Цените на горивата
Модератор: Общи модератори
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Re: Цените на горивата 2014-2015
По-интересното е, защо в Австрия са с 20 стотинки надолу (1.095 EUR), при по-висок акциз.
- JOTTO_DEL
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на вода!
- Мечтае да кара: Airbus A380! :)
Пример от миналата седмица. Тръгвам от Смолян за София.
ОМВ Смолян зареждам А95 за 2,09лв./л.
Отбивам се в Пловдив и пия едно кафе на ОМВ Кукленско шосе цена на А95 е 2,19лв/л.
Пристигам в София и на тръгване зареждам от ОМВ-то точно където свършва южната дъга посока Овча купел А95 2,26лв./л.
И какво излиза, че разликата на цена за литър А95 в една и съща верига бензиностация е цели 17ст. от малкия град до столицата.
Отбивам се в Пловдив и пия едно кафе на ОМВ Кукленско шосе цена на А95 е 2,19лв/л.
Пристигам в София и на тръгване зареждам от ОМВ-то точно където свършва южната дъга посока Овча купел А95 2,26лв./л.
И какво излиза, че разликата на цена за литър А95 в една и съща верига бензиностация е цели 17ст. от малкия град до столицата.

и 4 лева да стане - ше си траем, щото сме гъзари

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

vvasilev1 написа:По-интересното е, защо в Австрия са с 20 стотинки надолу (1.095 EUR), при по-висок акциз.
Колко да са надолу. На OMV беше 1.46.
Има и по-евтини, но и тук има за по 2.10 2.05.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Щом преди няколко дена се изтъпанчи някакъв министър и на въпроса за горивата и съответно тяхната не реално висока цена в България, тоя "пич" защити лукойл, като каза че примерно в Германия, производството на горива от петрол, ефективността била в порядъка на 90 и повече %, пък в лукойл била към 70% (предполагам че това са му спуснали да казва от лукойл), обаче интересното е друго, преди няколко време, по Дискавъри ченъл в предаване "Мегаструктури" даваха как се транспортира една кула за дестилация на петрол или както там се казва, като казаха че това е най-модерната кула в света и дрън-дрън други работи и как била закупена от лукойл...
Та в тоя ред на мисли се сещам за приказката "ти на мене ли вярваш или на очите си"
Та в тоя ред на мисли се сещам за приказката "ти на мене ли вярваш или на очите си"
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
Пилев написа:vvasilev1 написа:По-интересното е, защо в Австрия са с 20 стотинки надолу (1.095 EUR), при по-висок акциз.
Колко да са надолу. На OMV беше 1.46.
Има и по-евтини, но и тук има за по 2.10 2.05.
1.46 e на магистралата... на бензиностанцията зад тази на магистралата и по градовете в Австрия:
дизел - 1.15,
бензин 1.20,
информация от преди 2 дни

- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
JOTTO_DEL написа:Пример от миналата седмица. Тръгвам от Смолян за София.
И аз това се чудех преди месец някъде

dan-dam написа:Миналата седмица минавах през Пазарджик и ми направи впечатление, че на Шел и Лукойл бензин А95 беше 2,05. В София да кажем си беше 2,19. В Пещера също
BiTurbo написа:
1.46 e на магистралата... на бензиностанцията зад тази на магистралата и по градовете в Австрия:
дизел - 1.15,
бензин 1.20,
информация от преди 2 дни
Аз OMV с такива цени не видях. Страшно скъпо е.
Иначе за другите марки съм съгласен. Най-евтино съм зареждал на 1.10, дизел.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Е.Димитров написа:Щом преди няколко дена се изтъпанчи някакъв министър и на въпроса за горивата и съответно тяхната не реално висока цена в България, тоя "пич" защити лукойл, като каза че примерно в Германия, производството на горива от петрол, ефективността била в порядъка на 90 и повече %, пък в лукойл била към 70% (предполагам че това са му спуснали да казва от лукойл), обаче интересното е друго, преди няколко време, по Дискавъри ченъл в предаване "Мегаструктури" даваха как се транспортира една кула за дестилация на петрол или както там се казва, като казаха че това е най-модерната кула в света и дрън-дрън други работи и как била закупена от лукойл...
Това което си гледал по Мегаструктури, най-вероятно е било именно за България.
http://www.capital.bg/biznes/kompanii/2 ... sticiia_v/
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Според мен Лукойл готви неприятна изненада с идването на отпускарския сезон
... ама тъй са намерили хората и си карат тяхната!

... ама тъй са намерили хората и си карат тяхната!
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
b00st написа:Е.Димитров написа:
Това което си гледал по Мегаструктури, най-вероятно е било именно за България.
http://www.capital.bg/biznes/kompanii/2 ... sticiia_v/
Да, именно за това става въпрос, и просто съвпадение че сега пак се говори за това нещо.
Както и в статията е посочено, бачкат на 70% ефективност, да не говорим че цената на петрола с който бачкат е доста по-ниска от цената на петрола, по който се определят цените, и естествено, за поредна година са на загуба горките...
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Лукойл или който и да е, ще действа както може с цел по-голяма печалба. Като никой не им пречи, защо да не го правят? Заради черните очи на хората ли??
Ако можеха да пуснат по 3лв бензина сега, нямаше да се замсилят за секунда, това е пределно ясно и това се отнася за целя свят.
Ако можеха да пуснат по 3лв бензина сега, нямаше да се замсилят за секунда, това е пределно ясно и това се отнася за целя свят.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Колеги,
гледам вчера реклама на една верига бензиностанции, че пускали някакъв нов уникален, хипер дизел, който бил чист, страхотен и въобще в рекламата се казваше че много ще загуби човек, ако не си вземе от този дизел.
Та понеже още вчера ме напъна да обиколя бензиностанции от тази верига и да напълня колата
, ама беше тъмно и заспах с някакво тягостно чувство на минал се човек.
Днес обаче минах покрай една такава бензиностанция, и там споделиха че нямат и нямат идея кога ще имат, и въпроса ми към вас е, някой дали вече е заредил от този дизел, има ли впечатления и тн.
гледам вчера реклама на една верига бензиностанции, че пускали някакъв нов уникален, хипер дизел, който бил чист, страхотен и въобще в рекламата се казваше че много ще загуби човек, ако не си вземе от този дизел.
Та понеже още вчера ме напъна да обиколя бензиностанции от тази верига и да напълня колата

Днес обаче минах покрай една такава бензиностанция, и там споделиха че нямат и нямат идея кога ще имат, и въпроса ми към вас е, някой дали вече е заредил от този дизел, има ли впечатления и тн.
- bigdady
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d
- Мечтае да кара: m6 grandcoupe
- Детайли за колата: e39 01
Хахаха и аз това се чудих днеска дали да не зареда ама викам айде в събота че има 15 ст отстъпа, ще го пробваме аз съм доволен от тази верига и без това, то беше време да се пусне и някакъв друг скъп дизел освен шел и омв.