Какво да правим, когато започне война?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Какво да правим, ако започне война?

Мнение от mfandakov » 27 Май 2015, 21:46

klintan66 написа:
mfandakov написа:
quad написа:
Истината е, че шансовете ти за оцеляване не са много големи, ако не си поне малко подготвен.

Темата е прекалено дълга, а като цяло бмв-тата се оказват доста неподходящи за подобна ситуация...

Много си прав колега :yes:

Преди 25г в казармите служехме по 27 месеца,имахме,,марш на скок,, по 10км.Да беше си гърч но се научихме на ред и уважение.
За това си мисля че това обучение сега липсва,и сега виждате че Израел взима дори и жените на служба.Но ,,,ние тук сме на някакъв остров в друга галактика,,и при нас няма страшно.Да не забравяме че никой не вярваше че това може да се случи в Украйна.Лека вечер,, и не бягайте не дай си боже ако закипи и тук.
Никой не иска македонците за какво са ни, ами те са ни на далавера пазят албанските недоразумения далече от нас.

Виждам ,че в казармата ти е харесало , но можеш ли да ми кажеш как "гърча " ще ти помогне ?
Аз не виждам как с бягане на 10 км или с ядена на "баница" ще си помогнеш.

Не можеш колега да го разбереш това. :dunno: Sorry продължавай с опитите за скриване на глава в пясъка.Успех
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 27 Май 2015, 22:43

Бе малко е офф ама все съм си мислил, че ако на некой му хрумне идеята да прави некакви елементарни курсове по военна подготовка като разглабяне на калашници, газ чорапи ръкавици и другите простотийки ше направи пара от тая работа. Тва младежта си нема никво понятие от такива работи, а пък то темата се вижда, че ще е актуална и на бая народ ще му е интересно ;)
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 27 Май 2015, 23:05

E34 написа:Бе малко е офф ама все съм си мислил, че ако на некой му хрумне идеята да прави некакви елементарни курсове по военна подготовка като разглабяне на калашници, газ чорапи ръкавици и другите простотийки ше направи пара от тая работа. Тва младежта си нема никво понятие от такива работи, а пък то темата се вижда, че ще е актуална и на бая народ ще му е интересно ;)

Абсолютно,аз съм противник на задължителната казарма, но съм привърженик на задължителни -естествено държавно организирани курсове по военна подготовка
:yes:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 27 Май 2015, 23:54

Циганите трябва ли да ги посещават тези "държавно организирани курсове " ? Щото се сещам преди време как един организираше патрули из София за защита на населението и цветнокожите веднага се изтъпаниха по всички медии да обясняват как и те ще правят цигански патрули да се защитават .Нещо като контрапротест на протеста :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 28 Май 2015, 0:21

Предполагам е полезна и стрелбата по движещи се мишени,та защо да не участват :lol:
Стига глупости,оцапваме иначе интересната тема
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Потребител
Аватар

Мнение от quad » 28 Май 2015, 2:07

Случайно попаднах на тази тема от линк в друг форум. БМВ нямам. Казарма също не съм ходил, въпреки че съм завършил военно/гражданско училище.

Bogat-Beden: "Естествено никой(с акъла си) не би отишъл по свое желание да се бие за Пеевски/Доган и прочее сволоч,проблема е,че никой от горепосочените и тем подобните им няма да отиде на фронта и още по-важно,най-вероятно биха били основни виновници при недай си боже някакъв конфликт. А това ,че ти лично предпочиташ да "насили" фес щерката ти вместо тя да се омъжи за западноевропеец/американец-дано не го мислиш сериозно."

Проблем с Доган, Пеевски и прочие твари няма, те ще са от първите жертви, когато чайника кипне. Когато закона не работи за тях и няма кой да ги пази, нито от тях нито от сараите им няма да остане и помен.
Не съм казвал, че предпочитам феса да .... щерката, а че и в случая на бягството пак ще загубиш почти същото, както и ако си попаднал сред жертвите. Рода се губи, по един или друг начин резултата е същия. В единия случай си се бил, в другия си подвил опашка и си се надупил.

Работата ми като механик по кораби е свързана с много и постоянни пътувания. Преди събитията в Сирия съм ходил там и можех да посоча тази страна като един остров в арабския свят, където религиите могат да съжителстват мирно и спокойно. Можех да си се разхождам там по същият начин, както в произволна европейска държава. Нещата обаче рязко се промениха и всички знаят как.
Морското училище във Варна може вече да е почти изцяло гражданско, обаче преподавателите са основно бивши или настоящи военни.
В старите програми се изучаваше дори морски оръжия и "Ядрена, Химическа и Биологична Защита", култова сред колегите ми остана фразата на преподавателя по ЯХБЗ, когато курса се подсмихваше тихо при обясненията му за пораженията и мерки при ядрен взрив. Тогава той каза: "смейте се, смейте се, когато падне бомбата Аз ще се смея" и вече не ни беше хич смешно.
Макар и цивилен, макар и между другото, някой от преподавателите ни беше казал какво се прави в машинно отделение, при бойна тревога. 10 години по-късно си спомних всяка негова дума, когато кораба ми беше под пиратска атака. Малко преди сутрешната почивка капитана се обади и каза че иска пълен ход на машината и зад нас има 2 лодки. Веднага изпратих 3тия механик да отвори допълнителни охладители, пуснах допълнителен дизелгенератор, помпи морска вода, канселирах програмата за плавно натоварване на машината и зададох максимални обороти. На кораба имаше 4ма англичани, бивши войници в Афганистан, охранители въоръжени с карабини, като техните инструкции са, че имат право да открият огън само ако пиратите се качат на борда или ако стрелят по нас. Задачата на капитана е да направи качването им на борда, ако не невъзможно, то максимално трудно. Инструкциите за екипажа са заключат и затруднят максимално достъпа до надстройката, и да се скрият докато охранителите не разрешат да излезнат отново. В същото време до нас се движише генерал карго кораб, а капитана, сериозен улегнал мъж тръгна с пълен ход срещу него. Шефа пък реши да побяга на палубата и да види какво става. За невероятен негов късмет охранителите го разпознаха и не го разстреляха. Аз пък получих обаждане от капитана с молба за повече обороти от главната машина. Тя вече беше на ограничител, но всички параметри бяха в нормите. Капитана знаеше, че това е максимума, но искаше повече. Тогава слезнах до местния пулт за управление и разкачих регулатора на обороти и ръчно изключих всички защити, койти биха могли да го изключат. Това е против всички правила, обаче когато живота ти зависи от няколко оборота повече някак си не ти пука дали ще потрошиш машини за милиони. Естествено предупредих капитана, че не давам гаранция, че машината би издържала подобно натоварване. В резултат на това нашия кораб беше малко по-бърз от кораба до нас и пиратите хванаха другия, оказа се по-лесна мишена...
Филипинчето чак после се светна защо го накарах да отваря допълнителни охладители, които бях накарал да изчистят преди да влезем в опасната зона :)

Хората правят големи глупости под стрес, капитана за малко не ни разби в другия кораб. Шефа на късмет не го разстреляха...а това са хората на върха на командването, обучени и подготвени за подобни ситуации с безброи години на море. След тази случка 2 седмици капитана даваше заето...
Повечето ми колеги никога не виждат пирати, аз съм ги виждал вече два пъти...
Света е една постоянна война, без значение дали ни се иска или не...

До Е34, курсове за подготовка и стрелба има, стрелбища има във всеки по-голям град, мислех да се разходя и видя http://www.alfa-metal.com/ ама все не остава ред...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 28 Май 2015, 8:43

© написа:Някой спомена за държава на юг от нас, но тук има една партия, която абсолютно не би позволила да и се "развали рахата". Няма такъв рай за тях никъде - пълно беззаконие, много обществени поръчки, много пари, много власт ... много овце, които да гласуват. Защо трябва да бъдат в друга държава

Така е да, аз мисля, че визирах Южна наша съседка, но и ти си прав - такова беззаконие в рамките на техните граници няма и досега да бяха ги избили :yes:
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 28 Май 2015, 10:00

Вие не виждате ли какво става когато падне дъжд, или сняг? За война говорите. И друго има, благоразумния предвижда злото и се укрива, а неразумните вървят напред и страдат(Пр. С.). От кои искате да сте? Или мислите, че като знаете да стреляте с автомат, това ще ви гарантира живота? Само едно пряко попадение на някаква мина или снаряд в група хора, да речем взвод, изпарява последните в небитието и остават само кървави останки, каша. Или мислите, че като Брад Пит ще залостите един танк и ще го отбранявате срещу цял СС батальон? Мислете си. То киното това има за цел, да създаде нереална, изкривена, илюзорна представа за реалността, понеже реалността е непоносима и тежка за приемане. Да въвлечете себе си и семейството си във военни действия, е едно от най-глупавите неща, които може да направите. Нищо не може да гарантира Вашия живот и този на близките ви, при евентуални военни действия в близост до Вас. Нищо. Това, което може да направите, е да предвидите това и да не се намерите там, когато се случи. Например. Вместо да се бутате всички да живеете в големите градове и столицата, бихте могли да се установите на някакво по-неинтересно място, провинциално, тихо и така да останете сравнително незасегнати. Споменете си, че през Втората световна война, цели са били големи градове, промишлени центрове, комуникации и др. София е запалена от американците. Защо не са бомбардирали Дупница примерно? И сега може да се види от войните в Сирия, Ирак, Афганистан, как мишени са места на големи струпвания на хора и това обикновено са икономически зони, транспортни центрове и други подобни. Така че, изводът е ясен. Човек може да живее и без МОЛ и без определени услуги и придобивки и понякога дори с много малко. Въпрос на приоритети.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Astra j 1.4 t

