен лично не би ме изненадала някоя по-голяма провокация. И в момента има американски кораби в Северната част на Черно море. Аз поне помня случая в Тонкинския залив. Темата е повече проверка на знанията на хората за действия при кризисни ситуации. Някога ни водеха да ни показват противобомбените убежища. Сега всички са заключени или превърнати в складове. Колко от вас (поне Софиянци) знаят къде е най-близкото такова? Аз зная тези в Южния парк (май американците си ги приватизираха с посолството), под президентството и в Земляне.
Целия Редут, под Стадион Академик е бункер
Не Мы такие, Жизнь такая
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Изоставени тунели на ЖП-то- бол. Метрото си е ПРУ, Лозенец, Бронкса, реката под НДК-то, Мавзолея и под жълтите павета, ма навремето пазеха деба
Хълма м/у редута и слатина е бая издълбан. Младост и Щутгарт са фул с колектори за Олимпийското село, има и лъч за метрото до там дето уж бацю го строи. Изобщо дупки да иска човек - пълно е ...
Знам и разни от казармата - ма те са военна тайна

Знам и разни от казармата - ма те са военна тайна

Ubi dubium, ibi libertas
- FuRoRR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Два умрели форда и 28ца
- Мечтае да кара: Танк
- Детайли за колата: Е36 328 97'
2.93 LSD
М20 маховик на 5.8кг
M50 Intake
S52 USDM Cams 10.2 lift 252in244ex
Плетени изпускатели
Romraider self tuned
14.0 1/4 mile
Има един процент хора дето ако имат някакъв ресурс ,със знанията които имат могат да се барикадират много на дълбоко.
Места подобни на това от снимката по-долу- "Обект А" в нашата мила родина да ги ринеш с лопата.Това примерно би трябвало да е едно от по-известните,за чието съществуване знаят доста малко хора.(за мое очудване).

Та идеята е ,че ако човек му се крие има къде
Места подобни на това от снимката по-долу- "Обект А" в нашата мила родина да ги ринеш с лопата.Това примерно би трябвало да е едно от по-известните,за чието съществуване знаят доста малко хора.(за мое очудване).

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
FuRoRR написа:Има един процент хора дето ако имат някакъв ресурс ,със знанията които имат могат да се барикадират много на дълбоко.
аз пък се Учудвам на правописа и граматиката, ама нейсе...

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Тия обекти дето ги коментирате и показвате , с изключение на метрото са капани мишеловки ако не отговарят на определени условия . При едно попадение на авиобомба и срутване около входа стават вечен гроб на хората вътре .Съоръжение което може да спаси хората в него трябва да има вентилация с филтрираща система на входящия въздух .Запаси от чиста вода ,осветление , санитарен възел резервен изход .А си представете 300-400 човека затворени в някой такъв бетонен бункер на тъмно ,без вода и храна и без вентилиране но СО2 какво ще се случи само след 24 часа вътре .Много от старите бомбоубежища в градовете са абсолютно занемарени и непригодни за такава работа .Зазидани входове и аварийни изходи , не работещи подържащи системи и са повече опасни отколкото полезни в такава ситуация.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- FuRoRR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Два умрели форда и 28ца
- Мечтае да кара: Танк
- Детайли за колата: Е36 328 97'
2.93 LSD
М20 маховик на 5.8кг
M50 Intake
S52 USDM Cams 10.2 lift 252in244ex
Плетени изпускатели
Romraider self tuned
14.0 1/4 mile
vicho написа:FuRoRR написа:Има един процент хора дето ако имат някакъв ресурс ,със знанията които имат могат да се барикадират много на дълбоко.
аз пък се Учудвам на правописа и граматиката, ама нейсе...
Не знам къде съм си бъркал като съм го писал тоя пост.

Идеята беше друга.
Има стотици подобни обекти в цялата страна.Голяма част от тези места са из гори и шубраци и не са толкова апетитни за бомбардиране.
За по-голямата част от тях знаят тесен кръг от хора.С правилната подготовка и достатъчно инструменти такова място би приютило няколко мераклии.
Далеч съм от мисълта за съвместно съжителство на 300 човека в изоставен недовършен тунел...
Ако съм на зор и по пещерите ще се крия,там има и приток на вода,и място ,и всичко.
Даже сменям тактиката- отивам в Деветашката пещера и ще взимам такса престой на будката на входа

Ако успея да се събудя преди да ме взривят.
Ако колата ми работи
Ако успея да събера моите хора на време,преди да гръмнат мен или тях
Ако не ни гръмнат по пътя към убежището
Ако няма по-добре оборудвани хора на мястото ,които да ни гръмнат
И още милиони ако-та.
Отговора на въпроса на темата може да бъде систематизиран в едно изречение.
Оцелявай с цената на всичко!
Дали ще обираме завода арсенал или ще викаме Беър Грилс...всичко зависи от ситуацията..
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Нарицеталния образ на съвременния български хомосървайвус е .....Рамбо в първа кръв
В тоя ред на мисли , необходимото оборудване за оцеляване в бъдещ конфликт е една препаска за та6аците - всичко друго се отнема от врага

В тоя ред на мисли , необходимото оборудване за оцеляване в бъдещ конфликт е една препаска за та6аците - всичко друго се отнема от врага

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
ер
Ако падне една бомба повярвайте ми, че вие (ние) ще сме едни от последните, които ще разберат и нито ще имаме време за реагиране, нито нищо. Та тея бомбоубежища не знам за какво са ви ама са хубави картинки 
Някой случайно да е чул, че преди два месеца (към 4-5-6ти април) се изля радиоактивен дъжднад София, щото гориха едни земи покрай Чернобил???? Някъде да го съобщиха или???
И най-вече, че сутринта след тези дати по колата ми имаше оранжево-жълти капки с диаметър по 15см??? Тей че, айде с вашите професионални военни и тем подобни подготовки си ги задръжте за семейството си и си гледайте кефа, щото явно много ги разбирате всичките тука 
п.с - само да вметна, че последния радиоактивен дъжд се изля през 88ма и последиците от тогава са катастрофални, но сега понеже виждам много "военни" информирани има тука ще запазя мълчание

Някой случайно да е чул, че преди два месеца (към 4-5-6ти април) се изля радиоактивен дъжднад София, щото гориха едни земи покрай Чернобил???? Някъде да го съобщиха или???

п.с - само да вметна, че последния радиоактивен дъжд се изля през 88ма и последиците от тогава са катастрофални, но сега понеже виждам много "военни" информирани има тука ще запазя мълчание

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Като бях ученик са ни водели по бомбоубежища (Варна).Бяха оборудвани.Някой от тях по-късно станаха заведения.След 89-та .Сега не знам как е. 

- Jordana
- старши ентусиаст
-
15 см розови капки ? Това не е ли към chemtrails темата ? Розова радиация
...интересен природен феномен .Ако светят на тъмно тия розови капки си е направо притеснително 

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Хубавите прасета -ябълките ги ядат! (чернобилска поговорка)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"