М-броня оригинална или тайванска? разлики?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- VIKING_WARRIOR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: AMG 560SEC WB 1990
- Мечтае да кара: ... като горното,ама ново...
- Детайли за колата: This AMG is a very special car in so many ways, the fact that this AMG is an authentic AMG Germany with proof of origin that the M117 / 9 motor was first developed in Germany not Japan. It is an AMG 6.0 DOHC wide body which is one of the most desirable and rarest cars in today's car collection market. The car was built during the final year of the AMG ERA during the merge with Mercedes Benz. This car is also equipped with the rarest engine AMG has ever built which is the M117-9 6.0 32v. There was a very limited number of these authentic AMG engines built in Germany and I would I estimate roughly around 5 or 6.
Re: М-броня оригинална или тайванска? разлики?
I.Voykov написа:Без да искам да обиждам никой на мен тази тема ми звучи като "бмв ли да си купя или китайско копие" или "носач оем/лемфйордер ли да си купя или турски"... Несериозно е да сравняваме оригинални бмв части с китайски копия, а ако остаряването на пластмасата е проблема, то брони се продават и нови в представителствата.
Най-интелигентното и разумно решение. Иначе после става двойна покупката : веднъж •ментето• после оригинала. Но явно Човек трябва да се •опари• веднъж и тогава да вземе адекватно решение.
Sent from my iPhone 6 Plus 128GB using Tapatalk
Dream as if you 'll live forever, live as if you'll die today.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
А в какво точно се изразяват разликите между оемската и тайванската? И на мен ми е интересно. Ако е това ръбче които беше постнал колегата по горе под решетката, това се маха още преди боята и се губи. Във формата ли, в извивките ли, в кое точно е разликата? Аз също имах тайванска ама пък чак такава очебиеща разлика да си личи от далече не видях. Ако трябва да се сравнява нова тайванска с нова оем, няма две мнения. Ама ако трябва да е нова тайванска и 12-19 годишна оем... На е39 учудващо добре си пасва бронята която се продава в пловдивските магазини. Е, има малко за донасгласяне ама ако това е болката.
А и в бмв оригинално си има части made in china, така че не ги подценявайте
А и в бмв оригинално си има части made in china, така че не ги подценявайте

Именно... аз като човек питам къде са разликите... за сега единствено показаха това ръбче което всъщност е излишък от отливката и просто е трябвало да се отстрани още преди боята като леко се минава с острие... не е проблем дори и сега да си го махне колегата...
Трябвало да съм мазохист.... Абе я по полека с изказванията да не се окаже че накрая ако пусна две снимки на качествена тайванска и някъв 100 годишен оригинал и никой да не разбере коя коя е а? то ако имаше видини разлики до сега все някой щеше да се изпусне какви са ама явно няма...
Не че не иска мда си купувам нови оригинални части просто не мога да си го позволя... заради това алтернативите ми са две.... или ново копие или стара оригинална... лично в моя случай по удачния вариянт е да купя репликата заради по меката пластмаса защото колата няма да я водя на изложения а ще се кара всекидневно! За 30-ката на която и правя пълна реставрация и я правя само за изложения и неделно каране там си слагам само оригинални части или поне най-хубавото което може да се намери!
така че прочетете цялата тема за да видите какъв е казуса и тогава пускайте такива заключения....
Моля от сега нататък да пишат само хора които знаят какви са разликите между двете брони и биха исакли да ги споделят с простосмъртните!!
Трябвало да съм мазохист.... Абе я по полека с изказванията да не се окаже че накрая ако пусна две снимки на качествена тайванска и някъв 100 годишен оригинал и никой да не разбере коя коя е а? то ако имаше видини разлики до сега все някой щеше да се изпусне какви са ама явно няма...
Не че не иска мда си купувам нови оригинални части просто не мога да си го позволя... заради това алтернативите ми са две.... или ново копие или стара оригинална... лично в моя случай по удачния вариянт е да купя репликата заради по меката пластмаса защото колата няма да я водя на изложения а ще се кара всекидневно! За 30-ката на която и правя пълна реставрация и я правя само за изложения и неделно каране там си слагам само оригинални части или поне най-хубавото което може да се намери!
така че прочетете цялата тема за да видите какъв е казуса и тогава пускайте такива заключения....
Моля от сега нататък да пишат само хора които знаят какви са разликите между двете брони и биха исакли да ги споделят с простосмъртните!!
Не е точно така колеги, защото аз съм с тайванска броня както казах на колегата снощ, моята заспа като у тях си, но с уговорката, че беше една от първите брони който се продаваха от тайван.... След това слушах басни,че щотото седели една в друга и се разширявали и праили вълни под фаровете бала бала.... просто хората търсят по евтин доставчик и качеството пада. На настоящия етап и аз не бих рискувал със броня от дръпнатите братя
оргинал бленд си е най-добре още повече, че като знам че само тя ми е тайванската част по колата се ми се набива на очи

бмв е30 написа:Именно... аз като човек питам къде са разликите... за сега единствено показаха това ръбче което всъщност е излишък от отливката и просто е трябвало да се отстрани още преди боята като леко се минава с острие... не е проблем дори и сега да си го махне колегата...
Според това,което си написал,темата е изчерпана според мен.Даже не виждам и логиката от пускането й.
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Манифактурата на една тайванска броня се състои в това да се направят калъпи от оригинална броня и от там нататък се изливат по тях. Не знам точно на Е39, ама на Е36цата две предни брони съм взимал М-кови и разликата отвън е точно никаква. Отвътре има някои разлики. Не знам какви са тия спецове, където ги различават само на пръв поглед 

- snaiperist0
-
-
- Кара: бавно
- Мечтае да кара: e30 m3
Аз на е39ката ми съм с афтърмаркет сиреч тайвански брони и съм доволен на 100% , след зайгравка паснаха 1:1 , слагал съм доста брони от е36 46 е39 е60 е92 и т.н проблеми не съм имал . на е39то е по лесно дори ако се замисля защото на е46-то се получава коремче ( което в последствие от слънцето за 1-2 дена се изправя ) тайче съм за тайванските
. Ако колегата трябва да купи М броня 2ра ръка 400-500лв , кори и подлаклници с боята и монтажа ще даде 1000+ което за мен е безмислено . Ама всеки сам си решава 

БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
- I.Voykov
- по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
-
- Кара: каквото намери в гаража
За мен пък е безмислено да караш БМВ и да го потдържаш като фият... Ама като гледаме темите в раздела 70% от хората го правят и карат БМВ защото е модерно и са големи тарикати.... Темата отдавна се изчерпа.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk

http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?
kalingk написа:бмв е30 написа:Именно... аз като човек питам къде са разликите... за сега единствено показаха това ръбче което всъщност е излишък от отливката и просто е трябвало да се отстрани още преди боята като леко се минава с острие... не е проблем дори и сега да си го махне колегата...
Според това,което си написал,темата е изчерпана според мен.Даже не виждам и логиката от пускането й.
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
ами защото в темата не се разсъждава нормално ами малко от типа или оригинално или нищо... а всичките тия дето го казват това карат с китайски части по окачването ама щот в магазина са им казали че применро са италянски спят спокойно

Дайта да обсъдим моя конкретен случай... както казах колата няма да е за изложба а ще е евридейка с всички последици от това.... не ми трябва броня за изложба а просто м техник броня като все пак не искам да има по 3-4 пръста фуги ...
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Колега, сам си пускаш тема с някакви въпроси, сам си отговаряш на тях, хвалейки ментето и накрая си купуваш ментето.
Освен да направя:

друго не ми остава
Освен да направя:

друго не ми остава

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Хондаджиите ни ебават заради теми като тези 

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
Почнах да се чудя и аз защо я пуснах тази тема... трябваше да оправям сам както до сега...
най вече исках да разбера дал итайванските или оригиналните се пукат и това го разбрах малк ослед като пуснах темата от познати които са имали опит и с двата вида...
от там нататък се опитвам да ви обесня че в МОЯ КОНКРЕТЕН случей по важното е бронята да е еластична и да не се пука отколкото всеки луфт да е точен до стотна от милиметъра, тъй като така или инъче до месец най късно някой ще я охлузи все.... и дори да е перфектно пасната пак ще зяпне...
като гледам е39-ките във темата със снимките с оригинални брони(разпознавма ги по Т боразната добавка пред решетката) ви се чудя на акъла кво ми обеснявате че пасвали перфектно ала бала... пасват да ама на кола от магазина... наще 20 годишни морги дето не си знаят ударите ако ще и чисто нова от бмв в германия да си я купиш пак няма да пасне.... 90 процента фугите се разминават дори на снимките пък камоли на живо...
живот и здраве ако взема тайванска ще се помъча да я напсна максимално добре и ще си направя експеримент.. ще пусна снимка на две коли едната ще е моята другата ще е на познат с оригинална
да видим капацитетите дали ще разпознаят "веднага" тайванската
като предварително ще залича решетките софтуеърно за да не давам жокери 
най вече исках да разбера дал итайванските или оригиналните се пукат и това го разбрах малк ослед като пуснах темата от познати които са имали опит и с двата вида...
от там нататък се опитвам да ви обесня че в МОЯ КОНКРЕТЕН случей по важното е бронята да е еластична и да не се пука отколкото всеки луфт да е точен до стотна от милиметъра, тъй като така или инъче до месец най късно някой ще я охлузи все.... и дори да е перфектно пасната пак ще зяпне...
като гледам е39-ките във темата със снимките с оригинални брони(разпознавма ги по Т боразната добавка пред решетката) ви се чудя на акъла кво ми обеснявате че пасвали перфектно ала бала... пасват да ама на кола от магазина... наще 20 годишни морги дето не си знаят ударите ако ще и чисто нова от бмв в германия да си я купиш пак няма да пасне.... 90 процента фугите се разминават дори на снимките пък камоли на живо...
живот и здраве ако взема тайванска ще се помъча да я напсна максимално добре и ще си направя експеримент.. ще пусна снимка на две коли едната ще е моята другата ще е на познат с оригинална

ogata написа:Хондаджиите ни ебават заради теми като тези
хонджаджийте имат много време за ебавка щот постоянно си чакат колите да им излязат от сервизите

- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
бмв е30 написа:Не че не иска мда си купувам нови оригинални части просто не мога да си го позволя... заради това алтернативите ми са две.... или ново копие или стара оригинална...
всъщност това е причината за избора на тайванската, нищо лично.
оплачи се на BMW, че им се пукат броните

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
бмв е30 написа:...
Искаше разлики - още с първия си пост ти показах разлики НА СНИМКА, без да съм голям разбирач, и то изключително грозни и дразнещи за мен. После ти започна с оправдания, че това се оправяло, че "с малко заигравка" се напасвали. Като се замислиш и смоличката се оправя и се напасва с "малко заигравка". Щом не ти стигат средствата си вземи такава, за каквато ти стигат, но не изкарвай хората с оригинални брони балъци. Даже като си я купиш, пиши ми да ги сравним на живо броня до броня