Какво да правим, когато започне война?
Модератор: Общи модератори
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Re: Какво да правим, ако започне война?
© написа:....
Така е, като започне война се изнасяме
Ако можеш, то и за тва е темата, кво се прави....
Тук не стаа въпрос за патриотизъм/политика.
Кво стана с бункерите около София? Тия в СФ ясно, ама ония бяха добри и почти никой не ги знаеше тогава..
В САЩ са модерни ся, фамилни бункери, дето да даяниш месец два.
Аз лично, ако се отърва от маоблизацията( малко остана), се съм се надявал на общност (ако немам бункер/къща)..даяним докато можем, по блокове/квартал дет се вика, докато не се докопаме до гората...
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
bum_bum написа:© написа:Аз съм живял малко по време на т.нар. социализъм и тогава родината беше нещо наистина свято.
Не съм комунист, социалист или нещо подобно но по тошово време бих отишъл на война. Сега като се замисля също, но ако от едната ми страна се бие Бойко, а от другата Чехльо Плевенски. Също в ротата си бих искал да видя да речем Пеевски, Вальо Златев и още 10-тина от същия калибър. Но да ходя да ме стрелят, че да им пазя на тях имането, пък те да се пекат на Сен Тропе.. сори.
И Първанов ,Станишев , Доган, Местан , Бареков , Сидеров .
Нееее.... напуши ме смях !

И ако все пак се наложи но думнат летището , накъде да "фащаме"?
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Те и да не го думнат няма на къде да хванеш, щото както и сега виждаш цивилизованите страни бежанци не приемат. Пък и по стар български обичай един билет за Западна Европа ще стигне до към 100к сигурно в такъв момент.
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
Много готина и полезна тема. Обаче има некои съображения. Като цело тя е, АКО попаднеш в зона на военни действия. А иначе войната не почва от днеска и айде утре ни зачесват. Има си нишани и който се светне ще изчезне преди да са затворили летищата. А пък и да ги затворят сухоземна граница бол. Който не се светне на време и е спал или пък е ултра мега националист остава и се подготвя за шоуто. А то ще си заслужава определено. Аз лично как бих постъпил, осигурявам на жената и децата едно беганье извън кенефа и оставам тук за тепането и да пазим имота и колата 

" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
И никой не каза все пак, кой ще е този въображаем враг
Целият западен алианс скокна в подкрепа на Украйна, а тя не е нито в ЕС, нито в нато..
Mислите ли че ЕС/нато биха оставили своя членка да я "разчленят" или да се води каквато и да е война вътре в нея?

Целият западен алианс скокна в подкрепа на Украйна, а тя не е нито в ЕС, нито в нато..
Mислите ли че ЕС/нато биха оставили своя членка да я "разчленят" или да се води каквато и да е война вътре в нея?
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
И какво ще направи EU на примерно ислямска държава ако реши да си забие знамето в Кърджали ? Ще им пръдне на дедовия ,или ще им наложи санкции върху вноса на свинско
? Мироопазващите европейски мисии не могат да водят бойни действия а само подържат двете страни да не се сбият .Колко такива конфликта предотвратиха досега ? Нито един , и за в бъдеще пак така ще е .Членството в НАТО е това което трябва да спре такива неща , обаче цената е затриването на българската армия .Сега хем сме със изути гащи , хем зависим от външни фактори .И ако нещо наистина се случи ,ще ни оставят да се изпотрепем сами щото няма начин някой да ти свърши работата дето сам трябва да я свършиш .

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
Нито един конфликт не са предотвратили, но модела в европа от средата на 18-ти век е либерализъм, който гласи приемане на еднакво мислещи и изолация на различните.
Ако европа трябваше да предовратява конфликти, то кой ще определи точно кои конфликти? а това значи постоянно месенето във външните работи на други държави. Какво очакваш, да идат при някои джихади и т.н и ще им наложи да вярват в нещо друго и да не се бият? Та тия фанатици за това се бият, за тях всички дето не вярват в техният бог са грешници и заслужават да бъдат затрити от лицето на земята. Европа не и е работа да ходи и да създава "демокрация", тия общества са на по-изостанло развитие ако щеш от еволюционна гледна точка, убиват жени с камъни и ги палят щот си свалила забрадката. Изолация до дупка и да си градят каквото искат общество.
Дали "миротворците" ще се изсипят тука ако ИДИЛ кацнат у нас е риторичен въпрос.
Армията си има и плюсове и минуси.. в държава която всичко се краде и ръста на икономиката е 0.8% армията е перо което ще тежи доста.. но в предвид ситуацията на изток и това че сме външна граница на ЕС, определено съм ЗА
ЕС трябва задейства плана си за федерална армия и всяка държава да има опредлен % , такава армия би била много по-организирана и силна отколкото ние да наливаме огромен бюджет в наша.
Ако европа трябваше да предовратява конфликти, то кой ще определи точно кои конфликти? а това значи постоянно месенето във външните работи на други държави. Какво очакваш, да идат при някои джихади и т.н и ще им наложи да вярват в нещо друго и да не се бият? Та тия фанатици за това се бият, за тях всички дето не вярват в техният бог са грешници и заслужават да бъдат затрити от лицето на земята. Европа не и е работа да ходи и да създава "демокрация", тия общества са на по-изостанло развитие ако щеш от еволюционна гледна точка, убиват жени с камъни и ги палят щот си свалила забрадката. Изолация до дупка и да си градят каквото искат общество.
Дали "миротворците" ще се изсипят тука ако ИДИЛ кацнат у нас е риторичен въпрос.
Армията си има и плюсове и минуси.. в държава която всичко се краде и ръста на икономиката е 0.8% армията е перо което ще тежи доста.. но в предвид ситуацията на изток и това че сме външна граница на ЕС, определено съм ЗА

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
acer написа:И никой не каза все пак, кой ще е този въображаем враг![]()
Скокна та направо ги прескокна

Представи си следния вариант. При тия проблеми, които се случиха в Македония да речем онези бяха решили да влязат в България. Кво прайм? Не е точно война, но са си военни действия. Дали нямаше да вдигнат във въздуха половинта Кюстендил да речем, който им е на път преди който и да е било да се намеси?
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Много интересна тема, която някои обърнаха на политика!!!
Въпроса е точен и ясен
Започне ли война, аз лично ще гледам да си плюя на петите заедно със семейството. Нито мога да стрелям, нито имам желание.
Такива овце сме, че направо ме е страх дори да си помисля евентуален сценарии
Представям си, как отивам да си купувам автомат и започвам да стрелям с него без да съм държал оръжие в ръцете си
Най-много да се гръмна в крака.
Или пък, как въоражавам 7 годишния си племенник. Айде нЕма нужда 
Въпроса е точен и ясен

Започне ли война, аз лично ще гледам да си плюя на петите заедно със семейството. Нито мога да стрелям, нито имам желание.
Такива овце сме, че направо ме е страх дори да си помисля евентуален сценарии

Представям си, как отивам да си купувам автомат и започвам да стрелям с него без да съм държал оръжие в ръцете си

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
Ако има война ли,тук в българия? Все едно ще сме в шах с пешката!
По-добре да няма,че този път не 500 години,ами 5000 ще сме незнайни,с такива управници!

По-добре да няма,че този път не 500 години,ами 5000 ще сме незнайни,с такива управници!

bum_bum написа:Представи си следния вариант. При тия проблеми, които се случиха в Македония да речем онези бяха решили да влязат в България. Кво прайм? Не е точно война, но са си военни действия. Дали нямаше да вдигнат във въздуха половинта Кюстендил да речем, който им е на път преди който и да е било да се намеси?
Това ми звучи като, "Какво правим ако ни нападнат извънземни"

У нас имаме по спомен около 30,000 военнослужещи без да броим резервистите и още към 60,000 към мвр, малко ли са за подобен локален конфликт? Щото ако визирате Турция примерно, да ни нападне с нейната 400,000 редовна армия то и самите военни ще бягат през глава

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Ако някой реши да се въоръжава имайте предвид че над 220 000 оръжия са законно регистрирани в БГ и не е панацея да идеш а АК-47 до магазина, най-много да те гръмнат заради него.
Дано не става война, но ако стане ... колата и към село - селата никой не ги бомбандира сякаш.
Дано не става война, но ако стане ... колата и към село - селата никой не ги бомбандира сякаш.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
acer написа:bum_bum написа:Представи си следния вариант. При тия проблеми, които се случиха в Македония да речем онези бяха решили да влязат в България. Кво прайм? Не е точно война, но са си военни действия. Дали нямаше да вдигнат във въздуха половинта Кюстендил да речем, който им е на път преди който и да е било да се намеси?
Това ми звучи като, "Какво правим ако ни нападнат извънземни"![]()
У нас имаме по спомен около 30,000 военнослужещи без да броим резервистите и още към 60,000 към мвр, малко ли са за подобен локален конфликт? Щото ако визирате Турция примерно, да ни нападне с нейната 400,000 редовна армия то и самите военни ще бягат през главаКаквото армия и да имаме сме прекалено малки да се отбраняваме срещу някоя от големте държави, за това сме в нато, а и да не бяхме щяхме сме с Русия, просто щото сме малки и имаме нужда от съюзници. Ta нападне ли някой голям, нищо не може да правим освен да бягаме.. но и къде да бягаме щото тогава биха се намесили и другите големи и ето ви 3-та световна от коята няма да има победител
днеска има икономически войни, вече и студени войни.. онези войни от миналият век ще си останат там, щото другото би значило рестарт на планетата.. ако нещо ще става, никой не може да го спре, та носетe си новите дрешки и се радвайте на живота, каш беке -keep calm and carry on
Може да сме малко, но не сме прости:
http://www.bulgarianhistory.org/%D0%B2%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%80-%D0%B2%D0%B0%D0%B7%D0%BE%D0%B2-%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%BE%D1%8F%D1%82-%D0%BE%D1%82-%D0%B4%D0%BE%D0%B9%D1%80%D0%B0%D0%BD/

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Jordana написа:И какво ще направи EU на примерно ислямска държава ако реши да си забие знамето в Кърджали
Анализа ти е точно толкова верен, колкото да кажеш, че Гърция като супер малка икономика е последната дупка на кавала и няма никакво значение дали ще напусне еврото

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
vicho написа:Представям си, как отивам да си купувам автомат ...
А представяш ли си от къде го купуваш щото аз не мога

Интересна тема, провокативна някак

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...