Мнение от b.bonev » 28 Май 2015, 10:49

Много ми хареса коментара на "quad" на предната страница в общи линии подхода предложен от него ми се струва правилен. Лично аз в близко бъдеще виждам евентуална заплаха от нарастващите емигрански вълни, тъй като става въпрос за огромни маси народ тръгнали от африка и близкия изток към европа на нещо като великото преселение на народите 2. Такива маси от народ въобще не са за подценяване, понеже се явяват пряка заплаха за националната сигурност на малки държави като нашата. Та тия чиляци в комбинация от разни други дестабилизиращи фактори като наличие и на малцинства изповядващи различни от нашите ценности ако някой вземе, че ги подкукуроса да го играят разни революционери можем да видим зор. Не забравяйте, че има създадени готови сценаррии за дестабилизиране на Б-я на етническа основа подобно на С-я и М-я просто благодарение на отзивчивостта на наште политици през последните 25 г. не се е налагало да ги реализират.
"Не Русия е проблемът на света в момента. Проблем са самозабравили се бездушни хора, които управляват Запада. Утре ще измислят още нещо. Това са някакви "зомбита", които само се стремят да рушат. Не знам до кога ще е възможно Русия да ги възпира, дори с цената на самоунищожение. Но ще направим каквото можем..."- завърши Путин.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 28 Май 2015, 11:50

mfandakov,
Бил сам в казармата по бай Тошово време ,
и няма какво да разбирам ,защото съм го изпитал на гърба си .

Има ли някой, който да вярва ,че в подобни ситуация от него зависи нещо?
НАЧАЛОТО НА КОНФЛИКТА И КРАЯ СА РЕЖИСИРАНИ ПРЕДВАРИТЕЛНО
Освен да се спасиш себе си и децата.Жената евентуално ще е бонус. За родители и роднини едва ли сетиш.

п.п. Подбиращия кадри за "тюлените" по спомен беше казал ,че надъханите , тренираните и знаещите отпадат първи.
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 28 Май 2015, 13:44

Нападението в Македония нали се случи в събота или неделя беше.. От разни вестници звъняли по службите да търсят становище и да питат има ли непосредствена заплаха за България.

Та отговора бил да се обадят в понеделник, щото видиш ли е почивен ден и няма кой да даде изявление. Наще служби събота и неделя почиват нали. Структури гългащи милиони и милиарди от бюджета.
Изображение

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 28 Май 2015, 14:07

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 28 Май 2015, 21:31

quad написа:До Е34, курсове за подготовка и стрелба има, стрелбища има във всеки по-голям град, мислех да се разходя и видя http://www.alfa-metal.com/ ама все не остава ред...

Имах впредвид курсове, като тези от едно време. "Военно обучение" се казваха и бяха по училищата. Те по-старите знаят какъв купон беше. И учебници има по въпроса и специалисти. Малко са ретро ама според мен могат да се модернизират. Чудя се как досега никой не се е светнал да направи, но както споделих и на лични може би "тия отгоре" не биха искали народонаселението да е военно образовано щото не се знае знае ли се :bang:
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 28 Май 2015, 21:40

Казваше се начално военно обучение - НВО . 2 часа месечно или нещо такова :roll: Това нещо завършваше накрая на средното образование със двуседмичен полеви лагер със стрелби марш наскок , изграждане на минно поле ,хвърляне учебна граната , газ атака и такива други щуротии .Хубавото бе че и момичетата участваха :mhihi:
Все още има доста запасни офицери и кадрови военнослужещи , така че до необстреляни новобранци едва ли ще опрат при един въоръжен конфликт .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 28 Май 2015, 22:29

я някой да синтезира екипировка, която е хубаво да имаме вкъщи... за всеки случай!

- противогаз
- аптечки

жик-так? :idea:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата