Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

Мнение от M-coupe » 23 Май 2015, 11:40

Купето ми харесва много повече на мен :bowdown: ама точно това е с н47 :no:
..Bayerische Motoren Werke..
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xD LCI 2014
Мечтае да кара: само BMW
Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d

Мнение от awful » 23 Май 2015, 20:38

M-coupe написа:Купето ми харесва много повече на мен :bowdown: ама точно това е с н47 :no:

На същото мнение съм и аз, бях се замислил да сменям моята е91 за е92 ама със н47 и се отказах :nono: .
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Ford Galaxy
Мечтае да кара: ///M

Мнение от djvisage » 24 Май 2015, 16:44

Какъв му е проблема на този мотор
THE POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL!!!

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Koliu » 24 Май 2015, 20:07

djvisage написа:Какъв му е проблема на този мотор

Реално никакъв, но е основна тема за плюене в този форум.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 24 Май 2015, 21:00

Реално огромен ама е такива като тебе трябва явно да им се случи, за да повярват (има петиция с близо 500 хил подписа в европа за този проблем, много голям този начия форум)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Koliu » 25 Май 2015, 12:29

Taruno написа:Реално огромен ама е такива като тебе трябва явно да им се случи, за да повярват (има петиция с близо 500 хил подписа в европа за този проблем, много голям този начия форум)

Колега,
грешно си ме разбрал - не казвам, че няма дефект, казавам че няма проблем. Проблем наричам само нещо, което ти идва изневиделица и не може да се реши с пари. А тук е ясно като бял ден за какво става въпрос и колко струва. Да не говорим, че преди да се случи има достатъчно ясно тракане, за да не си изненадан. Проверява си човека - дали гаранционно вече не е подменено, ако е - кара си спокойно, ако не е - си го подменя и пак си кара спокойно. Ако му е скъпо за подмяна - не си купува автомобила - т.е. няма проблем, а има нужда от малко мислене и смятане.
Примерно при Ауди има дефект с мултироника(безстепнния автоматик) - е хората пак си го купуват, знаят си и си правят сметката.
Просто няма нужда да се драматизират нещата. Ако има даден езмепляр, който много харесва на колегата, с хубави ектри, запазаен и цената го утройва - да си го купува. Има още 221047358490 скъпи неща, които могат да се строшат в тази кола.

Потребител
Аватар
Кара: каквото намери

Мнение от s0me0ne » 25 Май 2015, 14:29

Здравейте,

Имам следният въпрос: N43B20 O0 двигателя читав ли е (http://www.bmwarchive.org/m-code/n43b20o0.html)? Страда ли от прословутите проблеми с веригата? Става въпрос за версията 125kw, 170 к.с. Изчетох форума и дори из чуждите се рових, но е изглежда много малко разпространен. До колкото разбирам е бензинов двигател с директно впръскване без ванос и е 4 цил. двигател. Освен, че е муден (автомат ZF 6hp) друг проблем има ли? Газ май няма как да му се сложи, но и разхода на 3ка с този мотор едва ли ще е фрапантен...
И още нещо - колата е регистрирана 05.2008г. а по ВИН излиза 04.2009. Някой с логично обяснение?!

Потребител
Аватар

Мнение от IvanGC » 25 Май 2015, 14:53

Здравейте,

не съм сигурен дали пиша на правилното място... но може ли да ми кажете някакво мнение за автомобила от обявата:

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=9p61vs

Много ми хареса на външен вид, километрите, ако са толкова, е страхотен + според мен.

Не успях да намеря информация за този автоматик септроник - това нещо като типтроник ли е ? Как се поддържа и надежден ли е? В момента карам кола с типтроник и нямам никакви забележки.

Двигателят и мощността му ме устройват напълно. Има ли някакви редовни болежки и проблеми да кажем, за които да съм подготвен ? Видях, че понахарчват масло... Има ли турбо и какъв тип е ? Всякаква друга информация би ми била от полза. Извинявам се, предварително, ако въпросите са задавани и преди, но съм нов във форума и не успях да намеря отговор на въпросите си с търсачката.

Много благодаря предварително!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 25 Май 2015, 15:59

IvanGC написа:Много благодаря предварително!

За тези пари трябва да ДОКАЖАТ обявените километри, тогава съм сългасен с цената. Ако не могат, то тогава съм твърдо против тази кола.

Иначе колата е атмосферна и върви нормално - http://www.ultimatespecs.com/car-specs/ ... -320i.html
You said: "Time will change!" What if it changes you?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от E30driver » 25 Май 2015, 16:13

IvanGC написа:Здравейте,

не съм сигурен дали пиша на правилното място... но може ли да ми кажете някакво мнение за автомобила от обявата:

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=9p61vs

Много ми хареса на външен вид, километрите, ако са толкова, е страхотен + според мен.

Не успях да намеря информация за този автоматик септроник - това нещо като типтроник ли е ? Как се поддържа и надежден ли е? В момента карам кола с типтроник и нямам никакви забележки.

Двигателят и мощността му ме устройват напълно. Има ли някакви редовни болежки и проблеми да кажем, за които да съм подготвен ? Видях, че понахарчват масло... Има ли турбо и какъв тип е ? Всякаква друга информация би ми била от полза. Извинявам се, предварително, ако въпросите са задавани и преди, но съм нов във форума и не успях да намеря отговор на въпросите си с търсачката.

Много благодаря предварително!

Гледах колата на живо. Запазена е, дали това са километрите не може да се каже. Този мотор няма турбо, ако километрите са реални не би трябвало да харчи масло. Автоматика е на ЗФ и по принцип са много здрави. Кожата е изкуствена, което си го пише, за мен лично плат е по-добре от изкуствената кожа. Общото впечатление е добро, но това е само каквото се вижда без да е палена и карана.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 320i 150 к.с. N46B20B
Детайли за колата: arctic metallic

Мнение от FE LIPE » 25 Май 2015, 17:10

Има ли някакви редовни болежки и проблеми да кажем, за които да съм подготвен ? Видях, че понахарчват масло...

Не ти трябва този чайник с ресурс на двигателя 100-130 000 км... четирицилиндрови бензинови->http://bmwservice.livejournal.com/2109.html ,шестцилиндрови бензинови->http://bmwservice.livejournal.com/720.html .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Ford Galaxy
Мечтае да кара: ///M

Мнение от djvisage » 25 Май 2015, 23:54

Някой ще изрази ли мнение за тази кола и 200К не са ли много?

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=9pcjb9
THE POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL!!!

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 26 Май 2015, 6:42

djvisage написа:Някой ще изрази ли мнение за тази кола и 200К не са ли много?

Просто понякога ср хващам за главата с тея въпроси, тука коментираме, че колите дето се внасят са средно над 400к пук има и на много повече. Та 200к са нищо. Иначе самака кола на първо чвтене изглежда добре.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 26 Май 2015, 8:12

E30driver написа:Гледах колата на живо. Запазена е, дали това са километрите не може да се каже. Този мотор няма турбо, ако километрите са реални не би трябвало да харчи масло. Автоматика е на ЗФ и по принцип са много здрави. Кожата е изкуствена, което си го пише, за мен лично плат е по-добре от изкуствената кожа. Общото впечатление е добро, но това е само каквото се вижда без да е палена и карана.

Не си имал кола със сенсатек, затова си мислиш, че плата е по-добре ;) Особено на бежов салон :winky:

vicho написа:
IvanGC написа:Много благодаря предварително!

За тези пари трябва да ДОКАЖАТ обявените километри, тогава съм сългасен с цената. Ако не могат, то тогава съм твърдо против тази кола.

Иначе колата е атмосферна и върви нормално - http://www.ultimatespecs.com/car-specs/ ... -320i.html

Нито вървежът, нито разходът ще му харесат на тази кола, но това ще го установи впоследствие колегата. Иначе самият екземпляр изглежда много прилично. Не е невъзможно да е на малко километри - реална година, бензин, автомат без газ...

Taruno написа:
djvisage написа:Някой ще изрази ли мнение за тази кола и 200К не са ли много?

Просто понякога ср хващам за главата с тея въпроси, тука коментираме, че колите дето се внасят са средно над 400к пук има и на много повече. Та 200к са нищо. Иначе самака кола на първо чвтене изглежда добре.

+1
Never mistake motion for action...

Потребител
Аватар
Кара: каквото намери

Мнение от s0me0ne » 26 Май 2015, 9:30

s0me0ne написа:Здравейте,

Имам следният въпрос: N43B20 O0 двигателя читав ли е (http://www.bmwarchive.org/m-code/n43b20o0.html)? Страда ли от прословутите проблеми с веригата? Става въпрос за версията 125kw, 170 к.с. Изчетох форума и дори из чуждите се рових, но е изглежда много малко разпространен. До колкото разбирам е бензинов двигател с директно впръскване без ванос и е 4 цил. двигател. Освен, че е муден (автомат ZF 6hp) друг проблем има ли? Газ май няма как да му се сложи, но и разхода на 3ка с този мотор едва ли ще е фрапантен...
И още нещо - колата е регистрирана 05.2008г. а по ВИН излиза 04.2009. Някой с логично обяснение?!

Някой с инфо? Наистина по търсене във форума за "N43" излизат 5 страници с резултати, общо от 4 теми... наистина ли е такава греда/екзотика този мотор? Някаква аналогия и/или поне някакво инфо нямате ли?

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93