Разлика между M40 и М43
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- insaneinc
- Потребител
-
- Мечтае да кара: E30
Разлика между M40 и М43
Здравейте колеги, въпросът ми е следният. Четейки из интернет забелязах, че М40Б16 имал и М43Б16. Най-често поставяни в купе. Въпросът ми е каква е разликата между двата мотора, как може да се открие (Само по VIN номера ли?).
- vasex
- Потребител
-
- Кара: 316i компакт
- Мечтае да кара: квото падне
Re: Разлика между M40 и М43
Разликата е че м43 е с верига и е по читав от м40,другото което е че м43 е с бобини като м42 а м40 с далко и конете е разликата.Аз съм доволен от м43 който го имам
БМВ не е страст а ДИАГНОЗА ...... Drifting Is NOT a Crime ... !!!™
Бензин и гуми бяха последните ми думи ...
носач-40лв, калник-50лв, броня-60лв, ляв завой с десен волан-БЕЗЦЕННО !!!
100км/ч не е скорост,а време да превключиш на 2-ра
Бензин и гуми бяха последните ми думи ...
носач-40лв, калник-50лв, броня-60лв, ляв завой с десен волан-БЕЗЦЕННО !!!
100км/ч не е скорост,а време да превключиш на 2-ра
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
М40 никога не е поставян в купе, има го само в първите седани.Визуално моторите са доста различни, потърси снимки в нета и ще се ориентираш.
only rear wheel drive
- ///Mechov
- младши ентусиаст
-
- Кара: кУлУлО
Не дей да хулиш М40то така. Читава моторетка си е , но зависи от това как я гледаш и от това ка човека преди теб я е гледал. Щракането в главата се отсранява доста лесно. ДЕЛКО няма , има палец и капачка. Мойто М40 го имам от 14г. , главата е преработена с ролкови кобилици и е изключително тих. Важна е подръжката.vasex написа:Разликата е че м43 е с верига и е по читав от м40,другото което е че м43 е с бобини като м42 а м40 с далко и конете е разликата.Аз съм доволен от м43 който го имам
- insaneinc
- Потребител
-
Мерси за отговора, колеги. @Mechov как се грижиш за твоя мотор, ако не е тайна?
- ///Mechov
- младши ентусиаст
-
- Кара: кУлУлО
На временна смяна на мсла , филтри , ремъци , ролки и то читави . Ако човек е решил да вземе масло от 5лв. литъра и ангренажен ремък за 7лв то тогава..... Има доста писано из форума за двигателите и небходимата им подръжка.
Разликите са повече от сериозни. В М43 са изчистени всички проблеми и конструктивни недостатъци натрупани от опита с М40. Рвзултата е здрав, непритенциозен и безпроблемен двигател. Единственият недостатък, е че е слабичък. /според мене/
Както споменаха колегите, няма как да ги объркаш, те и видимо са различни.
Но онзи ден 2ри път видях гладко и спокойно работещо М40. Работеше тихо и добре. Та.. и от собственика много зависи де.
Всички BMW мотори искат достатъчно и хубаво масло. Занемарените мотори винаги си го "казват", и показват.
Както споменаха колегите, няма как да ги объркаш, те и видимо са различни.
Но онзи ден 2ри път видях гладко и спокойно работещо М40. Работеше тихо и добре. Та.. и от собственика много зависи де.
Всички BMW мотори искат достатъчно и хубаво масло. Занемарените мотори винаги си го "казват", и показват.

- insaneinc
- Потребител
-
Слаб е да, но пък за къде да бързам и да се силя. Аз ще гоня друга цел. Благодаря ви за отговорите!
8 мнения
• Страница 1 от 1