Apple устройства, iOS и macOS тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Слави
Аватар

Re: iOS тема

Мнение от © » 19 Май 2015, 14:15

между 5 и 5с трябва да има доста разлика, най-малко заради 64 бит. процесор
С 6-цата също ще има разлика, макар и хардуерните промени да не са чак толкова драстични. Въпреки това е с по-нов процесор и се очаква повече производителност, но не съм го пробвал, не знам

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 19 Май 2015, 14:40

© написа:Добре, а 5s е достатъчно различен от 6 като размер.

Е ми ако хвърля боба хаха... аз мисля, че на идващата им след месец някъде годишна конференция (WWDC) ще спрат 5s и 5c. Фрагментацията е проблем за разработчиците на софтуер... това е една от причините Аднроид софтуера да е толкова зле. А тия неща са безполезни, ако няма софтуер за тях (Windows Phone...).

Вижте часовника. Една платформа, различен bezel само, от алуминий до злато. То това сигурно им спестява и адски много пари за разработка... както Фолскваген си ползват частите в 100 различни модела.

п.с. този 5c според мен беше провал и повече c-та не мисля, че ще правят.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 19 Май 2015, 15:19

Аз не познавам човек с 5с :dunno:
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 19 Май 2015, 16:15

там където пиша 5с за мен е 5s на български
тоя модел 5це съм го отписал по рождение :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: F31

Мнение от alozavar » 20 Май 2015, 20:36

Аз пък имам доста познати с 5C, нещо по-интересно е. Но според мен идва момента, че "бюджетна версия" на iPhone звучи като все едно си се прецакал или че нямаш средства за нормалния :mhihi: И оттам в БГ няма да има особена популярност :mhihi:
И аз не мисля, че ще се върнат към 4" дисплей, но ако все пак решат със сигурност бих обмислил смяна на 5S, 6 ми идва голям за моята ръка :dunno:

Аватар

Мнение от Хаос » 21 Май 2015, 18:45

В началото шестицата и на мен ми идваше голяма, но сега много свикнах с нея и ми е много удобна за всичко. Може би дори ще свикна и с още по-голям телефон, но засега не виждам особена нужда.
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 21 Май 2015, 21:35

То на мен 6+ ми идваше голяма....... цели 2-3 часа :mhihi: сега като взема 5 в ръка се чудя какво е това детско телефонче което ми се губи в ръката :mhihi:
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 22 Май 2015, 1:04

4,7 инча не е чак толкова зле, но ако смалят малко рамките отгоре и отдолу така, че да стане по-малък телефона ще е доста добре.
може и малко дисплея :lol: 4,5 - 4,3 инча нещо такова :mhihi:

иначе функцията за смаляването на екрана е много полезна понякога, а много хора не знаят за нея.
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 22 Май 2015, 9:09

щом телефона излезе веднъж от джоба размера наистина няма да е от чак такова значение :D
Дали е 4,7 или 5,7 все тая

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 22 Май 2015, 10:15

Бе забавно е, като някой говори и телефона му пази сянка или като тръгнеш да снимаш, все едно си с таблет и зад тебе не виждат хората. Някак си са нереалистични размерите за телефон над 4.7-5".

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Мнение от ръб » 22 Май 2015, 11:06

Ами то затова си е терминът "фаблет". И аз бях на тоя бряг с Note 2, ама в даден момент ми омръзна да ми заема 2те ръце и да не мога да сядам нормално, та го разкарах. Който и да ползва над 5" телефон и да разправя, че е много удобен и няма проблеми, лъже :D и се самонавива, че не му е голям :D за мен лично, всичко над 5" е предназначено за работа или мултимедия и игри. За ежедневна кежуъл, така да се каже, употреба, е too much. Като го хванеш в ръка :mhihi: ако не можеш с палец да стигнеш горният ляв ъгъл на екрана, за мен е неудобно.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 22 Май 2015, 11:13

Oт Apple просто видяха, че Самсунг им крадат клиенти само заради размера на екрана и направиха предложение да ги върнат обратно. За тва и iPhone 6 счупи всички рекорди, щото издърпа хората от там. Големината на екрана не е никаква иновация, така че това беше ясно, че си има лимит и там. Ето от 10(?) години продават 13 и 15 инчови лаптопи и само подобряват резолюцията. Дори разкараха 17ката.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

Слави
Аватар

Мнение от © » 22 Май 2015, 11:41

steeN написа:Oт Apple просто видяха, че Самсунг им крадат клиенти само заради размера на екрана и направиха предложение да ги върнат обратно. За тва и iPhone 6 счупи всички рекорди, щото издърпа хората от там. Големината на екрана не е никаква иновация, така че това беше ясно, че си има лимит и там. Ето от 10(?) години продават 13 и 15 инчови лаптопи и само подобряват резолюцията. Дори разкараха 17ката.

при лаптопите нещата вървят добре, но с телефоните е ужас
Пък и като помисля, до преди 2-3 години отчаяно се нуждаех от лаптоп, който мъкнех навсякъде с мен /Dell 11.6"/ , а сега дори не се сещам къде го бях оставил последния път. Щом използвам телефона за ремоут десктоп значи нещта доста са се променили :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 22 Май 2015, 12:15

Да се метнат един-два прости мейла и да се променят няколко неща в Word/Excel, става от телефон.
За сложна работа не става. Аз нямам никаква опция да загърбя лаптопа... та си мъкна 11.6" добиче и когато и да ми потрябва, винаги има силна машина под ръка.
Remote Desktop-a e полезен, но отнема ааадски много време да се свършат елементарни неща.
Но явно съм си old-school, понеже супер много съм си доволен от 5s и 4s-a. Вършат си отлично работата и няма как да продължа с Apple мобилни устройства, освен ако не направят нещо малко, което да е удобно за разнасяне.

Ако не... като му дойде времето, каквито лайндроиди с малки габарити има на пазара, и ще се избира между тях.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 22 Май 2015, 13:16

Те Майкрософт подкараха вече следващото ниво... да си вързваш телефона към външен монитор. Някви мини прожектори освен да успеят да направят след 20-30 години с достатъчна яркост или направо да минават на холограми хаха

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата