Какво да правим, когато започне война?
Модератор: Общи модератори
- VIKING_WARRIOR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: AMG 560SEC WB 1990
- Мечтае да кара: ... като горното,ама ново...
- Детайли за колата: This AMG is a very special car in so many ways, the fact that this AMG is an authentic AMG Germany with proof of origin that the M117 / 9 motor was first developed in Germany not Japan. It is an AMG 6.0 DOHC wide body which is one of the most desirable and rarest cars in today's car collection market. The car was built during the final year of the AMG ERA during the merge with Mercedes Benz. This car is also equipped with the rarest engine AMG has ever built which is the M117-9 6.0 32v. There was a very limited number of these authentic AMG engines built in Germany and I would I estimate roughly around 5 or 6.
Какво да правим, ако започне война?
ineedmoney написа:И аз да се включа разглеждайки сценарии в който се налага мобилизация. Аз като лекар хирург май няма да имам избор и директно те произвеждат в чин (мисля че най-ниския офицерски почват лекарите) и те пращат в лазарета. Най-малкото заради специалността ми...ся колежката по ендокринология няма да я пратят ама хирурзите май го лапаме от раз и няма варианта колата, жената, децата и на село. Който всъщност е най-добрия вариант.
Все пак хирурзите в България не са толкова много че да не могат да се изброят всичко до един поименно в един 2-3 хиляден списък и да се привикат. В момента обаче като жител на Дойчланд си мисля и че няма как да ме намерят да адреса в София, но тва не означава че не бих се върнал да служа на каузата да спася максимален брой Българи....и без тва не сме много. Ама тва са само хипотези....никой не знае как наистина би реагирал докато не се наложи.
Най-добре си стой там където си.

Sent from my iPhone 6 Plus 128GB using Tapatalk
Последна промяна VIKING_WARRIOR на 26 Май 2015, 12:22, променена общо 4 пъти
Dream as if you 'll live forever, live as if you'll die today.
Re: Какво да правим, ако започне война?
Аз пък специлно в случай на война с Турция знам че в стените на големи язовири като Студен кладенец и Ивайловград има експлозиви(930кг), като идеята е при евентуален конфликт е да се разкъса стената и да се наводни Европейската част на Турция
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Войната е два вида, едната да вземеш чуждото, другата - да опазиш своето. За второто - по-скоро бих останал, пред опцията да избягам
Като гледам, обаче ще съм КО на тъмно сините - че другите избегахте

Ubi dubium, ibi libertas
Интересно ми е защо някой би тръгнал да ни превзема - ами ние ако сме в неговата държава му е е*** м***. Ще го разсипем за отрицателно време от крадене, корупция и балкански нрави
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
И аз бих искал да добавя нещо.
Колкото и да ни е тъжно, и за добро или лошо, в България всичко се продава, и поради тази причина няма да се налага да се водят военни действия.
Руснаците, онзи, императора не е наредил, не са ни купили олигарсите им, колко може да струва земята ни, те и без това са изкупили доста и сега.
Турците са същата работа, и те имат доста инвеститорски интерес и доста са по инвестирали, да не говорим, че на доста ключови предприятия собствениците им са с имена, характерни за тази държава.
И като вземем всичко това в предвид, единствен възможен сценарии е някой, (знаете кой) да използва държавата ни като база- плацдарм за удари срещу някой друг и съответно другите да удрят по тях (нас), а първите добре скрити да се появяват по медиите и да обясняват че обратният удар не ги е уцелил.
Тогава, на чия страна кой би се бил и защо?!
Колкото и да ни е тъжно, и за добро или лошо, в България всичко се продава, и поради тази причина няма да се налага да се водят военни действия.
Руснаците, онзи, императора не е наредил, не са ни купили олигарсите им, колко може да струва земята ни, те и без това са изкупили доста и сега.
Турците са същата работа, и те имат доста инвеститорски интерес и доста са по инвестирали, да не говорим, че на доста ключови предприятия собствениците им са с имена, характерни за тази държава.
И като вземем всичко това в предвид, единствен възможен сценарии е някой, (знаете кой) да използва държавата ни като база- плацдарм за удари срещу някой друг и съответно другите да удрят по тях (нас), а първите добре скрити да се появяват по медиите и да обясняват че обратният удар не ги е уцелил.
Тогава, на чия страна кой би се бил и защо?!
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
вярно, колко ли човека ще останат да се бият... сигурно няма да са малко
някой има ли представа, какво е нивото на интелигентност сред войниците (редовни и запас)?

някой има ли представа, какво е нивото на интелигентност сред войниците (редовни и запас)?
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Тука имаме кадрови войници из форума, ама гледам не пишат много много, даже по мисии ходят
Аз бих участвал в битки, сигурно ще изкарам 1-2 минути преди да ме гръмнат

Аз бих участвал в битки, сигурно ще изкарам 1-2 минути преди да ме гръмнат

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
На запаса, понеже съм стрелец зенитчик, ни бяха изчислили живота при бойни действия..43 сек
. За тва беше преценено, че е по удачно стрела 2М и в гората , партизански действия, понеже армията си ни е толкова 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Тая "Стрела" като я изстреляш в гората и до 43 секунди няма да изкараш.
Това със секундите са глупости. Според всичките такива изчисления, които се чуват като седнем пред бутилка бира излиза, че средната продължителност на една конвенционална война ще е около час.

Това със секундите са глупости. Според всичките такива изчисления, които се чуват като седнем пред бутилка бира излиза, че средната продължителност на една конвенционална война ще е около час.
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Сондьора написа:На запаса, понеже съм стрелец зенитчик, ни бяха изчислили живота при бойни действия..43 сек. За тва беше преценено, че е по удачно стрела 2М и в гората , партизански действия, понеже армията си ни е толкова
Аааа с "любимите на терористите" ракети приключихме отдавна. Сега стингери ама малко са дефицит, та пак ще разтегаш ЗУ-то

Ubi dubium, ibi libertas
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
"Събереме , окопаеме, оръжие за един полк,една ферма "
.... както винаги N1
Аз не мисля, че ще бъдем нападнати официално от която и да е държава, но
мисля ,че на религиозна основа вероятността да има по-продължителни размирици не е малка.
С добива от нефт на ден Саудитска Арабия ще ни побърка за 1 година минимум.
Религиозния фанатизъм определено е по-голям проблем от икономическия интерес.
Някои попита за К на интелигентност в армията.
К на тълпата при безредици е колкото е К на най-ниско интелигентния в нея.
Така ,че правете си изводите!

Аз не мисля, че ще бъдем нападнати официално от която и да е държава, но
мисля ,че на религиозна основа вероятността да има по-продължителни размирици не е малка.
С добива от нефт на ден Саудитска Арабия ще ни побърка за 1 година минимум.
Религиозния фанатизъм определено е по-голям проблем от икономическия интерес.
Някои попита за К на интелигентност в армията.
К на тълпата при безредици е колкото е К на най-ниско интелигентния в нея.
Така ,че правете си изводите!
Последна промяна klintan66 на 26 Май 2015, 14:00, променена общо 1 път
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- FuRoRR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Два умрели форда и 28ца
- Мечтае да кара: Танк
- Детайли за колата: Е36 328 97'
2.93 LSD
М20 маховик на 5.8кг
M50 Intake
S52 USDM Cams 10.2 lift 252in244ex
Плетени изпускатели
Romraider self tuned
14.0 1/4 mile
Има доста забравени от народа проекти за тунели и подземия и толкова много пропаднали и изоставени предприятия и фабрики които не са желани мишени...
Но задължително далече от бивши военни поделения и самолетни писти...
Аз ще ходя някъде на балкана на високо,с едно генераторче и гориво,ще опъна една по-скрита мачта и почвам да се забавлявам с UHF и VHF ефира.БМВто отива на скрито в някой гъст шубрак,ако умра да го намери някой щастливец...
Зависи от войната като цяло...
Ако е нещо локално(разбирай военен конфликт от немеждународен характер)...Ще стоя и ще помагам с каквото мога...Част от причините са изброени по-долу.
Ако обаче някоя сила реши да ни окупира изчезвам...
След тая военна "пикня" от началото на месеца с оня с незавързаните кубинки дето марширува все едно е на разходка с майка си да си търси бална рокля,и знаейки че половината ни военни са на същия хал.
Пък и като имам предвид и военната ни техника която по списък е съставена от един кораб,два танка и 50 пасатора Краун.Предпочитам да пропусна да гледам ,или да бъда до подобен войник с подобно снаряжение докато воювам срещу която и да е страна в света...
Но задължително далече от бивши военни поделения и самолетни писти...
Аз ще ходя някъде на балкана на високо,с едно генераторче и гориво,ще опъна една по-скрита мачта и почвам да се забавлявам с UHF и VHF ефира.БМВто отива на скрито в някой гъст шубрак,ако умра да го намери някой щастливец...
Зависи от войната като цяло...
Ако е нещо локално(разбирай военен конфликт от немеждународен характер)...Ще стоя и ще помагам с каквото мога...Част от причините са изброени по-долу.
Ако обаче някоя сила реши да ни окупира изчезвам...
След тая военна "пикня" от началото на месеца с оня с незавързаните кубинки дето марширува все едно е на разходка с майка си да си търси бална рокля,и знаейки че половината ни военни са на същия хал.
Пък и като имам предвид и военната ни техника която по списък е съставена от един кораб,два танка и 50 пасатора Краун.Предпочитам да пропусна да гледам ,или да бъда до подобен войник с подобно снаряжение докато воювам срещу която и да е страна в света...
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Врагът като Ви накърви всичките ще се биете та пушек ще се вдига .Да не мислите че роднините ви ще бъдат пощадени или прескочени от терора върху цивилното население ? Като има цивилни жертви от повечето семейства ще забравите тия приказки дето ги разправяте сега .На балканите такива неща не се прощават и не се забравят .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Затова с 200 към село и тихо в колибката
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Има доста клипчета в тубата за войната в Сирия. Погледайте ги и си помислете дали ви се ходи на война. Кадрите в които група приклекнали, залегнали и уж добре прикрити зад масивни сгради хора за миг изчезват в голям облак от хвърчащи парчета бетон, желязо и огън хич не са малко. Има също и много такива на хора които си мислят, че са на безопасно място за стотни от секундата преди да паднат на земята им се повдига горната полвина на главата. Единственият начин да участвам е семейството ми да е зад мен и да няма на къде да бяга.