Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- shkata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530d
- Детайли за колата: все още е с оригиналната нафта от завода
Re: Мнениия за начинаещи - Е60/Е61 !
Emooo - не е нужно да се пише нищо за мен , а за тези които искат съвет от вас относно тази или онази кола.Аз моята съм я купил отдавна. Естествено никой не е длъжен да прави каквото и да е.
По ирония попаднах тук точно чрез твоята тема за смяна на акумулатора, хареса ми , използвах го , научих нещо , реших че тук нещата са конструктивни и се регистрирах. Ако не бях попаднал на тази тема , просто щях да продължа да си чета чуждестранните форуми.
Но за съжаление явно темата е стара , нещата са се променили , шепа хора се вихрят ,и пишат безумни неща :
"тая кола ми изглежда изморена" -
"с тия джанти няма динамика" -
"тоя двигател е куц кон" - не всеки иска да е състезател ,а и това е един супер спокоен и тих двигател.
"тая кола с тоя волан..." - ако ще продавате проблемна кола волана е първото нещо което ще смените за да финтирате купувача
"тая кола не става защото няма кожа" - много хора не обичат кожен салон
"за тия пари значи е гробница" -
"за под 20к няма читава" -
и чисто нова да си купите, пак ще смените сума ти неща с времето. А тази за 20к е доста далеч от чисто нова.
"всички селяни карат е60" - това е супер обидно. Това че на някой баба му и дядо му решили да живеят на село, и че той отишъл да ги види - автоматично го прави селянин с Е60.
"12к са ви всичките пари, нямате повече, горна граница ви е" - явно тук знаят колко пари имате и колко изкарвате.
"не става защото няма навигация " -И най съвременната навигация на бмв като възможности не може да се хване на малкия пръст на едно тъпо таблетче за 100 кинта което ще ви показва дори къде има застанал полицай .
и още много такива...
И ако някой не е съгласен с това , какво ?
И още нещо,аз не се заяждам - просто тия неща са абсурдни...
По ирония попаднах тук точно чрез твоята тема за смяна на акумулатора, хареса ми , използвах го , научих нещо , реших че тук нещата са конструктивни и се регистрирах. Ако не бях попаднал на тази тема , просто щях да продължа да си чета чуждестранните форуми.
Но за съжаление явно темата е стара , нещата са се променили , шепа хора се вихрят ,и пишат безумни неща :
"тая кола ми изглежда изморена" -

"с тия джанти няма динамика" -

"тоя двигател е куц кон" - не всеки иска да е състезател ,а и това е един супер спокоен и тих двигател.
"тая кола с тоя волан..." - ако ще продавате проблемна кола волана е първото нещо което ще смените за да финтирате купувача
"за тия пари значи е гробница" -

"за под 20к няма читава" -

"всички селяни карат е60" - това е супер обидно. Това че на някой баба му и дядо му решили да живеят на село, и че той отишъл да ги види - автоматично го прави селянин с Е60.
"12к са ви всичките пари, нямате повече, горна граница ви е" - явно тук знаят колко пари имате и колко изкарвате.
"не става защото няма навигация " -И най съвременната навигация на бмв като възможности не може да се хване на малкия пръст на едно тъпо таблетче за 100 кинта което ще ви показва дори къде има застанал полицай .
и още много такива...
И ако някой не е съгласен с това , какво ?

