Луфт предна броня
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- Mamar4o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 02
Луфт предна броня
Здравейте ! Смених водачите на бронята,че бяха почти тотал,подкалниците и като цяло сега бронята седи добре,но пак има около 1 см луфт отстрани между бронята и калниците.Попринцип не е проблем,но ме дразни и искам да е плътно прилепнала.Някакви идеи ?
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Re: Луфт предна броня
То за това са водачите като ги сложиш както трябва да се напасне луфта между бронята и калника.
Отделно водачите на бронята в тях има втулки пластмасови които като се въртят има малък реглаж нагоре надолу. (за да дойде и луфта между бронята и лайсните под фаровете)
Отделно водачите на бронята в тях има втулки пластмасови които като се въртят има малък реглаж нагоре надолу. (за да дойде и луфта между бронята и лайсните под фаровете)

- Mamar4o
- младши ентусиаст
-
Нещо немога да се ориентирам кои са тези втулки.... и извинявам се да доуточня става въпрос за фейслифтовата броня 

- ivaylo_shack
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 520i E39
Някой може ли да качи схема с тези водачи и начин за реглаж? Аз съм свалял моята преди време и след монтажа остана с малко по голям просвет под фара в ляво. Бях я отписъл, но щом има начин за реглаж...
- Ivan_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: '99 BMW 523I M52TU Sedan
- Мечтае да кара: само BMW
Ето с тези винтчета който са на водачите се прави регулажа. 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Mamar4o
- младши ентусиаст
-
Благодаря ти много колега !!!
- Bavarcho
- Пантерчо
-
Водачите които са отстрани се регулират от болтовете на които се държат. С тях напасваш разстоянието между калника и бронята, както и калника и бронята да са изравнени. (да не седи бронята по-напред, или по-назад спрямо калника) Снимката горе дето колегата е качил..
Разстоянието между бронята и лайните под фаровете може да се регулира чрез буферите на гредата, в тях има втулки който са с резба и с голям шестограм се въртят за да слезе надолу или да се вдигне нагоре бронята.
Разстоянието между бронята и лайните под фаровете може да се регулира чрез буферите на гредата, в тях има втулки който са с резба и с голям шестограм се въртят за да слезе надолу или да се вдигне нагоре бронята.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

- ivaylo_shack
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 520i E39
Bavarcho написа:Водачите които са отстрани се регулират от болтовете на които се държат. С тях напасваш разстоянието между калника и бронята, както и калника и бронята да са изравнени. (да не седи бронята по-напред, или по-назад спрямо калника) Снимката горе дето колегата е качил..

- sosk0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525D
- Мечтае да кара: 535D
Здравейте колеги ами как се регулира за навътре и навън, защото моята е малко по напред от калника 

навътре навън се регулира от двата големи болта които я държат към самата кола... развиваш ги, натискаш я навътре и стягаш... може да има нужда някой да ти я натиска навътре докато ти ги стягаш...
- snaiperist0
-
-
- Кара: бавно
- Мечтае да кара: e30 m3
бмв е30 написа:навътре навън се регулира от двата големи болта които я държат към самата кола... развиваш ги, натискаш я навътре и стягаш... може да има нужда някой да ти я натиска навътре докато ти ги стягаш...
по скоро някакави ММ можеш така , по горе Бавачро е обяснил как става със заигравка

БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
при мен си мърдаха доста... поне по 5мм на посока... нито от буферите нито от водачите може да се мърда напред назад бронята спрямо дължината на колата.... да не се бъркам на къде иска да я мърда колегата?
водачите отстрани могат да регулират разстоянието межу калника и бронятаа болтовете отпред реално са с по 1см някъде в диаметър по малки от дупките на буферите в които влизат и от там може бронята да ходи напред, назад, наляво и надясно като застанеш пред нея и я гледаш.... за други реглажи п осамите буфери не съм гледал сигурно има щом колегата казва.... ако примерно тия 5мм в едната посока на са достатъчни...
водачите отстрани могат да регулират разстоянието межу калника и бронятаа болтовете отпред реално са с по 1см някъде в диаметър по малки от дупките на буферите в които влизат и от там може бронята да ходи напред, назад, наляво и надясно като застанеш пред нея и я гледаш.... за други реглажи п осамите буфери не съм гледал сигурно има щом колегата казва.... ако примерно тия 5мм в едната посока на са достатъчни...
- sosk0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525D
- Мечтае да кара: 535D
Ами и аз така направих един приятел ми я натисна и аз стегнах, обаче не е достатъчно трябва още малко затова питам дали може и от друго място.
- Bavarcho
- Пантерчо
-
Напред назад много малко може да се регулира защото болтовете дето минават през буферите не влизат плътно. Принципно трябва да има нещо згрешено при някой ремонт по предницата, или пък бронята да е някаква супер менте. Щом не може така да се нагласи трябва да се направи тунинг на буферите или пък на гредата на бронята, но ще си е играчка и трябва да се прецени на място.

15 мнения
• Страница 1 от 1