CCC модул E60

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu

Re: CCC модул E60

Мнение от E30_DK » 26 Апр 2015, 18:33

Колеги, да си споделя и аз проблема с навигацията... колата е с нави про. и й сложих карта от 2015г. Всичко тръгна, работи идеално, но след като бях оставил колата на слънце за 2-3 часа, навигацията вече не четеше диска... изписа, че няма диск и не искаше да го извади. Наложи се да рестартирам модула за да изплюе диска. Днес пак я пробвах сутринта на студена кола - работи идеално, но като се загрее купето и забива.
Всичко останало по ССС модула си работи и никога не прави проблеми... чете си mp3, не прескача или каквото и да е друго.
Имам познат с Е39 с нави МК3 на което му бяха "натегнали" четеца на навито, защото прескачал и така се оправила навигацията... при положение, че при мен на студено работи всичко и винаги си чете mp3, възможно ли е да се оправи моя проблем ако се опитаме да натегнеме четеца или проблема идва от чиповете, които вече здават багажа?
Последна промяна E30_DK на 27 Апр 2015, 16:01, променена общо 1 път

Аватар
Кара: Е60 530i LCI
Мечтае да кара: M4

Мнение от Qugo » 27 Апр 2015, 8:29

Веднъж и на мен ми го направи този номер като изписа няма сд на навито с нов диск с карта 2015.
Купих си нов диск възможно най-качествения и записах наново диска и от тогава съм нямал проблеми.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 G05

Мнение от rafa224 » 27 Апр 2015, 15:34

Да опитай да запишеш нов диск. И при мен се е случвало диска да тръгва и след време да ми даде, че няма диск. Като го извадя и го сложа наново тръгваше отново. Като записах нов диск нямах проблем.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e60
Мечтае да кара: x6

Мнение от nakata78 » 05 Май 2015, 22:58

Колеги да споделя и аз моя проблем,от два дни започна да ми насича радиото даже почти не работи,тръгне за 2 сек и спре и така цял ден,навито същата работа насича здраво,когато няма радио не ми работи и джойстика и не мога да правя нищо в менюто,като паркирам парктроника и той отчита с закъснение общо взето всичко е бом бок,колата е 530и!Дайте съвет какво да правя?

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 06 Май 2015, 9:21

nakata78 написа:Колеги да споделя и аз моя проблем,от два дни започна да ми насича радиото даже почти не работи,тръгне за 2 сек и спре и така цял ден,навито същата работа насича здраво,когато няма радио не ми работи и джойстика и не мога да правя нищо в менюто,като паркирам парктроника и той отчита с закъснение общо взето всичко е бом бок,колата е 530и!Дайте съвет какво да правя?

Ако имаш блутут вероятно проблема е в него,но е хубаво да се констатира от човек който разбира,защото може ССС-то да е.

Потребител
Аватар
Кара: ///M6 E64 II V10 5.0 Convertible
Мечтае да кара: Lamborgini Aventador

Мнение от P333SHO » 09 Май 2015, 23:30

Първо пробвах с навигационния модул,не се оправи, после блутута и се оправи проблема при мен.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu

Мнение от E30_DK » 11 Май 2015, 13:10

E30_DK написа:Колеги, да си споделя и аз проблема с навигацията... колата е с нави про. и й сложих карта от 2015г. Всичко тръгна, работи идеално, но след като бях оставил колата на слънце за 2-3 часа, навигацията вече не четеше диска... изписа, че няма диск и не искаше да го извади. Наложи се да рестартирам модула за да изплюе диска. Днес пак я пробвах сутринта на студена кола - работи идеално, но като се загрее купето и забива.
Всичко останало по ССС модула си работи и никога не прави проблеми... чете си mp3, не прескача или каквото и да е друго.
Имам познат с Е39 с нави МК3 на което му бяха "натегнали" четеца на навито, защото прескачал и така се оправила навигацията... при положение, че при мен на студено работи всичко и винаги си чете mp3, възможно ли е да се оправи моя проблем ако се опитаме да натегнеме четеца или проблема идва от чиповете, които вече здават багажа?

Колеги,
записвах нови дискове DVD+R, DVD-R, но разлика няма... пробвах с диска на едно Е70, който със сигурност работи, но проблема си остава - напече ли се купето и навито изкарва надписа, че не намира DVD-то с картите!!! :(
Намерих тази тема в която се говори за същия проблем и по-надоло в поста с червените букви пише, че проблема е заради развален анти-вибрационен гел на четящото око. Смятам, че има логика и при мен проблема да е същия и искам пробвам да го отстраня, но не знам дали ако взема друг DVD drive и от модул на части няма и той да е същия. Та си мисля дали знаете някой електричарски сервиз(в София), в който да могат да ми помогнат за този анти-вибрационен гел?
п.п. ...за варианта с чисто нов DVD drive и аз се сещам, но по ред причини го отлагам за сега ;)

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 11 Май 2015, 19:14

E30_DK написа:п.п. ...за варианта с чисто нов DVD drive и аз се сещам, но по ред причини го отлагам за сега ;)

Карате Е60-тки а нямате 120-130 лв. за нова механика ?!?
Аз и на Е39-ката и на двете ми Е46-ци съм си сложил нови механики .......
Верно сте гоУеми :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: BMW E60

Мнение от cvetochek » 03 Юни 2015, 9:50

Здравейте!Много полезна информация,благодаря за което.Имам Е60 3д,2005г. и при мен ми спря i drive.Преди 2 години ми изолираха блутута заради отечка на ток и си мисля,че е ССС модула.Днес ще я оставя при Бова и утре ще разбера точно какъв е проблема.Съмнявам се да е акумулатора,защото пали от половин врътка.Звънях на Софтелектроник и цената за ремонт е 500 лв(но само 6 месеца гаранция),което е по добре от ново в Бова обявиха ми цена от 1400-1800 лева.Гледам в ebay такива модули по 77 $ и си мисля за такъв да си поръчам.Някой взимал ли е от сайта и слагал ли е такъв?Благодаря предварително за отговора.

Потребител
Аватар
Кара: BMW E60

Мнение от cvetochek » 03 Юни 2015, 19:04

Здравейте отново,проверката в Бова е с резултат-ССС модула е заминал и ми го предлагат на цена 1250 лв,заминал е и MPM модула който ми го предлагат на 270 лв.Ще ми направят и отстъпка 10%.Цената е ок,забравих само да питам колко ще струва самото слагане,като им знам цените ще е около 200-300 лв.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от rafa224 » 04 Юни 2015, 8:26

cvetochek написа:Здравейте отново,проверката в Бова е с резултат-ССС модула е заминал и ми го предлагат на цена 1250 лв,заминал е и MPM модула който ми го предлагат на 270 лв.Ще ми направят и отстъпка 10%.Цената е ок,забравих само да питам колко ще струва самото слагане,като им знам цените ще е около 200-300 лв.

А защо не вземеш втора употреба? Вече има доста ССС модули. Даже се замислих, че не съм чувал Е70 да имат проблем с модула. Може да са отстранени първоначалните проблеми при него. Ако си вземеш модул от Е70, Е71 и сложиш твоя панел.

Legendary
Аватар
Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX

Мнение от MadChicken » 04 Юни 2015, 9:05

Нито корпуса, нито софтуера са еднакви, така че съвсем не е "взимаш и слагаш" работата.
Only dead fish follow the stream...

ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA
Мечтае да кара: на nordschleife

Мнение от Trixster » 05 Юни 2015, 13:35

А за тези пари съм сигурен, че може и CIC да се намери, което си е доста по-добре.

Sent from my iPhone using Tapatalk
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от rafa224 » 05 Юни 2015, 14:29

Trixster написа:А за тези пари съм сигурен, че може и CIC да се намери, което си е доста по-добре.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Аз вече мога да потвърдя, че е доста по- добре с CIC :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от PROMPT » 05 Юни 2015, 16:46

Колега @cvetochek, случайно имам останал излишен един MPM модул, мога да ти го дам евтино, при интерес прати лично, за подробности!

Относно CCC модула, те съветвам да се насочиш към фейсов такъв, твърди се, че били по безпроблемни!
Доколкото ми е известно обаче е необходимо да се сменят и врътките, за климатроника заедно с декоративната пластмаса отгоре. Така че е желателно, да си осигуриш и тях.
Относно монтажа и демонтажа - същият е елементарен.
Относно програмирането - потърси подходящ човек, за да го направи като хората.
На псевдо майстори и разбирачи съм се нагледал и наплащал. Не слушай приказките, а гледай отзивите, за да не береш после и ти като мен ядове.
Успех!

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61