Залепнали(блокирали) спирачки след дълъг престой

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Peugeot 307 HDI

Залепнали(блокирали) спирачки след дълъг престой

Мнение от Kambe » 29 Май 2015, 9:47

Здравейте, имам следния проблем. Измих и заключих колата в гаража преди 5 месеца тъй като работя в Англия. Сега се върнах инцидентно и реших да продам колата, но установих ,че спирачките на задно ляво колело са блокирали... Какъв е варианта да ги раздвижа ? Вариант с чукове и т.н мн мн не ме устройват. Някой имал ли е подобен проблем ?
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 413
Мечтае да кара: 628CSI

Re: Залепнали(блокирали) спирачки след дълъг престой

Мнение от Haddess » 29 Май 2015, 10:23

Kambe написа:Здравейте, имам следния проблем. Измих и заключих колата в гаража преди 5 месеца тъй като работя в Англия. Сега се върнах инцидентно и реших да продам колата, но установих ,че спирачките на задно ляво колело са блокирали... Какъв е варианта да ги раздвижа ? Вариант с чукове и т.н мн мн не ме устройват. Някой имал ли е подобен проблем ?

Здравей колега, варянта ти е един, сваляш гумата откачаш спирачния апарат от супорта и гледаш проблема къде е, във водачите или в буталото водачите се чистят с финна водна шкурка за буталата си има ремонтни комплекти, гумичките се сменят задължително отвориш ли го веднъж. Надявам се да съм ти помогнал. :bchug: Да бях на изпит щях да ти момогна :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 29 Май 2015, 14:33

E като тръгнеш не се ли раздвижва?
На жената на колата редовно й затягат след дълъг престой (барабани), но като тръгна и се оправят ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kambe » 29 Май 2015, 16:16

liloff написа:E като тръгнеш не се ли раздвижва?
На жената на колата редовно й затягат след дълъг престой (барабани), но като тръгна и се оправят ;)

Миналата година тръгнах и се оправиха , но тази година явно е по-сериозно положението :shock: страх ме е за съединителя , че е нов :roll:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 29 Май 2015, 17:13

Проблема е в накладките. Залепват за диска. Развърти апаратите и ги почукни посока надолу или навън от диска, та да се плъзнат и да се отлепят.
П.С.
Случвало ми се е същото с едно старо Скорпио дето беше стояло навън около 2 години. На собствен ход не иска. Пробвахме да я дръпнем колата назад, гумите се влачеха. После скъсахме въжето и изпекохме съединителя на дърпащата королка :mhihi: На другия ден с инструменти, свалих гумите, развих апаратите, малко съветване с чука и после събрах цирка. Нямаше нужда да се ревизират спирачните апарати. Просто слепват дисковете и накладките.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kambe » 29 Май 2015, 19:13

И аз мисля , че няма смисъл от ревизия, защото колата се поддържа в перфектно състояние и точно месец преди да я спра минах тех. преглед.. Грешката ми най-вероятно е била , че съм я спрял веднага след автомивката , което е предизвикало залепването :lol: Задна дясна се отлепи и се вижда отпечатана от ръжда накладка върху диска :mrgreen:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kambe » 31 Май 2015, 19:31

проблема е оправен, вдигане на крик и леко даване на газ на 1-ва , колата е без шпер ;) ;)
Изображение
Изображение

Назад към E36