Какво да правим, когато започне война?
Модератор: Общи модератори
- VIKING_WARRIOR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: AMG 560SEC WB 1990
- Мечтае да кара: ... като горното,ама ново...
- Детайли за колата: This AMG is a very special car in so many ways, the fact that this AMG is an authentic AMG Germany with proof of origin that the M117 / 9 motor was first developed in Germany not Japan. It is an AMG 6.0 DOHC wide body which is one of the most desirable and rarest cars in today's car collection market. The car was built during the final year of the AMG ERA during the merge with Mercedes Benz. This car is also equipped with the rarest engine AMG has ever built which is the M117-9 6.0 32v. There was a very limited number of these authentic AMG engines built in Germany and I would I estimate roughly around 5 or 6.
Re: Какво да правим, ако започне война?
Ами нещо от сорта. Май май си прав. Полудя само ми отваря работа да трия и поправям постове. От Тапата е предполагам. ;(
Sent from my iPhone 6 Plus 128GB using Tapatalk
Sent from my iPhone 6 Plus 128GB using Tapatalk
Dream as if you 'll live forever, live as if you'll die today.
- BRAAT
- младши ентусиаст
-
- Кара: мноого черно Е28
Определено полезна тема. И все пак, дано да не ни се налага 
Искам да споделя, че в Кипър(в момента съм на гурбет тук) Наборната служба си е задължителна и е 2 години за всеки.Имам предвид дори и да се запишеш висше образование, неможеш да избягаш, преди него минаваш 2 години служба и тогава
Другото е, че всеки войник, който се уволнява, пълното му бойно снаражение си го прибира у дома
.Тъй като не разбирам от оръжия, ще излъжа какви са им точно. Но на 90% изглеждат като калашников(вярвам че е някакъв американски еквивалент) Ходил съм в казарма и съм стрелял с калашников, та не е такова тяхното оръжие.
Това което ми показа един познат бе оръжието, една раница окомплектована с 5 пълнителя заредени, аптечка, нож, окомплектовка за палене на огън, 2 броя консерви храна,военни дрехи,дори и бинокъли. Имаше 2 броя и ми подари единия
И отделно един голям сак,брезентов. Там незнам, какво имаше.
Между другото всяка година ходят по 2 или 3 пъти запас по 5 дена.Като се почне още на следващата година след уволнението, но до кога точно ще ви излъжа. Говорил съм с хора,които са над 55 годишни и ходят запас. Просто им свалям шапка в това отношение

Искам да споделя, че в Кипър(в момента съм на гурбет тук) Наборната служба си е задължителна и е 2 години за всеки.Имам предвид дори и да се запишеш висше образование, неможеш да избягаш, преди него минаваш 2 години служба и тогава

Другото е, че всеки войник, който се уволнява, пълното му бойно снаражение си го прибира у дома

Това което ми показа един познат бе оръжието, една раница окомплектована с 5 пълнителя заредени, аптечка, нож, окомплектовка за палене на огън, 2 броя консерви храна,военни дрехи,дори и бинокъли. Имаше 2 броя и ми подари единия

Между другото всяка година ходят по 2 или 3 пъти запас по 5 дена.Като се почне още на следващата година след уволнението, но до кога точно ще ви излъжа. Говорил съм с хора,които са над 55 годишни и ходят запас. Просто им свалям шапка в това отношение

SHARK-а му е майката!!!
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Jordana написа:.Движенито по пресечена местност е 3-5 км час и то ако не носите багаж .
Сега като каза и се сетих за норматива. Аз ги скатавах тия извращения, щото ВВС - то са мързеливи

Ubi dubium, ibi libertas
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
BRAAT написа:Определено полезна тема. И все пак, дано да не ни се налага
Искам да споделя, че в Кипър(в момента съм на гурбет тук) Наборната служба си е задължителна и е 2 години за всеки.Имам предвид дори и да се запишеш висше образование, неможеш да избягаш, преди него минаваш 2 години служба и тогава![]()
Другото е, че всеки войник, който се уволнява, пълното му бойно снаражение си го прибира у дома.Тъй като не разбирам от оръжия, ще излъжа какви са им точно. Но на 90% изглеждат като калашников(вярвам че е някакъв американски еквивалент) Ходил съм в казарма и съм стрелял с калашников, та не е такова тяхното оръжие.
Това което ми показа един познат бе оръжието, една раница окомплектована с 5 пълнителя заредени, аптечка, нож, окомплектовка за палене на огън, 2 броя консерви храна,военни дрехи,дори и бинокъли. Имаше 2 броя и ми подари единияИ отделно един голям сак,брезентов. Там незнам, какво имаше.
Що не им предложш да си махнат наборната служба , съберат оръжието и да премахнат загражденията с турция , както сме ние в момента ?
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
щото не са членове на НАТО 

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- BRAAT
- младши ентусиаст
-
- Кара: мноого черно Е28
Jordana написа:BRAAT написа:Определено полезна тема. И все пак, дано да не ни се налага
Искам да споделя, че в Кипър(в момента съм на гурбет тук) Наборната служба си е задължителна и е 2 години за всеки.Имам предвид дори и да се запишеш висше образование, неможеш да избягаш, преди него минаваш 2 години служба и тогава![]()
Другото е, че всеки войник, който се уволнява, пълното му бойно снаражение си го прибира у дома.Тъй като не разбирам от оръжия, ще излъжа какви са им точно. Но на 90% изглеждат като калашников(вярвам че е някакъв американски еквивалент) Ходил съм в казарма и съм стрелял с калашников, та не е такова тяхното оръжие.
Това което ми показа един познат бе оръжието, една раница окомплектована с 5 пълнителя заредени, аптечка, нож, окомплектовка за палене на огън, 2 броя консерви храна,военни дрехи,дори и бинокъли. Имаше 2 броя и ми подари единияИ отделно един голям сак,брезентов. Там незнам, какво имаше.
Що не им предложш да си махнат наборната служба , съберат оръжието и да премахнат загражденията с турция , както сме ние в момента ?

Тях не ги е е*ал луд, че да се разоражат и да си свалят сами гащите.
SHARK-а му е майката!!!
- grayscale
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i touring '96
BMW_POWER написа:steeN написа:
Това е тунингован "Шърман". Екипажът е заварил листове от немски танк, с надежда да оцелее.
Може би, не е зле намалим руските сайтове и да не преписваме директно. Все пак отдолу пише, че е тестово натоварване на машината и съм склонен да вярвам, гледайки геометрията на тежестите и заводски заварените уши за товаро-разтоварване.
По темата - горе-долу първата световна война продължава 4 години, втората такава е 6 години, гражданските в Югославия също не са за по седмица-две. В този ред на мисли мненията за джобното ножче(от скъпите) и солетите ме респектираха дълбоко.
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
steeN написа:щото не са членове на НАТО
С'а ние като членове, трЕва ли да пазим шиптърите от сърбите и макетата ? Не че нещо ама си е сценарий, баш по темата

Ubi dubium, ibi libertas
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Само някои от тях оцеляха ...а Вие ? 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
hell's angel написа:steeN написа:щото не са членове на НАТО
С'а ние като членове, трЕва ли да пазим шиптърите от сърбите и макетата ? Не че нещо ама си е сценарий, баш по темата
Интересен въпрос поставяш, но реалния сценарии е албанците да нападнат сърбите/македонците... обратното е доста трудно да се случи предвид членството в НАТО. Което е не по-малко завързано. От тая гледна точка е добре да бъдат приети в ЕС Сърбия и Македония... но от икономическа, изобщо

п.с. в същност при нас това беше положително според мен... щото сме в НАТО и ЕС само заради геополитически причини. ти яма да си съгласен, че е положително и така

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
Ножчето с мултитула не е за да се биеш с него, а за да се справящ лесно с дребните неща от живота. Както написах оръжието не съм го описал, но някой каза че то е най-големия разход. Това обикновено не е вярно, най-големия разход са мунициите.
Уреди за нощно виждане вече има на цени под 400лв., достатъчни да можеш да се придвижваш нощем без фарове, фенерчета и без да включваш подсветката на уреда.
Бронежилетки клас 3А български има за около 400-450лв., за скрито носене. Не стават за сериозни бойни действия, за тях трябват такива с бронеплочи. В ebay има доста варианти, ако имате някой ваш човек от САЩ или Англия, може да Ви купи и изпрати доста добри неща.
Който не може да си позволи джипка, кара каквото има, ако може и до където може. Нататък пеш.
Радиостанция може и втора ръка, батерии нови.
Войната винаги е била скъпа. А когато почне става ужасно скъпа. Който няма лев дали е война или не, винаги е прецакан, но на война става пушечно месо. Както казах, гледайте да сте в някое военно образувание, сами сте твърде лесна мишена дори и да сте се сверли в килера на баба си на село или в дън гора. Можете да се дооборудвате и от плючката си. Ако сте добре въоръжени и силни, може да минете и със сила през КПП-тата. Можете да си набавяте и провизии от скаталите се. Ако имате доктори в групата Ви, ще можете да разчитате и на медицинска помощ, иначе и да имате турникети и т.н. ако нямате идея как се използват не вършат много работа. В общи линии в личния Ви пакет трябва да само неща, който знаете как да използвате. Иначе носите излишна тежест с Вас.
VIKING_WARRIOR: темата не е "трай бабо да не ни срещне мечка, щото ако ни срещне ще ни изяде", а ако ни срещне мечка да не ни хване съвсем по долни гащи.
Колкото и запази от храна и вода да имате, те са крайно число и ще свършат. Ако не са Ви ги взели вече. Като група имате повече шансове, от една страна ако открият огън по Вас, няма да е само срещу един човек и ако не сте първият уцелен може да отвърнете и да спрете атаката или да се изнесете според решението на ръководителя Ви. Ако сте сам, всеки изстрел е само за ВАС, шанса да се спасите клони към нула.
Дори и Вие да не искате да участвате във войната, ужасите от нея няма да Ви подминат. Нито шансовете Ви за оцеляване ще се увеличат. Като цяло освен да почнеш да работиш за общото (оттам и за своето) благо, по-добра опция няма. Дори и ти да не се спасиш, ще помогнеш на други да оцелеят.
Уреди за нощно виждане вече има на цени под 400лв., достатъчни да можеш да се придвижваш нощем без фарове, фенерчета и без да включваш подсветката на уреда.
Бронежилетки клас 3А български има за около 400-450лв., за скрито носене. Не стават за сериозни бойни действия, за тях трябват такива с бронеплочи. В ebay има доста варианти, ако имате някой ваш човек от САЩ или Англия, може да Ви купи и изпрати доста добри неща.
Който не може да си позволи джипка, кара каквото има, ако може и до където може. Нататък пеш.
Радиостанция може и втора ръка, батерии нови.
Войната винаги е била скъпа. А когато почне става ужасно скъпа. Който няма лев дали е война или не, винаги е прецакан, но на война става пушечно месо. Както казах, гледайте да сте в някое военно образувание, сами сте твърде лесна мишена дори и да сте се сверли в килера на баба си на село или в дън гора. Можете да се дооборудвате и от плючката си. Ако сте добре въоръжени и силни, може да минете и със сила през КПП-тата. Можете да си набавяте и провизии от скаталите се. Ако имате доктори в групата Ви, ще можете да разчитате и на медицинска помощ, иначе и да имате турникети и т.н. ако нямате идея как се използват не вършат много работа. В общи линии в личния Ви пакет трябва да само неща, който знаете как да използвате. Иначе носите излишна тежест с Вас.
VIKING_WARRIOR: темата не е "трай бабо да не ни срещне мечка, щото ако ни срещне ще ни изяде", а ако ни срещне мечка да не ни хване съвсем по долни гащи.
Колкото и запази от храна и вода да имате, те са крайно число и ще свършат. Ако не са Ви ги взели вече. Като група имате повече шансове, от една страна ако открият огън по Вас, няма да е само срещу един човек и ако не сте първият уцелен може да отвърнете и да спрете атаката или да се изнесете според решението на ръководителя Ви. Ако сте сам, всеки изстрел е само за ВАС, шанса да се спасите клони към нула.
Дори и Вие да не искате да участвате във войната, ужасите от нея няма да Ви подминат. Нито шансовете Ви за оцеляване ще се увеличат. Като цяло освен да почнеш да работиш за общото (оттам и за своето) благо, по-добра опция няма. Дори и ти да не се спасиш, ще помогнеш на други да оцелеят.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Кфо не ти хареса на колибката,че не е боядисана камуфлажно лиquad написа:Bogat-Beden: "нещо подходящо" - имаш добро чувство за хумор

Казваш друго си е да се опнеш на полянката и да завъртиш едно агне по хайдушки

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
от Bogat-Beden » 29 Май 2015, 15:19
quad написа:Bogat-Beden: "нещо подходящо" - имаш добро чувство за хумор
Кфо не ти хареса на колибката,че не е боядисана камуфлажно ли
Колибката изисква канализационна система и ВИК вързани към нея. Изисква и специален кран за да я преместиш. Набива се на очи отдалече, дори обикновен Макаров ще я направи на решето двустранно. Лятото може и да успееш да си захраниш лаптопа и радиото от панелите и перката, но зимата дори изолацията няма да помогне да си пукнеш от студ. Тази колибка е направена за кеф, не е за нашите студове, снимките "на края на света" са само рекламни. Иначе благинките звучат хубаво, ама са използвеми само на специалните къмпинги където имаш възможност да си пуснеш и ток, и вода и има фирми да сменят контейнера с ла*на или да се вържеш към мръсния канал.
quad написа:Bogat-Beden: "нещо подходящо" - имаш добро чувство за хумор
Кфо не ти хареса на колибката,че не е боядисана камуфлажно ли
Колибката изисква канализационна система и ВИК вързани към нея. Изисква и специален кран за да я преместиш. Набива се на очи отдалече, дори обикновен Макаров ще я направи на решето двустранно. Лятото може и да успееш да си захраниш лаптопа и радиото от панелите и перката, но зимата дори изолацията няма да помогне да си пукнеш от студ. Тази колибка е направена за кеф, не е за нашите студове, снимките "на края на света" са само рекламни. Иначе благинките звучат хубаво, ама са използвеми само на специалните къмпинги където имаш възможност да си пуснеш и ток, и вода и има фирми да сменят контейнера с ла*на или да се вържеш към мръсния канал.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
BRAAT написа:Определено полезна тема. И все пак, дано да не ни се налага
В Кипър преди известно врме турците дойдоха и заградиха половината остров като казаха "тва си е наше". И то по-хубавата половина. Всичките хотели отидоха зян, сега са развалини. Преди това не знам дали са имали редовна армия или след това са го въвели, но ако са имали явно не е помогнала. Не, че има и как срещу армия като турската. А и ние си имахме и турците дрисваха като почнем учения по границата, ама минало-свършено.
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
Аз само да попитам от къв зор некой ще стреля по мене като си джиткам тихо кротко и цивилно? А и тези презапасявания са абсолютна глупост, защото в 99.99% от случаите няма да могат да ги опазят. Просто идват батките и си ги взимат. За тва избираш или да си с батките и да те пуцат кой къде те види ама и ти ще пуцаш или да си с мишоците и само ви местят от район на район, където нема бойни действия и там се оформят нещо като бежански лагери ама па никой не те пуца.
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост