Сега пък друго двайсе - Бригада - Емиграция

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 21 Ное 2006, 16:55

като човек прочете какво сте написали и едно му става ясно - че всичко е относително и си зависи от куп неща и фазата на луната...

затова - иди виж за какво става въпрос и си прецени сам за себе си. америка не е за всички, но никой който е отишъл със желанието да работи не го е върнала- може да му се е озъбила- но върнала не... връщането си е твое решение.

опитай се да бъдеш във щат по крайбрежието - защото там е по-цивилизовано.. ако не можеш да бъдеш по крайбрежието - поне гледай да си в северната част на америка (от столицата - нагоре).

какво ще загубиш и спечелиш? това никой не може да ти го каже защото само ти можеш да наложиш америката върху твоя си личностен шаблон и да видиш как изглежда.

млад си, сега ти е времето да се фърляш в неща с главата напред.

успех.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 21 Ное 2006, 17:04

absix написа:
vicho написа:Конкретно към Абсикс - подари ми е46-цата и аз ще викам, че по-добро място от БГ няма. Не си мисли, че пиша това с лоши мисли, напротив, евала, че караш тая хубава кола, пич си, искарал си парите - твоя е, браво, ама аз немога. В такъв случай - камшика и USA.

Няма не мога, има не искам :) С желание всичко се постига!
BMW///M-ma6inata написа:Мисленето ти е изкривено бате там е проблема, не е така че няма възможности тук, просто бачкане и хъс трябва, тва си е мое мнение.

Напълно споделям твоето мнение!
А и в крайна сметка всеки прави това, което сметне за най-добре. Просто споделям скромното си мнение.
ПС: И аз се занимавам с компютри и точно те ми купиха аватара (а не татко).

И ти си прав...
Явно толкова до там ми стигат възможностите, т.е. почти до никъде. Факт е обаче, че там с бачкане, ще имам повече, никой неможе да го отрече.

alx написа:като човек прочете какво сте написали и едно му става ясно - че всичко е относително и си зависи от куп неща и фазата на луната...

затова - иди виж за какво става въпрос и си прецени сам за себе си. америка не е за всички, но никой който е отишъл със желанието да работи не го е върнала- може да му се е озъбила- но върнала не... връщането си е твое решение.

опитай се да бъдеш във щат по крайбрежието - защото там е по-цивилизовано.. ако не можеш да бъдеш по крайбрежието - поне гледай да си в северната част на америка (от столицата - нагоре).

какво ще загубиш и спечелиш? това никой не може да ти го каже защото само ти можеш да наложиш америката върху твоя си личностен шаблон и да видиш как изглежда.

млад си, сега ти е времето да се фърляш в неща с главата напред.

успех.

БЕЗКРАЙНО БЛАГОДАРЯ за това мнение. :bowdown:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 21 Ное 2006, 17:08

Алекс, ще дам пак примера с брат ми. Той се хвърли напред с главата. Остави тук всичко и отиде без нищо. Нямам представа какво е положението му в момента, предполагам над задоволително - след като от 4 години не се е прибирал. Точно това ме дразни най-много, че забравяш от къде ти тръгнал. Това е нещо, което винаги трябва да остане в главата ти, да се отнасяш с нужната доза уважение - в случая ОГРОМНО уважение. Супер много хора забравят от къде са тръгнали, гледат само къде са и накъде отиват - това не ми допада НИКАК. :idea:
Изображение

Му му мух мули, майкоууу!
Аватар

Мнение от absix » 21 Ное 2006, 17:14

vicho написа:Факт е обаче, че там с бачкане, ще имам повече, никой неможе да го отрече.

Абсолютно никой не може да ти го гарантира това, в никакъв случай не мисли, че е сигруно. Можеш да се сцепваш от работа и да си на същото положение както и тук в родината. Успеха никъде не е гарантиран.

Друг е въпроса как ще се чувстваш там и как тук :arrow:

Всъщност, каквото и да решиш, искренно ти пожелавам успех и ГОРЕ ГЛАВАТА!

Фюрера
Аватар

Мнение от sieg » 21 Ное 2006, 17:19

Там сигурно ще си по-добре, защото началното ниво им е по-добро, но и бачкането им е друго. Все си мисля, че ако тук бачкаш, както там, пак ще си добре, ако не и по-добре, щото на нас ни е ясно какво ни се върти в главата... направи си сметка какви пари са ти цигарите и алкохола там, кафето и т.н.
ако тук взимаш 1000 лв, няма ли да ти е добре?
жена и кола не въртят ли задница, не ми ги фали...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 21 Ное 2006, 17:27

sieg написа:Там сигурно ще си по-добре, защото началното ниво им е по-добро, но и бачкането им е друго. Все си мисля, че ако тук бачкаш, както там, пак ще си добре, ако не и по-добре, щото на нас ни е ясно какво ни се върти в главата... направи си сметка какви пари са ти цигарите и алкохола там, кафето и т.н.

Точно това имах впредвид, началното им ниво е много по-добро, а не както тука да бачкам 4ри месеца без вземам пари, а работа вършех, не е като да съм седял.

Сметка съм си направил много добре. Не пия. Не пуша. Кафета пия - признавам си :uups: Ама мога и без тях.

С 1000 лв. - хмммм има вероятност да ми е по-добре, само, че с тая работа, която я работя за момента - 1000лв. са като мит или евентуално след 3-4 години.

Сигурно си е мой проблема, че искам прекалено много за тази възраст, но какво да направя, такъв съм си. Надявам се с това, което искарам там (на няколко пъти) да имам поне някакъв старт. Колкото и да е малък той. И все пак, ако се върна, ще ида пак, почти съм сигурен.

А да и не на последно място, трябва да завърша това образование, което съм започнал. Нали?! :) Въпреки, че ми се върти в главата, ако имам възможност да запиша някакав колеж там - това да направя.

Ще поживеем, ще видим.

Според мен Алекс го каза изключително точно.

п.с. Още веднъж благодаря на всички за мненията - от полза ще са, определено ;)
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 21 Ное 2006, 17:29

подсети ме на ЕКО-то да ти дам някои hint-ове да не спамиме тука че е бездънна тая тема :)

Фюрера
Аватар

Мнение от sieg » 21 Ное 2006, 17:29

vicho написа:
sieg написа:Там сигурно ще си по-добре, защото началното ниво им е по-добро, но и бачкането им е друго. Все си мисля, че ако тук бачкаш, както там, пак ще си добре, ако не и по-добре, щото на нас ни е ясно какво ни се върти в главата... направи си сметка какви пари са ти цигарите и алкохола там, кафето и т.н.

Точно това имах впредвид, началното им ниво е много по-добро, а не както тука да бачкам 4ри месеца без вземам пари, а работа вършех, не е като да съм седял.

Сметка съм си направил много добре. Не пия. Не пуша. Кафета пия - признавам си :uups: Ама мога и без тях.

С 1000 лв. - хмммм има вероятност да ми е по-добре, само, че с тая работа, която я работя за момента - 1000лв. са като мит или евентуално след 3-4 години.

Сигурно си е мой проблема, че искам прекалено много за тази възраст, но какво да направя, такъв съм си. Надявам се с това, което искарам там (на няколко пъти) да имам поне някакъв старт. Колкото и да е малък той. И все пак, ако се върна, ще ида пак, почти съм сигурен.

А да и не на последно място, трябва да завърша това образование, което съм започнал. Нали?! :) Въпреки, че ми се върти в главата, ако имам възможност да запиша някакав колеж там - това да направя.

Ще поживеем, ще видим.

Според мен Алекс го каза изключително точно.

п.с. Още веднъж благодаря на всички за мненията - от полза ще са, определено ;)

да учиш там забрави - скъпо, не можеш да издеяниш и на това и на онова... по-добре ходи поспечели парички с много раобта, върни се и тук завърши... после ако искаш пак отиди с дипломата...
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 21 Ное 2006, 17:31

Май досега най-балансирано мнение изказа досега Alx,за разлика от мен и вси4ки останали,но аз просто се впрягам яко на тази тема! на колегата дето казва че "няма не мога ,а има не искам",евала,ама е малко субективно като изказване,не съди само по себе си,а и тази кола която караш,си мисля че щеше да е още по-хубава и по-нова,ако работеше същото в по-богата страна.. Само за пример- Е46 и А3 са коли,което всяко пишлеме на по 18 години в испания може да кара,било то и на лизинг, а пък,колегите съфорумци които са в Щатите,да са живи и здрави,евала, виждам че карат далеч по-нови и хубави от пове4ето от нас,може би пак на лизинг,ама тука и тва не е опция,нали... Ще ви кажа едно впечатление-един път човек емигрира ли,почти винаги търси начин да излезе пак,не съдя само по себе си ,а по много други..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 21 Ное 2006, 17:36

t0sh написа:...че е бездънна тая тема :)

верно си е...
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stoyan7777 » 21 Ное 2006, 18:12

BMW///M-ma6inata написа:Мисленето ти е изкривено бате там е проблема, не е така че няма възможности тук, просто бачкане и хъс трябва, тва си е мое мнение.

А и в крайна сметка всеки прави това, което сметне за най-добре. Просто споделям скромното си мнение.