mitko8203 написа:Може ли мнение за тия двете:
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=9mdec8
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=9mdec8
Никой нищо не коментира за тия двете
Гледам че доста хора се оплакват, че форума не е като преди. Това е нормално защото цените на е60 падат и стават по-достъпни и колите влизат във ценовия диапазон на хора с по-малък умствен багаж. Според мене това е нормално. Ако човек влезе в ф10 форума ще види, че нещата там са като в е60 форума преди 5 години. Не искам да обиждам никой но ако се замислите това е естествено. Няма смисъл да се правят трагедии от това, скоро тук ще е като в е36 форума.
Tool - Fear Inoculum
- jorsenbmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: S63TUB44
Темата отдавна е минала границата на техническото обсъждане.
Много от критикуващите тази и онази обява наистина го правят някак си от висотата на високомерието си ,породено от притежанието на Е60 от по-предни години.
Това отблъсква както новожелаещи да закупят този модел,така и притежатели на по-нови модели пък да пишем в другите подраздели.Порочен кръг.
Като цяло нивото на взаимопомощ и технически източник на инфо на форума наистина западна доста,въпреки наистина големите усилия на собствениците му и модераторския състав да го повдигне до едни стари по-пълноценни нива.
Мисля че,вече и снимка на жена си да постне човек във форума,никой няма да има моралните задръжки да наговори какво ли не скрит зад комфорта на интернет дискретността.
Много от критикуващите тази и онази обява наистина го правят някак си от висотата на високомерието си ,породено от притежанието на Е60 от по-предни години.
Това отблъсква както новожелаещи да закупят този модел,така и притежатели на по-нови модели пък да пишем в другите подраздели.Порочен кръг.
Като цяло нивото на взаимопомощ и технически източник на инфо на форума наистина западна доста,въпреки наистина големите усилия на собствениците му и модераторския състав да го повдигне до едни стари по-пълноценни нива.
Мисля че,вече и снимка на жена си да постне човек във форума,никой няма да има моралните задръжки да наговори какво ли не скрит зад комфорта на интернет дискретността.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Общо взето са така нещата. Трябва да се дава реални доводи за обявите, а не някакви предположения че щом толкова струва значи е кенеф
- Brat mu
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2006 330xd, 2008 A8 4.2tdi
- Мечтае да кара: WBS
Едно време форума беше съставен от ентусиасти, хора, които истински обичаха БМВ. Сега е пълно с "тънкачи", които искат да си решат проблемите по милионниците безплатно.За съжаление, вторите тотално отказват първите, дори да влизат тук.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
shkata написа:Emooo - не е нужно да се пише нищо за мен , а за тези които искат съвет от вас относно тази или онази кола.Аз моята съм я купил отдавна. Естествено никой не е длъжен да прави каквото и да е.
"тая кола ми изглежда изморена" -![]()
"с тия джанти няма динамика" -![]()
"за тия пари значи е гробница" -![]()
"за под 20к няма читава" -и чисто нова да си купите, пак ще смените сума ти неща с времето. А тази за 20к е доста далеч от чисто нова.
и още много такива...
И ако някой не е съгласен с това , какво ?![]()
Много пък си интересен като вадиш думи от контекста, да знаеш с подобни неща лесно се преценява човека отсреща дори от форума. Явно освен всичко и много се чете през пръсти, защото като гледам си "цитирал" три четири неща, които са мои думи, НО не си схванал защо биват казвани(без дори да има дълбок смисъл, много ясно съм се изразявал) Вместо да си трупкаш мненийца със всяване на фурор бъди конструктивен и прям казвай си мнението и виж дали някой го уважава. Защото и аз имам мнение за какви хора са се навъдили във форума ама не го споделям в темата за избор на Е60
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Emooo написа:Гледам че доста хора се оплакват, че форума не е като преди. Това е нормално защото цените на е60 падат и стават по-достъпни и колите влизат във ценовия диапазон на хора с по-малък умствен багаж. Според мене това е нормално. Ако човек влезе в ф10 форума ще види, че нещата там са като в е60 форума преди 5 години. Не искам да обиждам никой но ако се замислите това е естествено. Няма смисъл да се правят трагедии от това, скоро тук ще е като в е36 форума.
Абсолютно съгласен. Тъй като модела е изключително успешен стана прекалено популярен, оглеждайки се по улиците имам чувството че всяка втора кола е Е60...В момента в който тези коли станаха по 15к тоя раздел започна да става неприятен за четене и за жалост стойностните потребители или спряха да пишат, или пишат все по-малко. Преди 5 години като си взех моето Е60 тук с още няколко души дето се вика откривахме топлата вода. В момента чета само наредби и абсолютно безсмислени мнения, което говори за умствения багаж на хората, които са започнали да купуват модела.
Предполагам че е нормално...
Only dead fish follow the stream...

щем-нещем това е реалността. Или се адаптираме или.. загиваме

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- venci_nikolov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d e90
- Мечтае да кара: M
http://www.cars.bg/c1116428
Мнение за тази кола?
Мнение за тази кола?
- Qugo
-
-
- Кара: Е60 530i LCI
- Мечтае да кара: M4
venci_nikolov написа:http://www.cars.bg/c1116428
Мнение за тази кола?
Колега колата изглежда добре, цвета навсякъде е еднакъв салона е запазен.
Двигателя е сравнително здрав, гори между 8-12 градско и между 6-8 извънградско (няма много разлика с 3.0д).
Като съвет мога да ти дам единствено да търсиш следващия 2.0д ако си се ориентирал да е двойка дизел, понеже е по-пъргав и по-икономичен.
Като цяло си заслужава да се види успех

- Taruno
- старши ентусиаст
-
Qugo написа:venci_nikolov написа:http://www.cars.bg/c1116428
Мнение за тази кола?
Колега колата изглежда добре, цвета навсякъде е еднакъв салона е запазен.
Двигателя е сравнително здрав, гори между 8-12 градско и между 6-8 извънградско (няма много разлика с 3.0д).
Като съвет мога да ти дам единствено да търсиш следващия 2.0д ако си се ориентирал да е двойка дизел, понеже е по-пъргав и по-икономичен.
Като цяло си заслужава да се види успех
Гледал ли си я тая кола та говориш така? П.с. Разхода е Около 10 градско(може и под това) и 5-7(като 7 е магистрално със 150) извънградско та не е като на 3.0д, а пък следващия двигател е N47 и си е драматичен(ако откажат подмяна на верига по акцията, трябвa да се кихнат 2-3000 лв)
Последна промяна Taruno на 22 Май 2015, 10:40, променена общо 1 път
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Аз му го спестих коментара за Н47, на колегата че гледам е голям ентусяст да се изказва и да трупа мнения! 

Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
Като почнете да говорите ей такива неща.. 3000лв смяна на верига... Айде да го разделим на 3 и горе долу ще получим реалната цена за смяната. За 3000лв ще си купя цял нов мотор, при това 3.0d 

- Taruno
- старши ентусиаст
-
SDLS написа:Като почнете да говорите ей такива неща.. 3000лв смяна на верига... Айде да го разделим на 3 и горе долу ще получим реалната цена за смяната. За 3000лв ще си купя цял нов мотор, при това 3.0d
Май не си много наясно с N47 и КЪДЕ се намира веригата и какво трябва да се смени, тъй че си пази интересните коментарчета за себе си - ако за 1000 лев смениш две вериги, обтегачи, колянов вал(това е по избор - препоръчително е, на моторите N47 от 2007ма до 2009та, въпреки, че не е упоменато в сервизната акция) на ИЗВАДЕН мотор понеже веригата е отзад откъм купето ще дойда ти да ми ги смениш лично.