Луфт предна броня

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 02

Луфт предна броня

Мнение от Mamar4o » 07 Май 2015, 0:16

Здравейте ! Смених водачите на бронята,че бяха почти тотал,подкалниците и като цяло сега бронята седи добре,но пак има около 1 см луфт отстрани между бронята и калниците.Попринцип не е проблем,но ме дразни и искам да е плътно прилепнала.Някакви идеи ?

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Re: Луфт предна броня

Мнение от Bavarcho » 07 Май 2015, 7:30

То за това са водачите като ги сложиш както трябва да се напасне луфта между бронята и калника.
Отделно водачите на бронята в тях има втулки пластмасови които като се въртят има малък реглаж нагоре надолу. (за да дойде и луфта между бронята и лайсните под фаровете)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mamar4o » 07 Май 2015, 23:39

Нещо немога да се ориентирам кои са тези втулки.... и извинявам се да доуточня става въпрос за фейслифтовата броня :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 520i E39

Мнение от ivaylo_shack » 11 Май 2015, 19:24

Някой може ли да качи схема с тези водачи и начин за реглаж? Аз съм свалял моята преди време и след монтажа остана с малко по голям просвет под фара в ляво. Бях я отписъл, но щом има начин за реглаж...

ентусиаст
Аватар
Кара: ше: е36,e39,e61..

Мнение от hummer » 12 Май 2015, 19:09

:dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '99 BMW 523I M52TU Sedan
Мечтае да кара: само BMW

Мнение от Ivan_BMW » 12 Май 2015, 21:13

Ето с тези винтчета който са на водачите се прави регулажа. :)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mamar4o » 12 Май 2015, 23:15

Благодаря ти много колега !!!

Пантерчо
Аватар

Мнение от Bavarcho » 13 Май 2015, 8:25

Водачите които са отстрани се регулират от болтовете на които се държат. С тях напасваш разстоянието между калника и бронята, както и калника и бронята да са изравнени. (да не седи бронята по-напред, или по-назад спрямо калника) Снимката горе дето колегата е качил..
Разстоянието между бронята и лайните под фаровете може да се регулира чрез буферите на гредата, в тях има втулки който са с резба и с голям шестограм се въртят за да слезе надолу или да се вдигне нагоре бронята.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 520i E39

Мнение от ivaylo_shack » 13 Май 2015, 18:12

Bavarcho написа:Водачите които са отстрани се регулират от болтовете на които се държат. С тях напасваш разстоянието между калника и бронята, както и калника и бронята да са изравнени. (да не седи бронята по-напред, или по-назад спрямо калника) Снимката горе дето колегата е качил..
Разстоянието между бронята и лайните под фаровете може да се регулира чрез буферите на гредата, в тях има втулки който са с резба и с голям шестограм се въртят за да слезе надолу или да се вдигне нагоре бронята.

:bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525D
Мечтае да кара: 535D

Мнение от sosk0 » 14 Юни 2015, 12:30

Здравейте колеги ами как се регулира за навътре и навън, защото моята е малко по напред от калника :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от бмв е30 » 15 Юни 2015, 8:11

навътре навън се регулира от двата големи болта които я държат към самата кола... развиваш ги, натискаш я навътре и стягаш... може да има нужда някой да ти я натиска навътре докато ти ги стягаш...

Аватар
Кара: бавно
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от snaiperist0 » 15 Юни 2015, 9:34

бмв е30 написа:навътре навън се регулира от двата големи болта които я държат към самата кола... развиваш ги, натискаш я навътре и стягаш... може да има нужда някой да ти я натиска навътре докато ти ги стягаш...

по скоро някакави ММ можеш така , по горе Бавачро е обяснил как става със заигравка :yes:
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от бмв е30 » 15 Юни 2015, 9:57

при мен си мърдаха доста... поне по 5мм на посока... нито от буферите нито от водачите може да се мърда напред назад бронята спрямо дължината на колата.... да не се бъркам на къде иска да я мърда колегата?
водачите отстрани могат да регулират разстоянието межу калника и бронятаа болтовете отпред реално са с по 1см някъде в диаметър по малки от дупките на буферите в които влизат и от там може бронята да ходи напред, назад, наляво и надясно като застанеш пред нея и я гледаш.... за други реглажи п осамите буфери не съм гледал сигурно има щом колегата казва.... ако примерно тия 5мм в едната посока на са достатъчни...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525D
Мечтае да кара: 535D

Мнение от sosk0 » 15 Юни 2015, 16:55

Ами и аз така направих един приятел ми я натисна и аз стегнах, обаче не е достатъчно трябва още малко затова питам дали може и от друго място.
Изображение

Пантерчо
Аватар

Мнение от Bavarcho » 15 Юни 2015, 18:35

Напред назад много малко може да се регулира защото болтовете дето минават през буферите не влизат плътно. Принципно трябва да има нещо згрешено при някой ремонт по предницата, или пък бронята да е някаква супер менте. Щом не може така да се нагласи трябва да се направи тунинг на буферите или пък на гредата на бронята, но ще си е играчка и трябва да се прецени на място.
Изображение

Назад към E39