Сега пък друго двайсе - Бригада - Емиграция
Модератор: Общи модератори
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
всичко си има кусури, и нещо за нещо.
почти половината ми живот е извън България, и просто зависи какъв човек си и кое ти изнася и кое не. За старт едни пари трябват на всеки, след което можеш да правиш бизнес в .бг или квото искаш. Ако не те притеснява че разцъфтиш ли вероятно идват и ти го взимат
сега се върнах, но просто трябва да приема други 'кусури' тук, отколкото извън .бг - както казах, зависи от теб
само ще добавя, че точно когато не си в .бг си проличава кои са ти приятелите стоящи до теб - да останеш само заради тях е тъпо, нявсякъде се намират приятели. Да не говориме че утре може всичките те да излетят нанякъде, или да се оженят и да се покрият, и какво ли не - а ако са баш приятели, и 5 години да си навън, те ще си останат такива когато се върнеш
почти половината ми живот е извън България, и просто зависи какъв човек си и кое ти изнася и кое не. За старт едни пари трябват на всеки, след което можеш да правиш бизнес в .бг или квото искаш. Ако не те притеснява че разцъфтиш ли вероятно идват и ти го взимат

сега се върнах, но просто трябва да приема други 'кусури' тук, отколкото извън .бг - както казах, зависи от теб

само ще добавя, че точно когато не си в .бг си проличава кои са ти приятелите стоящи до теб - да останеш само заради тях е тъпо, нявсякъде се намират приятели. Да не говориме че утре може всичките те да излетят нанякъде, или да се оженят и да се покрият, и какво ли не - а ако са баш приятели, и 5 години да си навън, те ще си останат такива когато се върнеш

Аз лично хАмериканците ги мразя като мислене, икономика и действиия. Обожавам ги откъм свободата, красотата и неограничените възможности. Аз лично небих тръгнал къдетоти да е. Майка ми от 3 години е в Испания и само ме врънка да хода при нея, имало кво да се работи, можело пари да се изкарат, можело с жената да се установим. Да аз по Испания съм луд, но щесъм по-луд ако замина, несъм от процъвтяващите тук, но се старая и все още има оптимизъм в мен. Ако е само за едната бригада съм съгласен, хем може някой лев да изкараш, хем приятелство ще завържеш, хем свят ще видиш, но просто непредавай родината, колкото и да ти е тъжно и мъчно. От дома по-хубаво нямо. Не случайно има хиляди песни за дома и за родината, нека да са гнусна чмалга, ама са самата истина. 

И аз съм на тая вълна,утре даже отивам да си подавам документите.Сега: може да кандидатстваш за два вида визи,първата е j-1 виза,при нея трябва да си студент,четири месеца престой+един за туризъм,но ако се уговориш,може да го използваш за работа.Също така с тая виза може да работиш и на две места.Относно намиране на работа,може фирмата при която кандидатстваш да ти намери работа,може и ти да си търсиш,но според мен ако ти е за първа година,по хубаво си плати 200$ и си замини с готова работа,защото си е малко стресиращо.Втората виза Н2В,при нея не е задължително да си студент,харесваш си работа,идва работодателя в София,прави ти интервюто и ти казва да ли ставаш.Най- важното нещо е интервюто в посолството
трябва да ги убедиш,че искаш да се върнеш и нямаш намерение да имигрираш.Казваш че имаш сериозна приятелка и много я обичаш, и ги гледаш в очите,защото ще си помислят че нещо криещ-ок.Другото нещо е,няма да казваш че отиваш за мангизи,просто думата пари я забравяш,за това късат 100%казваш прост,че отиваш да се запознаеш с нови хора и техният начин на живот.Като си търсиш работа,недей се бута в големите градове,много е скъпо и можеш да се върнеш без пари.
Това е което знам,но и аз ще кандидатствам за първи път и тая инмформация съм я събирал от колеги,дано да ти е полезна

Това е което знам,но и аз ще кандидатствам за първи път и тая инмформация съм я събирал от колеги,дано да ти е полезна
Кактуса не вирее на Антарктида, както и чубрицата
Бях 2 месеца в Австралия, ей така на почивка (всичко без билета подсигурено и платено от приятелите ми там). Кола (Nissan) на разположение, къща (с големината на малък хотел), 2 басейна... абе "мечта"... в края на първия месец щях да скоча в океана и да плувам обратно, понеже билета ми беше с фиксирани дати и не ми се даваха 400 евро за смяна.
Просто не ми е мястото там, не се чувствах добре.

sieg написа:Никога за нищо на света няма да избягам. Колкото и малко пари да изкарвам тук, не искам да се чупя. Има една приказка "богатите също плачат"... Колкото по-близо съм до роднини и приятели, толкова по-добре, независимо от финансовото ми състояние. Едните пари никога няма да ме накарат да се откажа от България!
Брат ми, да - имам брат... поне така си мисля, живее в Щатите от 1998. За последно съм го виждал средата на 2002. Това нормално ли е? От тук заминава един човек, а там пристига друг. Лошото е, че заради пустите пари се предаде. Изневери на всички. Никога няма да тръгна по неговите стъпки!

Бях 2 месеца в Австралия, ей така на почивка (всичко без билета подсигурено и платено от приятелите ми там). Кола (Nissan) на разположение, къща (с големината на малък хотел), 2 басейна... абе "мечта"... в края на първия месец щях да скоча в океана и да плувам обратно, понеже билета ми беше с фиксирани дати и не ми се даваха 400 евро за смяна.
Просто не ми е мястото там, не се чувствах добре.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
пак болна тема..
Зна4и за инфото за Щатите ,мерси на колегите,особено на последния,щото и аз имам некви мераци за там.А дето вика Сони че не им се кефи-аз не вярвам да са много хората по света дето ги обичат,и мене ме дразнят отвсякъде.ама.. тука ме дразнят не по-малко неща-мизерни заплати,пътища,абе всички ги знаем гадостите тук,а тва че в чужбина си човек 2ра ръка и гледали с пренебрежение е верно,ама в България повечето работодатели освен че плащат смешни кинти,пак не дават много уважение ,нали..
относно личния опит- живял съм и бачках по4ти 2 години в испания да го ева,и сега си намерих същата работа тука,само дето е буквално точно за 10 ПЪТИ по-ниска заплата...Дълга е историята що се върнах,да ,съжалявам категорично че се върнах!Липсвала ми е само майка ми и може би брат ми от сем.но те разбират ,а и ако се бях устроил,можеше да дойдат при мен.. За приятелите-кво да ви кажа-мислех че имам 3-5 истински приятели,познавам ги от 10 на години средно,там се оказа че греша сериозно... Жените тук били най-красиви,западнячките били дебели-не е точно така! Верно е че българките са хубави,ама аз живея в СФ,и знаете огромна част от младите и особено хубавите жени тука само и единствено кво ги инетересува.. Кинти,коли.. п..ки майни..
А защо не опитам тук ли-ми аз не завърших висшето,ама на мойте колеги,дето завършиха и бачкат отдавна не им завиждам,нито заплатите им са на ниво,нито живота им е по-лесен..
Та може би да обобщя-някакъв компромисен вариант-да се бачка в чужбина и отвреме навреме да се връщаш тук,или ако успееш да посъбереш някой лев да стартираш тука нещо,което засега е меко казано трудно...
И последно-работил съм за англичани тук в БГ,при все че ми бяха лични познати отпреди тва,пак го има предубеждението за хора 2ра ръка,вервайте ми!

относно личния опит- живял съм и бачках по4ти 2 години в испания да го ева,и сега си намерих същата работа тука,само дето е буквално точно за 10 ПЪТИ по-ниска заплата...Дълга е историята що се върнах,да ,съжалявам категорично че се върнах!Липсвала ми е само майка ми и може би брат ми от сем.но те разбират ,а и ако се бях устроил,можеше да дойдат при мен.. За приятелите-кво да ви кажа-мислех че имам 3-5 истински приятели,познавам ги от 10 на години средно,там се оказа че греша сериозно... Жените тук били най-красиви,западнячките били дебели-не е точно така! Верно е че българките са хубави,ама аз живея в СФ,и знаете огромна част от младите и особено хубавите жени тука само и единствено кво ги инетересува.. Кинти,коли.. п..ки майни..
А защо не опитам тук ли-ми аз не завърших висшето,ама на мойте колеги,дето завършиха и бачкат отдавна не им завиждам,нито заплатите им са на ниво,нито живота им е по-лесен..
Та може би да обобщя-някакъв компромисен вариант-да се бачка в чужбина и отвреме навреме да се връщаш тук,или ако успееш да посъбереш някой лев да стартираш тука нещо,което засега е меко казано трудно...
И последно-работил съм за англичани тук в БГ,при все че ми бяха лични познати отпреди тва,пак го има предубеждението за хора 2ра ръка,вервайте ми!
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Мислех да не пиша в тая посока, ама стана точно това, което очаквах. Тези, които имат БАЗАТА тук казват "не заминавай, тук си е по-добре и т.н." (с малки изключения разбира се).
Конкретно към Абсикс - подари ми е46-цата и аз ще викам, че по-добро място от БГ няма. Не си мисли, че пиша това с лоши мисли, напротив, евала, че караш тая хубава кола, пич си, искарал си парите - твоя е, браво, ама аз немога. В такъв случай - камшика и USA.
Благодаря на всички за изчерпателните мнения и отговори. Наистина ще са ми много полезни.
За оставането, има доста време през което да обмислям и да реша. Първо да замина, пък после ще му мисля!
Конкретно към Абсикс - подари ми е46-цата и аз ще викам, че по-добро място от БГ няма. Не си мисли, че пиша това с лоши мисли, напротив, евала, че караш тая хубава кола, пич си, искарал си парите - твоя е, браво, ама аз немога. В такъв случай - камшика и USA.
Благодаря на всички за изчерпателните мнения и отговори. Наистина ще са ми много полезни.

За оставането, има доста време през което да обмислям и да реша. Първо да замина, пък после ще му мисля!

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- BMW///M-ma6inata
- Петко ///M големия
-
- Кара: E46 330xd / Mini Cooper S
Мисленето ти е изкривено бате там е проблема, не е така че няма възможности тук, просто бачкане и хъс трябва, тва си е мое мнение.
- Nikolay1
- Кой кашля?
-
- Кара: D779676
Изкарването на при тук, когато дойдеш набригада е много относително, дали ще можеш да си намериш втора работа, колко ще са ти текущите разходи и т.н. като гледам 99% от студентите които си заминаха си купиха лаптоп, фотоапарат и ГСМ и им остана някой лев да си покрият разходите и да се напият 2-3 пъти с приятели, но вярвай ми хора работещи по 16-18ч са грозна гледка, а здравето е нещо което ни трябва повече от 5 месеца.
Друг важен момент е този с оставането понеже останеш ли без виза намирането на работа е лееко казано трудно, отделно, че сгащят ли те имиграционните ще се прибереш без пари с еднопосочен билет и без нищо от имуществото си, та с 2 думи ще е добре работодателя да ти съдейства за работна виза. Ами това е което се сещам за сега, ако имаш роднини или приятели да те посрещнат тук много ще си олесниш живота
Друг важен момент е този с оставането понеже останеш ли без виза намирането на работа е лееко казано трудно, отделно, че сгащят ли те имиграционните ще се прибереш без пари с еднопосочен билет и без нищо от имуществото си, та с 2 думи ще е добре работодателя да ти съдейства за работна виза. Ами това е което се сещам за сега, ако имаш роднини или приятели да те посрещнат тук много ще си олесниш живота

Be poZer, ride HoreX, drink 4oreX!
Oня русия
Oня русия
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
BMW///M-ma6inata написа:Мисленето ти е изкривено бате там е проблема, не е така че няма възможности тук, просто бачкане и хъс трябва, тва си е мое мнение.

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
err0r написа:BMW///M-ma6inata написа:Мисленето ти е изкривено бате там е проблема, не е така че няма възможности тук, просто бачкане и хъс трябва, тва си е мое мнение.
За това говоря!!!
Жоро, ти пък точно за хъс не ми говори

Машинка - изкривено ми е мисленето ли, в каква посока, хайде обясни на непросветените.
You said: "Time will change!" What if it changes you?
err0r написа:BMW///M-ma6inata написа:Мисленето ти е изкривено бате там е проблема, не е така че няма възможности тук, просто бачкане и хъс трябва, тва си е мое мнение.
За това говоря!!!
абе прави сте и то на 100%, ама ми е интересно какво работите, за да давате такива съвети на момчето? Доколкото знам Вичо работи и явно е неудовлетворен от парите, които получава. А вие в кой бранш сте?
Ако желаете, и за себе си ще кажа.
жена и кола не въртят ли задница, не ми ги фали...

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Батко, толкова засега... В момента не съм доволен от заплащането на 100%, ама ще става все по-добре. Не бързам за никъде. ис е ясно, че никога няма да подкарам, но това не ми пречи да си живея тихичко в скромната България!
сидж - работя в една медия... ти

- BMW///M-ma6inata
- Петко ///M големия
-
- Кара: E46 330xd / Mini Cooper S
Какво работя не мисля ,че е от значение, важното е че по един или друг начин отсега съм се ориентирал в сферата в която искам да работя и работя точно това, още съм на най-долните етажи но с амбиции човек се качва нагоре.
А към вичо, бате имам предвид ,че това просто е проява на слаб характер. Без да си опитал просто решаваш ,че тук няма да стане това което искаш и бягаш, това имам предвид. Ще кажеш опитал съм-не става. Значи просто не си се постарал и не си вложил достатъчно желание
За мен бягането към други държави е точно това, но си е мое мнение... всеки сам си определя пътя ,който мисли ,че ще е успешен
А към вичо, бате имам предвид ,че това просто е проява на слаб характер. Без да си опитал просто решаваш ,че тук няма да стане това което искаш и бягаш, това имам предвид. Ще кажеш опитал съм-не става. Значи просто не си се постарал и не си вложил достатъчно желание

За мен бягането към други държави е точно това, но си е мое мнение... всеки сам си определя пътя ,който мисли ,че ще е успешен
err0r написа:Батко, толкова засега... В момента не съм доволен от заплащането на 100%, ама ще става все по-добре. Не бързам за никъде. ис е ясно, че никога няма да подкарам, но това не ми пречи да си живея тихичко в скромната България!
с компютри се занимавам... това е привилигеровано, затова казвам че на мен ми е лесно да си стоят тук... макар, че на секундата мога да си вдигна шапката и да отида в Германия, където с Power Leasing се качвам на чисто ново БМВ... вярно това го нямам тук, но пък и тук не ми е толкова зле...
аз затова ви попитах какво работите, защото ако не си изкарвате вие пари, а някой ви ги дава е много лесно да казвате как другите са със слаби характери... съгласен съм с мнението и на двама ви, но такива квалификации бих направил много внимателно, защото не е точно така...
жена и кола не въртят ли задница, не ми ги фали...

vicho написа:Конкретно към Абсикс - подари ми е46-цата и аз ще викам, че по-добро място от БГ няма. Не си мисли, че пиша това с лоши мисли, напротив, евала, че караш тая хубава кола, пич си, искарал си парите - твоя е, браво, ама аз немога. В такъв случай - камшика и USA.
Няма не мога, има не искам

BMW///M-ma6inata написа:Мисленето ти е изкривено бате там е проблема, не е така че няма възможности тук, просто бачкане и хъс трябва, тва си е мое мнение.
Напълно споделям твоето мнение!
А и в крайна сметка всеки прави това, което сметне за най-добре. Просто споделям скромното си мнение.
ПС: И аз се занимавам с компютри и точно те ми купиха аватара (а не татко).