Предни амортисьори
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- abracadabra
- младши ентусиаст
-
Предни амортисьори
Как се проверяват дали са изпуснали? Аз на моята като натисна на капака дори и леко и слиза надолу, но без усилие не се клати. Сега, мисълта ми е понеже не съм пробвал на чужда кола да знам доколко са изпуснали моите предни амортисьори. И също шенкели и лагери сменят ли се с амортисьорите? После реглаж, нали?
П.П.
С нови амортисьори вероятно ще се усеща някакво подобрение по каране на лош път?
П.П.
С нови амортисьори вероятно ще се усеща някакво подобрение по каране на лош път?
Злото е безсилно, когато Доброто е Безстрашно!
- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
Re: Предни амортисьори
навсякьде има тресачка , вземат около 20 лв за проверка / примерно пунктовете за преглед /
возията ще стане по твьрда..................Минава се преден мост и след това отзад - изкарва разпечатка и за четирите амортисьора в проценти ако са под 45 % ги махаш

Последна промяна krasi2bmw на 14 Май 2015, 19:50, променена общо 1 път
- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Или просто натискаш колата и наблюдаваш поведението им, не е много трудно да разбереш когато са изпуснали.

Колега хубаво си решил да си прегледаш амаортисьорите но не подценявай и пружините. Ако не си ги сменял е хубаво да го направиш аз ги смених всичките и има значително подобрение в управлението и возията, все пак 20 години лашкане материала се е уморил. Успех
Няма начин да няма начин
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Огледай и дали са омаслени.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- abracadabra
- младши ентусиаст
-
Здравейте колеги, има малко омасляване, и е мека предницата. Например като натисна на средата отпред, с леко усилие мога да я залюлям много. Но при отпускане, максимум на втория ход спира(не се клати много пъти...). Пробвах на приятел с голф(сменени му били амортисьорите), и трябва да приложа голямо усилие за да заклатя предницата... Та, това ме навежда на мисълта че имам нужда от смяна. Аз ако имам пари, сега мисля да подменя амортисьорите със пак стандартни. Не искам някакви спортни или снижаващи колата, а такива, каквито са ми сега. За пружините не мога да отделя пари, но и мисля че не са толкова зле защото колата си стои изправена и не е клекнала задницата.
Злото е безсилно, когато Доброто е Безстрашно!
7 мнения
• Страница 1 от 1