Сензор за дъжд проблем
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Qugo
-
-
- Кара: Е60 530i LCI
- Мечтае да кара: M4
Сензор за дъжд проблем
Кошеги имам много кодти проблем със сензора за дъжд.
С две думи Не работи.
-стъклото е оригиналното
-включвам сензора от бутона светва зелено и в най-големия порой не иска и веднъж да задейства чистачките
На диагностика излиза само една грешка с Foging sensor (Condensation Sensor) сензора точно под този за дъжд, но според мен нямащ нищо общо с моя проблем.
Дали някой колега е имал сходен проблем? Да проверя ли някой връзки които меже да са крекъснати или бушон?
С две думи Не работи.
-стъклото е оригиналното
-включвам сензора от бутона светва зелено и в най-големия порой не иска и веднъж да задейства чистачките
На диагностика излиза само една грешка с Foging sensor (Condensation Sensor) сензора точно под този за дъжд, но според мен нямащ нищо общо с моя проблем.
Дали някой колега е имал сходен проблем? Да проверя ли някой връзки които меже да са крекъснати или бушон?
- Giovanni
- младши ентусиаст
-
Re: Сензор за дъжд проблем
Стъклото ли е сменяно? Кога се е появил проблема?
- Qugo
-
-
Проблема го има от както притежавам колата (2м.)
Стъклото мисля че не е сменяно никога, това което мога да кажа е че, стъклото е оригинално на БМВ има щампи, буксите са вкарани и всичко което е необходимо да работи е на лице.
Просто не работи по незнайна причина...
Стъклото мисля че не е сменяно никога, това което мога да кажа е че, стъклото е оригинално на БМВ има щампи, буксите са вкарани и всичко което е необходимо да работи е на лице.
Просто не работи по незнайна причина...
- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
Може да е заминал самият сензор.
- Qugo
-
-
rafa224 написа:Може да е заминал самият сензор.
Ако е заминал сензора дали ще изписва грешка?
Някой сменял ли е сензор и този сензор залепен ли седи като на Е46 или се закача, понеже като разглобих пластмасата около огледалото забелязах че сензора е доста по различен от този на Е46 и има една метална пластина която мината от край до край като някакъв вид закрепващ механизъм.
Има ли бушон за сензора, понеже аз от схемата не видях?
Сензора се маха много лесно и можеш да си направиш тест с друг. Не съм сигурен, понеже не съм си играл, но в Инпата може да се види. Къде гледаш грешките, листваш си всичките, защото фогин сензора излиза в модула на климатика.
- Qugo
-
-
memorex написа:На не автоматично работят ли чистачките?
Чистачките когато не е автоматично не работят, когато бутна лоста веднъж на горе работят постоянно, при два пъти на горе работи бързо-постоянно.
С ИНПА не съм чел грешки само с rheingold и андроидското приложение, чете от всички модули които имам и изписва само фогинг грешката която както каза е свързана с климатика.
Четох, че сензора за дъжд е едно със сензора за светлина, а той работи перфектно! това така ли е?
Четох, че силикона м/у сензора и стъклото се прецаквал и е добре да се смени да го пробвам ли това?
Ще пробвам да намеря някой с инпа да видим данеби да трябва да се обучи.
Четох, че ако махна акумулатора за 20мин. всичко се ресетвало, да пробвам ли?
С IMPA могат да се видят показанията на тоя сензор. Дали въобще се сменя нещо когато има вода на него.
От скритото меню може да се пробва, дали го няма някъде около показанията за сензора за светлина. Обаче не помня да съм го засичал.
От скритото меню може да се пробва, дали го няма някъде около показанията за сензора за светлина. Обаче не помня да съм го засичал.
Qugo написа:memorex написа:На не автоматично работят ли чистачките?
Чистачките когато не е автоматично не работят, когато бутна лоста веднъж на горе работят постоянно, при два пъти на горе работи бързо-постоянно.
С ИНПА не съм чел грешки само с rheingold и андроидското приложение, чете от всички модули които имам и изписва само фогинг грешката която както каза е свързана с климатика.
Четох, че сензора за дъжд е едно със сензора за светлина, а той работи перфектно! това така ли е?
Четох, че силикона м/у сензора и стъклото се прецаквал и е добре да се смени да го пробвам ли това?
Ще пробвам да намеря някой с инпа да видим данеби да трябва да се обучи.
Четох, че ако махна акумулатора за 20мин. всичко се ресетвало, да пробвам ли?
Колега а онази врътка на лостчето за интервала на чистачките предполагам си я дал поне една степен нагоре.А функцията на чистачките и свелиниге са свързани с този сензор но като завали фаровете не съм забелязал да светват така че самият сензор е малко по сложен.
- Qugo
-
-
Сензора за светлина си работи когато вляза в тунел.
За това съм сигурен че работи.
Лосчето съм го пробвал десетки пъти във вички позиции предимно няй-горе
За това съм сигурен че работи.
Лосчето съм го пробвал десетки пъти във вички позиции предимно няй-горе

- Qugo
-
-
COUNTACH написа:Инициализирай го най лесно става с inpa
Може ли да попитам как става рова в ИНПА понеже неможах да намеря в кой модул е тоИ рейн сензор.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Ако не работи сензора ще го дава като грешка
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2