Според мен мнението ви е много относително. Това, че някой се е махнал от Б-я не значи, че я е предал. Аз дин ден се прибирам, защо, защото тук не е родината ми. Но ще го направя когато видя, че има ПОНЕ МАЛКО бъдеще в България. Не съм оставил родината си защото не съм искал да направя нещо там, а защото не съм могъл-абсикс. Може ли да имаш магазин и бизнесът ти да върви, а един ден някой дебил с формата на четрокрил гардероб да дойде и да заплаши теб и семейството ти. Да ти каже, че трябва да затваряш защото на 2 крачки от тебе шефът му има същия бизнес ама не върви. И проблемът не е сплашването...А до кога трябваше да оправяме счупени прозорци, разбити врати, коли? И това е само един пример от нещото което ме тласнало от Б-я за сега.
Така че момчета не казвайте, че тези които се махат от Б-я имат изкривено мислене, че не им пука за родината или пък не са достатъчно упорити!
В много шибана тема почна да се превръща[/quote]

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gyrate » 21 Ное 2006, 18:15

интересно защото аз си се връщам след една година за дълго па да видим какво можем да направим и у нас... нещо ме зове..

ама тука ще ти кажа едно нещо.. ако нямаш гражданство, ще си един мръсен копач цял живот.

това си е. ако това ти се харесва. еми добре. но според мен, можеш да си копаш на много други места.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gyrate » 21 Ное 2006, 18:44

evans написа:И аз съм на тая вълна,утре даже отивам да си подавам документите.Сега: може да кандидатстваш за два вида визи,първата е j-1 виза,при нея трябва да си студент,четири месеца престой+един за туризъм,но ако се уговориш,може да го използваш за работа.Също така с тая виза може да работиш и на две места.Относно намиране на работа,може фирмата при която кандидатстваш да ти намери работа,може и ти да си търсиш,но според мен ако ти е за първа година,по хубаво си плати 200$ и си замини с готова работа,защото си е малко стресиращо.Втората виза Н2В,при нея не е задължително да си студент,харесваш си работа,идва работодателя в София,прави ти интервюто и ти казва да ли ставаш.Най- важното нещо е интервюто в посолството :roll: трябва да ги убедиш,че искаш да се върнеш и нямаш намерение да имигрираш.Казваш че имаш сериозна приятелка и много я обичаш, и ги гледаш в очите,защото ще си помислят че нещо криещ-ок.Другото нещо е,няма да казваш че отиваш за мангизи,просто думата пари я забравяш,за това късат 100%казваш прост,че отиваш да се запознаеш с нови хора и техният начин на живот.Като си търсиш работа,недей се бута в големите градове,много е скъпо и можеш да се върнеш без пари.
Това е което знам,но и аз ще кандидатствам за първи път и тая инмформация съм я събирал от колеги,дано да ти е полезна

да не ти спукам балончето, но ти нали знаеш как тези H виси се взимат? май не, защото е далеч по сложно, трудно, и скъпо.

Ако имаш H1, тя се счита за емигрантска и ти дава в далечното бъдеще възможности за гражданство.

работодателя трябва да направи петиция за тебе като покаже че имаш дадени умения (тоест колко си умен и с какво образование си). след това DHS те проверяват (отнема около 3-6 месеца), после ако те одобрят и ако има визи ти дават, ако не чакаш (1-2 години) една. А за колко време ще ти я издадът, това си е тяхна работа. Като тази ти изтече, можеш да искаш още една и след това, това е! Значи ако имаш 2 H1 за по 3 години всяка ще си вземеш ресидентство. Но ако имаш друга категория (H2) или H1 за по 2 години, ти не правиш 5 те години и не можеш. И това е, обратно от където си дошъл.

За разлика от другите категории, H са по малко зависими от самото посолство.

Му му мух мули, майкоууу!
Аватар

Мнение от absix » 21 Ное 2006, 18:52

Стояне, всеки има право на лично мнение, нали? Аз споделих това на колегата, ако това те обижда - извинявай.

Също така споделям и твоето мнение, за темата. Много е сложна и до никъде няма да стигнем :)

Фюрера
Аватар

Мнение от sieg » 21 Ное 2006, 19:25

Stoyan7777 написа:

Според мен мнението ви е много относително. Това, че някой се е махнал от Б-я не значи, че я е предал. Аз дин ден се прибирам, защо, защото тук не е родината ми. Но ще го направя когато видя, че има ПОНЕ МАЛКО бъдеще в България. Не съм оставил родината си защото не съм искал да направя нещо там, а защото не съм могъл-абсикс. Може ли да имаш магазин и бизнесът ти да върви, а един ден някой дебил с формата на четрокрил гардероб да дойде и да заплаши теб и семейството ти. Да ти каже, че трябва да затваряш защото на 2 крачки от тебе шефът му има същия бизнес ама не върви. И проблемът не е сплашването...А до кога трябваше да оправяме счупени прозорци, разбити врати, коли? И това е само един пример от нещото което ме тласнало от Б-я за сега.
Така че момчета не казвайте, че тези които се махат от Б-я имат изкривено мислене, че не им пука за родината или пък не са достатъчно упорити!
В много шибана тема почна да се превръща
[/quote]
а ти къде направи магазинче на Запад, искам да знам?
Защото в САЩ и до ден днешен има райони с точно подобни проблеми каквито в България ИМАШЕ преди време.
Или май работиш като луд там, а тук искаше да работиш шеф... аре молим ти се...
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата