Какво да правим, когато започне война?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Re: Какво да правим, ако започне война?

Мнение от randity » 24 Май 2015, 18:05

Nukem написа:Затова е хубаво да си държи човек парите в кеш и долари, още при първите сигнали за някакви такива простотии, летището и в някоя нормална държава, започваме наново, бачкане и така. Ако някой си мисли, че ще се бием за тази пумиина яма, много се е излъгал :mhihi: .

Това ако го казваш наистина, си пълен боклук, не заслужаващ да живее в тази държава. Повечето като теб трябва да са марш от тук. Срам и позор :bang:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 24 Май 2015, 18:07

Nukem написа:Затова е хубаво да си държи човек парите в кеш и долари, още при първите сигнали за някакви такива простотии, летището и в някоя нормална държава, започваме наново, бачкане и така. Ако някой си мисли, че ще се бием за тази пумиина яма, много се е излъгал :mhihi: .

Съгласен съм, че това е добро решение. Иначе не знам след като магазините и бензиностанциите няма да работят, какво летище ? :)

randity написа:

Това ако го казваш наистина, си пълен боклук, не заслужаващ да живее в тази държава. Повечето като теб трябва да са марш от тук. Срам и позор :bang:

П.С.: randity - При военен конфликт и аз не бих се пуцал с никой за тука. Нищо учудващо не виждам....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 24 Май 2015, 18:32

Човека макар и цинично, но си го признава. Щото аз съм сигурен,че и много от надъханите "бойци" ше палят на някъде или ше се нагъзят, като гръмне калашник на 5 метра от тях. Иначе нямаше 80% от 1300+ годишната ни история да е под чуждо управление/робство/т.н.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 24 Май 2015, 18:55

Евала! На 3-ти март сте много големи патриоти, а когато стане въпрос, че ще ви опре яйцето до гъза и се свивате като мишки, предавайки собствената си родина? Защо още сте тук, защо вече не сте в "БЕЛИТЕ ДЪРЖАВИ". Защо се биете в гърдите и казвате, че сте българи, като утре си биете ташаците и отивате някъде, вместо да сте тук?
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 24 Май 2015, 21:02

Ранди , успокой малко топката,
и ми отговори - на кое викаш родина ?

На територията или на обществото?

Защото много национални герои и знайни и много незнайни са дали живота си, не за това общество и за отношенията в него.

И въобще в световен мащаб войните се разпалва от едни хора дето през цялото време са на чисто и топло, а се изнасят на гърба на хора дето грам си нямат понятие защо умират...А ,че уж е за родината, ммм ... много наивно .
Т.е. изправят се обикновени хора заблудени с идеология срещу други обикновени хора но не и самите идеолози!

И не е ли малко странно богатите изнесли се в чужбина по време на война са изгнаници , а простия човечец дезертьор?
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 24 Май 2015, 21:47

В България естествен конфликт не може да се породи..
Малка държава с малко полезни изкопаеми
- ромите те са си доволни от кочинката, важното е да има безплатен ток и детски
- другите малцинства към родопите също нямат проблеми с българите

проблема е че могат да бъдат използвани за изкуствен конфликт от дпс и.. Русия.
За Русия слаб/разклатен ЕС е повече от добре.. един съюз е силен колкото най-слабото му звено, а ние сме си много слаби.
Другата опасност са бежанците, никъде в ЕС (освен Италия) не са влезли толкова много.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

Слави
Аватар

Мнение от © » 24 Май 2015, 21:55

Аз съм живял малко по време на т.нар. социализъм и тогава родината беше нещо наистина свято. Със всичките му недостатъци, все пак се възпитаваше някакъв патриотизъм. Сега живеем в общество в което няма никакви морални или каквито и да е други ценности, родолюбие патриотизъм, честност - такова нещо не съществува, родина ли - на кого му пука за това.
Така е, като започне война се изнасяме

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 24 Май 2015, 21:59

А за какъв чеп сме в НАТО дали?
Нали идеята е обявиш ли война на страна членка-обявяваш на целия съюз?
А недай си боже при вътрешен конфликт,пак би трябвало да има някаква интервенция на страна на официалната власт ,или да не лЕжим на тая кълка? :dunno:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар

Мнение от u`F`o » 24 Май 2015, 22:06

randity

Колега, ти какво би правил срещу танкове и бомбандировачи ? Военна подготовка нямам. Където се казва, с нож на престрелка не се ходи.

Какво правиш срещу дървената мафия, която изсича поголовно горите и ще ни направи голи като Афганистан? Този проблем, не е евентуален, а реален.
Когато полицаите не разследват ПТП-та със смъртни случаи, камо ли по дренбни неща. Дребната престъпност процъфтява в страната в момента. Корупция има на всички нива от властта и това ни пречи да бъдем една нормална бяла държава. Няма самосъзнание, няма възпитание, няма ценности.

Изобщо, има доста проблеми, срещу които няма целенасочени масови действия, а тъкмо обратно - масови бездействия. И като тръгнеш да говориш с хората и всеки ти вдига рамене и казва "ами такова е".

И да, като се замисля... Освен семейството и приятелите ми, не виждам какво бих искал да спася от тук.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 24 Май 2015, 22:06

© написа:Аз съм живял малко по време на т.нар. социализъм и тогава родината беше нещо наистина свято.

Не съм комунист, социалист или нещо подобно но по тошово време бих отишъл на война. Сега като се замисля също, но ако от едната ми страна се бие Бойко, а от другата Чехльо Плевенски. Също в ротата си бих искал да видя да речем Пеевски, Вальо Златев и още 10-тина от същия калибър. Но да ходя да ме стрелят, че да им пазя на тях имането, пък те да се пекат на Сен Тропе.. сори.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от u`F`o » 24 Май 2015, 22:10

Bogat-Beden написа:А за какъв чеп сме в НАТО дали?
Нали идеята е обявиш ли война на страна членка-обявяваш на целия съюз?
А недай си боже при вътрешен конфликт,пак би трябвало да има някаква интервенция на страна на официалната власт ,или да не лЕжим на тая кълка? :dunno:

Точно така. Когато обявиш война на страна членка, реално целият съюз трябва да ти съдейства. Това е по договор. Действително звучи успокояващо, дали ще ти помогнат и дали ще е адекватна намесата са две отделни теми.
И един леко по-притеснителен факт е, че може страна от съюза да нападне друга членка и тогава да ни оставят "да се оправяме". С нашия военен състав, техника и подготовка - сме довиждане.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 24 Май 2015, 22:13

Марки, долари, кеш, първи сигнали ...... :kuku: К'во летище бе пич... :mrgreen: И що си мислиш, че някой ще те пита к'во искаш и к'во не :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ubi dubium, ibi libertas

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 24 Май 2015, 22:17

Дадът ли ми оръжие, това би бил един прекрасен повод да си припомня стрелковите умения по най близката маала :D

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 24 Май 2015, 22:21

bum_bum написа: Също в ротата си бих искал да видя да речем Пеевски, Вальо Златев и още 10-тина от същия калибър. Но да ходя да ме стрелят, че да им пазя на тях имането, пък те да се пекат на Сен Тропе.. сори.

Не само десетина, целият ни полит-икономически "елит" на първа линия да са! :ranting:
Леле,Пеевски що периметър може да покрие (извинявам се за черния хумор,пази боже само си мисля аз от това ,което обсъждаме..)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 24 Май 2015, 22:22

Каква война ви гони , тия посерковци дето се наричат българско правителство власт или каквото там е главата на държавата ще капитулират при първата по сериозна заплаха .Ще бъдете неприятно изпреварени понеже те са първите дето ще се изнесат а не редовия гражданин .Изобщо няма да се стигне до сериозни конфликти щото те чакат нато да ги спасява .Затова и вече няма българска армия , скоро ще гледаме какво е българската войска само в музеите.Да не мислите че ближат задника на обама заради България или национална кауза ?
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата