Какво да правим, когато започне война?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Какво да правим, ако започне война?

Мнение от steeN » 01 Юни 2015, 13:12

.
Последна промяна steeN на 14 Мар 2022, 22:25, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Какво да правим, ако започне война?

Мнение от bum_bum » 01 Юни 2015, 16:00

Е как може някой да нарече служба в името на родината и то не 15, 20 или 30 години, а някакви си 1.5-2 робство? :kuku:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Какво да правим, ако започне война?

Мнение от steeN » 01 Юни 2015, 16:24

Ама чакай сега... какво значи в името на родината? Ти собственост на държавата ли си? ето втората световна сме били съюзници на Хитлер... това за родината ли е? Не са толкова едностранни нещата както ги изкарвате.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 01 Юни 2015, 17:38

Войника следва заповеди, а не убежденията си. Това, че някой се е съюзил с губещата страна .. :dunno: Собственост на държавата не съм, но една малка част от държавата е моя собственост и аз искам да си я пазя по някакъв начин.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 01 Юни 2015, 18:07

bum_bum написа:Е как може някой да нарече служба в името на родината и то не 15, 20 или 30 години, а някакви си 1.5-2 робство? :kuku:

Например тези от строителни войски !

Мерете си малко приказките като се изказвате за тези дето не са ходили или не подкрепят. /Аз съм ходил преди вас/ Тези дето не им харесва също имат право на мнение .
Щото за мен мамини синчета са тези дето чак в казармата са открили себе си, и благодарение на казармата са се реализирали и т.н
В края на краищата кой в казармата е виждал застреляни около себе си за да е толкова мега подготвен?
И как така при масови сбивания българите ходили в казарма са по 5-6 а джинги-битата са 200 ?

По темата -
Вчера се замислих,как ще реагираме , ако например в някое село се вдигнат 20-30-50 пича и почнат да дялкат "бледолики" ?
Ами никак .
Повечето ще се радват и ще аплодират въпреки, че това са живи човешки същества все пак /формално /.Но ...

За съжаление обратната ситуация е по-вероятна!
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

Слави
Аватар

Мнение от © » 01 Юни 2015, 18:44

Тази вечер ще има заря. Цяла вечност не съм виждал такова нещо. Непременно ще отида, защото ще се върна в детските си години :bowdown:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 01 Юни 2015, 20:22

klintan66 написа:
bum_bum написа:Е как може някой да нарече служба в името на родината и то не 15, 20 или 30 години, а някакви си 1.5-2 робство? :kuku:

Е като си прост и неграмотен циганин или престъпник каквъв друг род войска да те сложат?

klintan66 написа:Щото за мен мамини синчета са тези дето чак в казармата са открили себе си, и благодарение на казармата са се реализирали и т.н

Честно казано през кура ми е какво съм аз за теб.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 01 Юни 2015, 20:39

steeN написа:...армия от роби ....Ама чакай сега... какво значи в името на родината? Ти собственост на държавата ли си?

Зверски са те филмирали :mrgreen: .... ако последваш тази логика докрай, ще се изправиш пред проблема, че и самата държава е институция, която противоречи на комерсиалните ти "нужди". Което веднага те поставя в конфликт с реалността, защото човекът и неговите ценности и морал от хилядолетия съществуват в държавата и обществото и не извън нея и него. В случая темата не е "казарма" ама понеже засяга въпросът за необходимостта от национална армия, която е основана на задължението всеки гражданин да е в състояние да защити отечеството си- та това значи в името на родината. Знам, че за някои това звучи архаично, но човекът по това се различава от животното, че не гледа моментната изгода в случая, а мисли в перспектива... :D
Общо взето темата пак хвана в нормалната посока .... :mhihi: С умело провиране в шубраците и точна стрелба, ставаш ловец или сървайвър, а не войник та не виждам що тряа да спорим...
Ubi dubium, ibi libertas

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мноого черно Е28

Мнение от BRAAT » 01 Юни 2015, 20:44

Малко по-напред писах за Кипър и оборудването. Въоражени са в момента с G3A4

ag3k.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
SHARK-а му е майката!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hell's angel » 01 Юни 2015, 20:49

bum_bum написа:
klintan66 написа:

Е като си прост и неграмотен циганин или престъпник каквъв друг род войска да те сложат?

Ха роби били, ядат три пъти на ден, спят в бели чаршафи и ходят три пъти в седмицата на баня. Имахме една 6 рота дето бяха всичките тъмно сини та разправяха , че било по-хубаво от у тях ... Най-малкото с нещо са били полезни - сега само цоцат... :dunno:
Ubi dubium, ibi libertas

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 01 Юни 2015, 20:58

Сега ако пак отворят КЕЧ и ЖП войски , тия с лилавите джуки сами по желание ще постъпват там :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 01 Юни 2015, 21:08

hell's angel написа:
steeN написа:...армия от роби ....Ама чакай сега... какво значи в името на родината? Ти собственост на държавата ли си?

Зверски са те филмирали :mrgreen: .... ако последваш тази логика докрай, ще се изправиш пред проблема, че и самата държава е институция, която противоречи на комерсиалните ти "нужди". Което веднага те поставя в конфликт с реалността, защото човекът и неговите ценности и морал от хилядолетия съществуват в държавата и обществото и не извън нея и него. В случая темата не е "казарма" ама понеже засяга въпросът за необходимостта от национална армия, която е основана на задължението всеки гражданин да е в състояние да защити отечеството си- та това значи в името на родината. Знам, че за някои това звучи архаично, но човекът по това се различава от животното, че не гледа моментната изгода в случая, а мисли в перспектива... :D
Общо взето темата пак хвана в нормалната посока .... :mhihi: С умело провиране в шубраците и точна стрелба, ставаш ловец или сървайвър, а не войник та не виждам що тряа да спорим...

За мен основната роля на държавата е, като плащаме данъци да ни осигури... съд, армия и полиция. Т.е. един вид тя е там именно да предпазва отделния човек от насилие идващо от трети страни (било то други държави или хора)... Държавата не съществува с някаква самоцел да упражнява насилие върху гражданите си. Необходимостта от национална армия никой не я отрича. Това обаче не те прави собственост на държавата в лицето на една безкрайно растяща шайка политици и олиграси, които си измислят всякакъв предтекст да управляват живота ти... За много по-съществени неща става въпрос тука от пари.

Родина и държава, ако ти поставяш знак за равенство...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hell's angel » 01 Юни 2015, 21:50

Ми то по време на война, къв знак за равенство :mrgreen: ... Собственост на държавата... държавата, да упражнява насилие върху гражданите си... :kuku: Ся ти мен ли убеждаваш в нещо с тва преекспониране или себе си ? :mhihi:
Ubi dubium, ibi libertas

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 01 Юни 2015, 22:03

bum_bum написа:Защо три месеца или шест месеца, а не две години примерно? Всеки пубер писка, че му ограбили времето и някакви такива. Кой от вас стана милионер от 18 до 20 години, кой направи кариера в тия две години, въобще кой направи нещо съществено в живота си между 18 и 20? Сигурно има и такива, още повече тук във форума на милионерите бизнесмени, но масово тези години са напълно пропиляни така или иначе.

А те влизат да учат специалности, които не ги интересуват и по които няма да работят. Преписват като олигофрени по изпитите и излизат тотално неподготвени дори за специалността, която няма да работят в бъдеще, защото е тотално неконвертируема на пазара на труда. После има и претенции, че 1000лв стартово са му малко или с дипломката в джобчето отива да мие коли или да реди щандове в Кауфланд. А видиш ли времето в казармата му било изгубено. В казармата също можеш да пиеш всяка нощ или поне след първите 6 месеца, ако си на 18 или 24 месеца служба, тъй че не виждам нищо изгубено. Вместо да преписваш по изпити и да не научиш нищо все ще подочуеш нещо интересно от всичките занятия, които се водят там. Я ще научиш морза (ако още се ползва, нямам идея), я ще започнеш да можеш да избягаш 5-10км без да ти падне белия дроб, я ще се научиш да правиш поне едни 5-10 набирания. :dunno:

Аз в казармата за пръв път направих някакво физическо усилие при положение, че до тогава и в час по физическо не бях влизал. От тоя ден натам до ден днешен не съм спирал нещо да тренирам кажи-речи всеки ден. Пак там проумях, че всичкото това време, което ми е свободно е всъщност пропиляно и си взех едни граматики та се захванах да уча английски. До уволнението може да се каже, че си говорех кажи-речи свободно. Все ползи за които прекараното там време е твърде малка цена дори. А колкото дали държавата има пари.. може би е възможно да спрем да храним няколко милиона циганина за да храним сто-двеста хилядна армия.

казармата на какво може да те научи, което наистина да ти е полезно (не да се окопаваш в кал или да стоиш 15 часа като невменяем насред гората)? ама не отговаряйте с "ако", ако има много (както някой казваше :mhihi: )
приеми, че за много талантливи и умни хора, казармата е просто загуба на време.
не ме разбирайте погрешно, аз нямам против казармата, но не трябва да е задължителна.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 01 Юни 2015, 22:23

Аз дадох примери какво на мен ми се е случило, което по-късно в живота ми ми е било от полза. Но и не виждам защо трябва да гледаме каква ще ни е ползата от пребиваването там. Това е задължение, данък или както щеш го наречи към родината- да се научиш да я пазиш.

Ако си много умен и много талантлив вероятно да, ще изгубиш време. Но и умните и талантливите имат задължения към страната си така, както всички останали. А и те са колко.. 1%?

steeN написа:Държавата не съществува с някаква самоцел да упражнява насилие върху гражданите си.

Не е самоцел, но е факт. Именно за това има тоя огромен репресивен апарат. За да те накара да спазваш определени задължения, които ти не искаш и ако откажеш да те смачка. Я се отнеси небрежно към данъчните си задължения за да видиш тогава кво се казва насилие. Казармата ще ти се види като детски лагер, ако задлъжнееш на държавата с едни 5-10к да речем. Каква е разликата между данъчното задължение и военната повинност? Че ти прекарваш много повече години от живота си (около 50%) за да изкарваш пари, които държавата ти взима от жалките 1-2 години, които те е страх да престоиш в казармата. :dunno:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата