Какво да правим, когато започне война?
Модератор: Общи модератори
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Re: Какво да правим, ако започне война?
K_Ilkov написа:А представяш ли си от къде го купуваш щото аз не мога![]()
Е не знам?!

Последна промяна vicho на 25 Май 2015, 13:58, променена общо 1 път
You said: "Time will change!" What if it changes you?
enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
vicho написа:K_Ilkov написа:А представяш ли си от къде го купуваш щото аз не мога![]()
Е не знам?!Някактъв merchant или нещо такова ... нз!
Ако говорим за легално ще ти е нужно някакво специално разрешително за автоматично огнестрелно оръжие ... нямам идея какво.
Дори карабините са на специален режим, а не като гладкоцевните пушки.
Май и некви допълнителни изпити имаше за тях ... ловците да кажат ... камо ли автомат.
Ама в подобна ситуация сигурно бързо ще се намерят варианти на черно ...
Все пак военната промишленост и търговци живеят от тая работа

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Бай Мангал е въоръжен по-добре от българската армия...
И по-мотивиран...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
Айде пак за НАТО-то! Нападение срещу страна-членка се разглежда като нападение срещу целия пакт, но отделните държави сами могат да преценят какво да предприемат, от военни действия до протестна нота... 

Без страх, без спирачка!
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
....
Последна промяна deyan-enchev на 25 Май 2015, 14:01, променена общо 1 път
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
K_Ilkov написа:vicho написа:K_Ilkov написа:А представяш ли си от къде го купуваш щото аз не мога![]()
Е не знам?!Някактъв merchant или нещо такова ... нз!
Ако говорим за легално ще ти е нужно някакво специално разрешително за автоматично огнестрелно оръжие ... нямам идея какво.
Дори карабините са на специален режим, а не като гладкоцевните пушки.
Май и некви допълнителни изпити имаше за тях ... ловците да кажат ... камо ли автомат.
Ама в подобна ситуация сигурно бързо ще се намерят варианти на черно ...
Все пак военната промишленост и търговци живеят от тая работа
От всеки оръжеен магазин може да си закупите гладкоцевно или нарезно с разрешително за закупуване. Eй тука са цивилните калашници, или каквото е останало от тях http://www.arsenal.bg/contacts.htm
Няма такова нещо като легално и автоматично оръжие, има легално полуавтоматично. Тоест имаш само единична стрелба с автоматично презареждане.
Карабините не са на специален решим, даже за мене е по лек от гладкоцевното - защото нямаш минимална дължина на цевта, а само максимална. Можеш да си вземеш Sig 516 Patrol да речем, което е супер якото пушкало за градски бой с тоя малък калибър .223.
Това е истинско оръжие в днешно време, не имитацията на АК47 където се продава в БГ.
http://www.guns.bg/Sig_516_Patrol_223_R ... g=&outlet=

Просто за да си купиш карабина трябва 2г да си бил ловец с гладкоцевно + един курс за подборен лов.
Варианти на черно има винаги

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
steeN написа:Jordana написа:И какво ще направи EU на примерно ислямска държава ако реши да си забие знамето в Кърджали
Анализа ти е точно толкова верен, колкото да кажеш, че Гърция като супер малка икономика е последната дупка на кавала и няма никакво значение дали ще напусне евротоСамо гледай...
Запознай се подробно с делото на пазарджишките имами и какво са проповядвали , какви цели са поставени и такива незначителни подробности .Междувременно от 15 .05.2015 :
..... украинският вестник "Вести" публикува интервю с украинския политолог Вадим Карасьов, който твърди, че Виктория Нуланд е дошла в Киев със "споразумение за Донбас", което ще се превърне в истински проблем за властите на Украйна. Според директора на Института за стратегически изследвания става дума за пълно изпълнение на онези пунктове от Минските споразумения, в които се говори да се предостави на Донбас фактическа автономия. Такъв рязък политически завой по отношение на Донбас ще се превърне в проблем за украинския президент, вещае политологът.....
В смесените райони на България е напълно изпълним сепаратиския сценарий , стига да намерят кой да ги финансира такава операция .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Според мен най-сигурно ще е на форумна сбирка. Само батки, нинджи, ножари... 

- jorsenbmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: S63TUB44
Най-доброто решение е да не присъствате по време на война.Който може- да вазира навреме.Няма нищо срамно,и особено за по-лабилните мъже и тези със семейства с малки деца е напълно разбираемо.
Истина е ,че само мъртвите виждат края на войната господа.....оцелелите живеят с нея до края на дните си.Спестете си го.Гледките са покъртителни и много хора никога не ги преживяват.
Бил съм в Босна '99 и '05.Втория път вече беше построена джамията „ Крал Фахд Бин Абдул Азиз Ал Сауд” - в Сараево .Най голямата и красива на Балканите.Платена е от ...... Саудитска Арабия.ДА не ви учудва,същата страна както и Иран имат много голямо влияние и в ..... България.Но както и да е.Зад джамията високия панелен блок все още беше с огромни язви от РПГ и танков обстрел.Две пресечки преди булеварда за джамията има няколко къси ,симетрични улички с успоредни сгради от двете страни.Минавайки по тези улички прави впечатление това,че блокчетата отляво са непокътнати,а тези отдясно бяха с няколко стотици пробойни от куршуми всякакъв калибър.Много от терасите просто бяха сринати от обстрела.Просто една вечер живущите от едната страна ,вероятно от една и съща етническа група са решили и заедно са зачесали отсрещните си комшии....... Това за тези които казват че трябва да си много глупав за да не предвидиш и усетиш и видиш признаците на задаваща се война.Е,там е имало доста трупове на ''недосетливи''.
След активните бойни действия има масови и системни прояви на мръсна война /ако въобще има и чиста/.Пак за пример Сараево-по булеварда покрай реката стигаш до изгорената едно време библиотека отляво.Там на едно уширение се е правел пазара събота и неделя.Няколко поредни недели след уж приключване на масираните военни действия когато хората са чакали за хляб от хълма,където сега се белеят хиляди надгробни паметници са били обстрелвани възрастни,стари и болни хора на опашката за насъщния.Труповете са били разчиствани със снегорин за да може да минава линейката за оцелелите.....Така е на война.
Много бавно се стабилизират хората след такова нещо.Инфраструктура се оправя бързо привидно всичко дърпа напред,но същественото се изгражда едва след смяната на поне едно-две поколения.
Истина е ,че само мъртвите виждат края на войната господа.....оцелелите живеят с нея до края на дните си.Спестете си го.Гледките са покъртителни и много хора никога не ги преживяват.
Бил съм в Босна '99 и '05.Втория път вече беше построена джамията „ Крал Фахд Бин Абдул Азиз Ал Сауд” - в Сараево .Най голямата и красива на Балканите.Платена е от ...... Саудитска Арабия.ДА не ви учудва,същата страна както и Иран имат много голямо влияние и в ..... България.Но както и да е.Зад джамията високия панелен блок все още беше с огромни язви от РПГ и танков обстрел.Две пресечки преди булеварда за джамията има няколко къси ,симетрични улички с успоредни сгради от двете страни.Минавайки по тези улички прави впечатление това,че блокчетата отляво са непокътнати,а тези отдясно бяха с няколко стотици пробойни от куршуми всякакъв калибър.Много от терасите просто бяха сринати от обстрела.Просто една вечер живущите от едната страна ,вероятно от една и съща етническа група са решили и заедно са зачесали отсрещните си комшии....... Това за тези които казват че трябва да си много глупав за да не предвидиш и усетиш и видиш признаците на задаваща се война.Е,там е имало доста трупове на ''недосетливи''.
След активните бойни действия има масови и системни прояви на мръсна война /ако въобще има и чиста/.Пак за пример Сараево-по булеварда покрай реката стигаш до изгорената едно време библиотека отляво.Там на едно уширение се е правел пазара събота и неделя.Няколко поредни недели след уж приключване на масираните военни действия когато хората са чакали за хляб от хълма,където сега се белеят хиляди надгробни паметници са били обстрелвани възрастни,стари и болни хора на опашката за насъщния.Труповете са били разчиствани със снегорин за да може да минава линейката за оцелелите.....Така е на война.
Много бавно се стабилизират хората след такова нещо.Инфраструктура се оправя бързо привидно всичко дърпа напред,но същественото се изгражда едва след смяната на поне едно-две поколения.
- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Според мен по-удачно е да разглеждаме плановете за действие при бедствия и аварии, отколкото тези за военно положение. Сами виждате, че след всеки по-силен дъжд и някое село е под вода и има жертви - голяма част от тези жертви са основно от незнаене какво и как да се прави в такива случаи. А хората не знаят понеже тия планове ги няма никъде изложени и достъпни за всеки. Ако се захвана да пиша на тази тема сигурно ще изкарам един пост дето ще се чете близо 40минути затова няма да продължавам.
Но по военното положение: ако някога се случи да сме изправени пред война и съм някакъв командващ във въоръжените сили (уча стратегическо ниво, стискайте палци за реализация
) кратко, точно и ясно заявявам на готвещия се за настъпление: А си минал границата, А си взривих АЕЦ-а
. Да видим тогава кой луд ще продължи бойните си действия хаха. Отчаяните ситуации изискават отчаяни мерки
Ако съм обикновен гражданин обаче - заставам да браня родината и след като я опазя отивам да измета тия в парламента защото те ще са ни докарали тая чудесия на главите
Но по военното положение: ако някога се случи да сме изправени пред война и съм някакъв командващ във въоръжените сили (уча стратегическо ниво, стискайте палци за реализация

Ако съм обикновен гражданин обаче - заставам да браня родината и след като я опазя отивам да измета тия в парламента защото те ще са ни докарали тая чудесия на главите
Да не дава господ ... Щото победители особено сред цивилните при една истинска война- няма.
Какво ще правя аз лично? Ми имам семейство та трудна работа независимо колко и от какво разбирам и имам....
Ако истинска война със редова армия (визирам танкове, артилерия и тн) заебавам всичко и в Швейцария. Там войни няма щото всичките пари са там.
Ако е по- сепаратиски вариант (визирам калашници, картечници, РПГ-та и т.н) или няма начин да се добереме до Швейцария- имаме план с приятели да се събереме на една близка ферма и там да се окопаеме... Имаме достатъчно оръжия, провизии и познания да не сме най- желаната (разбирайте слаба) цел. Което е и задачата при такива събития.
Но като цяло както казах- да не дава господ щото...
Какво ще правя аз лично? Ми имам семейство та трудна работа независимо колко и от какво разбирам и имам....
Ако истинска война със редова армия (визирам танкове, артилерия и тн) заебавам всичко и в Швейцария. Там войни няма щото всичките пари са там.
Ако е по- сепаратиски вариант (визирам калашници, картечници, РПГ-та и т.н) или няма начин да се добереме до Швейцария- имаме план с приятели да се събереме на една близка ферма и там да се окопаеме... Имаме достатъчно оръжия, провизии и познания да не сме най- желаната (разбирайте слаба) цел. Което е и задачата при такива събития.
Но като цяло както казах- да не дава господ щото...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
И аз да се включа разглеждайки сценарии в който се налага мобилизация. Аз като лекар хирург май няма да имам избор и директно те произвеждат в чин (мисля че най-ниския офицерски почват лекарите) и те пращат в лазарета. Най-малкото заради специалността ми...ся колежката по ендокринология няма да я пратят ама хирурзите май го лапаме от раз и няма варианта колата, жената, децата и на село. Който всъщност е най-добрия вариант.
Все пак хирурзите в България не са толкова много че да не могат да се изброят всичко до един поименно в един 2-3 хиляден списък и да се привикат. В момента обаче като жител на Дойчланд си мисля и че няма как да ме намерят да адреса в София, но тва не означава че не бих се върнал да служа на каузата да спася максимален брой Българи....и без тва не сме много. Ама тва са само хипотези....никой не знае как наистина би реагирал докато не се наложи.
Все пак хирурзите в България не са толкова много че да не могат да се изброят всичко до един поименно в един 2-3 хиляден списък и да се привикат. В момента обаче като жител на Дойчланд си мисля и че няма как да ме намерят да адреса в София, но тва не означава че не бих се върнал да служа на каузата да спася максимален брой Българи....и без тва не сме много. Ама тва са само хипотези....никой не знае как наистина би реагирал докато не се наложи.

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
съгласен..ineedmoney написа: Ама тва са само хипотези....никой не знае как наистина би реагирал докато не се наложи.
Аве,колеги,няма ли някакви американски бази тука,та да го мислят и те какво имат да опазват-ДМА,някой друг пиян солджър, едно друго

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- mfandakov
- младши ентусиаст
-
Темата от,,Какво да правим, ако започне война?,, стана- Как да се,, чупим,,преди войната. 

В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!