Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Leon написа:Нито вървежът, нито разходът ще му харесат на тази кола, но това ще го установи впоследствие колегата.
Върви колкото 20-ска е36/е46 , кво й е?

за разход - не знам едва ли харчи повече от 11-12 градско

Последна промяна vicho на 26 Май 2015, 13:51, променена общо 1 път
You said: "Time will change!" What if it changes you?
Благодаря за мненията. В момента карам А3 Sportback атмосферка 1.6 102 коня, типтроник на газ (13л./100км. в София). Като цяло ме устройва колата и я харесвам, но ми идва малко малка вече. За извънградско е мудна в някои случаи. Като цяло съм спокоен шофьор и не ми трябват високи скорости и т.н. Ще отида да го погледна това БМВ. Изкуствената кожа предполагам е сполучлива и не се износва лесно... Все пак се заплаща допълнително над тапицерията, не би трябвало да е по-неустойчива според мен.
Иначе щом няма турбо - супер. Тъкмо шансът да се скапе нещо скъпо намалява малко
Мисля си, че тези 48 коня отгоре, ще ги усетя значително спрямо сегашната ми кола 
Иначе щом няма турбо - супер. Тъкмо шансът да се скапе нещо скъпо намалява малко

Имай в на предвид, че освен тея 48кс имаш и 200кг отгоре...
Така че разликата няма да е осезаема според мен, но най-добре е да покараш колата и сам да прецениш 

..Bayerische Motoren Werke..

- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
Сенсатек изкуствената кожа е най-добрата тапицерия за 3-та серия според мен! Да кажем, че съм имал BMW-та с всички възможни и го казвам от личен опит.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
vicho написа:Leon написа:Нито вървежът, нито разходът ще му харесат на тази кола, но това ще го установи впоследствие колегата.
Върви колкото 20-ска е36/е46 , кво й е?За мойте/твойте разбирания е починала, но няма никакъв проблем с изпреварване и поддържане на висока скорост
![]()
за разход - не знам едва ли харчи повече от 11-12 градско
Ако беше ръчка, да. Автомата сваля вървежа доста и вдига разхода с 2-3 литра.
Never mistake motion for action...
- expl0de
- младши ентусиаст
-
- Кара: e92, f30
- Мечтае да кара: M4
Аз съм с този мотор и има 2ен ванос, поради голям пробег може да се наложи смяна на бобини и свещи, дюзите са били проблемни, но обикновено са сменяни гаранционно с нова версия. При евентуално отваряне на глава е добре да се сменят всички гумички и по ваноса включително. Ако се заиграеш само до тук са ти 1500 лева и според мен е разумна цена.
Не е голяма бегачка, от това ауди върви повече обаче. И реален разход очаквай около 11 градско със смесен стил на каране. Малко трака, те всички нови бензинки са така забелязвам. Вътре в колата няма да го чуваш.
Не е голяма бегачка, от това ауди върви повече обаче. И реален разход очаквай около 11 градско със смесен стил на каране. Малко трака, те всички нови бензинки са така забелязвам. Вътре в колата няма да го чуваш.
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
според мен не си заслужават N4x .. много усложнени ,капризни и трошливи ,харчат масло и не вървят ..
- venci_nikolov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d e90
- Мечтае да кара: M
Здравейте!
Днес ходих да гледам e90 320d 163 коня,пройзведена на 11.07.2005.Двигателят вибрираше странно при работа и при подаване на пълна газ оборотите отиват максимум до 3500(незнам на коя скорост).Нормално ли е това?
Eто я и обявата http://www.cars.bg/c1161665 . Ако има някой колега от Варна,който има малко свободно време и иска да ме повози и да поговорим ще ми е от голяма полза.
П.С:Другото съмнително нещо е,че по VIN колата излиза с парктроник,а реално няма и когато питах собственика на автокъщата,той неможа да ми даде обяснение никакво просто млъкна.

Днес ходих да гледам e90 320d 163 коня,пройзведена на 11.07.2005.Двигателят вибрираше странно при работа и при подаване на пълна газ оборотите отиват максимум до 3500(незнам на коя скорост).Нормално ли е това?
Eто я и обявата http://www.cars.bg/c1161665 . Ако има някой колега от Варна,който има малко свободно време и иска да ме повози и да поговорим ще ми е от голяма полза.
П.С:Другото съмнително нещо е,че по VIN колата излиза с парктроник,а реално няма и когато питах собственика на автокъщата,той неможа да ми даде обяснение никакво просто млъкна.

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Не не нормално нито едното от двете неща пък камоли това с парк троника - сам си видял проблеми как очакваш някой от нас да подкрепи покупка 

- mopasan
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 320da+ M power kit= 200hp;420Nm
venci_nikolov написа:Здравейте!
П.С:Другото съмнително нещо е,че по VIN колата излиза с парктроник,а реално няма и когато питах собственика на автокъщата,той неможа да ми даде обяснение никакво просто млъкна.![]()
Освен всичко друго и волана е претапециран

- Satanism
- ентусиаст
-
- Кара: 2015 F31 LCI 320dA
На тая май и таблото й е сменяно или круза е саден.....поне от снимката, аз не виждам мястото за стрелкичката за круз контрол на километража.....

- dogo_stz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E91 2007 M47
- Мечтае да кара: BMW F3x
Satanism написа:На тая май и таблото й е сменяно или круза е саден.....поне от снимката, аз не виждам мястото за стрелкичката за круз контрол на километража.....![]()
![]()
На 20D няма фабрично

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Satanism написа:На тая май и таблото й е сменяно или круза е саден.....поне от снимката, аз не виждам мястото за стрелкичката за круз контрол на километража.....![]()
![]()
Само 6 цилиндровите имате стрелкичка от дизелите - за бензинки не знам:) .
- venci_nikolov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d e90
- Мечтае да кара: M
Това за кутията,един приятел каза,че зависело от адаптацията.Възможно ли е?
- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=9poso0
Какво мислите за този екземпляр? Направи ми впечатление, че за да остават 190км до зареждане (при около 30 литра в резервоара), този звяр трябва да харчи около 15-16 литра на 100км.
Какво мислите за този екземпляр? Направи ми впечатление, че за да остават 190км до зареждане (при около 30 литра в резервоара), този звяр трябва да харчи около 15-16 литра на 100км.