Apple устройства, iOS и macOS тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Re: iOS тема

Мнение от Denmark » 16 Май 2015, 11:32

jorsenbmw написа:Относно дизайна ще трябва да се понапънат здраво за да заличат наистина доброто представяне на най-новия самсунг.Няколко човека покрай мен си го купиха само защото не устояха на външния вид.
Лошото е че за батерията никъде нищо не пише.А това е което всички напълно забравиха да подобряват последните някокло сезона.

аз си го купих самсунга и наистина дизайна и камерата са единствените хубави неща (ама дизайна е като на iPhone г/д) в тоя телефон, всичко останало е пълен shit...
а батерията на iPhone-а при мен кара малко повече отколкото на самсунга. може би заради display-а.

интересно дали ако пуснат по-малък iPhone, с не по-слаби характеристики, някой ще вземе големия. дали няма да се купува пак малкия и да се разправя, как може да е малко по-голям екрана :lol:
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 16 Май 2015, 23:21

Denmark написа:
интересно дали ако пуснат по-малък iPhone, с не по-слаби характеристики, някой ще вземе големия. дали няма да се купува пак малкия и да се разправя, как може да е малко по-голям екрана :lol:

Ами точно това ще се случи. Всеки ще си купува малкия и големия ще претърпи пълен провал. За всички фирми пускат малки телефони само с кофти технически данни :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Мнение от ръб » 18 Май 2015, 1:47

Е не е баш така, понеже и големите телефони си имат почитатели. Аз лично харесвам компактни, но примерно сред мои познати съм един на десет, да речем. Тази вечер бяхме на маса 7-8 човека и коментирахме размери, повечето бяха от 5" нагоре. Въпроса е, ако пуснат пак 4" iphone, дали няма да го орежат както при андроид компактните серии ( което мен много ме разочарова). Взех си Galaxy Alpha заради размера, ама 4.7" пак са далече от 4".
Аз съм си върл андроид фен, и обмислям евентуална покупка на 5s, именно заради размера. 5цата много хубаво ми пасваше в ръката, ама пусти му торенти, ми строшиха нервите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 18 Май 2015, 2:11

Айфон 6 се продава малко над 3 пъти повече от 6 плюс. Според последните слухове малък 6 S няма да има. Което за мен лично значи, че от Епъл са си написали домашното и са преценили, че няма да имат полза от него.

ръб написа:5цата много хубаво ми пасваше в ръката, ама пусти му торенти, ми строшиха нервите :mhihi:

Ми да си беше качил Popcorn time примерно и си решаваш проблема в миг :dunno:
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 18 Май 2015, 9:46

Няма да е зле да пуснат като 5цата същия размер само дисплея да е фреймлес или минимално да има рамка. Това е ще е е перфектно като за мене.

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 18 Май 2015, 10:14

bum_bum написа:Айфон 6 се продава малко над 3 пъти повече от 6 плюс. Според последните слухове малък 6 S няма да има. Което за мен лично значи, че от Епъл са си написали домашното и са преценили, че няма да имат полза от него.

Може да се тълкува и така. Хората не желаят голям iphone и купуват най-малкия възможен.
Лично на мен много ми допада новия размер на iphone 6.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 18 Май 2015, 11:54

Пилев написа:Лично на мен много ми допада новия размер на iphone 6.

и на мен, само да беше малко по-малък :lol:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 18 Май 2015, 13:36

Тия неща не се решават ей, така като си смуче някой пръстите и решава размера на следващия модел. За да се случи подобно решение всичко е внимателно премислено и е резултат от огромни по обем проучвания, фокус групи анализи и какво ли още не.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 18 Май 2015, 13:37

Тия неща не се решават ей, така като си смуче някой пръстите и решава размера на следващия модел. За да се случи подобно решение всичко е внимателно премислено и е резултат от огромни по обем проучвания, фокус групи анализи и какво ли още не.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: S63TUB44

Мнение от jorsenbmw » 18 Май 2015, 13:47

Добрата новина според течрадар е ,че все пак почитателите на полезната класика ще се радваме на по-малък диагонал айфон.Дали ще е 6C дали ще е другояче кръстен не ме вълнува.Както и най-после по-голяма резолюция на дисплея .Както и 32ГБ базов модел,защото с тия 16 гигабайта предлагани в дори актуалните шестици ще станат безполезни до края на годината.
Лошата новина за някой ще бъде обаче всеки път нарастващата цена на моделите им.700 евро начална цена за малкия и 850 евро за ''биг брадър'' айфон няма да са по силите на всеки.
Крайно време беше да се усетят,че мъжката част от ползвателите на умните ябълки искат комфорт,ергономичност и функционалност.Нека размера има значение повече за жените,по принцип облагодетелствани и от наличието на дамска чанта като ежедневен аксесоар.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 18 Май 2015, 15:50

Четох наскоро статия от Минг-Чи Куо от KGI Securities, който е може би един от най-точните "предсказатели" до сега какво да очакваме и той твърди, че няма да има 4'' телефон. Размерите остават същите. Ще има нов златен цвят. Ограичена серия 6 плюс ес със сапфирено стъкло. 12мр камера, нов процесор, управление с жестове и разни други хардуерни подобрения.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 18 Май 2015, 16:40

Няма логика да има 4 инча телефон и за мен. Най-малкото Apple не искат фрагментация и винаги се фокусират върху малък брой продукти.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jorsenbmw » 18 Май 2015, 16:54

Естествено че тази година може и да няма нов телефон техен с 4''.Не и докато 5S и 5C са на пазара и в производство.
Тъй като пазара на айфони в България не е показателен ще ви кажа как стоят нещата у Еуропата:в момента чисто нови се продават 4S с 8 гигабайта за 269 евро,5С с 8 гигабайта за 349-329 евро също и много рядко се намира 16 ГБ,5S с 16ГБ за 569 евро и много рядко с 32ГБ но там цената му почти стига тази на шестица базов модел,6 с 16ГБ вече няма......
Ето че напук на твърденията всъщност епъл имат фрагментация -как иначе да се нарече предалаганите от тях в момента 4 вида диагонал на телефона - 3.5'',4'',4.7'' и 5.5''и да те карат да избираш между устройствата им според вътрешната памет и диагонала,като гледат сториджа да не се засича с по-горния модел и отново напук на логиката няма никакво намаление на цените на дъртите петици ,просто защото виждат че пазара на по малкия диагонал си върви все още. :winky:
Защо да правят нов модел с 4'' като имат достатъчно продажби на 5 ес и Ц.
Хитри копеленца са и все още сучат на макс от наследството оставено им от Джобс.
Едно от нещата от които бягаха-да нямат няколко модела а само един флагман на снобски принцип,всъщност вече не е така.
И това е добре,все пак не всеки може да отговаря на въпроса ''Как така сте винаги на върха на модните тенденции?'' както Долче и Габана.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 18 Май 2015, 17:13

iOS 9 (обявяват я следващия месец) няма да върви на 4S... така, че тези телефони са си изпяли песента. Така Apple решават проблема с фрагментацията.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jorsenbmw » 18 Май 2015, 17:26

:mhihi: :mhihi: :winky:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата