М-броня оригинална или тайванска? разлики?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- I.Voykov
- по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
-
- Кара: каквото намери в гаража
Re: М-броня оригинална или тайванска? разлики?
hummer написа:Дааа ,все пак и жена му ще кара колата ,а да даде 1000 + боя за нова оригинална броня дето може да и пораснат крака пред блока звучи разумно![]()
Естествено ,че по -добро от оригинала няма ,но няма и кой знае каква разлика с репликите ,не са толкова зян както си мислят някой хора .
Може пък и да има разлика и при тях в изработката знам ли.
То вече е до късмет на какво ще попаднеш(като всичко на пазара)
Разбира се, че е много по-разумно щом искаш М броня и то нова да си купиш оригинална такава, кои ще кара колата и къде ще седи е въпрос на личен избор, но той не променя факта, че най-разумно е да се купуват оригинални части. И по-внимателно с емотиконките колега

Тук сме на едно мнение, по-добро от оригинала няма

Не ме разбирайте грешно, нямам нищо против китайските брони /дори съм имал такава/, но темата тук е да сравняваме несравними неща и затова е такова мнението ми.

http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?
бмв е30 написа:някой да си е купувал от този човек и да има отзиви?
http://olx.bg/ad/bronya-za-bmw-e39-m5-p ... 03beb7bfac
цената е доста добра...
То не е проблема само в бронята.Трябва и друга кора под мотора,2 подкалника,4 въздуховода +1 за алтернатора и друг капак на левият халоген,този последният гледам,че и без това масово не го монтират.Та проблема не е само бронята.Плюс това,ако имаш миене на фаровете и на всичкото това всеки отвор,за шрафт,засек за някое клипсче от гореизброените като ги няма на тайванските или не съвпадат там където трябва да са е страшно изнервящо.Отдавна съм разбрал,че евтиното излиза по скъпо след това.Но,ако държиш само на една визия на колата и да я сменяш бронята често и не те притеснява,че прозира на всеки отвор и се виждат гумите или двигателя или земята,те съветвам да вземаш една тайванска и да не се притесняваш.
По -трудно е да намериш подкалниците отколкото бронята 

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
а нямат, в дару ги има налични даже преди десетина дена взех един..
цената не е толкова страшна.
цената не е толкова страшна.

Аз като търсех нямаше налични.
Кажи колко е страшна колега?
Кажи колко е страшна колега?
Аз съм с такива за 20 лв пълни боклуци са .
Не взимайте !!! караха 1 година и се напукаха
Не взимайте !!! караха 1 година и се напукаха

Ами ето че в случея явно като е ОЕМ от бмв не е по добре... разликата е в материяла.... оем-ската е от кофти пластмаса и щом не-мковите брони не се цепят това означава че не е от стареенето а просто материяла е калпав.... инъче за напасването ясно....
Днес след обяд имах възможност да огледам една тайванска броня и чесно казано беше паснала перфектно... единственото по което се различава от Оемската е решетката посредата защото оригиналната в краищата си е с затворени отвори а тая цялата си е решетка... също така на някой оригинални слагат и Т образната добавка пред решетката... имам чуството че ако на тайванска се сложи тази Т добавка... тия капацитети дето ги разпознават вобще няма да могат да разберат коя е менте и коя оригинал
поне не и от 1 метър разстояние и повече...
отново се споменава че някой си ги познавал от пръв поглед коя каква е но отново никой не казва по какво аджеба се познават... явно е обществена тайна...
подкалниците пише навсякъде че стават и оригиналните но оставало малко непокрито пространство... сямтам или да добавя пластмаса на оригиналния ако ме дразни или да ги оставя така... все пак няма да вися постоянно под колата а и така може би ще ми се охлаждат по добре кулерите... колата е ТДС
относно това с кражбата някой намерил ли е някакво спасение? применро секретни болтове на мястото на оригиналните(тия големите които закрепят гредата към колата)
смятам че идеята е добра и ако не могат да ги развият няма лесен начин да се свали нали?(освен да се изкърти)
Днес след обяд имах възможност да огледам една тайванска броня и чесно казано беше паснала перфектно... единственото по което се различава от Оемската е решетката посредата защото оригиналната в краищата си е с затворени отвори а тая цялата си е решетка... също така на някой оригинални слагат и Т образната добавка пред решетката... имам чуството че ако на тайванска се сложи тази Т добавка... тия капацитети дето ги разпознават вобще няма да могат да разберат коя е менте и коя оригинал

отново се споменава че някой си ги познавал от пръв поглед коя каква е но отново никой не казва по какво аджеба се познават... явно е обществена тайна...
подкалниците пише навсякъде че стават и оригиналните но оставало малко непокрито пространство... сямтам или да добавя пластмаса на оригиналния ако ме дразни или да ги оставя така... все пак няма да вися постоянно под колата а и така може би ще ми се охлаждат по добре кулерите... колата е ТДС
относно това с кражбата някой намерил ли е някакво спасение? применро секретни болтове на мястото на оригиналните(тия големите които закрепят гредата към колата)
смятам че идеята е добра и ако не могат да ги развият няма лесен начин да се свали нали?(освен да се изкърти)
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
струва ми се, че очакваш някой да ти каже, че тайванската(или каквато е..) е по-добра.

да малко така изглежда погледнато отстрани... всъщност за мен най-важното беше да разбера кой от двата вида е този който се пука и се оказа че това са оригиналните... поразпитах и тук в моя град и мнението се затвърди...
Аз вече избора си го направих и в моя случай е по удачно да си взема тайванска...
сега въпросите са как може да се предотврати евентуална кражба на бронята и има ли различни видове реплики или всичките на едно място се правят
Аз вече избора си го направих и в моя случай е по удачно да си взема тайванска...
сега въпросите са как може да се предотврати евентуална кражба на бронята и има ли различни видове реплики или всичките на едно място се правят

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Аз пък как една напукана не видях, хем и моята я удрях
Малко на приказката за киселото грозде ми заприличва работата. И все пак ако очакваш да я удариш както трябва и да й няма нищо, по-добре смени МПС-то с нещо с ролбар.

еми може би е чиста случайност че аз съм срещал повече напукани и счупени нз...
даже сега се сетих като си търсех е39-ка ходих да гледам една от софия с оригинален м пакет
цялата предна броня беше спраскана отделно имаше дори лиспваща част която беше запълнена със санитарен силикон(от белия) и тампонирана след това
и задната беше пукната на две места в долната част отстрани
но като цяло тя тая цялата кола беше пълен дроб... та това го отдавам по скоро на непазене... 
естествено че не смятам да я позлвам за блъскаща количка даже напротив... старем се да си пазим колите колко може повече (с жената) но тъй като нямам гараж и оставям пред блока , както обясних вече поне 10 пъти съм си намирал различни изненади сутрин по някоя от колите... та не искам да дам 300лв за броня и да сляза някой сутрин и да я видя цялата на апрчета щото някой я бил охлузил... естествено не казвам че тайванската ще е много по здрава но поне имам наблюдения над материяла от който ги правят и е достатъчно мек да понесе по леки съприкосновения с твърди предмети (или поне се надявам да е така)
даже сега се сетих като си търсех е39-ка ходих да гледам една от софия с оригинален м пакет

цялата предна броня беше спраскана отделно имаше дори лиспваща част която беше запълнена със санитарен силикон(от белия) и тампонирана след това

естествено че не смятам да я позлвам за блъскаща количка даже напротив... старем се да си пазим колите колко може повече (с жената) но тъй като нямам гараж и оставям пред блока , както обясних вече поне 10 пъти съм си намирал различни изненади сутрин по някоя от колите... та не искам да дам 300лв за броня и да сляза някой сутрин и да я видя цялата на апрчета щото някой я бил охлузил... естествено не казвам че тайванската ще е много по здрава но поне имам наблюдения над материяла от който ги правят и е достатъчно мек да понесе по леки съприкосновения с твърди предмети (или поне се надявам да е така)

а колкото до това че твоята си я удрял... я вземи я прегледай за щампи да не се окаже тайванска
хахха

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Прегледана е. А ти ако си решил да я взимаш стискай палци да попаднеш на правена от сръчен китаец.

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Трябва да си особен вид мазохист, да знаеш как изглежда истински м елемент, да видиш на живо тайванският еквивалент и да предпочетеш него. 
Условието съм го болднал, защото на снимките всичко изглежда много добре.
Ма то като коврите във фейсбука

Условието съм го болднал, защото на снимките всичко изглежда много добре.
Ма то като коврите във фейсбука

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com